• Like
Aksjemeglers bekjennelser
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Aksjemeglers bekjennelser

 • 721 views
Uploaded on

 

More in: Automotive
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
721
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Trygve er tilbake med sine bekjennelser. Les om dem på Imarkedet.Kildematerialet er © de respektive nettsteder/kilder.Det er lov å tenke stort. / Noen ser tingene som de er og sier "hvorfor"? Jegdrømmer ting som aldri har vært og sier "hvorfor ikke"? Siste sitatet erselvsagt stælt.14. juliHerregud. Det er elendig vær fortiden! Helt pyton! På jobben er sommerfestenpå torsdag avlyst. Ikke morsomt å sitte ute med Chablis når regnværet piskerdeg i ansiktet! Utenom det er det bare fryd og gammen alt sammen!Som du sikkert husker, kjære dagbok, så tjente en av mine kunder pengersom gress i Pan Fish forrige uke. Det var ikke etter planen – men hvordankunne jeg vite at John Fredriksen raste inn som største eier i drittselskapet!Uansett. Selv om han har kjøpt aksjer som nesten har doblet seg i verdi,kunden min altså, som ikke ER Fredriksen men bare later som, så har hanfaen ikke betalt for dem. Ikke alle i alle fall. Så mye penger har han ikke.Dette skaper selvsagt problem. Som du sikkert husker har den sammekunden blitt litt vrang etter en annen handel, og mener jeg har lurt han. Derformener han at jeg skal ordne opp i dette.Skitt au. Aksjene tvangsselges i slutten av uka uansett. Så får den forbannabondetampen bare ha det så godt!15. juliEndelig er det fint vær! Forbanna dust av en sjef som har avlystsommerfesten! Man skal ha tillit, ikke være feig! Det mener nå jeg.Uansett. Jeg klarer ikke å la være! Jeg må ned på byen for å ta årets førsteutepils, men før jeg drar skal du høre noe rart.Oslo Børs ringte meg i dag etter at jeg hadde handlet helt vilt i Aker Seafood.Faen altså! Jeg hadde det opplegget på gang sammen med en kunde. Viskulle skape litt liv og røre i aksjen, mens han satt på landstedet ved Blindleiai drittværet. Han og noen kompiser ringte rundt til meglere, deriblant meg, ogkjøpte vilt i aksjen. Masse. Vi kjøpte alt!Så etter litt vill handel kom dustene som glor på aksjemarkedet hver dag i håpom å tjene seg litt penger. Penger som de ønsker skal få dem ut av den evigejammerdalen av et liv med regninger og fæl kjærring. Det som skjer erselvfølgelig at haier i markedet som meg selv tar pengene fra dem, og tilbakesitter idiotene med skjegget fult av postkasser fult opp av sluttsedler oginkassokrav.
 • 2. Som en klok mann sa: Det er umoralsk å ikke ta penger fra idioter.Uansett. Den ville handelen vår ble stoppet av premieidiotene ned på OsloBørs. En eller annen slektning av Adolf Hitler ringte selvsagt meg, siden jegvar mest aktiv i aksjen, og sporte hvorfor jeg kjøpte aksjer.- Hvorfor tror du? Svarte jeg kjekt.- Jeg spør deg, svarte hun lite kjekt tilbake.- Send over et bilde da så kanskje vi kan ta en lunch, sa jeg hvorpå hunsvarte om jeg ville fortsette i jobben min som megler eller gi henne de svarhun ville ha.- Aksjen ser bra ut, svarte jeg. Det var det.Kursen falt selvsagt tilbake, men den lille trøsten min er selvsagt at noen avde internettkundene tapte feriepengene sine. Det fortjener de!16. juniFy faen i dag er jeg så fyllesyk at jeg ikke orket å gå på jobb! Ikke noen vitsheller fordi markedet er ræva. Jeg slang på en shortposisjon i Norsk Hydro, etbet jeg har tapt mye penger på i årenes løp og som jeg utvilsomt vil gjøreigjen. Men en gang må vel bli den første!Uansett. Grunnen til at jeg ble så full i går var at jeg traff en fornøyelig fyr påFridtjof. Han var adm. direktør, gründer og hovedaksjonær i et eller annetoljeselskap. Husker ikke helt hva selskapet heter, men de hadde i alle fallhentet inn nærpå en hundre millioner kroner!Wow!Ikke er de på børs, men det skal de snart. Uansett har de ingen ting! Det varhelt fantasisk hvordan han lå ut om opplegget.Selskapet hadde altså ingen verdens ting, annet enn egenkapital på 10millioner kroner som fire stykker hadde lånt i banken. De fire hadde så sattseg ned og skrevet på et prospekt og en forretningsplan og studert hvordanman får tak i lisenser for å ta opp olje rundt om kring.Ikke spør meg, men de hadde da, I FYLLA!!, kommet opp med ideen om åringe til et meglerhus for å hente inn mer penger. Corporate Finance-fyren desnakket med ble helt vill!- Jeg fikser pengene! Jeg fikser PENGA, JEG FIKSER ALT! Hadde han ropt!Meglerne hadde brukt bare et øyeblikk på å hente inn shiten, som nå skullebrukes til å søke lisenser med i ett eller annet sted i Midtøsten! Men ikke baredet! De hadde doblet pengene sine. Aksjene som de betalte 10 millioner forvar plutselig verd 20! 20 MILL!! Fy faen!
 • 3. Han direktøren var helt vill i går. Han var selvsagt ute og feiret og hadde bareet forspeil på Fridtjof der han plukket opp to kjøpedamer han hadde spandertpå seg. Jeg ble invitert med og vi reiste opp til hotellet hans. Det var heltstrålende! Han måtte jo feire at han hadde tjent noen millioner kroner iaksjemarkedet! Mandag 6. juni.Kjære dagbok.Kjærringa har forlatt meg for evig og alltid er jeg redd. Det var nettopp dettesom ikke skulle skje nå som jeg har smelt henne på tjukka og greier. Uansett.Dette gjør nå at jeg har bestemt meg:Huset skal ut på salg – og jeg skal leie meg en fasjonabel leilighet hvissoverom skal brukes til alt annet enn å sove!Megleren er kontaktet, og selv om det er han hovne bleien jeg har snakketmed før – så blir dette bra!I dag fikk jeg et forbannet problem på jobb. En av mine kunder, som jegdessverre og uheldigvis klarte å tape en halv hundrelapp for i forrige uke, harbegynt å klage. Han ringte meg i dag tidlig, i fyr og flamme, fordi han haddefått en sluttseddel han mente at han ikke hadde bestilt.Kort oppsummert: Jeg greide å trykke feil på noen Norsk Hydro-aksjer – menmente dette ikke var så ille og plasserte dem på kunden, som er en ellerannen bonde ett eller annet sted.Det ble som det alltid blir: tap. Men hva faen! Jeg har sørget for at denforbaskede tullingen har tjent hundrede på tusener av kroner i markedet!Idioten ville aldri ha klart det før! Han mener til og med at oppdrettsaksjer ernoe å satse på!Jeg har bestemt meg. Man må være nådeløs her i livet. Før han har klart ålevere en klage til Etisk Råd så skal han være blakk som en rotte!Men med mine gudebenådede gaver i å snakke folk rundt sa jeg til han: OK,mister. Jeg fikser tilbake de pengene pluss 50.000 ekstra. Jeg har jo tjent bramed penger for deg, har jeg ikke?Jo, han måtte være enig i det… så neste genistrek: Gi han litt kredit. Jegspilte ut trumfen av alle trumfer en aksjemegler kan gi sin kunde:- Du hadde nok rett. Den Pan Fish aksjen ser billig ut. Jeg tror vi skal ta enlapp eller to, sa jeg.
 • 4. - Hvor mye kan vi kjøp da? Spurte kunden.- Så mye du vill, svarte jeg.- Da tar vi for halvannen million, svarte kunden.- Hvorfor ikke doble det da? Det ser jo bra ut! Svarte jeg frekk. Litt redd for athan skulle lukte lunten og trekke seg. Jeg hadde da lest at Spetalen og enrekke andre av finfolkene hadde kjøpt aksjer i dritten. Den ville garantert blibombet når de skulle ut og sauene som følger etter oppdager at døren ble veltrang.- Nei, faen! Æ har jo pengan. Kjøp for fire milliona du. Få det inn! Æ leste athan Spetalen var inne i hu!Tirsdag 7. juni 05Dette så ut til å bli en god dag. Dagens høydepunkt var trafikkrapporten fraNorwegian, som viste enorm vekst i passasjerer!Men så kom meldingen. Den sykeste meldingen jeg har sett på lenge.JOHN FREDRIKSEN kjøper nesten hele God Damned Pan Fish!SATAN!Kunden min satt lastet til ripa etter å ha kjøpt aksjer for 4 millioner kroner! Hanhadde satt gård og grunn og hele potetavlingen i Pan Fish, den spillegalefaenskapen, og dessuten tøyd kredittgrensene til de mest blodigeyttergrenser!Så fikk han f*** He***** meg full jackpot!Jeg viste ikke om jeg skulle le eller gråte kjære dagbok. Kunden varselvfølgelig i hundre! Helt vill!- Satan! Æ lar bærre potetan ligg! No æ e rik! Ropte han i røret!Det er alltid moro når kunden tjener penger. Men det er kjedelig når planenvar å blakke den sure sokken.Dessuten har jeg bare spydd ut eder og galle til mine andre kunder omfiskeaksjene. Til overmål ringte jeg rundt som en gal mann i går og advarte pådet sterkeste å sitte i dritten. Ikke at jeg har noe peiling på laks, menherregud: Et selskap som nesten var konk kan ikke bare komme tilbake sålett!Onsdag 8. juniKjære dagbok.
 • 5. En aksjemegler har aldri fornøyde kunder. Selv om drittsekken jeg dealer forhar over en million kroner i gevinst på mitt råd om å kjøpe Pan Fish, så er hanpotte sur på meg.I går fikk jeg vite at han faktisk har kjøpt mer aksjer i Pan Fish via et annetmeglerhus. Idioten tror han er den nye Fredriksensen. Han dagdrømmersikkert i traktoren at han eter middag på fin restaurant sammen med feitenselv. Men grådighet blir til fattigdom!Uansett. Han nekter å selge aksjene i Pan Fish til tross for at han ikke harsærlig penger i banken.– Æ sell ikje ein krone for femti øre! Dessuten så skylder du meg en tjenest,meglertamp!Snart surner oppgjørsavdelingen. Da kan det bli moro her… 30. mai 2005Kjære dagbok. Merkelig nok har aksjemarkedet vært særdeles sterk i mai.Deg gamle ordtaket "Sell in may - and go away" har tydeligvis blitt til "Shop inmay - and go away."Etter min makroøkonomiske modell, som jeg skrev forrige uke men som allemine kolleger bare lo av, har imidlertid levd sitt liv i en av landets tyngsteaviser som har trykket den til sitt bryst. Nå ringer det stadig journalister som vilsnakke med meg om hvor infamt dyrt dette markedet er.Men som vanlig sitter jeg fullastet for kundene mine i aksjer. Som aksjemeglerhar du nemlig ikke noe valg - du må kjøpe og selge aksjer. Og helst kjøpedem før en selger…Uansett er det bare bøndene som kjøper aksjer nå. Jeg har alltid noen”møkka-kunder.” Ikke fordi de er møkk men fordi pengene deres kommer fradritt i jorda. De er alltid bull! Kjøper som f… med alle mulige raskeselskap!Pensjonskasseforvalteren som jeg dealer for er derimot like skeptisk sommeg. Han hater alt som begynner på A og slutter på R for tiden. Alt!- Å kjøpe i markedet nå er jevnbyrdig med å fordøye tusenlapper, sier han ogsier at renten er alt for lav. – Noen tar feil: Rentemarkedet elleraksjemeglerne, sier han og fortsetter:- Jeg har aldri møtt en rentemegler som ikke er smart. Men jeg har f… aldrimøtt en smart aksjemegler.
 • 6. Dessverre har han rett. Bare se på mine kolleger? Det er en gjeng tapere!Telefonselgere med slips og enormt pengeforbruk!31. maiKjære dagbok.I dag var det en ille dag på børsen. Da det åpnet greide jeg å ligge inn enordre på å selge 5.000 Norsk Hydro. Men jeg skulle jo kjøpe f…skapet! Jeggreide å legge inn feil!Mental huskelapp: Aldri drikk på en mandag! Aldri!Kunden var et hegdefond i New York som handler sofistikert. Det vil si at desender en forbanna fax – og førstemann som kommer på jobb og finnerfaksen har ordren. Verdens teiteste system – men så jobber jeg da også iVERDENS TEITESTE meglerhus.Uansett. Jeg bestemte meg for å ikke si noe om det. Aksjene ble selvsagtsolgt – da jeg hadde lagt dem inn på salgskurs som lå høyere enn kjøpskurs(som det egentlig skulle være).Dessuten så rettet jeg på det ved å kjøpe inn det antall aksjer jeg skulle ogslippe det på kunden. Men hva skjer så!Jo, Norsk Hydro faller selvsagt! Den åpnet på 525 kroner og var nede i 522,5!Nå ligger altså aksjene i limbo. Ingen eier dem. Etter hvert som deadline for åslippe opp aksjene kommer – at handelsdagen er slutt – må de plasseres påen kunde. Men oppgjørsavdelingen virket svært opptatt så jeg ga f…. Aksjenskal videre ned i morgen. Basta.1. juni 2005Da jeg kom på jobb i dag merket jeg at oljeprisen var svært høy. Dette er ikkebra. Hvorfor klarer ikke de forbaskede dustene av noen oljetradere å selgeden ned – når de tilstadighet greier å få prisen på olje til å eksplodere! Forstådet den som kan.Underlig nok. Når du er feil vei i markedet håper du på det tvert motsatte avalle andre. Du håper ikke, som normalt, at Microsoft skal bestemme seg for åkjøpe alle aksjer i hele verden. Bare på grunn av en posisjon! En aksje!Uansett hvilke andre aksjer du sitter på er du negativ!Oppgjøravdelingen fikk spasmer da de merket at det lå 5.000 Norsk Hydro-aksjer på oppsamlingskontoen. – Hvem er det som har solgt aksjene? Spurteden ene gakken med briller som holder styr på oss aksjemeglere.Jeg bare sa en eller annen bonde og han trakk på skuldrene.– De blir vel dekket inn i dag? Du er klar over at han ikke har mulighet til åhandle for så mye, sa han og stakk.
 • 7. - Yes, I do!Aksjene ble solgt på 525 kroner. La oss håpe den raser ned til 520 – så skaljeg være fornøyd. Det er tross alt 20.000 kroner i ren, pen og nydelig gevinst.1. juniKjære dagbok. I dag kjøpte jeg inn igjen disse Norsk Hydro aksjene. Kurs? –534 kroner. Tap? Nesten 50.000 kroner. Men jeg fikset det lett. Bonden har såmye gevinster at han ikke merker det. Takket være meg… Egentlig skulle detbare mangle. Søndag 22. maiKjære dagbok!Nå har jeg lagt siste hånd på verket! En seksten siders lang rapport ommakroforholdene i verden, oljepris og alt som kan påvirke Oslo Børs i minkliss egen analyse. Dette var steike meg veldig moro! Tipper at gutta blirimponert når de ser hva jeg har kommet frem tilVisste du blant annet at aksjene egentlig er meget dyre! Dette skal ned!Markedet har diskontert inn for lite risiko faktisk. Veksten kan ikke fortsette ognår markedet forstår det så kommer de til å selge alt som selges kan i vill ogheftig panikk!Bare tenk gjennom følgene: Børsene har steget kjempemasse de siste treårene. Hva har skjedd med verdensøkonomien? Den har ikke steget så mye.På ett eller annet tidspunkt så kan ikke aksjene vokse i like stor fart somverdensøkonomien!Dessuten skal oljeprisen opp. Det er ingen tvil om at det er ekstrem oljepris -men den blir verre. Det vil føre alt med seg! Bilaksjer rett i søpla sammen medalt annet! Hvem har råd til å kjøpe nytt TV når de må betale hundrelappen foren liter bensin!Uansett. Jeg tror gutta blir imponert…. Det er dristige saker. Har uansettfunnet noen helt vanvittige kjøpskandidater. Det må en som megler alltid ha!Aksjer som bare er helt fantastiske uansett. Tandberg er selvsagt en av dem.Ettersom folk ikke får råd til å fly (oljepris opp – flybillettpriser opp) så vil møterforegå via telekonferanse. Dessuten er det masser av helt vannvittigunderprisede gråmarkedsaksjer der ute.Mandag 23. maiJeg sendte alle gutta på meglerbordet et eksemplar av min makroøkonomiskenyhetsbrev i dag, og hadde selvsagt limt inn selskapets logo.
 • 8. Herre gud… folk ble jo forbanna! En av gutta, han som var mest ihuga på atjeg skulle skrive den forbanna rapporten, så meg ikke inn i øynene. Så merketjeg at han sluttet å le høyrøstet når jeg kom i nærheten av der han og restenav gutta sto for å røyke.Faen. Begynner å lure på om de var så veldig opptatt av å se minmakroøkonomiske analyse…Uansett. Kundene mine skal i alle fall ikke se den forbaskede analysen. Fortiden kjøper vi masser av aksjer i Orkla. Stein Erik Hagen er det ingen somliker. Han er en småkonge med alt for mye penger. Nå ser han ut til å tapekampen med resten av snobbene som er redd for at kjøpmannen skalsmuldre opp selskapet i masser av cash til investorene.Han kommer garantert til å løfte opp lommeboken når han ikke får viljen sin -og kjøpe aksjer i selskapet selv. Hagen vil ha det som han vil. Han er en stamann.Dessuten passer Orkla bra med mitt "defensive" syn på aksjemarkedet..Tirsdag 24.maiSvarte! I dag ringte en journalist i en avis (sensurert av iMarkedet.no). Hanhadde fått tak i min analyse!Jeg ble kvalm da jeg hørte at han satt med analysen, men det snudde segraskt da han roset meg opp i skyene. Steike! Han var helt med!Men jeg nektet å la meg intervjue. Sa at dette var for kunder og greier, men atdersom han fant noen andre pessisister så kunne jeg alltids supplere med littannen informasjon. He he. Blant annet sa jeg til han at de fleste storeaktørene der ute nå er sånn passe nervøse for tiden.Uansett. En kunde av meg er styreformann i et børsnotert selskap. Fyrensliter litt fordi han har forpliket seg til å kjøpe aksjer i dette selskapet til enlangt høyere kurs enn det kursen er i.Dette er en kjedelig situasjon for meg, da fyren sikkert må selge masser avaksjer med tap som jeg har solgt til han – tap liker ikke denne mannen. Men –ethvert problem har en løsning!Og den har selvsagt jeg!Onsdag 25. maiPå morgenmøtet i dag proklamerte jeg at folk kanskje ikke skulle være såforbanna positive til markedet. Faktisk så har XXXXX XXXXXXXX enfantastisk sak. De hadde bare proklamert at alt håp snart er ute. Snartkommer krakket!
 • 9. Uansett. Planen min som jeg skisserte for deg i går kjære dagbok, ble sværtgodt motatt. – Faen, du er jo et geni! Sa kunden min. Kan dessverre ikkeskrive hvem det er, men uansett.Aksjen ble pauset som vi hadde forventet, og børsen ringte meg. Jeg sa somplanlagt var at en ikke navngitt aktør hadde kontaktet undertegnede for åjobbe frem et opplegg som gjør at de kunne legge inn bud på en del kronerover børskurs. Ikke mye, men en del. Jeg kunne ikke offentliggjøre hvemkunden var, men uansett så trodde jeg det var noe idet.Det ble sendt ut en melding og greier og kursen spratt opp!!! Selv hadde jegikke rørt aksjen, og det er ikke så mye handel så noen innside-trøbbel regnerjeg ikke med.Jeg følte kanskje at dette var å "lure" markedet litt. Men er det egentlig det!Selskapet har sikkert fått mange interessenter til den kursen som ble skissert!Det eneste jeg gjør er å tvinge folk til å "tenke igjennom" verdien herlittegrann.Dessuten har jeg en overhappy kunde! 16. mai 05Kjære dagbok. Forrige ukes «fantastiske» nyhet om barn har fått det til å rablefullstendig for meg er jeg redd. Jeg har ikke vært på jobb på en stund, menfølger markedet hjemmefra og preiker litt med kunder.Det er bra å ha aksjemarkedet der som en fast klippe i livet når alt annet rasersammen. Et fast holdepunkt som man kan trøste seg med, som alltid åpnerog alltid er klar for business.Nå har jeg vært passe negativ til aksjemarkedet men har allikevel sittet lastetopp med aksjer. Uansett. Nå er det pinse og fri, og i morgen er det 17. maifrokost. Dessverre har kjærringa invitert opp en haug med vennepar....17. mai 05Dette har vært en innholdsrik og forferdelig dag. Kjære dagbok, i dag friddejeg til kjærringa. Jo, helt riktig!Jeg hadde selvsagt ikke noen ring, det hadde jeg ikke tenkt på.Uansett.Det kom over fire lykkelige par til 17. mai frokost. Kjærringa hadde planlagt åfortelle sine venner at vi venter barn - en nyhet som sikkert ville få gaffelen tilå sette seg på tvers i halsen på de teite vennene som sikkert mener at jeg erpsykopat og gal.
 • 10. Særlig etter den episoden der jeg kalte Even, som er mannen til en venninneav kjærringa, for en MasterCard Marxist, så har ikke min popularitet i kretsensteget.Som seg hør og bør på 17. mai hadde jeg lastet innpå med drikkevarer fratidlig morgen. Tror faen jeg greide å tømme en flaske gul enke før klokken var12.00.Da vi satt i hagen med jordbær følte jeg at det ble for mye preik om privateting, så jeg bare plumpet ut med det. Satte med plutselig ned på knærne ogspurte kjærringa.- Siden du skal ha barnet mitt - kan vi ikke gifte oss?Herregud! Kjærringa ble sprut rød! Helt fra seg! Øynene blåste opp og det varsom om hun fikk en kniv i ryggen. Det ble helt forbanna stille! Alt stoppet opptil en tanke snek seg inn i hodet mitt: Hva i forbanna helvetes satans greier erdet du gjør nå!Hva svarte dragen da? - Har du ikke en ring?Hun reiste seg etterpå og stakk avgårde, gråtende løp hun til toalettet medvenninner og faenskap på slep.Mannfolkene satt som lammet tilbake, så ned i bakken, på solveggen somburde males - kort sagt: Alle andre steder enn på meg. Hva gjør man da? Jegåpnet en flaske til og sa kort: Dette må feires!På sekunder hadde mitt omdømme blant kjærringas omgangskrets gått frapsykopat til en blanding av Adolf Hitler, barnemorder, voldtektsmann, mentaltforstyrret og Saddam Hussein.18. mai. 05Det er ikke vits å være hjemme. Kjærringa har jeg ikke sett siden 17. mai dajeg sovnet etter falske to av sprudlevannet. Men i markedet er det alltid trøst åfå!Det åpnet sterkt i markedet, og siden jeg er veldig negativ (det er alle vimeglere forresten!) så solgte jeg aksjer i bøtter og spann! Statoil, Hydro,Telenor, DnB NOR! Alt!Inflasjonstallene fra USA var elendige. Det vil si at de ikke viste noenprisøkning i det hele tatt. Dette førte selvsagt til at markedet steg, mens renterfalt.Heldigvis. Alle kundene mine er megabear, og alle er enig med meg i atdersom inflasjonen ikke stiger, og rentene er lave kan vi ikke snakke om noenøkonomisk vekst. Den skjer ikke - og det blir depresjon og resesjon i bådeUSA og EU. Aksjemarkedet i Norge har ikke forstått dette, men det skal desnart gjøre.I helgen har jeg bestemt meg for å analysere dette nærmere.
 • 11. Snakket litt med noen av meglerkompisene mine som mener jeg burde skriveen liten makro-analyse som de kan sende til kundene sine.Dette er en jævlig flott tillittsærklæring, synes jeg kjære dagbok!Kanskje noen får øynene opp for at det er mer i meg enn bare å megle aksjer!Så får kjærringa bare styre seg selv. 8. mai. Kjære dagbok.I dag er det søndag og det regner som bare f***. Egentlig tenkte jeg å sjekkelitt rundt på den praktfulle eiendommen, men jeg gidder rett og slett ikke. Jegskal altså selge faenskapet.Aldri mer skal jeg ha ansvar for kjeller og tak. Aldri! Nå skal jeg begynne etnytt og bedre liv og selge huset for å kjøpe meg en fin, all right leilighet et ellerannet sted på Frogner. Hente avisen rett utenfor døren og bare spasere tilbutikken! Det blir herlig kjære dagbok! HERLIG!9. maiFy f… for en jævlig dag på jobb! Å være aksjemegler er noe drit, og i morgenkommer den patetiske lønnen jeg mottar for å ha drittjobben. Kunder er sure,markedet er surt og den forbaskede bergensslasken som har startet hos ossbegynner å gå meg virkelig på nervene.For en ekkel slask! I dag omsatte han ”loads” av DnB NOR og Statoil for enkunde som hadde det fryktelig travelt med å selge – plutselig.Bergenserslasken satt der og hoiet, viftet med armene i vill glede over åtrykke aksjene lengre og lengre ned i driten. Det er selvsagt ingen tilfeldighetat nettopp jeg satt på andre enden med tunge posisjoner i flere av aksjenehan solgte.Idiotdrittsekken hadde selvsagt solgt med masser av ”drittaksjer” før hanbegynte å selge selv. Snakk om omvendt Front Running! En dag, kjæredagbok. En dag…Uansett, nå kan jeg ikke skrive mer fordi jeg skal ha en ”romantisk middag.”Fatter ikke hvorfor hun har stelt i stand dette men har jeg ”løkka” med megkan det kanskje bli noe på meg…10. maiHELVETE!!!!!!!!!Dama er GRAVID! Hun skal føde barn om ÅTTE FORBANNA MÅNEDER!Jeg orker ikke mer. Jeg dreper meg selv!
 • 12. 11. maiHELVETE!!! Dama går ikke med på abort! Hun vil ha barnet. Hun flyttet utsporenstreks etter at jeg kom opp med ideen om å ta abort. Hvorfor ikke?Tenkte jeg, men hun begynte å tute som F***!!!! Er det mulig!Uansett. Hun kom tilbake etter at jeg ringte til henne og forklarte at jeg barevar ”litt nervøs og usikker på meg selv” hvilket hun godtok.Det som er viktig nå – første prioritet – er å beholde kjærringa innenfor de fireveggene!Stikker hun er jeg f… helvete meg syltet med barnebidrag-gjeld herfra tilevigheten i de neste 18 årene! Det MÅ IKKE SKJE!Uansett. Jeg har ikke så mye tid og kapasitet i hodet til å tenke på markedet.Aksjemarkedet får liksom seile sin egen sjø fortiden. Markedet skal uansettrett i bøtta, og slik sett er mine posisjoner (egentlig kundene sine, menallikevel) godt posisjonert. Vi sitter med skikkelig kvalitetsdrit stemplet OsloBørs. 1. maiKjære dagbok. I dag er det altså arbeidernes kampdag. Selv bruker jeg tidenpå å rake løv i hagen. Nå har jeg bestemt meg: jeg selger kåken. Det er baretull å sitte på en villa som har gjeld til pipa når du ikke trenger plassen. Det erjo bare meg og kjærringa her - og barn skal vi jo ikke ha enda! Vi er jo ikkeengang gift!I stedet skal jeg prøve å finne meg en fin liten leilighet nede på Frogner ellernoe.Jeg har sett noen i avisen - og jeg må si at det er faen mye fint en får tak i nåtil dags - men det koster skjorta.Selv har jeg altså gjeld til pipa som jeg ikke betaler avdrag på i denne kåkenher. Gjelda er på 6,5 millioner kroner - mens jeg også har sikkerhet for billånet(Audi-selvsagt!) smurt på også. Klarer jeg å presse ut en million i gevinst så eralt strøkent!De som mener at eiendomsprisene skal ned er idioter, mener nå jeg. Har deikke fått med seg at det ikke lages mer eiendom?Hvem vil forresten IKKE kjøpe en halvannet mål tomt med et fint hus bare 10minutt fra Karl Johan (med bil riktignok)?2. mai
 • 13. Kjære dagbok!Den sleske bergenser rampen liker meg ikke - og jeg liker ikke han. Så langtser det imidlertid ut til at sjefen liker han best. I dag fikk han selvsagt en flaskechampis fordi han har slått rekorden for mest kurasje på en uke. Selv i hansførste uke greide han å raske til seg 900.000 kroner i kurtasje!Tenk det!! Alle gutta på bordet er helt vill etter han og flokker seg sammenmed slabben når han skal ut å røyke.Plutselig har alle gutta begynt å røyke!Sjefen synes det er stas og greier, der han raver rundt med min Carter klokkepå armen. Tenk deg det, kjære dagbok!Men min egen business går greit. Jeg tjente gress på min spekulativeshorthandel i Telenor, men det blir ikke så mye kurtasje ut av markedet nåsiden jeg er negativ. Hvorfor skal markedet opp? Ingen anelse.I stedet har jeg ringt til en eiendomsmegler som ofte er avisene. Fy faen,dagbok. De gutta jobber masse! Makan til stressa fyr har jeg ikke sett makentil!3. maiJeg stakk tidlig fra meglerbordet i dag. Det var allikevel nesten ingen ting å taseg til. Været har dessuten surnet litt og det regner faktisk litt. Intet bedre ennå spasere bort til megleren som skal selge huset mitt. Jeg har valgt firekriterier for hvordan jeg velge eiendomsmegler.- Hvor PR-kåt han er- Hvor mange store kåker han selger- Hvor kjent han er- Hvor mange oppslag han kan viste til i det siste kvartal i Finansavisen ogDN.Valget var lett!Uansett.Jeg leste i avisen at det er et hemmelig eiendomsmarked for de ekstra rike. Etmarked som ikke eksisterer for den gemene hop.Dette er aldeles glimrende! Tenk det! Megleren lesser ikke ut mitt kjære bad iavisen, ei heller inviteres en haug med skitne strebere og arbeidersvin opp tilmin ringe bopel for å sikle på de dyre flisene på badet eller den deilige sengeneller den gigantiske peisen.
 • 14. Men det var et jævlig skuffende møte med megleren for øvrig. Han vardødsstresset, så på klokka hele tiden, og det var ikke akkurat salesmanshipssom sto i skallen på han.Men han ville ikke anbefale meg å gå inn i det "skjulte markedet"- Nei. Jeg tror du må annonsere, sa han. - Markedet for den type objekter erikke brennhett fortiden. Ikke som det en gang var.Hva faen er det for noe?Så jeg sa til han: Greit. Da har ikke du salget.Da ble selvsagt pipen en annen: Jovel. Du er jo kunden. Du har jo rett, sukkethan og vi avtalte visning.4. maiKjære dagbok! Jeg har sparket megleren. Han mente at vi burde leggeeiendomen ut på det hemmelige markedet med prisantydning på seksmillioner kroner. Er han gal!Er han ikke klar over at dersom noen kjøper huset for seks millioner kroner såvil JEG sitte i gjeldshelvetet for RESTEN AV LIVET!Forbanna nerd! Han sa også at jeg godt kunne avstå fra å selge dersom jegikke fikk den prisen jeg ville ha. Men vet du hva kjære dagbok! Han skullefremdeles ha sitt honorar!- Jeg selger ikke for under 7 mill! sa jeg.- Da bør du få en skikkelig takst, sa megleren som hoppet inn i SUVen sin ogkjørte av gårde.Kjære dagbok. Det ser ut som om jeg må ta drastiske virkemidler i bruk for åbli kvitt denne kåken. Jeg orker ikke tanken på å begynne å betaleavdragene.... Mandag 15.04.05Kjære dagbok:Oslo Børs er et svimmelt sted å være fortiden. Markedet går opp og ned – og idag falt det altså tilbake. Egentlig en grusomt kjedelig dag. Oljeprisen dipperforresten nedover – men det er egentlig synd at investorer må forholde seg tilet tidvis psykotisk og manisk-depressivt marked.
 • 15. På meglerbordet har det startet en fyr som er helt ute. Han hadde en ellerannen høy stilling i et annet meglerhus men begynte plutselig – på dagen hososs. En skikkelig bergenser som bare brauter i vei om alle de bra tradene hanhar gjort og hvor mye penger han har tjent for kundene sine. Helt vill! Fyren eret dyr i telefonen og trader som en galning.Nå har han fått det for seg at han skal kjøpe masse av Telenor!!!Grunnen?- De derre teknotullingene forstår ikke at verden går treigt, sa han i lunchenmed et kyllingben i kjeften med ris og dressing rennende nedover kinnet. Feiter han også. – De forbaskede analytikerne tror alle bruker IP-telefoni.Dessuten er ikke Telenor bare telefon her hjemme i Norge! De har millionerav kunder i Russland, Ukraina, Bangladesh og masser av andre negerland!Kjære dagbok: Jeg har ikke peiling på Telenor. Jeg driter i selskapet og haraldri handlet noe særlig i det. Men f... om denne forbaskede bergenseren skalfå rett. I morgen – på morgenmøtet – skal jeg f... meg fortelle alle gutta at denderre Telenor-aksjen kan de bare pælme ut av porteføljene sine.Dessuten så jeg bilde av han sjefen i selskapet, Fredrik Baksaas eller hva han heter for noe. Forbaska tulling. Han ser jo ut som om han harhjerneskade!Tirsdag 26.04.05Yes! Telenor leverer tall i morgen – mens konkurrenten TeliaSonera leverteELENDIGE tall i dag. Dritt-tall! Blander du finner og svensker i forretninger såbare vet du at det går til skogen. Norge, Finland og Sverige skal væreforbasket glad for at vi ikke er ett land!Aksjekursen til Telenor falt selvfølgelig på dette – noe bergensertullingen barefnøs av. Han var i dritthumør fordi Brann – Norges mest opphaussede fotballlag ikke greide å sikre seier over amatørene fra Tromsø. En utfordring fra megom at jeg ville shorte like mange Telenor som han kjøpte for kundene sine tokhan imot på strak arm.- Du kommer f... meg ikke til å gidde å komme på jobb på flere uker, roptefeiten til meg imellom telefonsamtaler med fondene han handler for. Fatterikke hvordan han greide det – men feiten ringte sikkert til ALLE de størsteforvalterne i Norge og knastet inn den ene ordren etter den andre. Vi haddefaktisk skyhøy markedsandel i aksjen i dag. Jeg derimot shortet – for fullemugger! Det var ikke lett å få kundene med på det – men her har jeg et triks:Ring kunden opp: Si at Telenor skal falle utover dagen fordi man er redd forresultatet i morgen. Foreslå å selge aksjen short – for å kjøpe den tilbake isluttauksjonen. Når sluttauksjonen starter – og kunden begynner å ringe innda stikker du hjem.
 • 16. Ingen megler –ingen handel!Onsdag 27.04.05Jeg visste det, dagbok!, jeg visste det! Tallene stinket! Bergensfeitef... mentetallene var bra – men analytikeren hos oss gjorde en ting: satt fingeren ihalsen og imiterte en real elg!Aksjen raste! Kundene var illsinte på meg siden jeg ikke hadde tatt telefonen igår. Men nå er jeg f... meg helt!Nesten 10 prosent!!! Når får man avkastning på nesten 10 prosent på et av demest omsatte selskapene på Børsen!!!!Bergenseren ble passe rolig. Han ble bleik da han så Telenor aksjen åpne igår – og da jeg spurte han om han ikke ville selge meg noen Telenor-aksjerropte han til meg:- Eg kjenner den typen som deg! Ikke tro at du er noe selv om du for en gangsskyld har fått rett din forbaskade horehomo! Eg slipper nå værtfall å sleikeræv for å klare meg gjennom livet og betale regningene!Dette, kjære dagbok, måtte jeg reagere på. Hvordan visste denne feite, eklemannen at jeg har hatt problemer med den økonomiske situasjonen for lenge,lenge siden? Han så på meg med de ekle øynene sine – rød i ansiktet avfrustrasjon – og sa: Slike svin som deg trenger vi ikke i denne bransjen.Jeg bare måtte slå til han – men fikk det faen ikke til. Det var så forbasketfristende å smelle flatneven i flesketrynet hans! Det eneste jeg fikk til å si var:OK – blir du med utenfor?Helvete. Det går nå opp for meg at min status så langt i livet ikke er sårosenrød:- Sjefen min stjal mitt Cartier-ur til 50.000 kroner.- Jeg jobber sammen med en viktigper fra Bergen som ikke bare er feit ogslesk men sikkert også drømmer om å ha grusom sex med små barn. -Kjærringa tenker innerst inne om å få barn.Barn! Tenk det! Som jeg skrev forrige uke, kjære dagbok, så har vi"Psykotiske Laila" på besøk. Vel, besøk og besøk fru blom. Hun har bitt segfast. Hu maser på barn. Dette er nemlig barndomsvenninnen til kjærringa – oghun har altså barn. Og synes det er helt festlig – selv om det er to fraskiltemenn som må slite med den daglige omsorgen mens de prøver å skrapesammen barnebidrag som går rett ned i den svært lite sunne kroppen til Laila.Uansett: Pengeproblemene er noe mindre. Jeg har fremdeles null på konto touker etter lønning – men kreditorene er ikke der lengre og alle regninger ergjort opp. Snart skal jeg f... meg selge huset også....
 • 17. -- Tok fallet knekket på denne stakkars megleren?Mandag 18.04.05Kjære dagbok. I dag har det vært en grusom dag i markedet. Selvfølgeligmente analysesjefen vår at det var lurt å kjøpe aksjer fredagen, men kanskjevære litt forsiktig med oljeaksjene. Oljeprisen er på vei ned, sies det. Samtidigleverte IBM elendige tall, noe som gjør at man skal holde seg forsiktig med IT-aksjene.Så tenkte jeg selvfølgelig: OK – alle er negative til IT. Alle! Men hva skjeddefor noen år siden? Alle var negative til Olje! Bare se på DNO – selve stebarneti det norske oljeeventyret.Den aksjen solgte jeg forresten på fredag. Solgte en masse! Med vanvittiggevinst!I løpet av fredagen falt da også Ementor sammen med markedet. Men hvorfordet? Selskapet skal levere tall neste uke (torsdag) og den profit-warningensom de såkalte analytikerne har gnålt om har ikke kommet!Når det går opp for folk at selskapet, som også har hentet penger og greier,ikke er så ille så alle skal ha det til, så vil kjøperne komme tilbake og kursenstige!Det er en genial kjøpsanledning, tenkte jeg. Det var bare å skubbe kundeneinn.De kjøpte caset med at det ikke kommer profit-warning som bare det. Ringtedessuten opp til selskapet og lurte på om de kom til å sende ut en. – Ingenplaner om det, var det en som sa!I løpet av helgen bodde "psykotiske Laila" hos oss. Hun er venninnen tilkjærringa, men er fullstendig sprø. I stedet for å være i nærheten av hennekoste jeg meg med årsrapporten til Ementor ute i hagen. Med litt lek påkalkulatoren fant jeg ut at det fort kan bli et lite tap i første kvartal – og ikke deenorme tapene som markedet har tenkt seg. Dessuten vil sikkert den nyeledelsen ha noen ess i ermet for å få kursen OPP!!Hva skjer da! Svina i selskapet sender ut en melding! En forbanna meldingom at de vil tape inn i graven så masse penger.At det i det hele tatt er MULIG!- Sorry folkens. Jeg tok feil. Det ble profit-warning, sa jeg på telefonen. Menglattet over med at jeg ikke trodde det ville bli så farlig.
 • 18. Aksjen ble knust. Jeg solgte alt på åpning og takk for det.Tirsdag 19. 04.05Kjære dagbok.Det er slitsomt å være aksjemegler – men av og til er det deilig å ha litt rett.Det var helt rett å selge alle aksjene i Ementor. Den falt videre – hardt ogbrutalt i dag. Men det som sjokkerer meg mest er at aksjemarkedet nå kanbegynne å se ut som en massakre.Ikke faen om jeg kjøper. Jeg er garantert sikkert banna bein på at det skal rettned. Markedet er alt for høyt priset. Minn deg mine ord: Det skal til helvete.Analytikerne forstår ikke en dritt. De leser bare tall – de ser ikke virkelighetender ute! Bare se på oljeprisen – den stiger på tross av alt! Det vil ta kværkenpå all vekst i USA! Det kommer til å gå rett til helvete med absolutt alt!!!Onsdag 20.04.05Kjære dagbok. Min kjærrings venninne ”psykotiske Laila” har bitt seg fast imin lille villa på Vækerø.Hun har tømt kjøleskapet og holder kjærringa mi opptatt hele dagen med åslenge drit om meg.Hun hater meg ser du, har aldri likt meg. Nå overhørte jeg at hun var forbannapå meg fordi jeg ikke hadde fridd.Helvete satan! Vet du forfor kjærringa mi skulle ha interesse av å få ringen påfingeren? Fordi om jeg kaster henne ut eller gjør det slutt så vil ikke hun værepå bar økonomisk bakke. Så snakket de om barn.”Psykotiske Laila” har selvfølgelig et lite avkom. Så lang er det bare flaks atdet ikke har vært i kontakt med barnevernet. For henne er et barn eninntektskilde – et lys levende jævelskap som har én oppgave i livet: Sørge forat mamma klarer å suge barnefaren tom for penger.OK – Mental huskelapp: Blir kjærringa amorøs fremover få migrene.Aksjemarkedet er bare tull: I dag steg det jammen igjen – selv om det nestener på grensen til hyperinflasjon i USA. Tenk de tullingene som kjøper aksjernå da! Vent til det har falt, sier nå jeg!Hva jeg har kjøpt? Ingen verdens ting. Men jeg har selvfølgelig shortetmarkedet! Det skal ned. Husk det.At Ementor lever tall i morgen bryr meg ingen ting. Den aksjen har jeg gittopp!Men på den gode siden! Jeg vant en flaske ekte meglerchampis ("Gul EnkeBrut" selvfølgelig!) i dag siden jeg har hatt en knallstart som aksjemegler i dennye jobben min!
 • 19. Utifra antall visninger regner jeg med at det er en viss interesse fordenne dagboken, fortsetter og oppdatere.Fredag 08.04.05Kjære dagbok:I dag tok jeg selvsagt fri fra jobben. Jeg stakk i banken, lånte penger påskattepengene som kommer i sommer, og kjøpte meg en flunkende nyCartier-klokke, som jeg planlagte i går. (se forrige ukes utgave av en meglersbekjennelser. Red. anm.)Den kostet 55.000 kroner – men som jeg alltid har sagt: "You have to spendmoney to make money!"Markedet bare driter jeg i nå. I fryseren er det isbiter og i skapet står JohnnyWalker sammen med sin kamerat Jack Daniels og venter på å underholdemeg i helgen.Mandag 11.04.05Dette er bare helt sykt bra! Kundene ringer inn og vil kjøpe aksjer, og vi kjøperdet som er av Norwegian på den ene siden og DNO på den andre.Den ene aksjen stiger når oljeprisen faller, den andre stiger når oljeprisenstiger. Fantastisk hegde! Gutta på jobben er helt "blown out" – den gjengenmed "amatører" tror virkelig jeg er den nye Gordon Gekko!Men hva skjedde da? Selvsagt: Norwegian går rett til værs mens DNO går retttil værs den og! Gutta i oljeselskapet har f*** helvete meg borra etter svart gullover alle de jævligste stedene i verden – og funnet det!Min kollega XXXX (sensurert navn. red. anm.) var sinnsykt imponert overklokka. Han hadde selv en kopi selv som han hadde kjøpt på Kreta, meningenting var som å holde et stykke løvtynn 24-karats gullur i egne hender.- Fikk den av en kunde på lørdag. Det har jo ikke bare gått bra for meg densiste tiden, sa jeg til han vel vitende om at det bare var kødd. Han så på megmed himmelfallene øyne.Det er deilig å ha det vinnende instinktet! Det var bare så sinnsykt kult ånonchalant ta telefonen med hånden som prydes av en SATANS Cartier ogfortelle kunden:OK – da kjøper vi en tier til i NAS og en femmer til i DNOen. Bra!
 • 20. Tirsdag 12.04.05Alle gutta på bordet har fått øynene opp for klokken min. Det er bare såKULT! Investeringen på 50.000 har jo rakt inn gevinster!Dessuten kom det enda en halleluja-gladmelding fra DNO i dag! Inn i helveteså kult! Det er helt ramt at dette skjer! Norwegian stiger også!!!! Kundenegrosser inn penger!P.S:I kveld var dama bare helt imponert over klokken. Hu har vært på Hemsedalmed en venninegjeng – og var i strålende humør da hun kom hjem og fikk seklokken. Neste uke har hun bursdag.Onsdag 13.04.05Kjære dagbok:OK. Dette er ikke moro.I dag ble jeg kalt inn på teppet hos adm. direktør – en gammel NordlandsTrompet som benytter dagene sine til å klø seg i skrittet og se på ekkel pornopå sin fancy flatskjerm.Han er kanskje Norges Minst Attraktive Siviløkonom – EVER! Slike folk føreropp donasjoner til pornonettsider på selvangivelsen som utgifter til helsestell!Uansett: På kontoret satt han sammen med kontrolleren, en grå mus somhadde glidd rett inn i køen på et sosialkontor slik hun går kledd, sammen meden eller annen barnerumpe med det mest brutalt vannkjemmede håret jegnoen gang har sett. Sikkert revisor som har fått brutal omgang medhomsepatruljen.- Du, få se på den klokka di, spurte sjefen. Jeg viste den frem, og lurte etsekund på hvorfor de hadde samlet hele øvrigheten for å ta min nye og dyreCartier i øyesyn.Så kom det: "Har du fått denne av en kunde av deg?" spurte sjefen.Hva f*** skulle jeg svare! Kjære dagbok! Hva skulle jeg svare! Alle gutta påmeglerbordet – til og med de traurige corporate folkene (som ikke likte megnoe særlig) har fått vite at en stor kunde av meg har gitt meg klokken for velutført arbeide!- Ja, måtte jeg svare. JA! Hva i helvete er galt med det!- Nå spøker du, svarte det vasskjemmede homopatrulje-barnet ved siden avmeg. Jeg så han ble rød i kinnene.Jeg greide ikke få ut en eneste lyd.
 • 21. - Hvilken kunde da? Spør sjefen mens han raslet gjennom noen papirer.Jeg lekset opp navnet på min største kunde, som nettopp var fullastet medDNO-aksjer og Norwegain-aksjer som mens vi snakket gikk gjennom taket!- Gi meg klokken, svarte sjefen og rakk frem hånden. – Så glemmer vi helegreien.Jeg så på han og greide ikke gjøre annet å gi faenskapet klokken min.Etter at dagen var slutt, og mine kunder var ”UBER” førnøyd med min heltunike markedsinnsikt så jeg faenskapet av en sjef tusle hjem – med minklokke på sin arm...Men som Ibsen så godt formulerte det: Evig eies kun det tapte. Mandag 04.04.05Kjære Dagbok!Det har vært en knalldag på jobb! Oljeaksjene bare går og går og oljeprisen erf... meg gjennom alt! Dette overrasker meg ikke, kjære dagbok. Dette så jegkomme! Det var rett og slett bare som forventet!Hva gjør en stakkars megler da! Jo, den dumme lar være å handle på det hanser komme fordi han er usikker. Den smarte og dristige, med vilje til å lykkes,han kjøper. I bøtter og spann. På kunde, kjærring og unger!Så, dagbok. Dette som står over skal jeg altså si til meglersjefen i morgen nårjeg skal ha mitt første budsjettmøte. Men det verste er at det stemmer! Jeg erf... meg helt knall!Mine kolleger, som stort sett er ferske meglere, kommer f... meg bort til megog sier: hva tror du stiger i dag da?! Hva tror du om oljen nå da!Nå tror jeg faktisk at det har gått litt langt med oljeprisen, og jeg tok en sjanse:Skal jeg spå, så tror jeg oljeprisen snur tirsdag eller onsdag.Tirsdag 05.04.05Faen. I dag på jobb gikk det bare helt knall. Oljeprisen noe tilbake, folk littnervøs. Kundene begynner å ringe og jeg sier nonsjalant: Ta det med ro. SittCool. Kjøp på dips. Jeg orker ikke å kaste mer tid på disse forbannafilleaksjene lengre. Tapt for mye penger på dem nå. Nå skal jeg ha straiterammer, store selskap. Jeg skal bli kongen blant gutta…Meglersjefen var JÆVLIG fornøyd med meg også. Han skrøt i vei om at jegvar en uvurderlig ressurs, og hadde de rette innstillingene til jobben og bla blabla. Men jeg tenkte bare på selvangivelsen.
 • 22. F... ta NRK-tekst TV! De greide f... pina de meg å ødelegge dagen min i dagda de skreiv at alle forbanna tapere som ikke har greid å rømme landet i dagmottar oversikten over hvor masse penger staten har greid å stjele fra deg sistår og hvor mange penger de mener du ikke har latt dem stjele fra deg, og somdu selvfølgelig må betale dem! Jeg får helt hetta!Helt siden jeg begynte å tjene penger har jeg f... meg tapt penger hverteneste skatteoppgjør. Hver eneste forbanna gang jeg har tenkt: Yes, nå harjeg bra med penger, begynner å tenke på litt ferie til sommeren og kanskjekjøpe inn en riktig fancy dress – ja da kommer de forbanna restskatt-kraveneog ødelegger alt!Nå ligger konvolutten som skal fortelle hvor mye det ble i år. Hvor mye avhuset jeg må sage ned til pinneved og selge som fyring midt på sommeren forå skrape sammen verdiene for å dekke det forbanna dyre medlemskapet idette forbanna drittlandet.Onsdag 06.04.05Herregud! Etter fire Cognac greide jeg å åpne konvolutten fraligningskontoret. Kjære dagbok! Du som har fulgt meg i tykt og tynt de sisteårene. JEG FIKK FAEEEEN HELVETE MEG TILBAKE 50 forbanna satansjævla tusen kroner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Helvete for en satans deilig følelse! Jeg er så inn i helvetes glad at jeg kunneløpt ned til den nærmeste offentlige ansatte og gitt vedkommende et JennaJameson-kyss midt på munnen!I aksjemarkedet var det ræva kjedelig fortiden. Men det er som jeg sa! Oljenskal ned!!! I alle fall ikke opp!!Når det snur? Neste uke! Hva vi kjøper? OK, jeg vet det er utbomba, men nåkjøper vi det som har falt: Canargo? Har nemlig hørt at det er noe på gang...Torsdag 07.04.05I dag har jeg tatt fri fra jobben, og kan bruke litt tid på morgenkvisten til åskrive i deg min kjære dagbok. I dag har jeg tatt frem den fineste dressen iskapet. Nå skal jeg til banken, si ifra om skattepengene og få utvidet huslånetpå pålydene. Hva jeg skal kjøpe? Enten en splitter ny Raymond Weil-klokke ipurt gull eller et par kliss nye Armani-dresser pluss fritidsklær til sommeren.Ikke noe H&M i år nei!Dessuten skal to herrer ved navn Jack Daniels og Jonnie Walker komme påbesøk i kveld. De blir helt til helgen! Hvorfor jobbe når man får penger fraStaten! En ferie med gode venner er på sin plass!
 • 23. Ler meg nesten ihjel her jeg sitter. Knall bra.--------------------Bare de som tør å gjøre store feil kan gjøre det stort.@ Ny oppdatering i dag.23.03.05Kjære dagbok!Påsken står snart for tur og skjærtorsdag går turen til fjells!Dama har fikset en hytte et eller annet sted som vi og noen venner av henneskal feriere på – men først måtte jeg sjekke innom jobben for å se om alt stårbra til.Som du vet startet jeg forrige uke i ny jobb som aksjemegler i ...(sensurert avredaksjonen) etter en ørliten periode som selvstedig investor og dealmaker.Det er deilig å være tilbake! Markedet har ikke vært så veldig bra – men vi harda lastet opp i noen greier.Blant annet kjøpte jeg selvfølgelig Peculiar Drilling. Selskapet er dødsbillig ogbondeknølen jeg forvalter pengene til ser potensialet i et selskap som har enrigg til utleie i dette brennhete markedet.Dette bare må bli mucho gryn!Jeg visste selvfølgelig at det var risiko i caset, men at de skal tape en fordømtrettsak som sender aksjen rett til helvete ned! Er det mulig!!!! Aksjen ramlet jonesten 40 prosent!Det var med andre ord ikke vits i å plage verken bondeknølkunden eller megselv med dette nå i den lystige påsketiden – så jeg stikker heller på pøbbenmed gutta for noen pils.Snakkes!24.03.05F..., steike! Nå er nervene ikke gode lengre. Som sagt havnet jeg på fylla igår, og denne fordømte kunden ringte og spurte hva i **^^### Peculiar Drillinggjorde på toppen av taperlista.
 • 24. Jeg løy på meg at jeg ikke visste – men da var klokken allerede fem påettermiddagen og vi gutta var langt nede i Chablis flaske nummer seks. (deter jo vår i luften for f...! Ikke minst ferie!)Så spør han meg om jeg er full! Uansett. Der røk den kunden for å si det slik.At jeg ringte opp noen minutter etterpå og foreslo at det bare var å sitte påselskapet – fordi det var masse panikk og greier – gikk ikke inn.– Folk vil ikke ha noe å uroe seg for i påsken. Derfor selger sauene i panikk!sa jeg.Det hjalp selvsagt ikke, og mannen sa at jeg skulle høre fra hans advokat nårpåsken var over.Dermed var det ingen unnskylding! Flaske nummer syv og åtte ble bestiltsammen med noen deilige snaps av vodka.Senere på kvelden endte vi opp på en eller annen disko. Der traff jegselvfølgelig ett eller annet vesen som jeg bare fikk så inn i svarte ***** lyst påder og da!Kjære dagbok: jeg er bare en mann. En mann med lyster som alle andremenn – er jeg ikke!Så lenge dama ikke vil ha min kjærlighet – hvorfor kan ikke en trettini årgammel sosionom på Smuget få den da? Bare for én kveld?Selv om hun hadde en overdose av lilla i leilgheten, og bare en sur chilenskrødvin å drikke på skal jeg si vi hadde et helvetes nachspiel! Jeg tok helt feilav damer fra Blindern!Uansett – det endte selvfølgelig ikke slik. Jeg orker ikke å fortelle alt – men førvi var ferdige måtte jeg plutselig gå!Siden dama bodde midt i slummen ved Tøyen var det bare taxi som gjaldt. Såskjer følgende:- Ingen MasterCard.- Taxisjåfør sier: Jøss, her lukta det røkelse!- Dama ligger hjemme – og er sikkert pissed siden jeg ikke kom hjem tilmiddag.Plan: Si til drosjesjåføren at han skulle ringe hjem til kona og si:"Jeg plukka nettopp mannen din opp ved fyllearresten. Han har ingen pengermen vil gjerne hjem. Har du 200 kroner til turen?"
 • 25. 29.03.05Aldri mer påske på fjellet!Jeg moret meg med at et raffineri gikk i lufta – det fikk jeg med meg! Menhvorfor er alltid påsken så feil plassert! Selvsagt SKAL oljeprisen NED etterpåskeferien!! F...!Selvsagt faller den fordømte drittprisen på dritten når JEG og ALLE ANDREer på DRITTFERIE!!!Dessuten ble jeg så inn i alle granskauer (ikke at det var mye av det på fjelletfor å si det slik...) solbrent!Heldigvis – utpå dagen krøp oljeprisen opp igjen.Bonden hadde hisset seg ned etter sjokket – helt normalt selvsagt – og vilastet opp aksjer i Peculiar Drilling og en rekke andre oljerelaterte papirer.Dette er deilig!Det hele er enkelt – det forsto jeg etter å ha lest en artikkel i en eller annenavis i påskeferien: Det er mangel på olje i verden. Beste måten å få ut olje påer å bore etter den. Oljeprisen skal opp. De som har oljerelatert utstyr skalopp. Det er bare å kjøpe alt som lukter OLJE!!!Til og med bonden gikk med på den – og nå har vi lavere snittkurser på alt!Nå er nytt prinsipp innført: Keep it simple, stupid!Nettopp som Warren Buffet og Rockefeller sier!P.S: Planen med taxi-sjåføren gikk strålende! Verd å prøve! Damer likerfaktisk litt barske gutter som av og til havner på kant med lovens lange ognådeløse arm!30.03.05Kjære dagbok… i dag mistet jeg min første og eneste kunde i min nye jobb. Vitok et tap på oljeaksjene våre. Faktisk så har jo de fordømte aksjene stegetnesten 100 prosent før vi gikk inn!Mental huskelapp: Sjekk prisen før du kjøper!!!- Du tæk stopp-loss på aksjan. Æ tæk stopp-loss på dæ! Ropte kunden tilmeg, og det er det.Men nå har jeg skaffet en ny kunde! En pensjonsforvalter i en eller annenkommune feit i penger nordpå!Her blir det bare billige Blue Chips fremover!!!
 • 26. Sikkert flere av dere som har dumpet borti denne artige dagboka somligger ute på imarkedet.no. Denne tilhører vistnok en norsk megler, somselvfølgelig ønsker å holde seg anonym :P Festlig lesingOnsdag 09.02.05Kjære dagbok: I dag var nok en grusom dag på jobb. Dette riggselskapetSevan, (som er et utrolig dumt navn!) begynner virkelig å gå meg på nervene.Ingen aksje har steget så mye på børsen siden nyttår – og ingen aksje har jegtapt så mye på!Først, kjære dagbok, så solgte jeg aksjen short på tirsdag. Grunnen? Jegmente å tro at oppgangen var over for selskapet, og dessuten var oljen svakda! Men så må jeg innrømme at en av gutta i kantina snakket noe om enemisjon i selskapet. So long Chinese Walls he he!Uansett – emisjon i tulleaksje som ikke engang tjener penger!Ha! Det bare må falle!Jeg shortet i alle fall aksjen, og solgte ut rubb og stubb for kunder.Husker spesielt godt jeg ringte til XX i fondet XX. På mobil måtte jeg trygle ogbe om å få han til å pælme ut dritten – og det gjorde han! Så kom meldingenom at aksjen skulle gjøre emisjon! Fantastisk! Jeg var så glad, kjære dagbok,at jeg danset på meglerbordet! Det var som å vinne i LOTTO!På kvelden tok jeg med kona på Alex Sushi, og spanderte god vin og greier.Men jeg klarte ikke roe meg. Tenkte bare på Sevan!Neste morgen kom jeg igjen sent til det gørr-kjedelige morgenmøtet. Der MÅJEG SKJERPE MEG! Men iMarkedet.no, de tullingene, hadde sendt ut en sakom at Sevan skulle selge aksjer for å bygge en rigg til. Ikke bare det, førhandelen startet på børsen hadde de latterlige tullingene i selskapet f... ihelvete meg greid å close emisjonen til sluttkurs dagen før!Ikke bare det! Markedet var manisk opptatt av å skaffe seg aksjer i shiten!Den åpnet opp ****en meg over 10 prosent! Ti prosent!Aldri har mitt humør vært så dårlig! F... i helvete! Hvorfor ALLTID MEG !Nå, kjære dagbok, må jeg gjøre opp en status: Pensjonskassen vil ikkesnakke med meg lengre. Fondsforvalter XXX mener jeg er det dummeste somhar truffet Oslo Børs siden Jan Erik Langangen (Storebrand) menssmåkundene mine ikke har penger igjen på kontiene sine. Det ser ikke lyst ut,kjære Dagbok.
 • 27. Men, som min mor alltid sa: hver en gledens dag du har på jord betalestilbake med sorg.Vet ikke om det er noen trøst egentlig... men sant er det!P.S:Naboen solgte rønna si i går, leste jeg i avisen. Han fikk bare 6 mill. for den.Jeg håper inderlig at renten faller til null og det innføres 100 prosent fradragfor alle renter ved boliglån på neste statsbudsjett.Greit nok å kjøpe et hus til 6,7 millioner kroner for tre måneder siden, men nårkjærringa brukte 450.000 på det forbannede badet – som ser ut som foajeentil et forbannet horehus nå – så bør prisene komme seg opp. Nå har f... megprisen på sovemedisin steget også, så hvorfor ikke eiendomsprisene!Mandag 14.02.05Kjære dagbok!!!!Nå er alt bra igjen!Du vet, sist uke hadde jeg gjort det på leggen ved å shorte Sivan Marine, menjeg greide også å dekke inn posisjonen på det som nesten var All time High!Siden den gang har aksjen stupt 10 prosent... men det er en fattig trøst...Uansett. I helgen tok jeg et viktig valg i livet mitt. Kjære dagbok; du har sikkertmerket at jeg har vært litt skeptisk til markedet den siste tiden. Det MÅTTE jegbare SLUTTE med! Det fant jeg ut i helgen.Jeg bestemte meg for å SMILE til speilet hver eneste morgen og si til megselv: Aksjer er bra. Kjøper du skikkelige aksjer så går det ikke dårlig.Jeg brukte hele lørdagen på å tenke gjennom hva jeg skulle gjøre mens jegsendte kjærringa ut på handletur med kortet mitt. Jeg trålte gjennom aviseneog fant ut at Norsk Vann og Stættoil kommer med resultat denne uken.Televerket og Tømra også. Det, kjære dagbok, er gode nyheter for en bull-megler som meg.Nå har jeg altså BESTEMT MEG! Jeg skal være positiv til alt her i livet! Ogsærlig aksjemarkedet... men mer om det senere kjære dagbok! Nå må jeg påjobb! Jippi!!!Onsdag 16.02.05Kjære dagbok...:-(Verden er håpløs. Nå har børsen ikke gjort noe annet enn å stige, stige ogSTIGE TIL VÆRS!!! Jeg har ikke vært med – fordi "Dumme meg" ikke tror påoppgangen. Så skjer det som bare må skje! Dumme meg snur og blir
 • 28. overstadig POSITIV! Jeg gjør som alle andre: Gliser fra øre til øre selv omJEG VET at markedet skal ned...Men etter at ingen gadd å snakke med meg lengre, i alle fall ikke kundene og ihvert fall ikke mine kolleger (fredag prøvde de å stenge meg inne på toalettetfør morgenmøtet) SÅ har jeg bestemt meg for å BLI POSITIV!!!Mandag kjøpte jeg nesten ingen aksjer. Det tar tid å ringe til gamle kundersom PLUTSELIG har vanskelig for å ta telefonen.... Husker særlig en somfortalte meg at ”Ja dersom DU har blitt positiv så går vel alt til helvete!”Uansett. Tirsdagen kom – markedet var bra! – selv om analytikerne våre varalt annet en positive til både Statolje og Norsk Vann sine resultater (det ertross alt de viktigste selskapene på børsen). Men AKSJEMARKEDET HOLDTSEG!!!!Det var knallsterkt!!!Jeg fikk ikke kjøpt så veldig mange aksjer, men jeg tenkte som så: OK.Statolje og Norsk Vann har ikke levert. OK. Tomra kommer med tall onsdag.Hva med et lite spekk? Det kan jo ikke skade!!!!!!Uten engang å sjekke ryktene – de TROR JEG I ALLE FALL IKKE PÅ! –lastetjeg opp på noen av de få gjenværende kundene og på en egen konto for feitefingre (feilslutningskonto som går mot bonusen... HE HE tenkte jeg! Faen hvordum går det an å bli!!!)Men hva skjer! Ikke før jeg har smilt på meg verk i ansiktet så kommerONSDAGEN!Vi vet alle hvordan det gikk. Om ikke kan man bare søke etter artiklene.Tomra leverte bare sorg. Min feilslutningskonti – som skulle være minbyggekloss til et godt liv er kjørt grundig i minus og markedet er alt annet ennpositivt.Kjære dagbok. Hva skal jeg gjøre nå?! Med ett de mørke skyene forsvinnerfra himmelen så blir det jo f*** danse meg NATT!!!!P.SNeste uke skal jeg ha evaluering med meglersjefen så jeg venter med å tørkeav smilet til da.... inntil da: vi sees kjære dagbok... JMandag 21.02.05Kjære dagbok. I morgen skal jeg på ”medarbeidersamtale” hos meglersjefen.Det gruer jeg meg til. Her er en statusrapport:Kurtasjeinntekter så langt i år: Flaut.Utsikter til kurtasjeinntekter: Alltid gode! (jesus...)Kundeliste: Bulemisk!
 • 29. Prospectliste: Ikke-eksisterende men god! (uff...)Dette er IKKE BRA!!Heldigvis er det ikke nedskjæringer på gang.Mandagen var forresten fryktelig kjedelig. Jeg kjeder ræven av meg på jobbfor tiden, og prøver å glemme de blunderne fra siste ukers eskapader iaksjemarkedet med å drikke kaffe og lese meg opp på markedet... vel vel. Vifår ta møtet med sjefen på tirsdag med et smil! :-)Tirsdag 22.02.05Herregud, kjære dagbok! HERREGUD!Nå har jeg faen meg mistet jobben!!!!! Jeg er helt mo i knærne selv fem timeretter at meglersjefen så på feilslutningskontoen min, så på meg, så påfeilsluttningskontoen min og så på meg igjen og så rolig sier: Få ræva di utherrifra før jeg sender deg til tilsynet i ambulanse!Alle gutta på meglerbordet skummer fløten av egenhandelskontoen. ALLE!Bare fordi jeg har litt uflaks og sender kontoen i minus så skal jeg bli skjøvetut i kulden!Ikke bare det, sa han: jeg har knapt gjort en handel etter forrige ukes misærer– og min forklaring på at det kanskje var smart å ”holde en lav profil” gikk ikkeinn i pappskallen de har valgt å plassere som min sjef.Dette er jævlig urettferdig, kjære dagbok. Livet mitt har nådd rock bottom....I morgen skal jeg innom meglerbordet å hente sakene mine men jeg vet ikkeom jeg gidder. En ting er i alle fall sikkert: I dag skal jeg drikke meg drita full....Onsdag 23.02.05Kjære dagbok. Jeg orker ikke skrive så mye i dag, fordi hodet mitt er sprengttil betente småbiter. I går natt ringte jeg sjefen i stupfylla og gav han klarbeskjed: F***, sa jeg til han.Att du tør!! Jeg har så mye dritt på deg at du bare kan brekke deg! sa jeg tilhan, etter det jeg kan huske nå...Jeg håper du forstår kjære dagbok, at jeg ikke kan reise ned til kontoret i dag.Sentralbordama har fått beskjeden. Nå skal jeg bare ta en reparasjonspils ogringe til banken for å utsette neste termin.P.S:Kjærringa er på venninneferie på KOS (visstnok en øy i Middelhavet).Hun ringte men jeg orket ikke ta telefonen en gang. Da jeg sjekketmastercardet mitt så jeg at dama allerede har overtrukket grensen på 50.000
 • 30. kroner. Dagens første STORE PROBLEM: Ringe banken og be om høyerekredittgrense før kjærringa eller banken finner ut at jeg ikke driter penger.P.S 2:Banken NEKTER å gi mer kreditt på MasterCardet. Herregud dagbok! Lovmeg at du sier ifra: Neste gang du er bakfull så skal du ikke ta beslutninger!I panikk løp jeg nemlig til en telefonkiosk (dumme meg trodde da det varsmart!) og ringte inn til MasterCard kundeservice for å melde kortet stjælt.Dama i telefonen sa at kortet har blitt brukt flittig på den greske øya KOS.– Hm... merkelig, sa jeg, vel vitende om at det er kjærringa som svir avkreditten. – Det er allerede sperret, sier hun så til meg og oppfordrer meg å takontakt med politiet umiddelbart.Takk gud i himmelen og s***** i h******for at det er mer Vival i pilleboksen!Les de to første avsnittene av dagboken utavMarkedet.no har publisert:Lørdag 26. februar:Kjære dagbok...Å få sparken er ikke så ille som man skal ha det til. Jeg har satt opp toskjermer på kontoret og sendt inn papirene til Brønnøysund for å starte oppmitt eget forvaltningsselskap. Min første investering har vært å shorte 10.000aksjer i Statoil og tegne meg for tilsvarende i statens nedsalg. Ikke bare det:jeg har tegna for kjærringa, mamma, en gammel grandtante jeg trodde vardau, brodern som studerer i USA.... kort sagt:JEG HAR SETT MULIGHETEN OG TATT DEN!Tenkt! Penger å plukke fra gaten! Jeg solgte aksjene på 109,50 og kan kjøpedem av staten for 106,1! Det er gratispenger!!!Og ikke minst en fin startkapital til mitt nye enmannsforetak! Ikke trenger jeg åflytte penger JEG IKKE HAR til meglerkontoen heller!!!!Fantastisk! Tenk det, dagbok! Jeg har slitt ræven av meg som megler i mangeår! Men pengene blir jo til på andre siden av telefonrøret. Kjære dagbok! Deter på tide å høste fruktene!P.S:Kjærringa er i passe dårlig humør etter ta MasterCard-kortet hennes ikkevirket lengre.Som du vet er hu på venninneferie i KOS, og har selvfølgelig tatt med MITTKORT! Hun ringte meg gråtkvalt og sa at kortet ble klippet på en restaurant.
 • 31. Det er merkelig hvordan ting snur seg! Nå er hun sint på seg selv – IKKE PÅMEG! At jeg sperret kortet skal hun aldri få vite...(red. anm: les Del tre for å vite hvorfor kortet ikke virket lengre...)Søndag 27. februar.I går var vi på tax-free fest hos en av kjærringas venninner etter at de komhjem. Kjære dagbok: Her ved lover jeg meg selv:Aldri si ”MasterCard Hore” til kona igjen. Aldri kall den mannlige kjæresten tilkjærringas venninne for ”MasterCard Marxist.” Og: Aldri kjør i fylla lengre. EnAudi A6 er ikke sexy med knuste lykter. Men på den positive siden:Jeg slipper kjedelige middager med Line og Kjartan, EVER!!!Mandag 28. februar:Faen! 1.845!!!! Jeg fikk bare 1.845 aksjer!!! Det vil si: Hver av de femkontoene jeg tegnet på fikk BARE 1.845 aksjer! Og jeg som er short 50.000aksjer! Kursen sluttet på faens 112,75 kroner!!!! Enkel hoderegning: MINUS -131.135 KRONER!!!!!Hvorfor fikk vi bare 1845 aksjer!!!! Jeg tegnet jo for 10.000!! De små forbannaidiotene som ikke tør å ta sjanser og bare tegnet for 2.000 aksjer fikk jo faenhelvete meg like mye!Statoil må jo for faen falle!(Litt senere på kvelden—)Kjærringa spør om vi skal ut og feire gevinsten i Statoil. Jeg måtte ut å spy!F**** like ille som om jeg hadde bøtta Brent Blend i hele dag.Kjære dagbok: Her er status:Jeg er udekket short i Statoil med 50.000 aksjer minus de lusne drittaksjenejeg fikk fra Staten. Tap: 131.000 pluss pluss. I morgen smelles posisjonen utav drittmegleren.MasterCardet mitt vil jeg aldri se igjen og gjelden på kortet er over grensen.Det betyr inkasso i neste uke.Banken vil ikke snakke med meg. Kjærringa forventer at JEG kjøper mink-kåpe og jeg har ikke jobb og Audien min, som jeg ikke har betalt leasingen påsiden januar, er bulket etter min tåpelige tur lørdag.Synes Ibsen sa det jæ**** bra:Evig eies kun det tapte...Fredag 04.03.05
 • 32. Kjære dagbok. Nå har lykken snudd! Jeg har fått tak i en helt SINNSYKDEAL!Noen karer jeg kjenner har satt opp et nytt offshoreselskap og har hyret meginn for å selge aksjer i selskapet. De ringte meg i går og ville ha meg til åselge aksjer for femti!!! (FEMTI FOR F***s MILLIONER KRONER).Forrige uke var tøff, og kjærringa har flyttet til en venninne, men nå blir det veii vellinga her!!! Går dette i boks så vil nok klaginga stoppe tenker jeg!Offshore-prosjektet er at de skal finansiere eierandeler i en rigg som nå liggeri opplag utenfor det Indiske hav.Har ikke helt peil på hvordan dette skal fungere, men det er i alle fall godepenger i det. Det som er planen nå er å sende ut materiell med info (ser veldigproft ut!!!) til noen av de gamle kundene mine...Fredag 04.03.05F...! Folk er gale! Jeg har sikret tjue mill allerede! Folk er gale!!! Dealen er slikat jeg får 10 prosent dersom jeg henter inn pengene. Det er f... helvete meg 5millioner det!!! Kjære dagbok! Fem millioner!!! Dessuten får jeg tons avtegningsretter!!!Endelig har lykken snudd!!! Har vært corporate finance-mann i noen dager ogallerede hører jeg den søte musikken av norske kroner!Mandag 07.03.05OK. NigerJackGas Ltd er en suksess! Selskapet skal handles påunotertelisten og jeg har allerede samlet 20 millioner kroner i tegninger franoen gamle kunder av meg. En av dem hadde tjent loads med penger imarkedet den siste tiden, og gadd ikke engang å se på prosjektet før 5millioner var på bordet. Fem millioner!!! – Det er det jeg brukte på pubenfredagen det, sa han til meg!! FEM MILLIONER!!!Satan! Prisen per aksje er bare 1 krone. Det priser selskapet til 200 millionerkroner. Nothing! Bare se på andre skrap-riggselskaper på børsen – og detteer KVALMENDE BILLIG!!!Tirsdag 08.03.05Jeg ringte en gammel drikkekompis som er journalist i en avis. Han har slitt littmed dårlig økonomi den siste tiden, som oss alle, men er alltid med på en godsak. Han var i fyr og flamme nede på puben når jeg fortalte om jobben jeg harfått...Spanderte noen pils på han, vel egentlig en skikkelig fyllekule, og etter hvertutpå kvelden så gjorde jeg noe som jeg angrer litt på nå kjære dagbok: Jeglovet han 5.000 kroner for en god story, sendte med han noe informasjon idag på PCen. Nå vil han komme her med kamera å ta et bilde av meg oggreier.
 • 33. Torsdag 09.03.05Kjære dagbok! Det ble et veldig fint bilde av meg i avisen. Poserte nede påpalekaia og måtte skufle vekk en haug med narkiser, men det var ikke noengod ide dette. De som sto bak prosjektet likte jævlig lite at jeg poserte medprosjektet deres.- Dette skulle vi ikke ha høy profil på! Skrek han til meg på telefonen i dagtidlig.Dessuten har den ene investoren trukket seg. Fem millioner på en kveld påpuben du liksom. Pøh!Slik er det: man må ned i knestående før man får hoppet over gjerdet somhindrer ens suksess!Men! Jeg har fått en veldig spennende telefon fra et helt nytt meglerhus i dag.Skal snakke med dem på torsdag og det blir spennende. Tror det er seriøsegreier... kanskje det blir ny jobb!Fredag 11.03.05Kjære dagbok!Nå er jeg altså blitt megler igjen!Jeg gleder meg faktisk litt til å begynne – og merker at abstinensene etter åvære borte fra Reuters-terminalen kommer krypende!Dessuten var sektretæren helt utrolig sexy! Er det en ting vi finansfolk kan såer det å ansette deilige damer!Lønna er heller ikke så verst, nok til at jeg holder meg flytende i alle fall. Menden fordrer selvsagt at jeg greier å skaffe litt kurt til huset...Markedet er jo helt knall om dagen. Vil ikke dette markedet ned?Lørdag 12.03.05Faen dagbok. Jeg tror kjærringa holder på med noe som jeg ikke liker nå.Det gikk i dag tidlig opp for meg at jeg ikke har sett P-pilleesken hennes på enstund!!!I går, mens hun var ute sammen med sine forferdelige venninner (de er ikkestygge – men forfeeeerdelig dumme!) så bestemte jeg meg for å lete etter denfordømte pilleboksen! Vet du hva! Jeg finner ikke de f...s pillene noe sted!Dessuten er det en stund, slår det meg nå plutselig, siden hun hadde noen avsine grusomme premenstruelle utbrudd...Og jeg som trudde at hennes normalt gode humør den siste tiden fra hun komtilbake etter mastercard-skanalen i Kos var dårlig samvittighet!
 • 34. Mandag 14.03.05I dag hadde jeg min første dag på meglerbordet til (navnet er sensurert avredaksjonen – sorry, men dette kan vi ikke gå ut med) og jeg må si: Dette ermitt rette element! Jeg har fått den kundelista med kunder som jeg bare kanbegynne å ringe til!Caset? Det sier seg selv! Nutri Pharma!De store selskapene har steget – hva med de små! Selskapet står forangjennombrudd bla bla bla. Dette er glimrende, tenkte jeg!Mitt første ”offer” var en depressiv bonde fra ett eller annet sted ute i gokk.F...s tullingen satt lasta med alt mulig av drittaksjer, som han ikke hadde ofraen tanke.– Æ kjøpt dem i 99, skrøt han, og skjelte plutselig ut fehodet i meglerhusetsom hadde solgt han "sjitaksjan."Da jeg regnet sammen at porteføljen hadde en verdi på 650.000 kronerforventet jeg at han skulle bli litt blidere innstilt, men neida.– Kun jo hatt dem i banken, sjø! Og blitt miljonær!! Ropte fyren i røret. F..n...At kursene hadde mangedoblet seg – og at aksjene var på full fart opp – villeikke fyren få inn i skolten! Alt var fælt, mente han! Og sa at man måtte spiseanti-depressive hver gang han hadde tenkt på aksjene sine.- F..n! Du trenger f..n ikke en anti-deppressiv pille! Du må sluke hele jævlabrettet så deprimert du er! Svarte jeg kontant (jøss. Ligner jo på en MorganKane replikk dette!)Uansett!Vi dumpa store deler av porteføljeskrapet hans og lastet opp gromaksjer –deriblant Nutri Pharma.Har man mange små egg er det dumt å samle alle i flere små eggholdere,mener jeg. Da er det bedre å ha ett stort egg i en stor holder som kan tjenepenger enn å tape penger på mye smått. Så hans portefølje på over ti selskapble til en hyperfin portefølje på tre selskap.Alle sammen drømmer om en ting – og det er penger. Som aksjemeglerselger du ikke penger, som en valutamegler, men du selger drømmen ompenger! Det er enda bedre!- Du kan sæll du! Sa kunden til meg.Yes I can!
 • 35. Tirsdag 14.03.05Helvetes drit! Jeg finner ikke de forbanna P-pillene noe sted! Ingen steder!Jeg måtte spørre henne i går kveld da, kjærringa, om hun tok dem. Om hunbruker noe prevansjon.- F..n skal jeg med det da? Spurte hun. Og jeg frøs til is i blodet mitt. F..n!Tenkte jeg Dama har fått den fikse ideen å få sneip.Unge! Nå som alt var i ferd med å gå på riktige skinner!Verden min raste sammen, kjære dagbok, men bare i et lite sekund:- Vi puler jo aldri mer! sa hun oppgitt.Aldri har jeg hatt det så tøft! Først et spark i magen og så et godt plassertmellom beina.Takk gud for at aksjemarkedet i det minste er fantastisk!P.S:Bonden ble passe sur da jeg nevnte for han at porteføljen var litt uvel, menhan roet seg heldigvis med forklaringen om at markedet er ekstra volatilt nårdet stiger så kraftig.- Du vet jo at de store selskapene har steget kraftig i verdi?- Jo, har ju lest det i avissa ja!- Nettopp – nå kommer de små selskapene som ikke har steget så mye. Dumå ikke se så mye på prosentene vet du, se heller på markedsverdien?- Markedsverdien...? Hm… Interessant...