Pac3 Apartat1

280 views

Published on

Apartat 1 de la PAC3 de Fonaments i evolució de la multimèdia.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
280
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pac3 Apartat1

 1. 1. FONAMENTS I EVOLUCIÓFONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIADE LA MULTIMÈDIA PAC3: ORIGEN I VIGÈNCIA DE LA MULTIMÈDIAPAC3: ORIGEN I VIGÈNCIA DE LA MULTIMÈDIA APARTAT 1APARTAT 1
 2. 2. Al llarg de la història molts personatges van contribuir amb idees i aportacions en el desenvolupament del món de la multimèdia. Els actuals nous mitjans de comunicació són com els coneixem avui dia gràcies a tots ells. Aquestes personalitats són:
 3. 3. NORBERT WIENERNORBERT WIENER  Va ser el creador de la cibernètica, que va néixer a partir de la seva recerca de les semblances entre els humans i els ordinadors.  Va investigar la retroalimentació basant-se en els reguladors biològics del cos humà.
 4. 4. DOUGLAS ENGELBARTDOUGLAS ENGELBART  És l'inventor del ratolí i un pioner dels hipertextos i de l'hipermedia.  Va desenvolupar el sistema de finestres variables, els processadors de textos i el correu electrònic multimèdia.  Va fer una demostració de la primera vídeo- conferencia de la història.
 5. 5. IVAN SUTHERLANDIVAN SUTHERLAND  És el creador dels gràfics d'ordinador. Va introduir conceptes com el modelatge 3D, simulacions visuals, realitat virtual i disseny assistit per ordinador.  Juntament amb Alan Kay va inventar el Sketchpad, un aparell amb un llapis òptic que permetia dibuixar gràfics en la pantalla.  Va investigar la realitat virtual.
 6. 6. ALAN KAYALAN KAY  Juntament amb Adele Goldberg va desenvolupar el llenguatge de programació Smalltalk-80, orientat a objectes gràfics.  És un dels creadors del disseny de sistemes d'interfície gràfica d'usuari, els escriptoris de pantalla.  Va crear el Dynabook, un ordinador per a nens, que va definir la base dels ordinadors portàtils i tablets actuals.
 7. 7. ADELE GOLDBERGADELE GOLDBERG  Va treballar en el Xerox Alt, el primer ordinador personal en utilitzar un escriptori i la interfície gràfica d'usuari. Apple va utilitzar moltes de les idees del Xerox Alt a l'escriptori de Macintosh.  Juntament amb Alan Kay va desenvolupar el llenguatge de programació orientat a objectes Smalltalk-80.
 8. 8. BILL ATKINSONBILL ATKINSON  Va desenvolupar aplicacions en Macintosh com HyperCard, el primer sistema hipermedia; MacPaint, el primer editor gràfic de Mac; QuickDraw, la caixa d'eines que s'utilitza per a gràfics; i la barra de menú.  Va crear eines per a programes d'edició d'imatges, com el llaç de selecció o les "marching ants", que indiquen la imatge seleccionada pel llaç.
 9. 9. NICHOLAS NEGROPONTENICHOLAS NEGROPONTE  És el fundador de l'associació “un ordinador portàtil per a cada nen”, que pretén crear portàtils per lliurar-los als nens necessitats per a la seva educació, i així difondre la informàtica i internet en països en vies de desenvolupament.  Va investigar la interfície humà-ordinador.  Va invertir en noves empreses, com Skype.
 10. 10. VANNEVAR BUSHVANNEVAR BUSH  Va idear, però mai es va desenvolupar, el Memex, el precursor d'Internet. Emmagatzemava mitjans en bases de dades i permetia buscar-los ràpidament.  Va construir la primera computadora analògica, l'Analitzador diferencial, que resolia equacions.  Va publicar un article que descrivia la futura calculadora i programaris funcionals amb veu.
 11. 11. TED NELSONTED NELSON  És el fundador del projecte Xanadu, una biblioteca en línia que s'accedia mitjançant hipertext i ordinadors interconnectats. És el segon precursor d'Internet, encara que no es va acabar.  Va fer que els ordinadors fossin accessibles als ciutadans, fent que les interfícies fossin simples i fàcils d'utilitzar.
 12. 12. TIM BERNERS-LEETIM BERNERS-LEE  És el fundador de la World Wide Web, fruit de la combinació de l'hipertext i del protocol de comunicacions d'Internet.  Va crear el llenguatge HTML, el protocol HTTP i el sistema de localització en la web URL, a més del primer navegador i del primer servidor Web.  Actualment dirigeix el W3C, l'organització que coordina estàndards i afegeix noves funcionalitats a la Web.
 13. 13. IMATGES EMPLEADESIMATGES EMPLEADES  Norbert Wiener. Autor: Konrad Jacobs. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Norbert_wiener.jpg  Douglas Engelbart in Redwood City 2006. Autor: Dennis Hamilton. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Douglas_Engelbart_in_Redwood_City_2006.jpg  Ivan Sutherland at CHM. Autor: Dick Lyon. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ivan_Sutherland_at_CHM.jpg  Alan Kay. Autor: David Weekly. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alan_Kay.jpg  Bill Atkinson shows off mockups. Autor: Deirdre Saoirse Moen. http://www.flickr.com/photos/muhe-e/4487357240/  Nicholas Negroponte. Autor: Webb Chappell. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nicholas_negroponte.jpg  Ted Nelson. Autor: Beatrice Murch. http://www.flickr.com/photos/blmurch/5078420419/  Tim Berners-Lee April 2009. Autor: Enrique Dans. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tim_Berners-Lee_April_2009.jpg

×