L’universL’univers
AndréAndré alejandroalejandro
ÍNDEX
Pàg.1 Presentació
Pàg.2 Índex
Pàg.3 Resum de l’univers
Pàg.4 Remolí
Pàg.5 Big Bang
Pàg. 6 Informació de l’univers
Pà...
Resum de l’univers
L’Univers és la
totalitat de l’espai i
del temps,de totes
les formes de la
matèria,l’energia i
l’impuls...
Remolí
Això és un remolí
d'estrelles a
l’univers i de estels.
Big Bang
Diu que fa uns 15.000 milions d'anys la
matèria tenia una densitat i una
temperatura infinites. Va haver una
exp...
Informació sobre l’univers
Les Estrelles: són masses de gasos, principalment
hidrogen i heli, que emeten llum, com el nos...
Origen de l’univers
Origen de l'Univers, un altre apartat
interessant explica les forces i
moviments. Per acabar, també e...
Els estels dobles són molt freqüents
La gravetat els fa girar l'un al voltant de l'altre.
Les cefeides són parelles orien...
Els estels evolocionen
Neixen quan s'acumula una gran quantitat
de matèria en un lloc de l'espai. Es
comprimeix i s'escal...
Evolució dels estels
1.- Es forma l'estel a partir d'un núvol de gas i
pols.
2.- Gegant. Reaccions nuclears. Masses de ga...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

L’univers

1,347
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,347
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L’univers

 1. 1. L’universL’univers AndréAndré alejandroalejandro
 2. 2. ÍNDEX Pàg.1 Presentació Pàg.2 Índex Pàg.3 Resum de l’univers Pàg.4 Remolí Pàg.5 Big Bang Pàg. 6 Informació de l’univers Pàg. 7 Origen de l’univers Pàg. 8 Els estels són molt freqüents Pàg. 9 Els estels evolucionen Pàg. 10 Evolució dels estels
 3. 3. Resum de l’univers L’Univers és la totalitat de l’espai i del temps,de totes les formes de la matèria,l’energia i l’impuls,les lleis i constants físiques que les governen.
 4. 4. Remolí Això és un remolí d'estrelles a l’univers i de estels.
 5. 5. Big Bang Diu que fa uns 15.000 milions d'anys la matèria tenia una densitat i una temperatura infinites. Va haver una explosió violenta i, des d'aleshores, l'univers va perdent densitat i temperatura.
 6. 6. Informació sobre l’univers Les Estrelles: són masses de gasos, principalment hidrogen i heli, que emeten llum, com el nostre Sol. Les Galàxies: són acumulacions enormes d'estrelles, gasos i pols. A l'Univers hi ha milions. La Via Làctia: és la nostra galàxia. Els romans la van anomenar "Camí de Llet". Els Quàsars: són objectes molt llunyans que emeten grans quantitats d'energia. Els Púlsars: són fonts d'ones de ràdio que vibren amb períodes molt regulars. Els Forats negres: són cossos amb un camp gravitatori tan gran que no n'escapa ni la llum.
 7. 7. Origen de l’univers Origen de l'Univers, un altre apartat interessant explica les forces i moviments. Per acabar, també es parla sobre constel·lacions, telescopis, radiotelescopis ... i tot allò que hem usat els humans per a observar l'Univers.
 8. 8. Els estels dobles són molt freqüents La gravetat els fa girar l'un al voltant de l'altre. Les cefeides són parelles orientades de manera que, periòdicament, s'eclipsen l'una a l'altra. La primera que es va descobrir va ser Algol. També hi ha estels múltiples, sistemes en què tres o quatre estels giren en trajectòries complexes. Lira sembla un estel doble, però, a través d'un telescopi es veu com cada un dels dos components és un sistema binari.
 9. 9. Els estels evolocionen Neixen quan s'acumula una gran quantitat de matèria en un lloc de l'espai. Es comprimeix i s'escalfa fins que s'inicia una reacció nuclear, que consumeix la matèria, convertint-la en energia. Els estels petits la gasten lentament, i duren més que els grans.
 10. 10. Evolució dels estels 1.- Es forma l'estel a partir d'un núvol de gas i pols. 2.- Gegant. Reaccions nuclears. Masses de gas i pols es condensen al seu entorn (protoplanetes). 3.- Seqüència principal. L'estel amb planetes, estable mentre consumeix la seva matèria. 4.- L'estel comença a dilatar-se i refredar-se. 5.- Creix, engolint els planetes, fins convertir-se en un gegant roig. 6.- Es torna inestable i comença a dilatar-se i encongir-se alternativament fins que explota.
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×