Sports and games quiz
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Sports and games quiz

on

  • 2,091 views

Conducted on 11.12.2013 at EDC to our Group-III Executives

Conducted on 11.12.2013 at EDC to our Group-III Executives

Statistics

Views

Total Views
2,091
Views on SlideShare
2,091
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
58
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Sports and games quiz Presentation Transcript

  • 1. Information to members The total number of groups will be ‘5’. Number of members in each group will be decided based on total members present for general shift. Quiz is prepared on 5 parts, comprising of Multiple choice on sports & games – 50 Nos. Multiple Choice questions on Cricket – 50 Nos. Personality Identification questions – 10 Nos. Photo Identification questions – 10 Nos. Sport & Game Identification questions – 10 Nos.
  • 2. st 1 Round SPORTS & GAMES
  • 3. Multiple Choice Round - Rules • The 1st question will be displayed on screen along with Four options. • After Four options, 10 seconds time will be given for answering. • If Team ‘A’ could answer correct from given choices then Team ‘A’ will be getting 5 marks. • If team ‘A’ could not answer the question, no option will be given to other teams. • Then next question will be posed to Team ‘B’ and same process continues. • Be silent while answering. Discussions between you can be heard by other teams and grab your marks.
  • 4. 1 Who was the first Indian to win an individual medal in Olympics ? a) Milkha Singh. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 b) K.D.Jadhav. c) Gagan Narang. d) Mary Kom. Answer : B
  • 5. 2 With which sport is the 'Choudhury Trophy' associated ? a) Circumnavigation of the earth by car. b) Buggy - Jumping. c) Formula One racing. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 d) Golf. Answer : A
  • 6. 3 In the game of snooker, how many balls are present on the table at the beginning of a game ? a) 20. b) 21. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) 22. d) 23. Answer : C
  • 7. 4 Which country will host the Commonwealth Games 2014 ? a) Nepal. b) Srilanka. c) UAE. d) Scotland. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 8. 5 Narang Cup is associated with which sport ? a) Snooker. b) Tennis. c) Badminton. d) Football. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 9. 6 The first country to win football World cup ? a) Brazil. b) Uruguay. c) Italy. d) Argentina. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 10. 7 Who is the second Indian woman to become a Chess grand master ? a) Koneru hampi. b) Dronavalli Harika. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Subbaraman Vijayalaxmi. d) Swaminathan Meenakshi. Answer : B
  • 11. 8 Leander Paes wins a bronze medal in which Olympic Games ? a) 1996 Atlanta Olympics. b) 2000 Sydney Olympics. c) 2004 Athens Olympics. d) 2008 Beijing Olympics. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 12. 9 The Asian Games were held in Delhi for the first time in...? a) 1961. b) 1951. c) 1965. d) 1955. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 13. 10 Dhronacharya Award was given to Poornima Mahato in 2013. She is a ? a) Boxing coach. b) Hockey coach. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Athletic coach. d) Archery coach. Answer : D
  • 14. 11 The word Kabaddi is derived from ? a) Tamil Language. b) Hindi Language. c) Punjabi Language. d) Indonesian Language. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A The name derives from the Tamil word "kai" (hand), "pidi" (catch), which could be translated into "Holding Hands".
  • 15. 12 How many gold medals have been won by India in the Olympics so far ? a) 11. b) 10. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) 9. d) 8. Answer : C In the 2008 Games in Beijing, Abhinav Bindra became the first Indian to win gold in an individual event. India has won eight gold medals in field hockey (1928, 1932, 1936, 1948, 1952, 1956, 1964, 1980).
  • 16. 13 Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run ? a) P.T.Usha. b) M.L.Valsamma. c) K.Malleshwari. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 d) Kamaljit Sandhu. Answer : D
  • 17. 14 Which of the following trophies is NOT associated with cricket ? a) Charminar Challenge Cup. b) Thomas Cup. c) Rohinton Baria Trophy. d) Duleep Trophy. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 18. 15 Cannon, Cue and Pot are three terms associated with which games ? a) Billiards, Golf and Shooting. b) Golf Only. c) Both Billiards and Golf. d) Billiards only. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 19. 16 Number of players in a team of Water Polo is ? A) 5. B) 6. C) 7. D) 8. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 20. 17 Blue, red and green are three of the five rings of the Olympic flag. What are the other two ? a) Yellow and Black. b) Yellow and Pink. c) Orange and Yellow. d) Gold and Orange. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 21. 18 Which of the following is the highest award in sports in the world ? a) Margaret Thatcher Award. b) Laureus World sports Award. c) Olympic order. d) Jesse Owens Award. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 22. 19 Who is the only and first Indian player to complete six Olympic games ? a) Karni Singh. b) Milkha Singh. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Leander Paes. d) Mahesh Bhupathi. Answer : C
  • 23. 20 Who was the first player to win five straight Wimbledon tennis titles ? a) Arthur Ashe. b) Andre Agassi. c) Bjorn Borg. d) Roger Federer. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 24. 21 In polo, what is a period of play called ? a) Quarter. b) Chukka. c) Half. d) Set. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 25. 22 In what sport would one find an Albion round ? a) Tennis. b) Archery. c) Badminton. d) Croquet. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B In women's archery, an Albion Round involves firing 36 arrows at targets at each of three distances.
  • 26. 23 What do you use to hit a ball in golf ? a) Rocket. b) Bat. c) Cue. d) Club. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 27. 24 Which sportsperson has a son named Raag and a daughter named Jaaz ? a) Geet Sethi. b) Manoj Kotari. c) Ashok Sandhilya. d) Pankaj Adwani. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 28. 25 In the Olympics, which of these disciplines of gymnastics is only competed by women ? a) Floor Exercise. b) Pommel Horse. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Balance Beam. d)Horizontal Bar. Answer : C
  • 29. 26 If Milkha Singh is famous in athletics, Jeev Milkha Singh is famous in which sport ? a) Golf. b) Cricket. c) Chess. d)Football. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 30. 27 Which of the following awards is given for excellence in the field of sports in India ? a) Kalidas Samman. b) Dhyanchand Award. c) Shram Vir Award. d) Shanti Swarup Bhatnagar Award. End Answer : B 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 31. 28 Which of the following is a Manipuri version of Hockey ? End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a) Khong Kangjei. b) Hiyang Tanaba. c) Yubi Lakpi. d)Tobi-Tanaba. Answer : A
  • 32. 29 India won its first and last Olympic hockey gold in...? a) 1926 and 1982 b) 1928 and 1980. c) 1936 and 1984. d) 1948 and 1992. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 33. 30 With which game is the Double Fault associated ? a) Lawn Tennis. b) Football. c) Cricket. d)Hockey. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 34. 31 A typical golf course features how many holes ? a) 20. b) 19. c) 21. d) 18. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 35. 32 The French Tennis Open is played on what kind of surface ? a) Clay. b) Wood. c) Cement. d) Fibre. End Answer : A 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 36. 33 Which sport uses the given ball to play ? a) Football. b) Baseball. c) Rugby. d) Hockey. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 37. 34 In motor racing, which flag is waved to show the winner ? a) Green Flag with white circles. b) Yellow flag with red ball. c) Red flag with black squares. d) Black and white squares or rectangle flag. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 38. 35 How many RED balls are used in a game of snooker ? a) 15. b) 16. c) 17. d) 18. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 39. 36 In tennis, what is the point score immediately after deuce ? a) Alternative Scoring. b) Advantage scoring. c) Announcing score. d) None of the above. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 40. 37 Which sport is played on the largest pitch ? a) Beach volley ball. b) Foot ball. c) Polo. d) Hockey. End Answer : C 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 41. 38 In Athletics, what is the last event of the Decathlon ? a) 400 meters b) 1500 meters. c) 2000 meters. d) 800 meters. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 42. 39 James Naismith invented which sport ? a) Foot ball. b) Volley ball. c) Basket ball. d) Base ball. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 43. 40 Which Olympic sport is played with stones and brooms ? a) Biathlon. b) Bobsleigh. c) Luge. d) Curling. End Answer : D 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 44. 41 In Judo, the Black belt is the highest, what colour is the second highest ? a) White. b) Pink. c) Brown. d) Red. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 45. 42 In feet, how high above the floor is the hoop on a basketball court ? a) Eleven feet. b) Ten feet. c) Twelve feet. d) Nine feet. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 46. 43 Who was the first woman to win the Wimbledon Singles tournament six times in succession ? (a) Suzanne Lenglen End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 (b) Martina Navratilova (c) Steffi Graf Answer : B (d) Serena Williams
  • 47. 44 Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title? a) Geet Sethi. b) Wilson Jones. c) Michael Ferreira. d) Manoj Kothari. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 48. 45 Which sport was originally called ‘Mintonette’ ? a) Volley Ball. b) Foot Ball. c) Polo. d) Basket Ball. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 49. 46 In which sport might you encounter Spares and Strikes ? a) Curling . b) Croquet . c) Soft ball . d) Ten pin bowling. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 50. 47 What is the maximum duration of a Formula One Championship race ? a) 1 Hour . b) 30 minutes . c) 2 Hours . d) 10 minutes. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 51. 48 In the parade at the opening ceremony of the Olympic Games, which country always enters the stadium first ? a) USA . b) Greece. c) Italy. d) Germany. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 52. 49 The Five Olympic rings represents Europe, Asia, Africa, America and Oceania continents, In which, Oceania represents by which color ? a) Yellow. b) Blue. c) Red. d) Green. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 53. 50 What is 'Tiger' Woods first name ? a) James. b) Eldrick. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Carmen. d) Bishop. Answer : B
  • 54. 2nd Round CRICKET
  • 55. Cricket – Multiple choice round - Rules • The 1st question will be displayed on screen along with Four options. • After Four options, 10 seconds time will be given for answering. • If Team ‘A’ could answer correct from given choices then Team ‘A’ will be getting 5 marks. • If team ‘A’ could not answer the question, no option will be given to other teams. • Then next question will be posed to Team ‘B’ and same process continues. • Be silent while answering. Discussions between you can be heard by other teams and grab your marks.
  • 56. 1 Who first scored a century and took 10 wickets in the same test match ? a) Vasim Akram (Pak). b) A.K. Davidson (Aus). c) Ian Botham (Eng). d) Kapil Dev (India). End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 124 Runs, 11 wickets – Aus Vs WI at Brisbane in 1960 Answer : B
  • 57. 2 Where did India play its 1st one day international match ? a) Lords. b) Headingley. c) Taunton. d) The Oval. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 58. 3 In the match between India and Pakistan at Jaipur on 02-101983, Which new rule was introduced ? a) Limit of overs was reduced to 50. b) The rule of field restriction was taken. c) Over throw runs were batsman's score. d) No-balls & wides were debited to bowlers analysis. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 59. 4 Which cricketer died on the field in Bangladesh while playing for Abahani Club ? a) Subhash Gupte. b) M.L.Jaisimha. c) Lala Amarnath. d) Raman Lamba. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 60. 5 Which of the bowler set a World Cup record of taking 4 wickets in 4 consecutive balls ? a) Anil Kumble. b) Lasith Malinga. c) Shae Warne. d) Glenn Mc Grath. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 61. 6 By runs, what was the largest victory margin in the ICC World Cup ? a) India over New Zealand, 243 runs. b) India over Bermuda, 257 runs. c) India over West Indies, 221 runs. d) India over England, 260 runs. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 62. 7 The first batsman in the world to score centuries against all the other 8 test playing nations. a) Ricky Pointing. b) Mark Waugh. c) Sachin Tendulkar. d) Mohammad Azaruddin. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 63. 8 The youngest Cricketer to score a century is ? a) Mohd Asharful (Ban). b) Sahid Afridi (Pak). c) Inzamam–ul-Haq (Pak). d) Shikhar Dhawan (Ind). End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B 16 years 217 Days at Nairobi with Sri Lanka
  • 64. 9 Who among the following introduced the world to One-Day Internationals ? a) Kerry Packer. b) Len Hutton. c) Frank Worrell. d) Thomas Hughes. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 65. 10 Pakistan's contribution to advancing the cricket is ? (a) No ball. (b) Run-out. (c) Reverse swing. (d) Leg before wicket. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 66. 11 Test Cricket celebrated 100 years in the year ? a) 1877. b) 1977. c) 1875. d) 1774. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 67. 12 Which country became the first nation to win a World Cup final on home soil ? a) Australia. b) England. c) South Africa. d) India. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D India won the tournament, defeating Sri Lanka by 6 wickets in the final in Mumbai, thus becoming the first country to win the Cricket World Cup final on home soil.
  • 68. 13 Who became the youngest player to make a debut in World Cup cricket ? a) Nitish Kumar. b) Kevin O'Brien. c) Kemar Roach. d) Tim Southee. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A At the age of 16 years and 283 days, he became the youngest player to play in a World Cup
  • 69. 14 2019 ICC Cricket World Cup will be held in ? a) India. b) England. c) Australia. d) New Zealand. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 70. 15 Who hit the fastest century of World Cup Cricket ? a) Kevin O'Brien. b) Tillakaratne Dilshan. c) Yuvraj Singh. d) Shahid Afridi. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A Kelvin (Ireland) holds the world record for the fastest century from 50 balls against England on 2 March 2011.
  • 71. 16 This bowler once had remarkable figures of 32-27-5-0 against England in Chennai in 1964 and holds the record for the most consecutive maiden overs (21) in an innings. Who is the bowler ? a) Vaman Kumar. b) Erapalli Prasanna. c) Bishan Singh Bedi. d) Bapu Nadkarni. Answer : D End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 72. 17 Sachin Tendulkar has been out stumped only once in his Test career. Ashley Giles was the bowler on that occasion. Who was the wicketkeeper? a) James Foster. b) Jack Russell. c) Geraint Jones. d) Alec Stewart. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 73. 18 'Dizzy' is the nickname of what Australian player ? a) Jason Gillespie. b) Adam Gilchrist. c) Glenn McGrath. d) Brett Lee. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 74. 19 In 1987-88, which Indian spinner took 16 wickets on his Test debut ? a) V. Raju. b) Rajesh Chauhan. c) Arshad Ayub. d) Narendra Hirwani. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 75. 20 Reena Roy the Indian film actress married a cricketer ? a) Mohsin khan. b) Wasim Akram. c) Naveen Nischol. d) None ff the above. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 76. 21 Kapil Dev's 432 (world) record breaking victim was ? a) Arvind De Silva. b) Roshan Mahanama. c) Hashan Tilakaratne. d) Sanat Jayasurya. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 77. 22 Which cricketer is associated with 'Udayan', a charity home in Kolkata ? a) Steve Waugh. b) Wasim Akram. c) Kapil Dev. d) Graham Gooch. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 78. 23 Which team is holding the record of most runs in an innings in Test Cricket ? a) South Africa. b) England. c) Sri Lanka. d) Australia. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C Sri Lanka has scored 952-6 declared in 1997 at Ranasinghe Premadasa Stadium, Colombo.
  • 79. 24 What connects the badges of Hampshire, Yorkshire, Northamptonshire, Derbyshire and Lancashire ? a) All depict a fruit. b) All Depict a rose. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) All depict a flower. d) None of the above. Answer : B
  • 80. 25 Which cricketer wrote 'Runs and Ruins’ ? a) Sunil Gavaskar. b) Kapil Dev. c) Mohammad Azharuddin. d) Syed Kirmani. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : A
  • 81. 26 Who is the only Indian batsman to have no ducks in his entire cricket career ? a) Yashpal Sharma. b) Ravi Shastri. c) Sunil Gavaskar. d) Pankaj Roy. Answer : A End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 82. 27 Which batsman has hit the maximum number of sixes in his Test career ? a) Brian Lara. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 b) Matthew Hayden. c) Andrew Flintoff. d) Adam Gilchrist. 100 sixes from 96 Tests Answer : D
  • 83. 28 Who is the only bowler to have got Sir Donald Bradman out hit-wicket ? a) C.K. Nayudu. b) J. K. Irani. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Lala Amarnath. d) None of these. Answer : C
  • 84. 29 Which Indian cricketer was the son of a grounds man of the Eden Gardens ? a) Arun Lal. b) Eknath Solkar. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Dilip Doshi. d) Saba Karim. Answer : B
  • 85. 30 Who is holding the record of Highest wicket nd partnerships for 2 wicket in Test Cricket ? a) Andrew Jones - Martin Crowe. Answer : b) Sanath Jayasuriya - Roshan Mahanama. c) Sachin Tendulkar - Sourav Ganguly. d) Kumar Sangakkar - Mahela Jayawardene. The Sri Lankan player made 576 runs (Sanath Jayasuriya [340] – Roshan Mahanama [225]) against India in 1997–98 at Ranasinghe Premadasa Stadium, Colombo. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 B
  • 86. 31 First cricketer who performed Hat-trick in both ODI and Test cricket ? a) Harbhajan Singh. b) Vasim Akram. c) Muthaiah Muralidharan. d) Richard Hadlee. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : B
  • 87. 32 Who was the first player in the history of world cup to win Man of the Match awards in both semi-finals and finals ? a) M.S. Dhoni. b) Sachin Tendukar. c) Kapil Dev. d) Mohinder Amarnath. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 88. 33 Which batsman was the first victim of Third Umpire ? a) Veerendra Sehwag. b) Rahul Dravid. c) Sachin Tendulkar. d) Saurav Ganguly. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C In this match, Sachin was given run out at the throw of Jonty Rhodes. Next day Jonty Rhodes was given run out by Third umpire at the throw of Sachin in the same match.
  • 89. 34 First ODI played between which Two countries ? a) South Africa and England. b) West Indies and England. c) Australia and England. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 d) New Zealand and England. Answer : C In Melbourne - 1971
  • 90. 35 Against which team did India win its first One Day International match ? a) England. b) Zimbabwe. c) South Africa . d) East Africa. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 91. 36 Name the umpire who has officiated in both the cricket and football World Cups ? a) David Stepherd. b) Steve Bucknor. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Srinivas Venkataraghavan. d) Asoka Desilva. Answer : B
  • 92. 37 Sachin Tendulkar has a record for highest One Day International Man of the Match awards. How many times he has won it ? a) 64. b) 63. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) 62. d) 60. Answer : C
  • 93. 38 Who is called as ‘Sultan of Multan’ ? a) Younis Khan. b) Abdul Razzak. c) Shahid Afridi. d) Inzamam-ul-Haq. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : D
  • 94. 39 Who was the first player to complete 2000 runs in IPL matches ? a) Virat Kohli. b) Gautham Gambir. c) Suresh Raina. d) Rohit Sharma. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 95. 40 Name the only Two test nations which never to have made the Semi Finals of World Cup ? a) South Africa and Zimbabwe. b) Bangladesh and Zimbabwe. c) New Zealand and South Africa. d) Kenya and Bangladesh. Answer : B End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 96. 41 Who is the only person to score a century among all the World Cup encounters between India and Pakistan till 2011 ? a) Sahid Afridi. b) Miandad. c) Saeed Anwar . d) Salim Malik. (101 in the 2003 World Cup) End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 97. 42 Don Bradman holds the record for the highest batting average in a career in tests. Who is second in the list ? a) R.G. Pollock (SA). b) GA Headley (WI). End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) GS Sobbers (WI). d) C.A. Pujara (India). Bradman – 99.94, Pujara – 65.50 Answer : D
  • 98. 43 Who is the only cricketer to have won four successive Man of the Match awards in One-day Internationals ? a) Sachin Tendulkar. b) Sourav Ganguly. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) M.S. Dhoni. d) Virat Kohli. Answer : B
  • 99. 44 Who is the great grandnephew of Dr. Sarvepalli Radhakrishnan, former President of India ? a) Parthiv Patel. b) Rohit Sharma. c) V.V.S Laxman. d) Rahul Dravid. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 100. 45 The apex institutions of world cricket is the ICC and its headquarters is now in Dubai from August 1, 2005. Earlier it was in ? a) Sydney (Australia). b) Headingley (England). End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Lords (England). d) Melbourne (Australia). Answer : C
  • 101. 46 What is the length of the stumps in International Cricket match ? a) 26 inches. b) 27 inches. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) 28 inches. d) 30 inches. Answer : C
  • 102. 47 Who is known as the father of Indian Cricket ? a) C.K. Naidu. b) Jahangir Khan. c) K.S.Renjith Sinhji . d) Farokh Engineer. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 103. 48 Which Indian cricketer is known as "Brown Bradman" ? a) C.K. Naidu. b) Mohinder Amarnath. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Sachin Tendulkar . d) Sunil Gavaskar. Answer : D
  • 104. 49 Green Park Cricket Stadium is in ? a) Lucknow. b) Gwalior. c) Kanpur . d) Bhopal. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Answer : C
  • 105. 50 Who among the following player was awarded the Yash Bharti Award of 2013? a) Praveen Kumar. b) Bhuwaneshwar Kumar. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) Suresh Raina. d) R.P.Singh. Answer : C
  • 106. rd 3 Round Personality IDENTIFICATION
  • 107. Personality Identification - Rules • In this round, there are total ‘10’ questions. • The sentences of particular question will be displayed on screen. • If Team ‘A’ could answer it after seeing 3rd sentence, then Team ‘A’ will be getting 10 marks. • Other wise remaining sentences will be displayed and 10 sec time will be provided. If Team ‘A’ could answer it then, Team ‘A’ will be getting 5 marks. • If team ‘A’ could not answer the question, no option will be given to other teams. • Then next question will be posed to Team ‘B’ and same process continues.
  • 108. Personality Identification - 1 He is a Spanish player and the current world No. 1. He is considered one of the greatest players of all time. His success on clay has earned him the nickname "King of Clay“. He and Mats Wilander are the only players in history who have won at least two Grand Slam titles on three different surfaces—hard court, grass and clay. He is the first to win at least one Grand Slam tournament for Nine consecutive years, breaking the record of eight previously shared by Björn Borg, Pete Sampras, and Roger Federer. He is the first Spanish player, male or female to rank No. 1 for more than 100 weeks.
  • 109. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 110. Personality Identification - 2 He is an American former professional boxer, generally considered among the greatest heavyweights in the sport's history. He is one of the most recognized sports figures of the past 100 years, crowned "Sportsman of the Century" by the BBC. His daughter is an undefeated super-middle weight boxing champion. He had a highly unorthodox boxing style for a heavyweight, epitomized by his catch phrase "float like a butterfly, sting like a bee.“ He was diagnosed with Parkinson's syndrome in 1984, a disease that is common to head trauma from activities such as boxing.
  • 111. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 112. Personality Identification - 3 She was born in Czechoslovakia Switzerland when she was seven. and emigrated to she became the youngest player to win a match at a Grand Slam tournament (Two weeks after her 14th Birthday). She set a series of "youngest-ever“ records before ligament injuries in both ankles forced her to withdraw temporarily in 2002 at the age of 22. In June 2011, she was named one of the "30 Legends of Women's Tennis: Past, Present and Future" by Time. Now she is a coach of Russian tennis player Anastasia Pavlyuchenkova. In 2013 she was elected into the International Tennis Hall of Fame.
  • 113. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 114. Personality Identification - 4 His original name was “Edson Arantes do Nascimento”. He was voted World Player of the Century by the IFFHS. He was also elected as "Athlete of the Century" by the International Olympic Committee. In total he scored 1281 goals in 1363 games, for which he was honored by the Guinness World Records for the most career goals scored. He began playing for his national team at 16, and won his first World Cup at 17. In 1978, He was awarded the International Peace Award for his work with UNICEF. He has also served as Extraordinary Minister for Sport and a United Nations ambassador for ecology and the environment.
  • 115. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 116. Personality Identification - 5 He was born in Jabalpur, Madhya Pradesh. He was having Two brothers Mool Singh and elder brother Roop Singh is another player. He joined the Indian Army at the age of 16. In 3 Olympic tournaments, he had scored 33 goals in 12 matches. At the age of 51, after retiring from army as Major, the GOI honored him by the Padma Bhushan. 29 August, his birthday, is celebrated as National Sports Day in India. The President gives sport-related awards such as the Rajiv Gandhi Khel Ratna, Arjuna Award and Dronacharya Award on this day at the Rashtrapati Bhavan.
  • 117. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 118. Personality Identification - 6 He was born in a small town of Punjab state in Pakistan and belongs to Punjabi Gujjar Community. He is Known as ‘Tiger’ and ‘The Terrorist of Cricket’. In 1999, He captured eight wickets in the Asian Test championship match at Calcutta, Against India. In this match he clean bold Rahul Dravid and Sachin Tendulkar at successive deliveries. Ironically it was the first ball he ever bowled to Sachin Tendulkar and equally this was the 1st Ever “Golden Duck” for little master. He was the first bowler in the history of cricket to have been recorded to bowl over 100 mph. He was banned for an indefinite period for his fight with team mate.
  • 119. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 120. Personality Identification - 7 He is regarded as one of the greatest all-rounders of all Time. He became the fourth player and first from his Nation to score 13,000 Test runs and 288 Test wickets. He has five years younger-to-him sister, who was a cheerleader in Indian Premier League 2009 and is also a physiotherapist based in East London. He is the only cricketer in the IPL to score more than 2000 runs and claim more than 50 wickets. (2276 runs / 61 wickets). He is the only player in cricket history to achieve the mark of 10,000 runs in Tests & ODI each and more than 250 wickets in the Tests and ODIs each. (13140/288–Tests–11548/272 –ODI’s). He dated Miss South Africa 2002 Cindy Nell and was even engaged to her but he broke the relationship after nine months. After that he dated Miss South Africa 2003.
  • 121. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 122. Personality Identification - 8 He is a Jamaican cricketer. He captained the West Indies' Test team for Four years. He also represents the team in IPL, the Sydney Thunder in the Big Bash League and the Dhaka Gladiators in the BPL. He was also selected for team ‘Uva’ for Sri Lanka Premier League in 2012. He is one of only four players who have scored two Triple centuries at Test level. He is known as a big hitter, often hitting sixes. In 2012 he became the first player to hit a six off the first ball of a Test match. He scored the fastest century across any format from 30 balls and the highest individual score (175) in an innings in T20.
  • 123. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 124. Personality Identification - 9 He was an Indian cricket player from Maharashtra. In India's 25th Test match, nearly 20 years after India achieved Test status, he led India to its first ever Test cricket win in 1951 – 52 against England at Madras. He is the first Indian player to score a century in three successive Test matches. He was also having record of highest partnership for any wicket in first - class cricket (577 runs in 1947). This record stood for many years, and was only broken in 2006 by Kumar Sangakkara and Mahela Jayawardene who put on 624 against South Africa. He was the first cricketers to be honored with the Padma Shri.
  • 125. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 126. Personality Identification - 10 He was an English professional cricketer who played for Surrey from 1905 to 1934 and for England in 61 Test matches between 1908 and 1930. Known as "The Master“. He was the first triple century-maker in first-class cricket, with the total of 61,760 runs and 199 centuries. During the winter of 1930–31, he joined a private team run by the Maharaja of Vizianagram which toured India and Ceylon. He was the first player twice selected as Wisden's Cricketer of the Year in 1909 and 1926. In 1953, He was knighted (Highest honor from British Govt), the first professional cricketer to be so honored. He was reluctant to accept and did so only when convinced that it was an honor to all professional cricketers, not just himself.
  • 127. 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 End
  • 128. th 4 Round PHOTO IDENTIFICATION
  • 129. To be followed………. The Photo will be displayed on screen. 1st question is asked to Team ‘A’ and Team ‘A’ could answer it within the given time of 10 sec, then Team ‘A’ will be getting 5 marks. If Team – A could not answer within the time, Answer will be displayed on screen. There is no choice is given to other teams. Then next question will be posed to Team ‘B’ and same process continues. The suitable answer should discuss within the time and final answer to be announced by One of group member.
  • 130. 1 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 131. Jack Nicklaus
  • 132. 2 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 133. Michael Schumacher
  • 134. 3 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 135. Michael Phelps
  • 136. 4 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 137. Mary Kom
  • 138. 5 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 139. Pete Sampras
  • 140. 6 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 141. Anju Bobby George
  • 142. 7 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 143. Pankaj Arjan Advani
  • 144. 8 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 145. n an IIa llll pe pe ap ap Ch Ch
  • 146. 9 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 147. Roger Binny
  • 148. 10 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 149. Ajit Wadekar
  • 150. th 5 Round GAME / SPORT IDENTIFICATION
  • 151. To be followed………. The Photo will be displayed on screen. 1st question is asked to Team ‘A’ and Team ‘A’ could answer it within the given time of 10 sec, then Team ‘A’ will be getting 5 marks. If Team – A could not answer within the time, Answer will be displayed on screen. There is no choice is given to other teams. Then next question will be posed to Team ‘B’ and same process continues. The suitable answer should discuss within the time and final answer to be announced by One of group member.
  • 152. 1 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 153. GOAL BALL
  • 154. 2 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 155. SHOOT BOXING
  • 156. 3 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 157. INLINE / QUAD / ROLLER HOCKEY
  • 158. 4 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 159. LACROSSE Lacrosse is a team sport, originally played by the indigenous peoples of North America, using a small rubber ball and a long-handled stick called a crosse or lacrosse stick.
  • 160. 5 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 161. CROQUET Croquet is a sport that involves hitting plastic or wooden balls with a mallet through hoops (often called "wickets" in the United States) embedded in a grass playing court.
  • 162. 6 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 163. TRAMPOLINING Trampolining is a competitive Olympic sport in which gymnasts perform acrobatics while bouncing on a trampoline. These can include simple jumps in the pike, tuck or straddle position to more complex combinations of forward or backward somersaults and twists.
  • 164. 7 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 165. SKELETON Skeleton was part of the Winter Olympic Games program when the games were held in St. Moritz in 1928 and again in 1948, but was then removed from the program. The sport discipline was reintroduced at the 2002 Winter Olympics, with both men's and women's events.
  • 166. 8 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 167. KORFBALL Korfball is a mixed gender ball sport, with similarities to netball and basketball. It is played by two teams of eight players with four females and four males in each team.
  • 168. 9 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 169. SQUASH Squash is a racquet sport played by two (singles) or four players (doubles) in a four-walled court with a small, hollow rubber ball. The players must alternate in striking the ball with their racquet and hit the ball onto the playable surfaces of the four walls of the court.
  • 170. 10 End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • 171. EQUESTRIAN VAULTING Equestrian vaulting, is most often described as gymnastics and dance on horseback. Its origins stretch back at least two-thousand years and is one of ten equestrian disciplines recognized by the International Federation for Equestrian Sports along with dressage, driving, endurance, eventing, horseball, paraequestrianism, reining, tent pegging, and jumping.
  • 172. 1 Which of the following countries has hosted the Asian Games for maximum number of times ? a) Indonesia. b) Thailand. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 c) India. d) China. Answer : B (4 Times)
  • 173. 2 Who has scored the most runs in a single First-class innings? a) Hanif Mohammad. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 b) Sachin Tendulkar. c) Brian Lara. d) Sir Donald Bradman. Answer : C
  • 174. 3 Who is the first cricketer received “Rajiv Khel Ratna” India’s highest sporting honor. a) Suresh Raina. End 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 b) Virat Kohli. c) Navajoth Siddhu. d) Sachin Tendulkar. Answer : D
  • 175. In the first ever Test in 1877, Australia beat England by 45 runs. 100 yrs later, in the Centenary Test, the result was exactly the same.!!