Recomanacions estiu 4t (1)

375 views
306 views

Published on

ESCOLA SEGIMON COMAS
DEURES ESTIU 2014
CICLE MITJÀ 4t.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
375
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
160
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Recomanacions estiu 4t (1)

  1. 1. Recordeu: Cal entregar els deures el 1r dia d'escola. BON ESTIU! Escola Segimon Comas Activitats d'estiu 2013/14. CICLE MITJÀ 4t.
  2. 2. RECOMANACIONS ACTIVITATS D’ESTIU CICLE MITJÀ (4t curs)  Llibre de lectura. És molt important que durant l’estiu continuïs llegint en qualsevol de les llengües que has estudiat a l’escola. Com a lectura obligatòria, et proposem aquest conte en català: LA LLUNA VOL UN FILL (llibre socialitzat a l’escola) Fes-te un horari de lectura diària. (mínim 30 minuts cada dia, millor si és una hora.) Recorda que el diccionari et pot servir per a consultar el significat d’aquelles paraules que no entenguis. No tinguis mandra a utilitzar-lo, d’aquesta manera ampliaràs el teu vocabulari. Practica també la lectura expressiva en veu alta davant d’algú o fins i tot pots gravar-te i després escoltar com llegeixes. Tria algun fragment que t’hagi agradat i copia’l en un document Word. Això t’ajudarà a avançar en l’ús de l’ordinador i a revisar l’ortografia. També has de fer alguna còpia a mà en un full blanc per practicar la cal·ligrafia i l’ortografia. Quan acabis de llegir tot el llibre, fes-ne la fitxa en un full part (a mà o amb ordinador). Recorda que hi ha d’haver les següents dades: TÍTOL DEL LLIBRE: AUTOR: IL·LUSTRADOR: EDITORIAL: NÚMERO DE PÀGINES: RESUM (aproximadament unes 20 línies): VALORACIÓ PERSONAL (t’ha agradat? el recomanaries a algú? Perquè?): (Si vols, pots fer un dibuix d’algun fragment que t’hagi agradat especialment)  Textos. Durant l’estiu has d’escriure tres textos a mà o en ordinador. TEXT-1: Fes una descripció d’algun lloc que hagis visitat aquest estiu (presentació del lloc, tipus de paisatge, elements que hi ha, el que més t’ha agradat…). Fes comparacions i tria els adjectius més adequats per a la descripció. Si vols, pots adjuntar-hi alguna fotografia. TEXT-2: Recorda quines preguntes havia de respondre una notícia (Què/Com ha passat? On? Quan? Qui hi havia? Perquè?) i redacta una notícia que passi durant aquests dies. TEXT-3: Escriu també un petit diari durant les vacances (mínim 5 dies i 50 paraules per dia). Recorda que el procés d’escriptura consta de tres passes: 1r. Planificació del text (decidir les parts del text i fer l’esborrany) Revisió de l’esborrany (demana ajuda) 2n. Escriptura 3r. Revisió (ortografia, signes de puntuació, etc.)
  3. 3. TEXT-4 (opcional): Inventa un petit conte (1 pàg aprox). Tingues en compte que hi ha d’haver plantejament, nus i desenllaç. Posa-hi un títol i utilitza el diàleg per fer parlar els personatges. No l’has de fer en un sol dia, pots anar-lo escrivint mica en mica i també hi pots fer les il·lustracions que vulguis.  Àrea de llengua catalana. Recorda que hauràs d’anar fent les activitats dels quadernets d’ORTO que no s’han acabat. Aquí tens alguns enllaços per continuar avançant en aquesta àrea de llengua. Entrena’t a llegir: Activitats diferents i divertides per fixar l’atenció i millorar en la lectura. http://www.edu365.cat/entrena/index.htm Aventura’t amb l’ortografia: Exercicis de diferents nivells per resoldre les principals dificultats ortogràfiques. http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/ortografia/index.htm Lectura eficaç: Recursos breus i variats per afavorir la lectura eficaç http://www.jverdaguer.org/jsmedia/005eficas/  Àrea de matemàtiques. És molt important que asseguris les taules de multiplicar, ja veus que són imprescindibles per dividir. La màquina de calcular: Per practicar les operacions en un minut. http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques/maquina_calcular/maquinaCalcular.html El joc de les operacions: Jugar tot calculant http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques/joc_operacions/joc_operacions.html La botiga: Aprendre a utilizar els euros, pagar amb l’import exacte i tornar canvi. http://www.edu365.cat/euro/botigues9.htm Resolució de problemas: http://ntic.educacion.es/w3/eos/MaterialesEducativos/mem2009/problematic/menuppal.html  I un deure molt important. No oblidis passar-t’ho bé i omplir l’estiu d’experiències meravelloses amb els amics i la família. BON ESTIU!!! – Juny 2014

×