Guia didàctica: The parts of the body and farm animals

654 views
529 views

Published on

...

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
654
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
201
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guia didàctica: The parts of the body and farm animals

 1. 1. Parts of the body and Farm animals Marina Palmer i Carla Martí
 2. 2. 1. Informació general i identificació del material • Títol del material: Educaplay. • Nom dels autors: Marina Palmer Nigorra i Carla Martí Mora. • Any de producció: 2013-14. • Idioma del material: Anglès.
 3. 3. • Breu descripció: objectius, destinataris, context educatiu i àmbit d'intervenció. En la primera activitat, tipus test “Parts of the body” els objectius a assolir són: - Conèixer les parts del cos en anglès. - Saber situar-les al propi cos. - Aprendre a escriure correctament aquestes parts. - Conèixer la seva correcta pronunció. -Entendre el sentit de la cançó. Respecte a la segona activitat en format de sopa de lletres “Farms animals” els objectius són: - Aprendre els noms dels animals que conviuen en una granja. - Saber identificar-los en la sopa de lletres. - Aprendre a escriure els seus noms de manera adequada. - Conèixer quina és la seva pronunciació en la cançó escoltada abans de realitzar l’activitat.
 4. 4. Pel que fa als destinataris, les activitats estan destinades als alumnes de segon cicle de primària, exactament d’entre 8 i 9 anys d’edat. En el context educatiu cal dir que aquestes activitats es duran a terme a l’assignatura de Llengua Anglesa, on els alumnes podran aprendre les parts del cos i el nom dels animals que conviuen en una granja d’una manera diferent, més dinàmica i divertida, totalment allunyada de la típica activitat que es pot trobar en qualsevol llibre de text, realitzant activitats motivants per a ells. En l’àmbit d’intervenció, el mestre podrà controlar en tot moment les capacitats dels seus alumnes, observarà si l’ensenyament aplicat abans de realitzar les activitats ha estat positiu i ha tingut èxit... Ja que Educaplay permet, a partir d’estadístiques, observar els resultats de les activitats. D’aquesta manera, segons com siguin els resultats el mestre podrà realitzar una explicació posterior per a aclarir possibles dubtes.
 5. 5. • Durada estimada (si és el cas): Per dur a terme aquestes activitats haurem d’emprar dues sessions d’una hora cada una. Cada sessió es durà a terme en el moment adequat, es a dir, quan s’estigui tractant: el tema de les parts del cos, per una banda, i els animals per una altra. En la sessió de les parts del cos faríem una prèvia explicació d’aquestes i per acabar, per posar en pràctica tot allò après, els alumnes realitzarien l’ activitat tipus test, d’aquesta manera podrem veure si han assolit els nous coneixements. En la sessió dels animals de la granja passaria el mateix, fent primer de tot una explicació sobre aquests, escoltarien la cançó relacionada amb el tema per a recordar les paraules i conèixer la seva pronunciació i posteriorment l’alumnat farà una activitat, en aquest cas la sopa de lletres.
 6. 6. • Especificacions tècniques: plataforma, requeriments tècnics, aspectes generals per poder utilitzar el material (accés, instal·lació...) Educaplay és una web en la qual, a través d’un previ registre en ella, es poden crear tot tipus d’activitat educatives online per a un posterior ús dins l’aula. Apareixen diferents formats amb els qual treballar com són la sopa de lletres, completes, test, videoquiz, entre d’altres. El seu ús no requereix de la necessitat específica de cap software, es a dir, qualsevol persona amb un ordenador ho pot utilitzar gràcies a la combinació de tecnologia HTML 5 i FLASH. Cal dir que les activitats poden ser descarregades per part del professorat i així els alumnes les poden utilitzar sense tenir la necessitat d’estar registrats a la pàgina o a l’inrevés poden registrarse i dur a terme l’activitat per internet.
 7. 7. • Aspectes generals sobre la instal·lació i utilització del programa: Com he dit abans no requereix cap tipus d’instal·lació, únicament és necessari registrar-se en la pàgina i detallar durant el registre si ets professor, alumne o altre, ja que cada un té unes opcions diferents. És un programa molt senzill a l’hora de utilitzar-ho, tant per a professors com per a alumnes. Presenta les opcions d’una manera molt clara i simple per a que no hi hagi confusions i així faciliti el procés de treball. És molt còmode ja que presenta una gran varietat d’opcions a l’hora de realitzar activitats i per tant no es necessari complicarse.
 8. 8. 2. Descripció del material/recurs • Concepció (tutorial, exercitació, simulació, informació, webquest). Hi ha un gran nombre de pàgines per internet que et donen molta informació sobre aquest recurs, podem trobar vídeos tutorials que expliquen els passos que has de seguir per a crear-te una conta, per a realizar les activitats, sigui quina sigui. Per tant a part de que es tracta d’un programa molt fàcil a l’hora de manejar-lo, presenta molta ajuda en tota la xarxa per a possibles problemes en el seu ús.
 9. 9. • Funcionalitat (motivar, aproximar continguts, avaluar aprenentatges, fomentar la exploració, la experimentació,...). Pensem que amb la realització d’aquestes tasques els alumnes aprenen d’una forma més dinàmica, diferent i al mateix temps estan en contacte amb les noves tecnologies, ja que les dues activitats es duen a terme a la web de Educaplay. Hem escollit aquests continguts (les parts del cos i els animals de la granja) perquè trobam que son temes importants a tractar en l’etapa d’educació primària, i més en la Llengua Anglesa. A la vegada, els propis alumnes quan acaben l’activitat poden veure on es que s’han equivocat i poden tornar a realitzar-la els pics que vulguin fins que acabin d’entendre els continguts a treballar, a més aquestes activitats no tenen límit de temps, així que si a algun alumne li costa més pot anar al seu ritme sense preses.
 10. 10. • Aportacions didàctiques. Aprenentatges/Experiències educatives que promou i/o facilita. Amb aquestes activitats el que pretenem és que els alumnes puguin adquirir nous coneixements amb un altre idioma (anglès) i que si en algun moment un company/a no ho entén o no ho ha comprés del tot aquest sigui capaç d’ajudar-lo. D’aquesta manera es promou l’ interacció amb els altres companys, facilitant l’intercanvi d’opinions. També es pot jugar aplicat rolls de mestre-alumne, es a dir, un d’ells pot ser la figura del mestre i anar ajudant a l’altre a comprendre les dubtes que tingui. D’aquesta manera els dos aprenen.
 11. 11. • Estructura i organització del material: parts que conté i navegació. La plataforma que hem escollit es Educaplay, aquí hem realitzat dues activitats amb Llengua Anglesa. La primera activitat és de tipus test, en la qual els alumnes hauran de respondre a 5 preguntes, cada una conte 4 respostes diferents i hauran de seleccionar la correcta. Cada pregunta va acompanyada de la cançó a treballar, d’aquesta manera els alumnes aprenen cantant les parts del cos i també la seva lletra. Quan han acabat les 5 preguntes els alumnes poden veure quantes preguntes han encertat i quantes han fallat. En la segona activitat, la sopa de lletres, els alumnes han de trobar les 12 paraules que tenen al costat dret de l’activitat, si es donés el cas de que algun alumne no trobés una paraula pot fer un click sobre “show word” i automàticament li sortirà la paraula en vermell dins la sopa de lletres. Les paraules que trobis sense ajuda es marcaran de color verd.
 12. 12. • Altres especificacions: segments de control, intervenció de l'adult, flexibilitat. Com ja hem comentat abans, el mestre en tot moment pot fer un seguiment de quin es l’èxit de l’activitat creada a partir d’una sèrie d’indicacions en format de gràfiques i estadístiques que es troben en la seva conta de Educaplay en “Mi Educaplay”, un espai dedicat al propietari de la conta. A la vegada l’organització de l’activitat en el seu conjunt permet la participació del mestre en tot moment per si ha de resoldre algun tipus de dubte durant la realització de l’activitat ja que aquestes no estan regides per ningun tipus de temps límit i dona pas a aquestes intervencions per part del mestre.
 13. 13. 3. Orientacions didàctiques. • Destinataris (característiques, coneixements, habilitats, motivacions…) Es tracta d’una aula de 25 alumnes d’entre 8 i 9 anys, per tant es troben en el 2n cicle de primària. Són nins que no presenten cap tipus de necessitat específica, per tant les activitats poden ser realitzades sense cap tipus de problema ni adaptació. •Competències: - Saber utilitzar l’ordinador, la xarxa en general i sobretot aprendre a manejar el programa per a un futur ús. - Millorar els coneixements en Llengua Anglesa. - Fomentar i potenciar la pronunciació mitjançant les cançons.
 14. 14. •Utilització del material: a) Orientacions educatives per treballar amb el material: abans, durant i després de la sessió amb el recurs. Abans de començar amb les activitats és necessari que el mestre realitzi una petita explicació prèvia dels coneixements que es tractaran a continuació. Posteriorment, en el cas del tema dels animals de la granja es presentarà la cançó que es vol utilitzar. A partir d’aquí tot allò après es posarà en pràctica en les activitats de Educaplay amb les respectives intervencions del mestre si és necessari i finalment segons l’èxit el mestre resoldrà dubtes i aclarirà termes no entessos. b) Agrupament: Principalment les activitats es duran a terme de forma individual, però també es pot fer en parelles.
 15. 15. • Organització de l’espai i del temps: Es duran a terme durant l’hora d’anglès i hauran de desplaçar-se a l’aula d’informàtica que és allà on hi ha els ordinadors. Com ja hem esmentat anteriorment, utilitzarem 2 sessions de una hora cada una, ja que son continguts diferents i tenen poca relació entre ells. • Rol del docent (abans, durant i després) Explicació dels continguts a treballar, en la primera sessió treballarà les parts del cos, fent una petita explicació d’aquestes, posteriorment farà realitzar una activitat als alumnes, en aquest cas una de tipus test, aquí l’alumnat haurà de demostrar que ha adquirit be els coneixements explicats anteriorment. Finalment el mestre podrà veure els errors que han fet i podrà prendre decisions. En la segona sessió el mestre seguirà les mateixes pauses que en la sessió anterior, primer de tot una breu explicació sobre els animals de la granja i després una sopa de lletres que hauran de respondre els alumnes. Els errors seran vists pel docent i aquest ja farà les observacions necessàries.
 16. 16. • Altres usos del recurs: Aquest programa també permet que els alumnes que tinguin una conta Educaplay puguin realitzar les activitats que vulguin quan vulguin, es a dir, poden jugar amb ell. • Avaluació: Un cop registrats dins la web, Educaplay, anem a Mi educaplay, un cop haguem fet click sobre aquesta paraula arribarem al que seria el nostre “perfil”, a l’esquerra podrem veure diferents opcions i seleccionem Estadísticas, hi ha una finestra que es diu Cuaderno de notes, en el qual surten diferents tipus d’informes, un en grup, un individual, un per activitat individual i un altre per activitat. A l’altre finestra, anomenada Mis resultados, seria una altre manera de veure els resultats, exactament de forma més detallada, inclòs amb el nombre de intents, la puntuació, la data en que s’ha realitzat l’ activitat...
 17. 17. 4. Recursos • Recomanació d’altres recursos per treballar el tema Aquests temes també es poden treballar amb el programa “Cuadernia”. Es tracta d’un programa que es pot utilitzar tant per internet com descarregant-lo. Permet realitzar quaderns digitals amb imatges, textos, vídeos, activitats paregudes a les de Educaplay, música... L’única limitació es troba a l’hora d’exportar la feina per a que els nins puguin utilitzar-la, ja que és un poc complicat i no hi ha tants tutorials a internet que et donin ajuda.

×