Inhuur Van Extern Personeel 2.0

950 views
873 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
950
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Toen ABN AMRO een aantal jaren geleden een prijs won met de Benefit Shop, een HR concept ontwikkeld voor de eigen organisatie, opende dat de ogen van een aantal mensen.
  Blijkbaar zijn er meer organisaties die met dezelfde vraagstukken en problematiek zitten als ABN AMRO Bank. En riep dat de vraag op welke concepten van ABN AMRO hiervoor in aanmerking zouden komen?
  Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst is destijds een onderzoek gestart. Er is toen oa de Marktplaats voor Externe inhuur als oplossing naar voren gekomen. Deze “Best Practises” zijn uiteindelijk samengebracht in de dochteronderneming Brightbox HR.
  Graag vertel ik u in deze presentatie wat meer over de Marktplaats voor Externe Inhuur welke vorig jaar eveneens een prijs won (Dutch Sourcing Award).
 • Inhuur Van Extern Personeel 2.0

  1. 1. Het idee om Brightbox HR op te richten door ABN AMRO is ontstaan uit het winnen van prijzen met innovatieve HR concepten. Door gebruik te maken van deze “best practices” HR toepassingen voor onze klanten willen we vooruitgang boeken door het delen van innovatieve concepten. Voor meer informatie kijk op: www.brightboxhr.com Inhuur externen 2.0
  2. 2. Herkent u zich in de volgende uitdagingen? Veel organisaties hebben dezelfde vraagstukken. Het inhuurproces mist transparantie er is geen/onvoldoende grip op: • Compliancy, deze is vaak te laag waardoor er (juridische) risico’s onstaan. Voldoen uw procedures aan de wettelijke aspecten (rechtmatigheid)? • Kwaliteit, het is moeilijk om de gewenste kwaliteit uit de markt te krijgen. • Het inhuur proces duurt te lang, hierdoor loopt u het risico dat geschikte kandidaten inmiddels een andere opdracht aanvraarden. • Inhuur is een grote kostenpost, het is moelijk hierop te bezuinigen. • De vraagstukken binnen de organisatie en de markt worden steeds dynamischer en dwingen u tijdig bij te springen.
  3. 3. Opdrachtgever Mantel 1 Mantel X Mantel 2 ZZP-ers MKB Verliezers van aanbestedingen ☺☺ Concurrenten ☺☺ ☺☺ De huidige praktijk? Traditioneel wordt er binnen organisaties ingehuurd op basis van preferred suppliers. Deze suppliers kijken binnen hun eigen organisatie naar de juiste match op uw vraag. - Maar wat als de preferred supplier bankzitters heeft? - Of onvoldoende eigen mensen? - Krijgt u de juiste kwaliteit voor de juiste prijs? In werkelijkheid doet u dus zaken met allerlei leveranciers waar u geen grip op heeft. - En hoe zit het dan met de ketenaansprakelijkheid? - Wordt het tarief daardoor niet onnodig hoog?
  4. 4. De marktplaats Aanbestedende dienst Markt Meesters (in- of Extern) ZZP-ers MKB Verliezers van aanbestedingen Concurrenten Waarom niet direct zaken doen met de hele markt? Uw voordelen: - Geen lange keten - Marktconforme tarieven - Iedereen mag/kan meedoen - Volledige grip en transparantie op inhuur
  5. 5. Wat maakt de Marktplaats uniek? Grip op uw inhuur  Online & Realtime Management Informatie.  Historie met voorgaande tarieven in één oogopslag beschikbaar.  Aanzienlijke kostenbesparing (tot 8% van organisaties tot 40% op zzp’ers).  Binnen 5 dagen de juiste match op de aanvraag. Structuur in uw inhuur  Direct in contact met de gehele markt (indien gewenst)  Het aanbod is direct online te vergelijken.  Direct schakelen met zowel multinationals als zzp’ers.  Het meest efficiënte proces van het uitzetten van de aanvraag tot en met het sluiten van het contract Compliancy  Aanbestedingsproof.  Auditproof.  100% compliance & voorkomen ketenvorming (screening, VAR, VOG, enz).
  6. 6. Het inhuurproces (stap 1 t/m 4) Aanvraag Markt : Preferred (T0) Non Preferred (T1) Match Contract U zet uw aanvraag uit via de Online tool De inhuurdesk (in of extern) zet aanvraag uit bij T0 en/of T1 Inhuurdesk presenteert top 5 kandidaten aan manager Binnen 5 - 7 werkdagen inhuurkracht gekozen en contract gemaakt
  7. 7. Het inhuurproces Marktplaats – stap 1 t/m 4, van aanvraag tot contract BB Partners - Stap 5 t/m 7, Contractmanagement - Facturatie Centrale rol – inhuurcoördinator, procesregisseur extern/intern Managementrapportages Naast het inhuurproces kunnen er nog additionele processen worden aangesloten zoals contractmanagement screening urenregistratie en facturatie Er is een centrale rol weggelegd voor de marktmeester die het gehele proces begeleid. Tijdens en na het inhuurproces zijn er uitgebreide rapportage functionaliteiten aanwezig die bijvoorbeeld de performance van uw leveranciers kan meten.
  8. 8. Marktplaats in uw eigen website Brightbox biedt u de keuze uit meerdere mogelijkheden: - Zo kunt u de marktplaats integreren binnen uw eigen website. - Of wellicht kiest u ervoor om een gezamenlijke marktplaats op te zetten binnen een samenwerkingsverband. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.
  9. 9. Leveranciers registratie Eén van de gemakken van een open marktplaats is de mogelijkheid om met iedereen zaken te doen. Maar hoe regel je dat op een efficiënte manier? De marktplaats heeft een zelf registratie mogelijkheid voor leveranciers. Hier heeft u dus geen enkel omkijken naar. Leveranciers die zich registreren dienen akkoord te gaan met uw inkoopvoorwaarden. Hiermee bespaart u lastige contract onderhandelingen achteraf.
  10. 10. De marktplaats, management informatie De marktplaats heeft standaard een aantal rapportages beschikbaar. Daarnaast is het zeer gemakkelijk om een eigen rapport op maat te maken. De rapporten zijn altijd real-time.
  11. 11. Brightbox HR referenties (marktplaats/ESD)
  12. 12. Marktplaats Publicaties in 2009/2010 Voorpagina nieuws & prijs winnend http://www.intermediairpw.nl/artikel.jsp?id=1968757

  ×