• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Scotland Quiz
 

Scotland Quiz

on

  • 12,109 views

Quiz with answers about Scotland.

Quiz with answers about Scotland.

Statistics

Views

Total Views
12,109
Views on SlideShare
11,308
Embed Views
801

Actions

Likes
1
Downloads
0
Comments
0

16 Embeds 801

http://olartia.blogspot.com.es 389
http://mudevfampliacion.blogspot.com 141
http://olartia.blogspot.com 120
http://puzzleform10.pbworks.com 80
http://mudevfampliacion.blogspot.com.es 25
http://teachpuzzle10.pbworks.com 10
http://mediatheque-nelsonpaillou.over-blog.com 9
http://www.slideshare.net 9
http://www.olartia.blogspot.com.es 6
http://translate.googleusercontent.com 3
http://www.olartia.blogspot.com 2
http://olartia.blogspot.co.uk 2
http://olartia.blogspot.de 2
http://olartia.blogspot.ie 1
http://olartia.blogspot.fr 1
http://olartia.blogspot.be 1
More...

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Scotland Quiz Scotland Quiz Presentation Transcript

    • Scotland. Quiz December 2003
    • Questions 1-5
    • 1. The first inhabitants of Scotland were originally
      • Romans
      • Celts
      • Germans
      • 2. Which of the Scottish kings became also the King of England?
      • 3. What did the Romans call Scotland?
      • 4. What ceremony was the Stone of Destiny (scone) used for?
      • 5. What is the name of the diagonal cross drawn on the Scottish flag?
    • Answers Questions 1-5
    • 1. The first inhabitants of Scotland were originally
      • Romans
      • Celts
      • Germans
      • Answer: Celts
      • 2. Which of the Scottish kings became also the King of England?
      • Answer: James VI
      • 3. What did the Romans call Scotland?
      • Answer: Caledonia
      • 4. What ceremony was the Stone of Destiny (scone) used for?
      • Answer: coronation
      • 5. What is the name of the diagonal cross drawn on the Scottish flag?
      • Answer: St. Andrew’s Cross
    • Questions 6-10
      • 6. What is a sporran? What is it made of?
      • 7. What do Scottish people celebrate on the 25th of January?
      • 8. What is the Scottish national flower? Which source of literature proves it?
      • 9. The first Edinburgh festival was held in:
        • 1974
        • 1947
        • 1847
        • 1874
      • 10. What are reels?
        • Scottish songs
        • Scottish musical instruments
        • Scottish dances
    • Answers Questions 6-10
      • 6. What is a sporran? What is it made of?
      • Answer:a special bag made of leather or fur, worn in front of a kilt by a Scotsman
      • 7. What do Scottish people celebrate on the 25th of January?
      • Answer:Robert Burn’s birthday
      • 8. What is the Scottish national flower? Which source of literature proves it?
      • Answer: a thistle, a legend
      • 9. The first Edinburgh festival was held in:
        • 1974 Answer: in 1947
        • 1947
        • 1847
        • 1874
      • 10. What are reels?
        • Scottish songs
        • Scottish musical instruments
        • Scottish dances
      • Answer: scottish dances
    • Questions 11-15
      • 11. Who was „Braveheart“? What was his real name?
      • 12. For how many years did Greyfriars Bobby keep watch on his master’s grave?
        • 20 years
        • 11 years
        • 14 years.
      • 13. What marks the landborder between Scotland and England?
      • 14. Unscramble the following names:
      • EDERBNAE
      • IRBNHDEUG
      • GHDALINH
      • LGSGOWA
      • REEVSINSN
      • NNBIVASE
      • 15. No one likes the sound of it, but every town in Scotland has its own band. What is it?
    • Answers Questions 11-15
      • 11.Who was „Braveheart“? What was his real name?
      • Answer: A Scottish national hero
      • William Wallace
      • 12. For how many years did Greyfriars Bobby keep watch on his master’s grave?
        • 20 years Answer: 14 years
        • 11 years
        • 14 years.
      • 13. What marks the landborder between Scotland and England?
      • Answer: Hadrian’s Wall
      • 14. Unscrambled names:
      • Aberdeen
      • Edinburgh
      • Highland
      • Glasgow
      • Inverness
      • Ben Navis
      • 15. No one likes the sound of it, but every town in Scotland has its own band. What is it?
      • Answer: a bagpipe
    • Questions 16-20
      • 16. What is the highest peak in Scotland? How high is it?
      • 17. How many lakes are there in Scotland?
      • 18. How many people live in Scotland?
      • 19. Edinburgh has the official Scottish residence of the Queen, but what is it called?
        • Edinburgh Castle
        • Holyrood House
        • Craigmillar Castle
      • 20. What is the name of the event created in 1947 to accompany the other Edinburgh Festivals?
    • Answers Questions 15-20
      • 16. What is the highest peak in Scotland? How high is it?
      • Answer: Ben Nevis, 1344m/4490ft
      • 17. How many lakes are there in Scotland?
      • Answer: one, others are lochs
      • 18. How many people live in Scotland?
      • Answer: 5,054,800
      • (30 June 2002)
      • 19. Edinburgh has the official Scottish residence of the Queen, but what is it called?
        • Edinburgh Castle
        • Holyrood House
        • Craigmillar Castle
        • Answer: Holyrood House
      • 20. What is the name of the event created in 1947 to accompany the other Edinburgh Festivals? Answer: The Tattoo
    • Questions 21-25
      • 21. In which city are the Parliament buildings?
        • Aberdeen
        • Glasgow
        • Edinburgh
      • 22. What is the longest river in Scotland?
        • the Spey
        • the Tweed
        • the Tay
        • the Clyde
      • 23. What is the largest city in Scotland?
    • 24. Match the following:
      • Alexander Graham Bell
      • Walter Scott
      • Alexander Fleming
      • John Logie Baird
      • A novelist
      • Television
      • Penicillin
      • Telephone
      • 25. What is it?
    • 1)
    • 2)
    • 3)
    • 4)
    • Answers Questions 21-25
      • 21. In which city are the Parliament buildings?
        • Aberdeen
        • Glasgow
        • Edinburgh
      • Answer: Glasgow
      • 22. What is the longest river in Scotland?
        • the Spey
        • the Tweed
        • the Tay
        • the Clyde
        • Answer: the Tay (120 miles long)
      • 23. What is the largest city in Scotland?
      • Answer: Glasgow
    • 24.
      • Answer:
      • Alexander Graham Bell – telephone
      • Walter Scott – a novelist
      • Alexander Fleming- penicillin
      • John Logie Baird - telephone
    • 25.
      • Answer
      • 1)Edinburgh Castle
      • 2)Balmoral Castle
      • 3) Walter Scott memorial in Edinburgh
      • 4) Haggis
    • The End