Coneguem la terra

17,134 views

Published on

Coneixer la Terra per a nens i nenes de 3r de Primària

Published in: Education
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
17,134
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5,994
Actions
Shares
0
Downloads
118
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Coneguem la terra

 1. 1. Coneguem la TerraUNITAT 5
 2. 2. EL SISTEMA SOLAR: Sol, Mercuri, Venus,Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptu iPlutó.
 3. 3. La TerraLa terra és el planeta on vivim.En observar-la des de l´espaipodem veure:1- L´aigua: ocupa la major part,està formada per mars i oceans ,rius i llacs.2- La terra: és el terreny que nocobreix els mars i els oceans. Hoanomenem terra ferma, formadaper continents i illes.3- Els núvols, es troben al´atmosfera (que envolta elnostre planeta) i on també hi hal´aire que respirem.
 4. 4. El SolEl Sol és una estrella que veiemmés gran que les altres perquèestà més a prop de la Terra.El Sol emet llum i color. Lespersones, els animals i lesplantes necessitem la llum i lacalor per sobreviure.
 5. 5. La lluna: és el satel.lit natural de la Terra,és a dir, gira al voltant del nostre planeta. No té llum pròpia, ni aigua, ni aire, ni vida. Zones clares Zones fosques Cràters
 6. 6. La Terra gira.Moviment de rotació: és el gir que fa la Terrasobre si mateixa. Tarda 24h, és a dir, un dia complert. Dóna lloc als dies i les nits.
 7. 7. Els punts cardinals. Ens permeten orientar-nos i són nord, sud, est i oest. El sol surt per l´est i es pon per l´oest.Com ens orientem?Hem d´estendre la mà dreta cap a l´est, al nord al La brúixola serveix per orientar-davant, l´oest a l´esquerra i el sud al nos en qualsevol lloc de la terra. darrera.
 8. 8. La lluna gira al voltant de la Terra.Triga 28 dies en fer una volta completa. Hi haquatre fases: lluna plena, quart minvant, lluna nova i quart creixent. Fases lunars
 9. 9. La Luna (FULL HD 1080p) Disney Pixar – YouTube
 10. 10. Les estacionsde l´any Al mateix temps que la Terra gira sobre si mateixa, també ho fa al voltant del Sol. El moviment de la Terra al voltant del Sol s´anomena moviment de translació. La Terra tarda 365 dies, és a dir, un any a fer la volta completa al Sol. Aquest moviment dóna lloc a les estacions de l´any: primavera, estiu, tardor i hivern.
 11. 11. Primavera : dies iguals que les nits, temperatures suaus. Els arbres rebroten i floreixen les plantes.Estiu: dies llargs i calurosos. Pluges escasses, les plantes s´assequen, molts fruits. Tardor : dies iguals que les nits, però al final es van fent més curts i més freds. Hivern : dies curts i freds, les precipitacions poden ser en forma de neu. Primavera Estiu Tardor Hivern
 12. 12. La representació de la Terra Els satèl·lits artificials són naus que Els satèl·lits artificials també poden giren al voltant de la Terra i ens envien enviar informació sobre el tempsfotografies de la seva superfície en què meteorològic i millorar el funcionament podem veure com són les formes dels de la comunicació entre llocs diferents mars i els oceans i la Terra ferma. de la Terra.
 13. 13. El globus terraqui i el mapa del món.Com que la Terra té forma d´esfera la millormanera de representar-la és en globus terraqui.Els seus elements són: els pols (nord a la partsuperior i sud a l´inferior) i l´equador (líneaimaginària que divideix el globus en dues meitatso hemisferis) El mapa del món: representació de la Terra en una superfície plana o una part d´ella. Observem continents (terra ferma que té el planeta. N´hi ha sis) i oceans (masses d´aigua salada,són cinc)
 14. 14. El nostre planeta Terra, cuidem-lo! http://youtu.be/XBa1Mkez8_A utu.be/XBa1Mkez8_A

×