Espatlla Dolorosa: Consells als pacients

1,080 views
907 views

Published on

Servei Rehabilitació ICS Girona.
Consells als pacients amb espatlla dolorosa

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,080
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
456
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Espatlla Dolorosa: Consells als pacients

 1. 1. Consells pels pacients amb espatlla dolorosa
 2. 2. DORMIR • La postura més aconsellable és estirar-se sobre el costat sa, amb l’avantbraç afectat recolzat damunt l’abdomen o d’amunt d’un coixí, i el colze en angle recte. Evitar dormir amb la mà darrere de la nuca, sota el front o sobre el costat afectat • Si te molt dolor ha de dormir una mica incorporat o assegut
 3. 3. ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA a) Vestir-se la part superior. b) Desvestir-se la part superior Col·loqui primer la màniga del braç afectat, després el cap i posteriorment el braç sa. Tregui primer el braç sa, després el cap i finalment, el braç afectat.
 4. 4. • Cordar-se i descordar-se el sostenidor Tant per cordar-se el sostenidor com el davantal, cordi-se’ls primer per davant i després els dóna la volta.
 5. 5. 1. Dutxar-se. Utilitzi un raspall de dutxa per a la higiene de la zona de l’esquena. Recordi no realitzar rotacions ni estiraments amb el braç afectat.
 6. 6. ACTIVITATS DOMÈSTIQUES 1. Estendre la roba. Fer servir estenedors baixos i no allargar excessivament el braç.
 7. 7. • Netejar vidres o rajoles Treballar entre l’alçada de la cintura i l’espatlla, evitant girar la mà cap a dins. Utilitzar un tamboret o escala per accedir a punts alts.
 8. 8. • Col·locar els estris de cuina Col·locar els estris d’ús diari i els de més pes en els llocs més baixos.
 9. 9. Empènyer i desplaçar les càrregues fent-les lliscar. El carretó sempre davant. Evitar càrregues excessives i transportar-les amb l’extremitat superior sana. Portar una bossa Desplaçar el carretó de la compra
 10. 10. . ACTIVITATS LABORALS Assegut/da davant de l’ordinador. a) recolzar bé l’esquena en el respatller de la cadira, les espatlles relaxades, braços paral·lels al cos i colzes semiflexionats. b) la cadira ha de ser regulable perquè els colzes quedin en un angle de 80˚ de flexió. Agafi els objectes situats als extrems de la taula evitant fer rotacions i aprofitant el moviment de la cadira giratòria.
 11. 11. Manipulació d’objectes Posi’s el més a la vora possible dels objectes a manipular. Treball de pintor.

×