www.monkeyshot.be
REALISTIC VIEWLACK OF TIMEIS NO EXCUSE             SPONTANEOUS (for the user…)                ...
LESS TIME-CONSUMING (for you…)          CONSENSUS        AMBASSADORSHIP
LIESBETH, Bibliotheek medewerker                 beschrijving                 Liesbeth woo...
SHARED VIEW           THINKING FROM OF USERS           USERS’ PERSPECTIVE        USABLE IN  ...
USERS’ OPINIONS                RELIABLE               FEEDBACK  CONFIDENTDECISION-MAKING
BREAKS DOWN BARRIERS         MORE        COMMITMENTUNCOVERS THE UNSPOKEN
BUY A FEATURE
SPEED BOAT
BRAINSTORM IN A BOX
MonkeyTalk Spring2012 - 5 ways to involve your audience more
MonkeyTalk Spring2012 - 5 ways to involve your audience more
MonkeyTalk Spring2012 - 5 ways to involve your audience more
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

MonkeyTalk Spring2012 - 5 ways to involve your audience more

524 views
446 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
524
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • De laatstejarenwordter steeds meerbelanggehechtaan user experience design. Ikdenknietdatikjullienoghoeftevertellendat het belangrijk is omgebruikerstebetrekken in het ontwerpproces. Iedereenweetondertussenweldatdatcruciaal is omeensuccesvol product op de markttebrengen.  Tochzijnergenoegvoorbeelden van bedrijven die ampertijdbestedenaan user experience design. Vaakgaat men erverkeerdelijkvanuitdat men de gebruikerwelkent. Omdat men al jarenlangactief is op de marktbv, of omdat de gebruikersdeeluitmaken van het eigenbedrijf. Somsdenkt men ookgenoegteweten met de informatie die de helpdesk of het sales team doorspeelt.
 • Toch is ditbeeldvaakdichterbijdan je zoudenken. Als user experience designer merkikvaakdatwateenbedrijfdénktteweten over zijngebruikersnietovereenkomt met de realiteit. En zelfsvoorbedrijven die wél de tijdnemenomhungebruikerstebetrekken in het ontwerpproces, blijvener steeds nieuwedingenteleren.  Daaromwilikjullievandaageenaantaleenvoudigemanierentonen hoe je je gebruikermeerkanbetrekken in het ontwerpproces.
 • Zodra je eenideehebt van het ontwerpprobleem, is het belangrijkomuit je ivorentorentekomen en met gebruikers in contact tekomen. Het makkelijkste is natuurlijkomgewoongesprekkentevoeren met de gebruikers, maar eigenlijkkan je nogveelmeerleren door gebruikersteobserveren.  RealisticBijobservatieslaat je gebruikershundagdagelijkse taken uittevoeren in hunnormalegebruikersomgeving. Daardoorkrijg je eenveelrealistischerekijk op hoe zejouw product echtgebruiken: - Je zietnietalleen hoe ze met jouw product omgaan, maar je merktook hoe allerleiomgevingsfactoreneen impact kunnenhebben. Het kanbv. belangrijkzijnomteweten of eengebruikerrustig en gefocust met jouw product kanwerken, of dathijjouw product gebruiktnaasteenhele hoop andereproducten en tegelijkertijdgestoordwordt door allerleitelefoontjes die zemoetenbeantwoorden. - Je leertookvaakdingen die eengebruiker je nietzomaarzouvertellen in een interview. Mensenhebben de neigingom de werkelijkheideenbeetjeteverbloemen, zedurvenvaakniettékritischtezijn. Of zestaanergewoonnietbijstildat het ookanderskan.Spontaneous conversationsDe meestegebruikersvinden het trouwensookechtleukommeetedoenaanzo’nobservaties. Via observatiesgeef je hen duidelijk het gevoeldatwatzijzeggen en doenechtbelangrijk is voorjou, dathunmeningecht van tel is. Aan het begin van zo’nobservatiezijngebruikerssomsnogeenbeetjeachterdochtig, omdat het voor hen niethelemaalduidelijk is wat je eigenlijkkomtdoen. Maar als je tussendoorwatvragenstelt en ookechtgeïnteresseerdluistert, gaanmensenspontaanmeer en meerverhalenvertellen en somszelfsechthunbeklagbeginnentedoen. Lack of time is no excuseAls je gebruikersvraagtomeen interview tedoen of ommeetedoenaaneen workshop of eengebruikerstest, krijg je vaaktehorendatzedaarvoorgeentijdhebben. Maar als je gebruikerswilobserveren, kunnenzedatexcuus al nietmeergebruiken. Zijhoevengeentijdvrijtemakenvoorjou, aangezien je zeobserveertterwijlzehundagdagelijkse taken uitvoeren. Je steltalleen maar vragen op momentendat hen datnietstoort., dus het kost hen geen extra tijd.
 • Als je nietechtbijgebruikerskangaanopbserveren, zorgdandat je gebruikersbetrekt in workshops in begin van . Budget of tijd: discovery workshopKritischemensen, zekernietalleenja-knikkers. Mensen met commentaarals -> kunnenalsambassadeursgaanfunctioneren. Vooralbijintranetten. Eventueelhogerefunctiesniétbetrekken, zodatiedereenzenmondkanopendoen -> open communicatie… Zekervooreen intranet: je medewerkers. Offocusgroepen.(vermelden)
 • MonkeyTalk Spring2012 - 5 ways to involve your audience more

  1. 1. www.monkeyshot.be
  2. 2. REALISTIC VIEWLACK OF TIMEIS NO EXCUSE SPONTANEOUS (for the user…) CONVERSATIONS
  3. 3. LESS TIME-CONSUMING (for you…) CONSENSUS AMBASSADORSHIP
  4. 4. LIESBETH, Bibliotheek medewerker beschrijving Liesbeth woont in een appartement te Borgerhout samen met haar v erloofde. Momenteel als z e niet in de bib is, is ze vooral bezig met de voorbereidingen van haar trouwfeest. Maar Liesbeth maakt ook graag tijd vrij voor haar vrienden. Samen naar de cinema, theater of op café zijn wek elijkse activiteiten. Minstens drie k eer per jaar maakt ze een reis naar het buitenland. Als verantwoordelijke voor de collectie Kinder- en jeugdboeken staat Liesbeth o.a. in voor: - het up-to-date houden van haar collectie - Boeken bestellen (adhv. zichtzendingen) - Jeugdboekenweek in de bib organiseren Liesbeth surft dagelijks op het internet, v ooral om recensies over nieuwe boeken (juist verschenen/nog te verschijnen boeken) op te zoeken. doelstellingenleeftijd: 28 jaar Liesbeth wil Bibbank gebruiken om:geslacht: V - Nieuws en recensies over nieuwe boeken te kunnen opvragenberoep: Bib medewerker - Netjes gerangschikte boekenlijsten van de boekenhandel te kunnen ontvangen - Bestellingen aan de boekhandel door te gev en en op te volgenLiesbeth is erg toegewijd in ergernissenhaar job. Als verantwoorde- Ze ergert zich als ze weer eens een boekenpakket ontvangt waarin reeds bestelde of gewijgerdelijke voor de Jeugdcollectie boeken tussen zitten. Een overzichtelijke en uniforme manier om bestellingen opv olging met debinnen haar bib streeft ze boekhandel zou haar ook minder ergernissen bez orgen.naar een hoge kwaliteit endiversiteit in haar collectie. wensen Liesbeth wil graag interessante boeken die nog moeten verschijnen efficient kunnen bijhouden omOok na haar werkuren is ze deze later te bestellen of te bekijk en.aandachtig voor nieuws uitde jeugdboekenwereld. Zorg- Bibbank wil dat zij...vuldig bewaard ze deze info - Bestellijsten gaat voorselecteren en zo de verkoop adhv een boekenpakket zal verminderenvoor gebruik in de bib. - Bestellingen plaatst adhv een vooropgesteld formulier - Bestellingen opvolgt in Bibbank
  5. 5. SHARED VIEW THINKING FROM OF USERS USERS’ PERSPECTIVE USABLE IN ENTIRE PROJECT
  6. 6. USERS’ OPINIONS RELIABLE FEEDBACK CONFIDENTDECISION-MAKING
  7. 7. BREAKS DOWN BARRIERS MORE COMMITMENTUNCOVERS THE UNSPOKEN
  8. 8. BUY A FEATURE
  9. 9. SPEED BOAT
  10. 10. BRAINSTORM IN A BOX

  ×