Taller per dinamitzar les comunitats de
                pràctica.
         Agència de protecció de...
Comunitat de pràctica. Grup de Medi Obert,
Direcció general d’execució penal i Justícia
   Juvenil, Departament de Justí...
Comunitat de pràctiques de medi
       obert
Membres: 109, 95 % dels tècnics.
Tercer any de funcionament
Estructura ...
Objectius
Familiaritzar al col—lectiu amb el treball
col—laboratiu mitjançant les noves
tecnologies.
Compartir els coneixe...
Treball realitzat
Any 2007: “La violència del joves, una mirada
des de medi obert”. Violència parento-filial i
violència n...
Evolució
Activitat creixent, quantitat i qualitat.
Quantitat en nombre de consultes i
aportacions, aprox. 15 %.
Qualitat e...
L’entusiasta
Professional favorable als canvis.
Inquiet per les millores i investigació.
Disposat al treball col.laboratiu...
L’e-moderador
Totes les característiques dels entusiastes
més
Voluntat i capacitat de liderar i coordinar
el treball del g...
Pautes i recomanacions (1)
El “producte” o treball       Cal evitar fer treballs de
cooperatiu ha de respondre a  ...
Pautes i recomanacions (2)
La comunitat ha de fixar   Cal evitar les reiteracions
l’objectiu amb l’elaboració  de treb...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Tres años de La Comunitat de professionals de medi obert de Justicia Juvenil

527 views

Published on

Se explica la evolucion y aportaciones de la CoP de profesionales de medio abierto de la direccion general de Justicia Juvenil, des pues de tresa ños de funcionamiento

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
527
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
95
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tres años de La Comunitat de professionals de medi obert de Justicia Juvenil

 1. 1. Taller per dinamitzar les comunitats de pràctica. Agència de protecció de la Salut Comunitat de pràctica. Grup de Medi Obert, Direcció general d’execució penal i Justícia Juvenil, Departament de Justícia Descripció del seu funcionament i producció Francesc Moreno (e-moderador)
 2. 2. Comunitat de pràctica. Grup de Medi Obert, Direcció general d’execució penal i Justícia Juvenil, Departament de Justícia Qui som? Col—lectiu de tècnics encarregats de desenvolupar les mesures no privatives de llibertat dictades pels Jutjats de Menors, donant un contingut educatiu a la intervenció amb la finalitat de normalitzar la conducta del menor. 90 tècnics repartits territorialment i organitzats en 8 equips de medi obert en tot el territori català.
 3. 3. Comunitat de pràctiques de medi obert Membres: 109, 95 % dels tècnics. Tercer any de funcionament Estructura bàsica: Grup d’entusiastes, 10, amb el màxim de representació territorial. Un moderador/a amb rotació anual. Reunions presencials mensuals i treball on-line al portal E-Catalunya.
 4. 4. Objectius Familiaritzar al col—lectiu amb el treball col—laboratiu mitjançant les noves tecnologies. Compartir els coneixements individuals, elaborant una massa crítica d’opinió tècnica vessada en l’experiència personal posada al servei del col—lectiu. Innovar i produir nous productes que millorin l’eficiència professional.
 5. 5. Treball realitzat Any 2007: “La violència del joves, una mirada des de medi obert”. Violència parento-filial i violència neo-nazi. Recursos, eines i estratègies. Any 2008: Tallers d’eines d’abordatge en: Empatia, resiliència, consum de tòxics i reincidència i intervenció en grups delinqüents. Any 2009: La responsabilització dels menors i els incompliments de les mesures i els factors protectors. Com actuar per evitar actituds reactives davant les mesures i fomentar els recursos personals protectors.
 6. 6. Evolució Activitat creixent, quantitat i qualitat. Quantitat en nombre de consultes i aportacions, aprox. 15 %. Qualitat en el mètode de treball col.laboratiu i objectius en l’elaboració de productes. Actualment 5 primers mesos 2009: 998 consultes i 105 aportacions.
 7. 7. L’entusiasta Professional favorable als canvis. Inquiet per les millores i investigació. Disposat al treball col.laboratiu. Generós per compartir els seus coneixements. Disposat a aprendre dels altres.
 8. 8. L’e-moderador Totes les característiques dels entusiastes més Voluntat i capacitat de liderar i coordinar el treball del grup. Mantenir viu i estimular l’esforç dels entusiastes amb els seu propi esforç. Interpretar els interessos del col—lectiu i els objectius de la institució fomentant l’acord voluntat recíproca.
 9. 9. Pautes i recomanacions (1) El “producte” o treball Cal evitar fer treballs de cooperatiu ha de respondre a dubtosa utilitat o aliens als les inquietuds tècniques del interessos professionals. col—lectiu. El “producte” o treball ha de Cal evitar treballs que la respondre als objectius de la institució no reconegui o institució. accepti. El treball ha de ser realment Cal evitar les monografies cooperatiu. Tos els que hi personals, el portal ha de participin han de veure i sentir fomentar la participació la seva col—laboració. cooperativa. La utilització dels instruments i Cal evitar utilitzar el portal per eines telemàtiques s’han altres finalitats diferents i d'utilitzar per les finalitats divergents als objectius fixades prèviament.
 10. 10. Pautes i recomanacions (2) La comunitat ha de fixar Cal evitar les reiteracions l’objectiu amb l’elaboració de treballs ja realitzats de productes innovadors anteriorment, o devaluar que millorin l'eficiència les possibilitats de les professional. noves tecnologies. La Institució ha de Cal exigir que la Institució reconèixer el treball avali els treballs realitzats realitzat i promoure la i evitar el seu oblit i seva implantació pràctica. invalidesa. Mantenir la possibilitat de L’utilització de les noves les trobades de treball tecnòlogies no son presencials. incompatibles amb espais de relació personal i professional.

×