Your SlideShare is downloading. ×
Ideapankki
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Ideapankki

450
views

Published on

Matiaksen tekemä projekti no2 (kesken)

Matiaksen tekemä projekti no2 (kesken)


0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
450
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Oppiminen 2.0
  Digitaalisen oppimisen ideapankkiEdita Publishing, toukokuu 2010Matias Vaara
 • 2. Ryhmätyötä 500 km välimatkasta huolimatta
  Espoon Koulumestarin koulun 5.lk suunnitteli yhdessä oululaisen luokan kanssa tulevaisuuden koulua. Ryhmätyöt tehtiin chatin ja videopuhelimen välityksellä.Miten olisi sama englanniksi lontoolaisen luokan kanssa?
  Linkki
 • 3. Luokan verkkolehti helposti
  Magazinefactory.edu.fi on ilmainen alusta, jolle koululuokat ja ryhmät voivat helposti tehdä oman verkkolehtensä.
  Linkki
 • 4. Talon sähköistämisen oppimista pelin avulla
  Verkkopohjaisessa Voltage-pelissä pelaajat ratkaisevat talon sähköistämiseen liittyviä ongelmia. Tavoitteena on oppia simulaatiopelin keinoin ammattikoulussa opetettavia asioita. Peli on käyttäjille ilmainen.
  Linkki
 • 5. Yksityistutorointia verkossa
  Tutorvista.com yhdistää intialaiset opettajat ja amerikkalaiset peruskoulu ja yliopisto-opiskelijat, jotka kaipaavat preppausta esim. matematiikassa.Yksityistutorointi tapahtuu virtuaalisen valkotaulun äärellä ja maksaa noin 35€ /kk.
  Linkki (kuvaus palvelusta)Linkki (uutisklippi aiheesta)
 • 6. Preppauskurssit verkossa
  Knewton preppaa opiskelijoita SAT, GMAT ja LSAT testeihin verkossa. Opetustapoina live videot ja tallenteet, osaamistason mukaan mukautuvat tehtävät ja chat kysymyksiä varten.Esim. GMAT kurssi maksaa 540€
  Knewton.comVirtua.fi (suomalainen yritys)
 • 7. Virtuaalinen matka ihmiskehoon
  Vaihtoehto ihmisbiologian lukemiseksi kirjoista: virtuaalinen matka ihmiskehoon. Visiblebodyn kehittämä palvelu maksaa n.25€ vuodessa (ilmainen demo)
  Visiblebody.com
 • 8. Planetturtle –matematiikka peli
  Ala-asteikäisille suunnattu PlanetTurtle peli opettaa matematiikkaa huomaamatta. Peli on hauska, mutta siinä on mietitty myös pedagogisia elementtejä kuten oppilaiden edistymisen seurantaa. (studentcentered, teacher-led)McGrawHillin julkaisema peli
  Planet turtle (ja muita McGraw Hillin pelejä)
 • 9. BlackboardLearn oppimisympäristö
  BlackboardLearn 9.1 on peruskouluille suunnattu monipuolinen oppimisympäristö. Se sisältää oppimateriaalien lisäksi monia web 2.0 sovelluksia, kuten mahdollisuuden lisätä videoita ja kuvia sekä wiki-kollaboraatio alustan. Palvelun hintaa ei kerrota verkkosivuilla.
  Blackboard.com
 • 10. Wilma-alusta yhteydenpitoon
  Suomalainen Wilma-alusta on tarkoitettu yhteydenpitoon oppilaiden, opettajien ja huoltajien välillä. Sillä voi mm. nähdä kurssivalintoja, selvittää poissaoloja ja lähettää viestejä. (lisää täältä) Palvelu on saanut kritiikkiä mm. siitä, että eronneet vanhemmat eivät saa kumpikin omia tunnuksia (kritiikkiä tässä blogissa).
 • 11. Google-docs: ilmainen kollaboraatio-työkalu
  Monet amerikkalaiset koulut ovat ottaneet käyttöön ilmaisen verkkopohjaisen Google-docs ohjelmiston. Se koostuu riisutusta versioista office-työkaluista (word, excel, ppt), joissa käyttäjät voivat yhteisesti muokata tiedostoja. Google-docsin avulla oppilaat voivat esimerkiksi tehdä yhteisiä projekteja ja esityksiä, joita opettajat voivat arvioida.(lisää täältä)
 • 12. Rämpiminen virtuaalisuossa
  Virtuaalisuo on verkossa toimiva oppimisympäristö, jossa oppilaat pääsevät sekä tuottamaan sisältöä että lukemaan ja pelaamaan pelejä suohon liittyen.
  Jyväskylän yliopiston ja koulujen yhteistyönä kehittämä ympäristö on kaikkien saatavilla ilmaiseksi verkon kautta. (virtuaalisuo)
 • 13. 600 Yliopiston materiaaleja iTunes U:ssa
  Applen iTunes ohjelmiston sisällä olevassa iTunes U:ssa noin 600 yliopistoa jakaa oppimateriaalejaan. Noin 300 näistä jakaa sitä ilmaiseksi kaikille (ml. huippuyliopistot kuten Oxford ja Harvard). Ladattavana on muun muassa luentoja videoina ja mp3-tallenteina sekä ppt-esityksiä. (apple.com)