Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

Like this presentation? Why not share!

Like this? Share it with your network

Share

21st Century Training

on

  • 826 views

A Powerpoint used for a presentation to hospital trainers, encouraging more e-learning.

A Powerpoint used for a presentation to hospital trainers, encouraging more e-learning.

Statistics

Views

Total Views
826
Views on SlideShare
826
Embed Views
0

Actions

Likes
1
Downloads
7
Comments
1

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike LicenseCC Attribution-NonCommercial-ShareAlike LicenseCC Attribution-NonCommercial-ShareAlike License

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

21st Century Training Presentation Transcript

  • 1. Photo by DaneelAriantho(cc licensed)
    Teaching & Training in the 21st Century
  • 2. Photo by theuniquietlibrarian (cc licensed)
    What is a trainer?
  • 3.
  • 4.
    • Make the learning experience more engaging for your learners
    • 5. Help your learners to feel more supported
    • 6. Make some of the difficult tasks easier for you
    • 7. Save you time...and help ease your stress levels!
    E-learning can..
  • 8. Meet Kristina....
    Kristina’s issue:
    Arranging suitable dates/times to meet with staff she is mentoring, for group get-togethers.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Demo of how it works
    Photo by Christiana Care (cc licensed)
  • 9. Meet Carmel and Liz....
    Carmel & Liz’s issue:
    Managing learning journals for staff and trainees on work placement and work experience.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Jessica Watson's blog
    • 10. Luke’s work experience blog
    • 11. My trip to Germany 
    Photo by Maxine McKew(cc licensed)
  • 12. Meet Susan....
    Susan’s issue:
    Needing to discuss important study topics with trainees...while managing a business across a number of locations.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Demo of how it works
    Photo by Mark Emery Photography (cc licensed)
  • 13. Meet Nancy....
    Nancy’s issue:
    Finding suitable resources to assist and reinforce learning.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Administer Medication (Pt. 1)
    • 14. Drive a Forklift
    Photo by michale(cc licensed)
  • 15. Meet Gerry....
    Gerry’s issue:
    Needing to demonstrate something over and over again...and wishing he could just find a suitable video to use, or make a ‘once only’ video demo.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • How to use a bandsaw
    • 16. How to Tie a Sling
    • 17. Auto Retractable Safety Syringes Training
    Photo by Matt.Thompson11 (cc licensed)
  • 18. Meet Dave....
    Dave’s issue:
    Gathering a number of useful online links but then finding that the list becomes too long, and the Bookmarks are not available on other computers at different locations.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • My bookmarks on Delicious
    Photo by Eden Pictures (cc licensed)
  • 19. Meet John....
    John’s issue:
    Having his Powerpoint slides readily available to everyone after he has presented at a conference.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Growth And Development Of Infants
    • 20. Potty Training Puppies 
    • 21. Death by Powerpoint
    Photo by Lou Angeli Digital (cc licensed)
  • 22. Meet Jurgen....
    Jurgen’s issue:
    Too many emails just to share links, set dates, collect information (recipes!) ....everything needs to be in one spot with a single entry point to everything, and easy to use.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • 21st Century Training wiki
    • 23. E-learning on a Shoestring
    Photo by Analia Manetta (cc licensed)
  • 24. Meet Matt....
    Matt’s issue:
    .A place to find (usable) photos for training, AND a place to keep photos.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Croydon TAFE Photography Students
    • 25. TAFE NSW Historical Photo collection
    Photo byxJasonRogersx(cc licensed)
  • 26. Meet Vicki....
    Vicki’s issue:
    Needing to be available to support a group of learners but shiftwork means this could be from various locations and different times.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Making a video call with Skype
    Photo by Muffet(cc licensed)
  • 27. Meet Alice....
    Alice’s issue:
    Trying to support a group of trainees when they work in different locations and have different shifts.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Test site
    Photo by Old Shoe Woman (cc licensed)
  • 28. Meet Janice....
    Janice’s issue:
    Working with colleagues on the same document...and ending up with lots of versions flying back and forth on email! (Not to mention never being sure which is the most up-to-date copy). And then there's the whole issue of working from more than one computer....  :-(
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Video of how DropBox works
    Photo by Old Shoe Woman (cc licensed)
  • 29. Meet Andrea....
    Andrea’s issue:
    Wanting to develop a ‘learning ethos’ and quick communication across her organisation.
    Solution:
    Example/Resource/Link:
    • Demo
    Photo by Joe Houghton (cc licensed)
  • 30. To find out more......
    Marlene Manto
    SA E-learning CoordinatorAustralian Flexible Learning FrameworkPh: 8226 1673Email: marlene.manto@flexiblelearning.net.au