Update 2

786 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
786
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
426
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 2

 1. 1. 10G Williams ~ Generatie 1 ~Update 2
 2. 2. Midden in de nacht zijn Rose en Elijah klaarwakker. Elijah heeft voorgesteld om sterren te kijken.Al gauw is het veranderd in kletsen en knuffelen.“Je moet het ze wel gaan vertellen Eli”Elijah knikt. “Deze week nog, ga ik proberen”“Begrijp je het puntensysteem al?”“Redelijk. Iedereen is dus belangrijk, het is niet zo dat een stamhouder een extra grote functie heeft.”zucht Elijah.“Wel toch, ik bedoel, als hij weigert is alles verloren”“Das waar, als ik jou niet had...” grijnst Elijah, en hij trekt Rose tegen zich aan.
 3. 3. “Kijk daar Elijah, een vallende ster!” roept Rose enthousiast.“Snel, doe een wens” grijnst Elijah. Het blijft even stil.“Wat heb jij gewenst?” wil Rose weten.“Ga ik niet zeggen, dan komttie niet uit” lacht Elijah. “Alstie uitgekomen is zal ik het zeggen”Rose grinnikt. “Deal”Het begint te schemeren, dus ze besluiten om naar binnen te gaan.
 4. 4. Mirthe en Matthew liggen nog te slapen. Elijah knuffelt wat met Frodo,terwijl Rose de machine uitprobeert die ze van haar vorige werk heeftgekregen. Een machine om snoep mee te maken.
 5. 5. Mirthe komt in haar pyjama naar beneden.“Pap, wil je het ontbijt klaarmaken?” vraagt ze aan Elijah.“Als jij je netjes aankleed” lacht hij.“Ga ik doen, ik ga douchen, kijk maar” zucht Mirthe, terwijl ze het bundeltje kleren onder haar arm laat zien. “Ik ga meniet eerst aankleden en dan douchen” Ze rolt even met haar ogen.Elijah grijnst. “Is Matt al wakker?”“Ja, hij is aan het spelen, hij heeft ook honger
 6. 6. Even later zitten Elijah, Rose en Mirthe aan het ontbijt.“Komt Matt nog?” wil Rose weten.“Zometeen, volgens mij is hij douchen” antwoordt Mirthe.In stilte eten ze verder. Niemand zegt wat en toch is het gezellig, vindt Mirthe.
 7. 7. “Ben ik nog op tijd?” Matthew komt de keuken binnenstormen.“Je ontbijt is nog niet beschimmeld” giechelt Mirthe.“Maar je bent wel te laat als je wilt dat ik nog mee-eet, want ik zie dat mn carpool eraan komt” zegt Elijah.“Geeft niet, lekker rustig” grijnst Matthew.Elijah geeft hem een duwtje.
 8. 8. Rose zet de restjes van het ontbijt in de koelkast, die kunnen ze later nog wel een keer eten.“Wat ga jij doen vandaag Mirt?” vraagt Matthew.“Eerst mn pianolessen oefenen. En dan nog wat lezen, ik heb twee superleuke boeken gekocht!” verteld Mirtheenthouasiast. “En jij Matt?”“Ik denk dat ik ga schaken en misschien wat met de helicopter spelen. In ieder geval géén huiswerk maken”Even later wast Mirthe de bordjes af, Matthew droogt ze af en zet ze daarna terug in de kast.
 9. 9. En zo vult iedereen de vrije zaterdag op zijn of haar eigen manier.Mirthe oefent op de piano, het gaat al steeds beter, papa kan trotszijn. Ze heeft zelf aan hem gevraagd of hij haar les wilde geven ennatuurlijk kon Elijah niet weigeren.Matthew speelt schaak, hij heeft op internet manieren gevondenom mensen in korte tijd schaakmat te zetten, daar wil hij meeoefenen.Rose gaat weer snoep maken, een vriendin van haar wilde eenenorme hoeveelheid kopen voor een verjaardag, dat is mooimeegenomen, want Rose weet dat iedere cent telt in de uitdaging,in de strijd tegen het kwade.
 10. 10. Als ze het pianospelen zat is gaat Mirthe lezen in een van de nieuw gekochte boeken. Misschien wisten zij alles, eenboek met allerlei grappige dierenverhalen. Dieren die eigenlijk net mensen zijn. Toch weet Mirthe dat er iets achter zit,iets meer. Het is niet alleen het dierenverhaal. Maar misschien zal ze, als ze tiener is, daar nog meer van begrijpen.Matthew heeft zich uitgeput op de bank laten vallen. Hij wilde nog tv-kijken, maar hij voelde zijn ogen steeds verderdichtvallen en nu ligt hij echt te slapen.
 11. 11. Dan komt Elijah terug uit zijn werk. Matthew schrikt wakker van de toeter van de carpool.Mirthe komt de kamer ingestormd en het beetje slaap wat nog in hem zat is verdwenen.“Hoi pap, ik ken al mn lesjes” roept Mirthe.“Goedzo meid! Laat het straks maar horen, waar is mama? Ik moet haar vertellen dat ik promotie heb gemaakt!”“Gaaf pap!” roepen Matthew en Mirthe in koor.Mirthe ploft naast haar broertje op de bank. “Zullen we morgen samen in de tuin spelen?” vraagt ze.Matthew knikt. “Morgen ben je jarig” zegt hij dan langzaam.Mirthe knikt blij. “Zullen we gaan slapen? Dan kunnen we morgen extra lang spelen!”
 12. 12. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag zijn Mirthe en Matthew al vroeg in de tuin aan het spelen.“Wieee” roept Matthew als hij naar beneden glijdt.“Nep Matt” grijnst Mirthe.“Hoezo nep?”“Je was niet bang, waarom gil je dan?”“Blijheid” zegt Matthew alleen.
 13. 13. “Zeg Mirt...” begint Matthew dan zachtjes, Mirthe hoort hem bijna niet.“Na vanavond blijf je wel lief tegen me hè?”“Tuurlijk niet” lacht Mirthe.Matthew lacht opgelucht, doordat zijn zus zon antwoord geeft weet hij dat ze wel aardig zal blijven.“Alsof jij eeuwig kind blijft”“Gelukkig niet!” zegt Matthew uit grond van zijn hart.“Wacht maar, ooit komt er een dag dat we allebei weer graag kind willen zijn!”“Heus niet” protesteert Matthew.“Ik ga je eraan herinneren” beloofd Mirthe.
 14. 14. Rose en Elijah brengen hun dag op een andere manier door.Rose gaat schaken om zo wat punten voor inzicht te verdienen en Elijah probeert watcreativiteitspunten te krijgen.Hij is er bijna, aan de top, het is razendsnel gegaan, dat moet hij toegeven.Hij wist niet dat hij zo populair zou zijn. Zijn manager zegt dat het door zn kapsel komt. Elijah grinniktom het idee.
 15. 15. “Pfft, wat heb ik het warm” klaagt Mirthe, als zij en Matthew in de keuken wat drinken pakken.“Je ziet helemaal rood” zegt Matthew verschrikt.“Ja, ik zei toch dat ik het warm had. Gelukkig is de sap lekker koel” zucht Mirthe.“Daar heb je helemaal gelijk in” zegt Matthew en hij neemt nog een slok.“Ik heb altijd gelijk”
 16. 16. Die avond is het zover, Mirthe groeit op naar tiener. Elijah kan er helaas niet bij zijn, hij heeft een concert.“Kom mam, Matt, ik ga de kaarsjes uitblazen, dit willen jullie niet missen”Rose glimlacht om haar dochter, ze heeft gelijk, dit wil ze niet missen, voor geen goud!
 17. 17. “Nou, daar ga ik dan” zegt Mirthe, als de kaarsjes uit zijn. Ze vind het nu toch echt wel spannend.“Go sis” roept Matthew.Dan voelt Mirthe getintel dat begint in haar tenen. Op een gegeven moment kan ze niet anders danin de lucht springen...
 18. 18. ...om vervolgens als een prachtige jongedame weer neer te komen.“Hmm, sportkleren hoef ik niet te kopen” zegt ze lachend. “Nou, hoe zie ik er uit?” vraagt ze dan aanhaar broertje en moeder.“Niet” zegt Matthew plagend.Mirthe haalt naar hem uit, Rose komt tussenbeide. “In je kast liggen nieuwe kleren Mirthe”“Het was maar een grapje hoor” zegt Matthew snel.“Duh” is Mirthes enige commentaar.
 19. 19. “Vreselijk, gaat ze dat nu de hele tijd zeggen?” zucht Matthew.“Wat?” vraagt Rose.“Dat duh. Sommige meiden uit Mirthes klas deden dat al, echt vreselijk”Rose grijnst en pakt Matthews handen en danst met hem door de keuken. “Bij een feestje hoort dansen” zegt ze, alsMatthew verbaasd kijkt. “Lust je een stukje taart?”Natuurlijk lust Matthew dat. Hij kijkt toe terwijl Rose de taart aansnijdt. Matthew is niet de enige die graag taart wil,Frodo staat de hele tijd te bedelen en als Rose per ongeluk een paar kruimeltjes laat vallen eet Frodo ze meteen op.“Foei Frodo” zegt Matthew hoofdschuddend terwijl hij Frodo over zijn kop aait. “Ik ga kijken of Mirthe al klaar is” zegt hijdan.“Doe dat. En zeg maar dat er een stukje taart klaarstaat en wat drinken”
 20. 20. Na een tijdje dubben heeft Mirthe een geschikt setje kleren gevonden. Nu alleen haar haar nog anders. Het voelt echtzo gaaf om tiener te zijn.Met veel gepriegel heeft ze uiteindelijk een leuk kapsel gefabriceerd, vindt ze zelf. Hopelijk vinden papa, mama enMatthew het ook leuk.Dan hoort ze kloppen op de deur.“Binnen...” zegt ze. Ze heeft wel een vermoeden wie daar aan de andere kant staat.
 21. 21. Schoorvoetend komt Matthew binnen. Mirthe lacht.“Waarom ben je zo bang?”“Ik ben niet bang... nee... nou... ja... je bent zó groot” zucht Matthew.Mirthe grijnst. “Hoe zie ik eruit?”“Heel mooi, de mooiste zus van de hele wereld” zegt Matthew en hijslaat zijn armen om zijn zus heen. “Nou moet ik je gaan beschermentegen allemaal vervelende jongens. Trouwens, gefeliciteerd”“Dankjewel” lacht Mirthe. “Enne, hoe sneller je opgroeit, hoe beter jeme kunt beschermen” grijnst ze dan.
 22. 22. Het is al heel laat als Elijah uit zijn werk komt. Vermoeid stapt hij naast Rose inbed. Morgen zal hij Mirthe wel feliciteren. Maar als hij de volgende dag wakkerwordt zijn Mirthe, Matthew en Rose al naar school vertrokken.
 23. 23. Mirthe heeft al verschillende voordelen ontdekt aan het tiener-zijn. Zo is ze bijvoorbeeld om een uural uit school. Gelukkig rijdt er een extra bus en hoeft ze niet op de fiets te gaan.Ze heeft het ontzettend naar haar zin op de middelbare school, vooral de afwisseling vindt zegeweldig. Een aantal van haar vriendinnen van de basisschool zitten bij elkaar in de klas, maar zeheeft ook een aantal nieuwe mensen ontmoet.Matthew is pas om drie uur thuis. Hij gaat in de tuin spelen, maar hij ontdekt al snel dat het zonderMirthe toch veel saaier is. Nog meer reden om uit te kijken naar zijn verjaardag.
 24. 24. Eindelijk heeft Elijah besloten om aan zijn kinderen over de uitdaging te vertellen. Mirthe is tiener enMatthew wordt het bijna, ze zijn nu oud genoeg. Hij heeft gevraagd of ze die avond allebei in dekamer willen gaan zitten.“Wat zou pap willen?”“Geen idee. Misschien iets over de erfenis” grijnst Mirthe.“Idioot, hij gaat nog lang niet dood”“Ik hoop het niet nee”
 25. 25. “Zo jongens, jullie zitten er al” Elijah ploft neer op de bank.“Jongen en meisje” zegt Matthew.“Wijsneus” zegt Mirthe en ze geeft Matt een duwtje.“Moet je horen wie het zegt” Matthew geeft haar een duw terug.“Hé, even rustig. Ik moet jullie wat belangrijks vertellen. Straks maak je maar verder ruzie”Mirthe en Matthew stoppen meteen en kijken hun vader verwachtingsvol aan.Dan verteld Elijah over de brief die hij over de post kreeg, de hele uitdaging. “Ik hoop datjullie willen meewerken” zegt hij dan.
 26. 26. “Natuurlijk pap” zegt Matthew dan meteen enthousiast. “Jij toch ook Mirt?”Mirthe knikt aarzelend. “Ik denk het wel. Alleen, waarom moet er per se een jongen stamhouder worden? Ik bedoel, steldat Matt het niet had gewild, dan had ik het niet mogen doen?”Elijah schudt zijn hoofd. “Maar het maakt jou niet minder belangrijk. Ik bedoel, we dragen allemaal ons steentje bij”Mirthe knikt. “Toch jammer dat ik het niet mag doen. Ik bedoel, als er bij die zes kinderen die ik wil krijgen geen jongenzit weet ik het ook niet meer” grijnst ze.“Zes kinderen?” vraagt Elijah verbaasd.“Ja, mijn levenswens, ik wil graag zes kinderen zien trouwen.”
 27. 27. Na het gesprek met hun vader gaat het leven gewoon weer door.Mirthe baalt er nog steeds van dat zij het niet mag doen. Ze neemt het haar ouders niet kwalijk,maar degene die de opdracht bedacht heeft.* Ze moppert op De Onbekende terwijl ze zalmklaarmaakt.Maar als ze haar huiswerk maakt en aan haar toekomst denkt dan kan het haar eigenlijk niet meerzo schelen.*Yeah, Mirthe moppert op mij:-)
 28. 28. Ondanks dat het regent is het een vrolijke dag.Rose heeft promotie gemaakt en Matthew heeft een tien op zijn rapport.“Gefeliciteerd mam!” roept Matthew enthousiast.“Hoe weet jij dat nou?” vraagt Rose verbluft.“Nieuws verspreid zich snel” grijnst Matthew.“Jij ook gefeliciteerd” lacht Rose dan.
 29. 29. “O come on, dat is echt zo niet waar” lacht Mirthe, terwijl ze kijkt naar de veren die in de rondte vliegen.“Echt wel. Seriously, hij zit de hele dag naar je te staren, wat is er dan niet waar aan?”Mirthe bloost. Natuurlijk weet ze wel dat iedereen denkt dat Dex haar leuk vindt. Zelf hoopt ze het ook, maar ze durftniet te hopen.“Believe me, its true” zegt haar schoolvriendin als ze afscheid nemen. “En ik kom nog een keer een kussengevechtmet je houden, it was nice”Mirthe grijnst. “Alleen als jij stopt met koppelpogingen.”
 30. 30. Die avond ligt Rose na te denken op bed, ze denkt na over de afgelopentwintig jaar van haar leven. Haar wanhopige zoektocht naar Elijah, maarhoe, dankzij haar ze toch haar grote liefde terugvond. Natuurlijk, er stondwat tegenover, maar daar is voor gezorgd. En nu, nu zijn ze al zolanggetrouwd, twee kinderen. De een tiener en de andere bijna. Ze schrikt opuit haar gedachten als ze Elijah hoort terugkomen uit zijn werk.“En?” vraagt ze, als Elijah de dekens gladtrekt.“Ik heb mn levenswens gehaald” Elijah jubelt het uit.“Wauw. Geweldig, gefeliciteerd” Rose trekt hem het bed op en duwt hemachterover om hem te kussen.“Het voelt echt geweldig. Maar dit is geweldiger” grijnst Elijah...
 31. 31. “What the...” Elijah vloekt binnensmonds als hij het inbraakalarm hoort.“Wat is er?” vraagt Rose slaperig.“Een inbreker in ons huis” zucht Elijah. In zijn boxershort rent hij de slaapkamer uit om vervolgens van de trap af terennen.Rose komt hem slaperig achterna.
 32. 32. De politie is inmiddels gearriveerd en probeert de inbreker te overmeesteren.Matthew staat er geschrokken bij.“Matthew, ga daar weg, dat is hartstikke gevaarlijk” schreewt Elijah. Matthew luistert niet.“Ben je doof ofzo?” roept Elijah kwaad, terwijl hij Matthew bij zijn arm pakt en hem op de bank duwt.Matthew zegt niets, hij kijkt alleen geschrokken.
 33. 33. De agent heeft de inbreker in zn kraag gevat en neemt hem mee.“Sorry van de piano meneer, maar de verzekering zal het wel vergoeden” zegt de agent.Elijah knikt. Matthew zit ineengedoken op de bank. Hij bijt op zijn lip, hij wil niet huilen, daaris hij echt te groot voor.
 34. 34. Dan komt Elijah naast hem zitten.“Ben je geschrokken?” vraagt hij zachtjes.Matthew knikt.“Sorry dat ik zo schreeuwde jongen, maar ik schrok ook toen ik jou zo dicht bij die agent zag staan. Ik wil echt niet datjou iets overkomt, ik houd teveel van jullie” zegt Elijah, terwijl hij zijn zoontje dicht tegen zich aantrekt.Matthew glimlacht. “En je bent bijna te oud om nog een zoon te krijgen” grijnst hij dan.Elijah grinnikt. “Kom, je moet naar bed, mn kleine, grote stamhouder” Elijah brengt hem boven en stopt hem extra toe.“Trusten pap” mompelt Matthew nog en al snel valt hij in slaap.
 35. 35. Mirthe is de dag erna al vroeg wakker. Zij heeft niet van de inbraak gemerkt en is verbaasd dat depiano weg is. Tijd om erover na te denken heeft ze echter niet, want ze ruikt dat Frodo hoognodig inbad moet.“Kom Frodo”Frodo kwispelt en loopt achter Mirthe aan naar de badkamer. Hij laat niet merken dat hij het fijn vindtin bad, maar hij blijft wel netjes in de badkuip staan. Als Frodo gewassen is gaat Mirthe haar huiswerkmaken. Ze moeten vandaag een verslag inleveren, dat heeft ze al af, maar daardoor heeft ze de resteen beetje verzuimd. Gelukkig kan ze alles inhalen en is ze klaar voordat de schoolbus arriveert.
 36. 36. Elijah brengt wat tijd met Frodo door. De hond is ook de jongste niet meer. Elijah moet er nog niet aandenken dat hij dood gaat. Maar hij heeft er wat op gevonden, om het leven van Frodo iets te rekken.Speciale brokken die extra levenslust moeten opwekken.“Kom Frodo, lekkere brokjes” spoort hij de hond aan.Frodo is een kieskeurige hond en wil altijd brokken van een vast merk, maar deze, die anders zijn,vindt hij heerlijk. Hij voelt zich een stuk sterker erna.
 37. 37. Ondanks dat hij de top van de muziek heeft bereikt speelt Elijah nog graag op depiano. Hij luistert met een half oor naar Mirthe, die met één of andere klasgenoot ingesprek is. Met kriebels in haar buik luistert Mirthe naar de stem aan de andere kantvan de telefoon.“Uhm, hier komen?” heeft ze het wel goed verstaan?“...”“Nee, het kan wel. Mn vader is thuis, maar hij vindt het niet erg als er vrienden vanschool komen” zegt ze snel.“...”“Oké, tot zo”In afwachting van haar klasgenoot gaat Mirthe in de voortuin aan de slag. Straks kanhij het niet vinden...
 38. 38. “Hee Mirthe.” Mirthe wil hem een hand schudden, maar Dex is daar niet tevreden mee. “Tof dat ik mochtkomen” zegt hij, terwijl hij haar drie zoenen geeft.Mirthe bloost. “Tuurlijk mag je komen, zon vrije middag is anders vreselijk saai”Dex grijnst. “Vinden je ouders het goed?” vraagt hij dan nog eens voor de zekerheid.“Natuurlijk, waarom zouden ze het niet goed vinden als er een klasgenoot langs komt?”“Geen idee” zegt Dex en hij lacht even. “Gave kamer heb je” merkt hij op als ze later boven staan. “Je klerenpassen erbij”Mirthe giechelt.
 39. 39. “Hee Mirt. Ik vroeg niet voor niks of ik langs mocht komen” begint Dex dan aarzelend. “Ik vind je echtsuperleuk en ik denk, wil.... hoop dat jij mij ook leuk vindt” gooit hij eruit.Mirthe legt haar hand in haar nek. Wauw, beter dan ze gehoopt had.“Ik... eh.... ik... vind jou.... ook heel leuk” stottert ze.Dex kijkt haar opgelucht aan. “Well...”
 40. 40. Mirthe wacht zijn volgende zin niet af maar drukt haar lippen zachtjes op de zijne.Hij beantwoordt haar kus.“Jij deed wat ik dacht” hij kijkt haar met twinkelende ogen aan.“Zo hoort dat toch?” grijnst Mirthe.Dex kijkt verbaasd.“Ik bedoel: twee zielen, één gedachte” zegt Mirthe snel.Dan lachen ze allebei.
 41. 41. Matthew zucht.“Waarom moet de meester zo vreselijk veel huiswerk opgeven?” moppert hijhardop. Hij heeft net zijn werkstuk over honden afgemaakt, maar nu moet hijnog allemaal extra lesjes maken. De meester weet dat hij slim is, dus met hetsmoesje dat hij het niet snapt kan hij niet aankomen. Maar er moet toch eenmanier zijn om het vlugger te doen?Hij staat op. Mirthe wil hem vast wel helpen. Hij loopt naar boven toe. Evenaarzelt hij, maar dan stapt hij de kamer van zijn zus in, de keren dat hij kloptezat ze hem daarna uit te lachen...
 42. 42. “Sorry Mirt, ik wist niet dat je bezoek had” grijnst Matthew.Verschrikt laten Mirthe en Dex elkaar los. Ze krijgen allebei een kleur.“Normaal klop je altijd, waarom nu niet?” vraagt Mirthe, als ze zichzelf weer gevonden heeft.Matthew grijnst alleen. Dex kan ook wel lachen. “Ik wilde alleen vragen of je me even met m’n huiswerk wilde helpen. Kon ik het weten dat jestond te zoenen met…” Matthew onderbeekt zichzelf: “Hoe heet jij eigenlijk?”“Dex” Dex stapt naar voren en steekt zijn hand uit.
 43. 43. Matthew legt zijn hand in die van Dex. “Matthew. Irritante broertje van…uhm… jevriendinnetje” zegt hij dan met een grijns. Dex grijnst ook.Mirthe kan niet lang boos zijn op haar broertje. Tenslotte kan hij het niet weten dat Dexer was en hij had helemaal niet verwacht dat zij en Dex… nou ja, stonden te zoenen. “Oké Matt. Als je beloofd niks tegen pap en mam te zeggen en Dex en mij nog heeleven met rust laat, zal ik je zo helpen met je huiswerk.” Matthew grijnst en loopt weernaar de deur.
 44. 44. “Ik wist wel dat je weekhartig was” zegt hij nog. Als hij de deur uit is horen Dex en Mirthehem een liedje zingen: “Mirthe is in love, Mirthe is in love”Mirthe wil naar haar broertje toegaan en zeggen dat hij zijn mond moet houden maar Dexhoudt haar tegen. “We hebben wel wat beters te doen” zegt hij.En daar heeft hij groot gelijk in.Na een lang afscheid van Dex gaat Mirthe Matthew helpen met zijn huiswerk.“En was het zo moeilijk?” vraagt ze, als ze klaar zijn.“Het was niet moeilijk, het was veel. Maar zo gaat het veel sneller. Thanks, sis” grijnst Matten hij geeft zijn zus een knuffel.
 45. 45. Een paar weken later is het dan zo ver. Matthew zal opgroeien naar tiener.“Nog even Mirt, dan kan ik je beschermen tegen al die boze jongens” grijnst hij naar zijn zus.“Schiet maar op, ze worden gevaarlijk!”Elijah en Rose kijken glimlachend naar hun kinderen. Wat zijn ze geweldig.
 46. 46. “Well, hoe zie ik eruit?” vraagt Matthew, ls hij plotseling een tiener is.“Niet. Echt niet” grijnst Mirthe. “Tenminste, je kleren niet. Maar voorderest ben je nog steeds kleine Matt”Matthew grijnst. “Eerst gaan we lekker taart eten, kleding komt straks wel”“Men, als ik jou was....”“Dan kon je jezelf beschermen tegen gevaarlijke jongens” lacht Matthew.“Arme Dex” mompelt Mirthe.
 47. 47. Onverstoorbaar gaat Matthew een stuk taart eten. Ook Elijah en Rose schuiven bij hem aan tafel. Mirthe kijkthoofdschuddend toe terwijl ze een schoteltje uit het kastje pakt.“Als jij zo niet wat anders aan gaat trekken ga ik je hoogstpersoonlijk omkleden” moppert ze.“Is het echt zo erg?” vraagt Matthew onschuldig.“Het doet een beetje pijn aan mijn ogen” grijnst Rose. “De stijl valt ietsjepietsje mee... maar de kleuren.”Elijah grijnst, hij is wel wat gewend in de muziekbusiness
 48. 48. “Beter?” wil Matthew weten.“Veel beter” vindt Mirthe. “Wat is je wens en wat is je levenswens?”“Populariteit en ik wil generaal worden.” verteld Matthew.“Ik dacht wel dat je voor populariteit zou kiezen. Je legt ontzettend makkelijk contacten enzo. Hoe je op Dex afstapte toenenzo” grijnst Mirthe.Matt grijnst. “Is het al officieel?” wil hij dan weten. Mirthe knikt. “En, mogen papa en mama het binnenkort weten?”“Vast wel. Maar vandaag nog niet” vindt Mirthe.“Wel snel, anders denken ze dat ik mijn beschermersrol niet serieus neem.” grijnst Matt.
 49. 49. ~Einde~ Yeah. Officieel. Pfft... ik heb gewoon anderhalve week erover gedaan om ditminibeetje te typen. Ik heb gewoon veel meer zin in andere dingen, maar vandaag wilde ik het per se afhebben. En deze fotos konden niet echt in de update, maar ik vind ze wel maf. Frodo is al oudere, hoewel je dat niet echt kunt zien... hoe dan ook, het is en blijft een maffe hond hoe hij daar gaat zitten tv-kijken. En Mirthe kijkt daar gewoon awesome. En ja, me has plans met haar en Dex. Die btw ook een van mijn zelfgemaakte townies is. Maar dat lijkt me vrij duidelijk.En trouwens, nog heel even, voordat je gaat denken, huh, nog steeds generatie 1, generatie 2 is toch al geboren? De generatienummers veranderen (en ook deachtergrondkleurtjes) als de stamhouder terugkeert naar zijn vaderlijk huis, dus na de universiteit, want dan is het zijn tijdperk;-) Get it?

×