Kako Se RešIti Iz Krize

410 views

Published on

Zadnje dni po e-pošti dobivam veliko PPT-jev, ki glede sedanje krize vzpodbujajo le obup in malodušje. Ker se klin s klinom izbija, sem sestavil PPT, ki to temo obravnava z drugega zornega kota.

Published in: News & Politics, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
410
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kako Se RešIti Iz Krize

 1. 1. <ul><li>tajne zarotniške skupine </li></ul><ul><li>bankirje </li></ul><ul><li>vlade </li></ul><ul><li>denar... </li></ul>Zadnje čase po e-pošti prejemam razna gradiva, ki za nastalo krizo krivijo:
 2. 2. <ul><li>izkoriščani </li></ul><ul><li>zlorabljeni </li></ul><ul><li>zmanipulirani </li></ul><ul><li>prikrajšani... </li></ul>Avtorji teh gradiv pripovedujejo, da smo:
 3. 3. <ul><li>prestrašeni </li></ul><ul><li>zafrustrirano jezni, brez moči karkoli spremeniti </li></ul><ul><li>obupani </li></ul><ul><li>depresivni </li></ul><ul><li>nehvaležni za tisto kar imamo </li></ul>Vendar rešitev - razen absurdnih predlogov, da odpišemo vse dolgove, ukinemo denar in živimo v pravljici – ne ponujajo . Po ogledu teh PowerPoint-ov smo:
 4. 4. <ul><li>ljudje radi jamramo </li></ul><ul><li>je obup udobno stanje, v katerem nam ničesar ni treba storiti </li></ul><ul><li>za svoje probleme raje krivimo koga drugega </li></ul><ul><li>je lažje biti prestrašen kot pogumen </li></ul><ul><li>je luštno s somišljeniki skupaj tarnati in nekam pošiljati vse skupaj </li></ul>Gre torej za PowerPoint terorizem . Vendar v ozadju tega terorizma ni nobene zarote, temveč preprosto dejstvo, da:
 5. 5. Kaj lahko zares naredimo, da premagamo krizo?
 6. 6. 1. Bodimo hvaležni za vse kar imamo. Zanimivo je, da nad to krizo najbolj obupujejo ravno tisti, ki imajo vsega dovolj .
 7. 7. 2. Bodimo radodarni Plačevanje računov postane užitek , če se zraven od srca veselimo, da smo vsem prejemnikom našega denarja omogočili zaslužek in s tem preživetje.
 8. 8. 3. Delajmo z veseljem Če nismo zadovoljni s svojo službo, ne preklinjajmo delodajalca. Vprašajmo se: “ Kaj koristnega/vrednega lahko ponudim ljudem, da mi bodo za to pripravljeni plačati? S.p. se brezplačno odpre v pol ure. Če ne moremo menjati službe lahko tisto kar znamo delamo z veseljem in odgovornostjo.
 9. 9. 4. Ne bodimo PowerPoint teroristi Če že pošiljamo PowerPointe naokoli, pošiljajmo raje take z rešitvami problemov in ne tistih, ki le sejejo nezadovoljstvo, sovraštvo, občutek prikrajšanosti in obup.
 10. 10. Studio za humane tehnologije, Matjaž Trontelj s.p. Poklukarjeva ulica 22, 1000 Ljubljana       T: 031 380 466 E: info@humane-tehnologije.si W:www.humane-tehnologije.si

×