Fluor

1,842
-1

Published on

Presentació sobre el Fluor feta per Marta Gonzalez de 2n C. Curs 2009-2010

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,842
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fluor

  1. 1. FLUOR Símbol: F Nombre atòmic: 9
  2. 2. De quin mineral s’obté el fluor? El fluor s'obté mitjançant electròlisi (L'Electròlisi és un procés per a separar un compost en els elements que ho conformen, usant per a això l'electricitat) d'una barreja de HF(alta freqüencia) i KF. Procediment d’obtenció Fluor (del latin fluere, que significa fluir), és un metaloide gasòs que s'extreu de la fluorita , va ser descrit per Georgius Agricola en 1529, pel seu ús com fundent, per a aconseguir la fusió de metalls i minerals.
  3. 3. Propietats físiques Estat fisic: gasòs Color: verd/groc Densitat: 18,9984032 u (unitat de massa atòmica)
  4. 4. Aplicacions Els compostos que contenen fluor s'utilitzen per a incrementar la fluïdesa del vidre fos i escòries en la indústria vidriera i ceràmica. El espato flúor (fluoruro de calci) s'introduïx dintre de l'alt forn per a reduir la viscositat de l'escòria en la metal·lúrgia del ferro. També s’utilitza per fer la pasta de dents. El flúor té tres efectes molt beneficiosos sobre les dents: -Augmenta la resistència de l'esmalt -Afavoreix la remineralización -Acció antibacteriana El requeriment diari de fluor no és fàcil de cobrir, l'aigua que es consumeix ja ve fluorada, el seu consum serveix per a prevenir l'aparició de caries dentales i es recomana tenir en la dieta alimentària productes com els grans integrals, peix, te negre, soia i nous, que són principals fonts de fluor.
  5. 5. Bibliografía http://blocs.xtec.cat/homeostasi/2009/12/10/presentacio-diapositives-elements/ www.google.es http://es.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%BAor http://es.wikipedia.org/wiki/Electr%C3%B3lisis http://www.lenntech.es/periodica/elementos/f.htm

×