Test evaluare material

268
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
268
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Test evaluare material

  1. 1. Fişă de evaluare1. Coloraţi triunghiurile cu culori primare:2.Coloraţi triunghiurile cu culori binare:3. Folosiţi neculorile şi aflaţi o literă a alfabetului:4.Coloraţi curcubeul, punând culorile în ordine:
  2. 2. Şcolarii mici au o predilecţie deosebită pentru folosirea unui buchet de culoricât mai luminoase pentru lucrare, în juxtapuneri cât mai originale, de aceearealizarea unor lucrări plastice în care apare monocromia îi descumpăneşte laînceput. Din această cauză se aplică fişe de evaluare care apreciază realizareamonocromiei de către elevi. 1. Stabileşte care dintre cele două schiţe reprezintă o monocromie, notând cu Asau F: 2. Alege culorile potrivite şi realizează o monocromie: alb negru albastru roşu verde galben Ingeniozitatea şcolarului mic este prezentă permanent în lucrările realizate, iarmomentul în care el, ca un adevărat pictor, trebuie să amestece fizic două sau maimulte culori şi să formeze cât mai multe nuanţe cromatice, culori semene, îl face să şi-o folosească la maximum, mai ales din dorinţa de a reuşi să creeze mai multe culoridecât ceilalţi colegi din clasă. Pentru a evalua priceperea elevilor de a obţine nuanţecromatice prin amestec fizic, se aplică următoarea fişă de evaluare: 3. Alegeţi culorile calde şi obţineţi nuanţe ale acestor culori (cel puţin 4 nuanţe),desenând cu fiecare o formă distinctă:
  3. 3. roşu verde albastru alb portocaliu violet 4. Coloraţi formele date cu nuanţe ale culorilor reci, încercând să sugeraţitristeţea şi adăugaţi noi forme: galben verde negru violet albastru alb Pe măsură ce elevii cresc, încearcă să obţină o mai mare expresivitate ănlucrările plastice pe care le realizează, de aceea trebuie sa descopere valenţeleexpresive ale contrastelor cromatice: 1. Alegeţi culorile şi realizaţi contrastul cald-rece: 2. Completaţi desenul cu culori potrivite, astfel încât să aveţi un contrast decantitate: 3. Căutaţi complementara culorii date şi creaţi o mică lucrare în care să aveţitente rupte:
  4. 4. 5. Pornind de la pata de culoare, realizaţi o compoziţie care să sugereze bucuria(tristeţea, vitejia, frica, plictiseala, inteligenţa ):

×