Pedralbes.

922 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
922
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
149
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pedralbes.

 1. 1. Marta Díaz, Nadia Lara, Yaritza Mora, Raquel Torres i Daniel Serrador. Institut Príncep de Girona 2n A. Presentació
 2. 2. INDEX 1. Monestir de Pedralbes. 2. El monestir. 3. La Tomba de la reina Elisenda. 4. El claustre. 5. Menú. 6. La cuina. 7. Galería d' art. 8. L' església. 9. El jardí de les plants medicinals. 10. Maqueta del monestir 11. El menjador 12. Figuretes.
 3. 3. 1. Monestir de Pedralbes. El monestir va ser fundat pel rei Jaume el Just i per la seva esposa Elisenda de Montcada el 1326 , amb la intenció que servís de lloc de retir per la reina en el moment d'enviudar, que es preveia proper per l'edat i la salut del rei. El monestir es va inaugurar amb una missa solemne el 3 de maig de 1327 . Albergava una comunitat de monges clarisses , formada en la seva major part per filles de nobles.
 4. 5. 2. El monestir El perímetre del monestir de Pedralbes va estar en un origen voltat per una muralla. D'aquesta muralla únicament es conserven dues torres de vigilància i dues de les portes que donaven accés al recinte.
 5. 6. 3. La tomba de la reina Elisenda. Entre el claustre i l'església hi ha el panteó de la reina Elisenda. Està situat al mur de separació que hi ha entre les dues dependències, de manera que inclou una tomba bifront, amb una de les seves cares que dóna al claustre i l'altra a l'església. Així, l'estàtua jacent que hi ha sobre el sepulcre pot mostrar la reina en les seves dues facetes.
 6. 7. 4. El Claustre. És l'espai més important del monestir després de l'església.
 7. 8. 5 .Menú. Les monges que vivien al monestir, a penes menjaven carn. Tenien organitzat un menú per l'hivern o l'estiu. Al ivierno menjaven més verdures ia l'estiu menjaven variat.
 8. 9. 6. La cuina. Al costat dels mobles, aquesta col lecció és un testimoni viu de l'existència diària de la comunitat. Es conserven un bon nombre de peces de la vaixella de taula de les monges: plats, cullerots escudelles i servidors de pisa blanca amb l'escut del monestir en blau (s. XV-XVI), aiguamans (que servia per rentar-se les mans abans i després dels àpats amb l'ajuda d'un gibrell), així com també peces provinents de la farmàcia del monestir: vasos per guardar el xarop, morters, pots per a la mel, pots d'apotecari i de farmàcia, que presenten una decoració diversa i que daten dels segles XIV al XVIII
 9. 10. 7. Galería. El Museu-Monestir de Pedralbes va ser obert al públic el 1983. L'edifici constitueix un dels millors exponents del gòtic català. El conjunt comprèn l'església i el monestir, que gira entorn del espaiós claustre de tres plantes envoltat de les estances principals: el Dormidor, el Refetor, la Sala Capitular, l'Abadia i les cel de dia.
 10. 11. 8. L' església. L'església de Pedralbes consta d'una única nau , amb set trams de voltes quatripartites i un absis heptagonal.
 11. 12. 9. El jardí Medieval de plantes medicinals D'acord amb les tradicions monàstiques, en el claustres dels monestirs es cultivaven diverses plantes medicinals i així ho degueren fer les monges del Monestir.
 12. 13. 10. Maqueta del monestir.
 13. 14. 11. El menjador. Al menjador, només es podia sentir la veu de la monja, que llegia els passatges de la bíblia, i s'anava alternant, mentre que les altres monges escoltaven mentre menjaven en silenci.
 14. 15. 12. Figuretes. Aquestes figuretes, representen la vida, passió i mort de Jesús.
 15. 16.

×