De witte tijger

2,100 views
1,577 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,100
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
239
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

De witte tijger

  1. 1. DE WITTE TIJGER
  2. 2. Witte tijger valt drie mensenaan Een zeldzame witte tijger heeft in een dierentuin in de Tsjechische stad Liberec drie medewerkers aangevallen, nadat hij was ontsnapt uit zijn kooi. Dat hebben de nooddiensten gezegd. Een man ligt in het ziekenhuis met hoofdwonden, maar die zijn niet levensbedreigend. Twee vrouwen liepen lichte verwondingen op.
  3. 3. Dit is de tijger die mensen aanviel
  4. 4. DE WITTE TIJGERWELPJES
  5. 5. 2 filmpjesWitte Tijgers .m4v http://www.youtube.com/watch?v=K9 Pd46v1lno&feature=related
  6. 6. • De witte tijger komt voor in West-Myanmar en op het Indische subcontinent, in Bhutan, Nepal en Zuid-China, Bangladesh en India. Hij leeft hier in de vochtige regenwouden, moessonbossen, bamboebossen en savannes die begroeid zijn met hoog gras en bomen, in waterrijke gebieden als moerassen, in mangroves en in rivierbossen. Hij komt zowel in het laagland als in de bergen voor, tot in de Himalaya, waar hij leeft in bladverliezende bossen.
  7. 7. HIJ JAAGT OP ?• De witte tijger jaagt voornamelijk overdag en in de schemering. Hij jaagt onder andere op herten als sambars, barasingaherten en axisherten, varkens, antilopes, apen als hoelmans, runderen als waterbuffels en gaurs en zelfs jonge olifanten.
  8. 8. het gewicht en lengte100 à 110 centimeter. Mannetjeshebben een kop-romplengte van 270 tot 310 centimeter en eenlichaamsgewicht van 180 tot 258 kilogram, vrouwtjes hebben een kop-romplengte van 240 tot 265 centimeter en eenlichaamsgewicht van 100 tot 160 kilogram.
  9. 9. NachtdierDe tijger is een levend nachtdier. Hij deelt zijn territorium niet graag met anderen. Om hun gebied te begrenzen, markeren ze het doorhun sterk ruikende urine,die als waarschuwing dienen voor anderetijgers die in hun buurt leven. Ze kunnen ook door boomschors van bomen af te rukken hun territorium aangeven.
  10. 10.  De paartijd is normaal gesproken in de lente. Een vrouwtje krijgt in haar territorium bezoek van een mannetje dat in een aangrenzend gebied woont. Hij blijft 20 tot 80 dagen met haar samen. Gedurende deze periode is de tijgerin slechts drie tot zeven dagen vruchtbaar. Na de paring keert het mannetje naar zijn eigen territorium terug. Na ongeveer 15 weken worden 2 tot 4 welpjes geboren die de eerste tien dagen nog blind zijn. Na 6 maanden laat ze de jongen voor het eerst een paar dagen alleen om op jacht te kunnen gaan. Als de jongen groter zijn,neemt de tijgerin hen mee op jacht. Zodra ze een maand of elf zijn, kunnen de welpen alleen op jacht en met 16 maanden zijn ze krachtig genoeg om grotere prooidieren te kunnen vangen.
  11. 11. einde
  12. 12. Waar viel de witte  Welke tweetijger 3 mensen aan kleuren heeft hetin de zoo van…. papflesje  Is het dier eenHoelang blijft het nacht of dagdierbaby tijgertje in de  Hoeveel weegt eenbuik mannetje
  13. 13.  5.Bedreigingen De tijger wordt bedreigd. Er is maar 1 vijand maar dan wel gelijk de ergste en dat is de mens! De mens jaagt op de tijger en daardoor sterft de tijger langzaam uit. Er zijn al veel soorten uitgestorven. De mens jaagt voor zijn ogen, en snorharen. Maar er wordt natuurlijk voornamelijk gejaagd voor zijn mooie tijgerpels. Deze vacht is al snel 26.000 euro waard. Daar verdienen de stropers dus veel geld mee. De tijger is nu wel een beschermde diersoort maar toch word dit dier nog veel bedreigd. Tijgers worden ook nog op een andere manier bedreigd door de mens. Doordat de mens de oerbossen kapt voor meer wegen kan de tijger niet meer leven omdat hij dan geen geschikt leefgebied heeft. Als het bedreigen van de tijger nog lang doorgaat zeggen ze dat in 2006 alle tijgers uitgestorven zullen zijn. Dat zou niet leuk zijn want het zijn erg mooie dieren.

×