Sistema Solar

314 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
314
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sistema Solar

 1. 1. El Sistema Solar Com és de gran? El podríem veure? Busquem-hi fotos o dibuixos
 2. 2. El Sistema Solar
 3. 3. El Sistema Solar
 4. 4. El Sistema Solar Realment les fotos són molt maques, però encara no podem entendre les dimensions. El podem fer a escala? Doncs sí, amb l’ajut del professor i partint del Sol, l’astre més gran, podem tenir-lo davant dels nostres ulls
 5. 5. El Sistema Solar Hem aconseguit el Sol més gran.. Un Sol de 70 cm de diàmetre I ara podem saber les dimensions dels planetes. Sol 70 cm. Mercuri 0,45 cm. Venus 1,20 cm. Terra 1,20 cm. Mart 0,53 cm. Júpiter 14,2 cm. Saturn 11,9 cm. Urà 5,3 cm. Neptú 4,7 cm. Plutó 0,21 cm
 6. 6. El Sol És l’estrella que ens dóna llum i calor. Conté el 98% de tota la massa del Sistema Solar. Manté la vida a la Terra perquè proporciona la llum necessària a les plantes. Encara té una vida de 5.000 milions d’anys
 7. 7. Mercuri No té atmosfera Durant el dia fa una calor abrasadora i per la nit la perd tota. És proper al Sol i per això no és gens fàcil d’observar.
 8. 8. Venus És molt lluent ja que és envoltat de núvols ataronjats. Gens apte per a la vida: la calor ens couria, el gas dels núvols ens enverinaria i la pressió de l’atmosfera ens esclafaria.
 9. 9. Terra Amb aigua i oxígen és l’únic planeta on hi ha vida. Es mou a la velocitat de 107.000 kms/h, més que qualsevol avió. Bàsicament constituïda per aigua roques i metalls.
 10. 10. Mart Ple de roques i pols vermell degut a l’òxid de ferro. Hi ha el volcà Nix Olimpia tres vegades més gran que l’Everest. Les temperatures són molt baixes. Hi ha casquets de gel al pol nord i al pol sud.
 11. 11. Júpiter El més gran del Sistema Solar. És recobert de núvols. Gira molt ràpidament, això origina vents i llargues i terrorífiques tempestes. Per exemple la gran taca vermella que ja fa 300 anys que dura! Molt fred per fora i molt calent per dins. Amb cotxe trigaràs 1000 anys en arribar-hi.
 12. 12. Saturn Planeta gegant constituït principlament per gasos i líquids. Els anells són formats per milions fragments de gel i roca..Bufen vents deu vegades més ràpids que els nostres huracans.
 13. 13. Urà El gas metà dóna color blau verdós. Gira de costat. Un estiu dura 42 anys, però són molt freds.
 14. 14. Neptú Mateixos gasos que Urà. La gran taca blava és una tempesta tan gran com la Terra. És el planeta més ventós del Sistema Solar.
 15. 15. Plutó Més petit que la Lluna. La llum i la calor del Sol li arriben amb molt poca intensitat. Planeta gelat i rocós. Des de Plutó, el Sol es veu com qualsevol altra estrella.
 16. 16. Fí ESCOLA SAGRATS CORS 2004 Manel Martín

×