Roger

601 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
601
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Roger

 1. 1.  Una biblioteca és un espai on s’hi emmagatzemen llibres antics i moderns per poder consultar-los.
 2. 2. Fa més de 4000 anys lesbiblioteques tenien un ficonservador, és a dir queservien peremmagatzemar llibres,però no per llegir-los.Uns 500 anys desprès (jaque encara no hi haviafotocopiadores) elsmonjos es van dedicar acopiar a mà cada llibreperquè així no només hihagués una còpia(l’original). Es vanhabilitar una part delsmonestirs, anomenatescriptori , per copiar elsllibres
 3. 3. A l’any 1450, JohannesGutenberg va inventar laimpremta, que consistiaen escriure lletra per lletramoltes més pàginesalhora, i per tant moltmés ràpid que si lesescrivies a mà.A partir d’aquell momentals monestirs ja nocopiaven llibres , sinó quel’antic escriptori es vanconvertir en un lloc on esllegien els llibres.
 4. 4. Gràcies a la impremta esva poder tenir moltes méscòpies de llibre i per tanttenir més d’una unitatrepartides per moltesbiblioteques, gràcies aaixò les biblioteques vancomençar a transformar-se en el que ara tenim.
 5. 5. Actualment, com aconseqüència de laprogressió de latecnologia, la bibliotecaha canviat de ser un llocnomés per guardar llibresa ser un espai on espoden llegir, consultarllibres i fins i tot potsaccedir a ella a travésd’internet.
 6. 6.  Biblioteques públiques  Biblioteques privadesSón biblioteques mantingudes per l’estat on tothom hi pot Són biblioteques mantingudes pel propietari on entrar tothom hi pot entrar
 7. 7.  Biblioteca d’Alexandria (creada a principis del segle III aC)
 8. 8.  És la biblioteca del congrés dels Estats Units
 9. 9.  Biblioteca Abbey St. Gallen (Suïssa)

×