Plantes lucia i alex

316 views
262 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
316
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Plantes lucia i alex

  1. 1. NOM CIENTÍFIC:Rosmarinus officinalis NOM CATALÀ:Romani g
  2. 2. Tipus de planta:Arbust Alçada: 0'5 i 1 m Floracio: Tot l´any Fruit:El fruit està format per 4 parts que contenen 1 llavor cadascuna. Fulles: té les fulles primes, allargades i endurides. Són de color verd a la part superior i de color blanquinós (degut als pèls) a la part inferior.
  3. 3. Hàbitat: Viu a la terra baixa de tot el pais. Altres informacions: El romaní és una planta medicinal molt apreciada des de l'antiguitat per les seves propietats. També és utilitzat com a planta aromàtica i com a condiment.
  4. 4. Que polida és la flor!
  5. 5. NOM CIENTÍFIC:Quercus ilex NOM CATALÀ: Alzina
  6. 6. Tipus de planta:Arbre Alçada:10 o 20 metres Floració:Floreix durant els mesos d'abril i maig. Fruit:El fruit (la gla) és arrodonit i allargat (2-3 cm). Està cobert per una mena de barret anomenat cúpula, amb esquames que no punxen. Fulles: Hàbitat: Suporta bé la sequera i viu en diferents tipus de terres, des del costat del mar fins als 1500 m d'altura. És molt resistent i rebrota després dels incendis. Un altre arbre similar és l'alzina surera (Quercus suber) de l'escorça del qual s'extreu el suro.
  7. 7. Altres informacions:Les glans són molt apreciades com a aliment dels porcs. La fusta és utilitzada per a la construcció i per la fabricació d'eines. També s'utilitza per fer carbó vegetal.
  8. 8. ● Un alzinar

×