δημητρης

283 views
168 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
283
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

δημητρης

  1. 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΓΓΑΣ Ο βιος του και τα έργα του
  2. 2. Ο βίος του: • Ο Δημήτρης Μίγγας γεννήθηκε το 1951 και κατάγεται από τη Μεσσηνία. Εργάζεται ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ζει στη Θεσσαλονίκη.
  3. 3. Τα έργα του: • Ο Δημήτρης Μίγγας ξεκίνησε το 1995 με την ποιητική συλλογή Αγκαλιάζεις τον άνθρωπο αν αγγίξεις τη θάλασσα από τις εκδόσεις Εντευκτηρίου. Το 1999 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Των κεκοιμημένων από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. Για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε το 2000 με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού Διαβάζω.
  4. 4. Τα βιβλία του: Το μυθιστόρημα Σπάνια χιονίζει στα νησιά μεταφράστηκε στα ιταλικά και κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2004 από τις εκδόσεις Crocetti Editore με τίτλο Sulle isole non nevica mai, ενώ το μυθιστόρημα Στα ψέματα παίζαμε! κυκλοφόρησε το 2006 στα σέρβικα από τις εκδόσεις Geopoetika με τίτλο Samo smo se igrali! και τον Αύγουστο του 2007 το ισπανικό INSTITUT DEL CINEMA CATALÀ, S.A. απέκτησε το δικαίωμα να το διασκευάσει σε σενάριο. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και κινέζικα.
  5. 5. Το 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ το μυθιστόρημά του Σπάνια χιονίζει στα νησιά και τον Νοέμβριο του 2003 από τις εκδόσεις METAIXMIO η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Της Σαλονίκης μοναχά…. Το 2005 κυκλοφόρησε πάλι από τις εκδόσεις METAIXMIO το μυθιστόρημά του Στα ψέματα παίζαμε!
  6. 6. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν: • Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 1991 στο περιοδικό «Εντευκτήριο». Ποιήματα και πεζά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: «Εντευκτήριο», «Πόρφυρας», «Ακτή», «Εξώπολις», «Ποίηση», «Νέα Εστία», «Διαβάζω», «Πλανόδιον», «Αναλόγιο», «Το δέντρο», «Φράση», «Πίερος», «Οδός Πανός», καθώς και στα ξενόγλωσσα “Atelier du roman”, “Mondo Greco”,” Hellenic Quarterly”. Επίσης διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες: «Ελευθεροτυπία», «Καθημερινή», «Μακεδονία», «Το Βήμα», «Η Αυγή», «Αγγελιοφόρος».
  7. 7. Το τελευταίο μυθιστόρημα του Δημήτρη Μίγγα, τα Πλωτά Νησιά[2012] κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για το έβδομο βιβλίο του.

×