Bioart

1,052 views
1,034 views

Published on


http://www.art-etic.educacionuniversal.org/

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,052
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
534
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bioart

  1. 1. Bioart Bioart és un dels corrents més recents de l'art contemporani, que utilitza la biotecnologia com a mitjà. Els artistes experimenten amb organismes vius, treballen en el cultiu de teixits, mutacions genètiques i transformacions morfològiques.
  2. 3. Marta de Menezes “ Sempre s'ha qüestionat si la ciència i l'art haurien de ser identificades com dues cultures separades. Es poden trobar arguments tant a favor com en contra d'aquesta afirmació. Probablement és més productiu reconèixer que el més important són les connexions que es poden establir entre l'art i la ciència.”
  3. 4. “ El meu treball explora aquest potencial amb l'objectiu de crear papallones adultes vives amb patrons modificats a les seves ales amb motius artístics. Encara que el patró és determinat artificialment, es crea amb cèl·lules vives i s’aconsegueix així una cosa que sent natural, no ha estat dissenyada per la naturalesa.”
  4. 6. http://www.martademenezes.com/ Pàgina web de Marta de Menezes:
  5. 7. Eduardo Kal A la Història natural de l’enigma Eduardo Kac va crear una flor d'enginyeria genètica, Edunia, que és un híbrid d’ell mateix i de Petúnia.
  6. 8. “ L'Edunia té venes vermelles als pètals de color rosa i un gen meu s'expressa en cadascuna de les seves cèl·lules; és a dir, el meu gen produeix una proteïna (...) Els pètals de color rosa de fons permeten ressaltar les venes de color vermell, evoquen el meu propi to de pell blanca rosada. El resultat d'aquesta manipulació molecular és una flor que crea la imatge viva de la sang humana corrent per les venes d'una flor.”
  7. 9. translate.google.es/translate?hl=es&sl=en&tl=es&u=http%3A%2F%2Fwww.ekac.org%2F Página d’ Eduardo Kac:

×