els 10 gratacels

860 views
797 views

Published on

Aquests són els edificis més alts del món, una presentació de PowerPoint amb informació d'aquests gratacels amb fotos i dades.

Published in: Design, Travel, Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
860
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

els 10 gratacels

 1. 1. ELS 10 GRATACELS MÉS ALTS DEL MÓN
 2. 2. GRATACELS Un gratacel és un edifici de molts pisos o plantes. Generalment, el límit inferior d'altura a partir del qual un edifici sol ser considerat gratacel és d'uns 100 metres (333 peus), encara que molts professionals del sector consideren gratacel a partir de 12 plantes, 150 metres o més de 200 metres d'alçada. La raó de la seva construcció és el màxim aprofitament econòmic del sòl. Per això, solen trobar-se múltiples gratacels agrupats en les zones comercials de grans ciutats, on el valor del sòl és elevat. Aquestes agrupacions de gratacels solen dibuixar una línia d'horitzó característica de moltes ciutats, com Nova York, Chicago, Panamà i Hong Kong.
 3. 3. Les construccions més grans Taipei 101 (509 m.) Petronas Tower Kuala Lumpur (452 m.) Petronas Tower 2 Kuala Lumpur (452 m.) Sears Tower Chicago (442 m.) Jin Mao Shangai (421 m.) Two International Finance Centre Hong Kong (415 m.) Citic Plaza Guangzhou (391 m.) Shun Hing Square Shenzhen (384 m.) Empire State Building New York (381 m.) Central Plaza Hong Kong (374 m.)
 4. 4. Taipei 101 El Taipei 101 es un edifici de 106 pisos (5 pisos subterranis y 101 per sobre del terra), ubicat a Taipei (Taiwán). La agulla que corona els seus 509 metres d’altura el converteix en el tercer gratacels més alt del món. Supera en 56 metres a las Torres Petronas de Kuala Lumpur (Malasia). El 21 de juliol de 2007 va ser superat en altura per Burj Dubai, que quan estigui acabat ostentarà el títol d’edifici més alt del món.
 5. 5. CURIOSITATS El Taipei 101 es tan gran que es piensa que el pes ha pogut reobrir una antigaa falla geològica que podria causar futurs terratrèmols. D’altra banda hi ha geòlegs que diuen que això no és cert; el pes de terra excavada és igual al pes del Taipei 101, per tant significa que no va haver un cambi en la força exercida a la falla. A prop de l’dificio hi ha un aeroport y l’edifici és tan alto que es podrien generar catàstrofes com els atemptats de less Torres Bessones. Durant la construcció, al marzo de 2002, la ciudat va sofrir un terratrèmol de força 6, algunes de les grues van caure al buit fent malbé vehicles i causant la mort de 5 persones. SIMBOLITZACIÓ L’altura de 101 pisos conmemora la renovació del temps: el nou segle que arribà quan les torres estaven en construcció (100+1). Simboltiza les altures ideals derivades d’anar un més allà del 100, un número tradicionalment associat a la perfecció. Representa la ubicació en la que el edificies troba, 101 es el codi postal de districte internacional de negocis de Taipei. El número també evoca el sistema numèric binari utilitzat a la tecnología digital. La torre principal inclou una sèrie de vuit segments de vuit pisos cada un. A la cultura xinesa el número vuit s’associa amb l’abundància, prosperitat i bona fortuna. MÉS INFORMACIÓ
 6. 6. Torres Petronas
 7. 7. Van ser dissenyades per l'arquitecte argentí César Pelli i acabades en 1998. Amb 88 pisos, d'estructura majoritàriament de formigó i vidre, evoquen motius tradicionals de l'art islàmic, fent honor a l'herència musulmana de Malàsia. Pelli va utilitzar un disseny geomètric islàmic en la seva planta a l'entrellaçar dos quadrats, de grandària gradualment decreixent en la part superior, està basada en un motiu molt tradicional en la cultura islàmica, una estrella de 12 becs incloent un cercle en cada intersecció. La construcció de les torres va començar en 1994 . L'estructura bàsica es va prendre d'un projecte no realitzat per a una torre a Chicago. Les torres es troben unides per una passarel·la de doble altura aèria entre els pisos 41 i 42, que forma un portal. El skybridge, com és anomenat, és el punt més alt accessible per als visitants. Les visites són gratuïtes, però limitades a 1.200 persones diàries. En el seu interior les torres es troben compostes per oficines, entre les quals destaquen les de la companyia petroliera Petronas i la seu a Malàsia de l'empresa Microsoft. LA SEVA CONSTRUCCIÓ I LA SEVA COMPOSICIÓ
 8. 8. TORRE SEARS ( CHICAGO ) La Torre Sears és un gratacel de Chicago, Illinois. Té una altura de 442 metres i 108 plantes. La seva construcció es va iniciar en 1970 i va finalitzar en 1973. El seu arquitecte va ser Bruce Graham i la construcció va estar a càrrec de la companyia Skidmore, Owings & Merrill. Després de la seva finalització, es va convertir en el gratacel més alt del món, arravassant-li aquest lloc al World Trade Center. Després, en 1982, se li van afegir les antenes de televisió, i això va fer que la torre fora encara més alta. Va tenir el lloc per més de dos decennis, fins a la finalització de les Torres Petronas en 1998. Actualment és, incloent la seva antena, el gratacel més alt del món, juntament amb el Taipei 101 i les dues Torres Petronas. La seva altura arriba als 527 metres. No obstant això, sense contar antenes ni mastelers, es veu superat per aquests, de manera que ocupa el tercer lloc entre els gratacels del món.
 9. 9. Jin Mao El gratacel Jin Mao és el segon edifici més alt de la República Popular Xinesa i el sisè més alt del món des del 30 d'agost de 2008, quan va ser superat en altura pel nou Centre Financer Mundial de Shanghai (SWFC), construït a poca distància i de 492 metres. Està situat en l'àrea de Pudong en la municipalidad de Shanghai. L'edifici, projectat per la signatura nord-americana Skidmore, Owings & Merrill i Thomas Boada, té una altura total de 420,5 metres repartits en 88 plantes. Es va construir entre 1994 i 1998 encara que no va ser plenament operatiu fins a 1999. El seu aspecte exterior té alguns trets de l'arquitectura xinesa ja que recorda a una pagoda. Es buscava així conjugar la tradició amb la modernitat. Tot l'edifici es va construir al voltant del nombre vuit, considerat de bona sort en la cultura xinesa: 88 plantes construïdes sobre una base octogonal donades suport sobre vuit columnes d'acer.
 10. 10. Característiques de la seva estructura L'estructura conta amb un modern sistema d'enginyeria que la protegeix contra els forts vents que pot generar un tifó (resisteix vendavals de fins a 200 quilòmetres hora). Així mateix, està preparat per a suportar un terratrèmol de fins a grau 7 en l'escala de Richter. Des del pis 53 fins al 87, l'edifici està ocupat per un hotel de luxe, de la companyia Hyatt. En el pis 88 es troba un mirador amb capacitat per a 1.000 persones des d'on es pot observar una panoràmica de la ciutat. S'accedeix a aquest mirador mitjançant dos ascensors que viatgen a una velocitat de 9,1 metres per segon (l'ascensió dels 88 pisos es realitza en menys de 45 segons). L'edifici s'ha convertit en un emblema del desenvolupament econòmic de Shanghái i Xina.
 11. 11. TWO INTERNATIONAL FINANCE CENTER L'edifici 2 International Finance Centre és un gratacel situat en Hong Kong, i actualment el més alt d'aquesta ciutat, fins que sigui superat en 2007 pel Union Square Phase 7. Amb els seus 415 metres i 90 plantes, es converteix en el segon edifici més alt de Xina i el sisè del món. La construcció d'aquest gratacel va ser iniciada en 1997 i finalitzada en 2003, data en la qual li va arravassar el títol d'edifici més alt de Hong Kong al Bank of Xinesa Tower. El seu disseny va estar al càrrec de l'argentí Cessar Pelli. L'edifici conta amb un total de 185.000 m² i els materials principals dels quals està compost són acer i vidre.
 12. 12. *Fotografies del Two International Finance Center
 13. 13. Citic Plaza CITIC Plaza és un gratacel de 80 plantes situat en Guangzhou, Xina. La seva altura estructural és de 391 metres, incloent dos altes antenes en forma d'agulla a la part alta del edifcio. Quan va ser completat en 1997, va anar l'edifici més alt del món fora de Nova York i Chicago. Actualment, ocupa el lloc tercer en el ránking dels edificis més alts de Xina, per sota de l'edifici Jin Mao i el 2 International Finance Centri de Hong Kong. És el setè en el ránking d'edificis més alts del món. Situat en el districte Tianhe, és una part d'un complex del mateix nom.
 14. 15. Shun Hing Square <ul><li>Shun Hing Square. És un alt edifici o gratacel en Shenzhen, Xina. La seva altura estructural és 384 metres, i té 69 pisos. Va Ser completat en 1996 i per un any (1996 a 1997), va anar el mes alt edifici fins que el CITIC Plaça en Guangzhou va ser completat. Ara aquesta en el 4 a Xina i 9 a nivell mundial. És l'edifici mes alt d'acer a Xina, i va ser construït a un pas ràpid, 4 nivells en 9 dies. L'edifici proveïx d'oficines, apartaments, parqueos i un complex comercial de 5 nivells. Aquesta revestit de laminas d'acer i cristalls que reflecteixen la llum directa del sol asi mantenint els nivells adequat de temperatura, i destacant-se alhora pel seu emblemàtic color verd azulado, recognoscible des de qualsevol punt de la ciutat. </li></ul>
 15. 16. Dades del gratacel <ul><li>·Construcció: 1993 a 1996 </li></ul><ul><li>·Pisos: 69 </li></ul><ul><li>·Pisos subterranis: 3 </li></ul><ul><li>·Altura: 384 </li></ul><ul><li>·Area de Pis: 273,349 m² </li></ul><ul><li>·Usos: oficina, tenda, vivenda </li></ul><ul><li>·Arcquitecte: K.Y. Cheung Design </li></ul><ul><li>Associates </li></ul>
 16. 17. EMPIRE STATE
 17. 18. L'Edifici Empire State (Empire State Building, en anglès), actualment el més alt de la ciutat de Nova York, és una torre d'oficines. El seu nom prové del sobrenom de l'estat de Nova York, l'Estat-Imperi. Va Ser construït entre 1929 i 1931, durant la Gran Depressió. Compte amb 102 pisos i un total de 381 metres d'altura (448,7 m si es considera l'antena superior). D'estil art decó, va ser dissenyat per l'estudi d'arquitectes Shreve, Lamb i Hermon. Característiques
 18. 19. C E N T R A L P L A Z A Situat a Hong Kong, Xina, ocupa la posició número 10 al rànking dels gratacels més alts del món.
 19. 20. Central Plaza es un gratacel localitzat a la ciutat de Hong Kong. Es el segon edifici más alt de la ciutat. Amb una açada de 374 metres, Central Plaza és superat només pel 2IFC, de 420 metres. Va ser l’edifici més alto d’Asia des de 1992 fins 1996, quan la construcció del Shung High Square finalitzà.

×