ESCOLA SEGIMON COMAS
UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14
CICLE SUPERIOR ÀREA CATALÀ NIVELL: 6è
Nº: 1
UNITATSDEPROGRAMACIÓ
PR...
ESCOLA SEGIMON COMAS
UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14
Llegir i comprendre
Lectura
Grup de Lectura
Un estiu de primera.
Va...
ESCOLA SEGIMON COMAS
UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14
Competència Informacional - Identificar les eines TAC d'ús escolar....
ESCOLA SEGIMON COMAS
UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14
Activitats - Pla de treball T1 : Fitxa organitzativa de les tasques...
ESCOLA SEGIMON COMAS
UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14
PT Alumne: DP
Prioritats Continguts / Activitats
Adaptació d’activi...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

01 upcat6 13 14 loe

508 views

Published on

ESCOLA SEGIMON COMAS
CICLE SUPERIOR
CATALÀ 6è
T1
Curs 13/14

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
508
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
14
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

01 upcat6 13 14 loe

  1. 1. ESCOLA SEGIMON COMAS UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14 CICLE SUPERIOR ÀREA CATALÀ NIVELL: 6è Nº: 1 UNITATSDEPROGRAMACIÓ PROJECTESINTERDISCIPLINARIS Títol UP 1 Connexió amb el llibre T1 T2. Connexió amb el Projecte PILE: Coll I Badolet (apartat biografia) Connexió amb els quaderns d’ortografia : majúscules, diccionari, vocals i 1a part síl·labes) Durada i distribució temporal i al llarg del cicle 12-9-2013 // 11-10-2013 Competències bàsiques, àrea principal i altres àrees que es treballen Comunicativa lingüística i audiovisual Tractament de la informació i competència digital Aprendre a aprendre Coneixement i interacció amb el món físic Autonomia i iniciativa personal Objectius d'aprenentatge Continguts Parlar i conversar Llengua oral - Expressar ordenadament les experiències personals de vacances. - Exposar oralment una notícia de l’estiu. - La comunicació d’experiències personals relacionades amb les vacances. - Exposició oral d’una notícia d’estiu. Escoltar i comprendre Comprensió i expressió oral - Escoltar i entendre una conversa sobre una notícia. - Escoltar i entendre una descripció. - Audició i comprensió sobre una notícia. - Observació i anàlisi dels recursos propis de les descripcions: comparacions i adjectius.
  2. 2. ESCOLA SEGIMON COMAS UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14 Llegir i comprendre Lectura Grup de Lectura Un estiu de primera. Vacances de gos. Diari d’un gra de sorra del Maresme. -Llegir expressivament una lectura de tipologia narrativa aplicant correctament els signes de puntuació. - Llegir fragments personals d’experiències de vacances per tal d’aprendre a constrastar idees. - Ús d’estratègies afavoridores del procés de comprensió lectora abans, durant i després de la lectura (planificació, anticipació, idea principal, identificació de mots, inferències...) - Lectura conjunta guiada, individual, silenciosa o en veu alta d’un text narratiu per aprofundir en el sentit del text i aprendre a interpretar el llenguatge literari. - Lectura i comprensió de vocabulari destacat de la lectura. - Ús d’internet per a la recerca d’informació (destinació de vacances i bolets). - La narració de fets que han passat. - Els signes de puntuació. - L’empatia davant d’una situació. - Textos funcionals: la notícia.. - Textos narratius: narració. Escriure Tipologies Textuals Text narratiu: parts del text i punt de vista narratiu. Text expositiu: la biografia (Connexió Projecte PILE) - Conèixer les parts d’un text narratiu: plantejament, nus i desenllaç. - Conèixer les parts d'un text biogràfic. - El punt de vista narratiu (1ª/3ª persona). Producció guiada grup de lectura. - Producció guiada d’un text narratiu a partir dels models donats a classe (narració/diari/text periodístic). - Producció guiada d'un text biogràfic. - Competència digital: la cerca, selecció, recuperació i creació de coneixement. - Revisió i millora guiada del text. - Ús de l’ordinador per a escriure i imprimir el text. Treball sistemàtic - Recopilar les normes bàsiques d’ús de les majúscules. - Revisar les normes d'ortogtafia arbitrària referents a les vocals en posició àtona. - Verificar el nivell d'assoliment de l'estructura de les paraules en síl·labes. - Ús de les majúscules. - Normes d'ortografia arbitrària referents a les vocals àtones a la desinència i a l'arrel. - Separació de síl·labes: vocals en contacte i dígrafs. - Posició i localització de la síl·laba tònica i àtones.
  3. 3. ESCOLA SEGIMON COMAS UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14 Competència Informacional - Identificar les eines TAC d'ús escolar. - Organitzar el pen com a eina de treball. - Aprendre a copiar els enllaços en un full Word per poder-hi treballar més d’un cop. - Eines de la intranet i el bloc. - Estructura del pen per àrees. - Els cercadors: Google. - Els hipervincles com a eina de cerca. - Portal edu365: escriptori ESO. - Eines TAC com a usuaris: padlet, symbaloo, slideshare, picasa. Gramàtica - Reconèixer les categories gramaticals en frases treballades a classe. - Identificar paraules polisèmiques. - Identificar la terminologia gramatical corresponent als noms. - Introduir l’ús de sufixos per a la formació de diminutius, augmentatius i pejoratius. - Les categories gramaticals: nom (gènere i nombre), adjectiu i verb. - Les paraules polisèmiques. - Ús de la terminologia gramatical: noms propis, comuns, individuals, col.lectius, concrets i abstractes. - Observació i comprensió dels diminutius, augmentatius i pejoratius. Lèxic - Utilitzar el diccionari com a pràctica habitual. - Utilitzar estratègies en l’ús àgil de l’ordre alfabètic. - Ús del diccionari físic i online (escriptori ESO). - L’ordre alfabètic. Dimensió Literària Biblioteca - Iniciar-se en la realització de conferències a partir de la lectura de llibres de lectura de l'estiu. - Conèixer el mecanisme de catalogació dels llibres de lectura de la biblioteca. - Conèixer el sistema de préstec dels llibres de la biblioteca. - El guió de la conferència: les dades d’un llibre, el resum i la recomanació a partir del llibre de lectura dels deures d'estiu. - Catalogació dels llibres de la biblioteca. Estructures Comunes - Conèixer els trets diferencials de les normes referents a l’ús de les majúscules en les tres llengües. - Trets diferencials de les vocals. - Trets diferencials de la separació de síl·labes. - Trets diferencials ús de les majúscules català/castellà/anglès. - Sistema vocàlic català i castellà. - La separació de síl·labes: combinació de vocal feble + forta.
  4. 4. ESCOLA SEGIMON COMAS UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14 Activitats - Pla de treball T1 : Fitxa organitzativa de les tasques a realitzar. Hi ha propostes inicials i la resta s’hi afegirà a mesura que avança el tema. http://www.symbaloo.com/mix/catala6e - Lec-1 : Lectura del llibre T1 i T2 : Rovelló / Coi de Quico ! (avaluació inicial de lectura expressiva) - Fitxa LEC- 1 relacionada amb la lectura i producció de textos personals. - PT T1 : majúscules / diccionari / vocals / 1a part síl·labes. - Fitxes diccionari. - Projecte d’expressió : Text narratiu (avaluació inicial nivell d’expressió escrita) - Grup de Lectura : Unes vacances de primera // Diari d’un gra de sorra / Vacances de gos. - Llibre de lectura col.lectiu : L'habitant del no res (deures estiu). Alumnes reforç serveis socials Els viatgers de l'alba. - Avaluació : Dictat –1 (avaluació inicial nivell ortografia prova avaluació de centres). - Avaluació: lectura expressiva (avaluació inicial nivell lectura expressiva prova avaluació de centres. Lectura Els castells). Metodologia Organitzem l’àrea per tal de poder tenir autonomia dins les estones de treball individual : FT : fulls de treball numerats que tenen la funció de llibreta individual hi fem les activitats del llibre, exercicis de classe, apunts normes, esborranys de textos.. PT : És la proposta de treball de cada UP adreçada als alumnes. Consisteix en una graella amb les activitats a realitzar, data d’inici, data de finalització, control de feines i avaluació. Es presenta a la 1a sessió de cada UP. Grup de lectura : Les activitats de lectura tenen un apartat diferenciat a l a carpeta classificadora. Distingim entre lectura, activitat i FT. Arxivem les activitats de lectura a la carpeta de lectura. Textos personals : Arxivem els textos personals a la part de darrere de la carpeta de lectura. Diccionari personal : És una carpeta tamany ¼ de full que té continuïtat de 3r a 6è. Es treballa conjuntament des de les àrees de català i castellà. La carpeta té un separador per diferenciar les dues llengües. L’estructura setmanal de l’àrea és la següent : 1h treball sistemàtic de la llengua (ortografia/gramàtica). GRUPS REDUÏTS 1h expressió escrita // TAC. GRUPS REDUÏTS 1h biblioteca / lectura tema / GRAN GRUP 1h grup de lectura per nivells : lectura, comprensió, expressió oral i expressió escrita. (3 GRUPS). Avaluació Activitats en negreta del llistat d’activitats. Revisió dels FT.
  5. 5. ESCOLA SEGIMON COMAS UNITATS DE PROGRAMACIÓ: LOE 13/14 PT Alumne: DP Prioritats Continguts / Activitats Adaptació d’activitats: Modelatge textos. Comprensió lectora. Tasques organitzatives. Quaderns d'ortografia 7/8/9. Sessió de logopèdia. NO Serveis Externs: EAP Hores d'atenció per garantir el seguiment del currículum: - Grup de lectura. - Treball sistemàtic. - Expressió escrita. Modalitat d'agrupament: petit grup. Avaluació: trimestral - La lectura expressiva: Text: Unes vacances de primera / Diari d'un gra de sorra del Maresme. - Expressió escrita: Modelatge text narratiu a partir del text model Unes vacances de primera. - Treball sistemàtic: Majúscules Diccionari Avaluació inicial: Lectura: prova d'avaluació interna de 5è. CL: text 2 prova de Cb 12/13 6è.

×