La chispa de la vida

2,704 views

Published on

video didactic sobre la publicitat

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,704
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,088
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Aquí vurem un documental una miqueta llarg (20 minuts) que es va presentar a la TV sobre la publicitat. Parla del concepte, de com es convenç el públic i altres temes relacionats amb el món publicitari.
 • Els anuncis institucionals solen ser anuncis que fan les institucions ( generalitat, estat, tràfic...) amb la intencionalitat d'informar la població sobre aspectes sanitaris, de seguretat, circulació viària, el risc del consum de tabac, el risc d'incedis forestals, etc...
 • Per una altra banda, tenim els recursos visuals: · Presentació de personatges que són models d’admiració: Les persones que apareixen en la publicitat presenten característiques desitjables i admirades pels consumidors. Tenen més ressò si ho fa un personatge conegut. · Paisatges i elements valorats positivament: Es recorre a imatges, sorolls, coses i escenaris que agraden al receptor, com platges paradisíaques o cotxes luxosos. · Colors: Hi ha una tendència a assignar determinades games de colors a cada sexe, grups socials, ideologies, sentiments... · Angle de visió: Si la imatge principal és enfocada des de dalt, es minimitza i ridiculitza al personatge o objecte, però si és enfocada des de baix, es dóna molta més importància.
 • Estratègies Publicitàries: La gran competència existent entre les marques i productes ha ocasionat la utilització d’estratègies de comunicació deslleials, i, en alguns casos, s’ha arribat a utilitzar la mentida com a mitjà per a confondre o enganyar. Aquestes tècniques es poden utilitzar de tres formes: · La supressió : És l’omissió i/o negació d’informació i la supressió de materials. · Les adicions : És l’ús d’objectes, propietats, perills o testimonis inexistents. · Les deformacions : Exagerar i minimitzar, per exemple, els perills que comporta algun producte. La utilització de mentides ha provocat al mercat un problema de credibilitat, ja que a curt termini pot afavorir a les vendes , però a llarg termini pot provocar que el resultat no sigui el que l’empresa espera. En els temps actuals ha sorgit l’anomenat “ ambush marketing ”, que vol dir “marketing d’emboscada”. Aquestes són tècniques que s’utilitzen per burlar el patrocini d’altres marques que actuen en grans esdeveniments. Per exemple, en les Olimpiades de Los Angeles , Reebok va ser el patrocinador oficial del bàsquet, tot i això, Nike es va beneficiar perquè va patrocinar a membres del “Dream Team” de bàsquet. En aquells mateixos jocs olímpics, Coca-Cola era el patrocinador oficial, però Pepsi va agafar a Marvin Johnson, un famós boxejador, com a model de la seva campanya publicitària, i això provocà encara més tensió entre les dues marques. Una de les causes per les quals ha proliferat aquest tipus d’estratègies és per la gran quantitat de recursos que s’utilitzen per obtenir els resultats desitjats. Per això, les estratègies de publicitat s’ho juguen tot en cada campanya publicitària . Aquí deixem un vídeo que mostra perfectament com és manipulada una informació:
 • Hi ha moltes maneres de detectar una publicitat enganyosa, aquí hi ha alguns exemples: · Publicitat que no inclou l'IVA, per tant dóna informació errònia. · Publicitat que porta a confondre una quantitat d'un servei prestat que després no arriba a complir-se, com els Kbps de capacitat d'una línia telefònica per navegar per Internet. · Ocultar condicions com penalitzacions econòmiques sobre lletra il·legible. · Limitació del servei mitjançant apartats en forma d'asterisc de condicions generals, un exemple seria una companyia telefònica que dóna una tarifa plana durant les 24 hores del dia quan després la limita a una quantitat de minuts als mes. Així doncs, coneixent una mica les característiques bàsiques d'aquesta publicitat enganyosa, hem de tenir compte i no deixar-nos enganyar com uns babaus!
 • EN AQUESTA DIPOSITIVA ES TRACTA DE QUE ELS ALUMNES S'ADONIN DE SI CONEIXEN EL PRODUCTE O UNA DE LES MARQUES DEL PRODUCTE. ALTRES EXEMPLES: - KLEENEX O MOCADORS DE PAPER - MERCROMINA O MERCURICROMO - CHUPA-CHUPS O CARAMEL AMB PAL - ALBAL O PAPER D'ALUMINI - DANONE O IOGURT - TRANCHETES O LLESQUES DE FORMATGE ETC...
 • Joventut Un dels sectors al que més afecta la publicitat és als adolescents. Però, per què??? La publicitat dirigida als adolescents adopta temàtiques que responen a aspectes essencials de la seva vida. Per això no és estrany veure anuncis que explotin els problemes dels joves mostrant imatges d’amistat, llibertat, amor, respecte i autenticitat. Una de les grans empreses, Coca-Cola , busca tenir una forta relació amb els joves mitjançant els seus anuncis. L’èxit d’aquesta empresa es mesura pel compliment del seu objectiu, que és donar a conèixer les qualitats del producte. Per a això recorre a valors o ideals establerts pels joves, pel que no educa ni forja valors, sinó que es limita a seguir les normes ja establertes . Parla el llenguatge dels joves, tracta els temes que ells tracten, i aquesta és la millor manera de captar la seva atenció. Per una altra banda, la rival directa de Coca-Cola, Pepsi , es dirigeix als joves mitjançant un aspecte més globalitzat: fa ús de personatges públics coneguts mundialment , com la cantant Britney Spears o el futbolista David Beckham. La imatge d’ells prenent Pepsi fa que molts joves es vegin identificats amb la marca pel simple fet que els seus ídols són els protagonistes dels seus anuncis. Tot i això, hi ha casos on es transmet la caricatura ideal de l’adolescència, i, per tant, s’allunya de la realitat, ja que molts joves no veuen semblant amb la seva realitat social o familiar. L’adolescència no és una etapa on tot és maco i divertit. Els joves solen adoptar certes actituds i tracten d’imitar el que veuen en pantalla . Volen evitar els seus problemes sentint-se bé amb ells mateixos buscant en la publicitat la manera d’imitar, i per tant, d’allunyar-se de la realitat en la qual viuen.
 • CLICANT EL DIBUIX DE L'ALTAVEU PODREM ESCOLTAR LA MÍTICA CANÇÓ: YO SOY AQUEL NECRITO DE LA MARCA COLACAO Y QUE ÉS LA QUE REPRESENTA L'ANUNCI IMPRÈS. 1r Vídeo : Pepsi utilitza al jugador de futbol David Beckham. · 2n Vídeo : Pepsi utilitza les cantants Beyoncé, Pink i Britney Spears i el cantant Enrique Iglesias. · 3r Vídeo : Anunci de Coca-Cola que mostra els valors humans. · 4t Vídeo : Anunci de Telefònica que posa en lletra petita els apartats més importants. · 5è Vídeo : Anunci de les sabates Lelly Kelly que volen vendre més a partir de regals per a nens petits. · 6è Vídeo : Anunci on el perfum fa ús del famós actor Antonio Banderas .
 • La chispa de la vida

  1. 1. LA PUBLICITAT
  2. 2. QUÈ ÉS LA PUBLICITAT ?La publicitat és una tècnica de comunicació comercial que intentainformar al públic sobre un producte o servei a través dels mitjansde comunicació amb lobjectiu de motivar el públic a consumir.
  3. 3. SEGONS LA SEVA FINALITAT LA PUBLICITAT Pot ser INSTITUCIONAL COMERCIALAmb lobjectiu de Amb lobjectiu de DONAR A CONÈIXER INFORMAR CREAR NECESSITATS PERSUADIR CONVÈNCER
  4. 4. LA PUBLICITATINSTITUCIONAL
  5. 5. LA PUBLICITAT COMERCIAL Els anuncis comercials anuncien productes com aliments, cotxes, neteja, calçats, roba, etc...
  6. 6. ON LA PODEM TROBAR? LA PUBLICITAT Pot ser RADIOFÒNICA TELEVISIVA OIMPRESA CINEMATOGRÀFICA a a a DIARIS RÀDIO TELEVISIÓREVISTES CINEMAINTERNET INTERNETTANQUES
  7. 7. LA PUBLICITAT IMPRESA És la que trobem en diaris i revistes, en tanques publicitàries i a internet. Solen constar duna combinació dimatges i textos escrits.
  8. 8. LA PUBLICITAT RADIOFÒNICAÉs la que escoltem per la ràdio en les diferents emissores. Aquesta publicitat combina la veu i la música.Sovint repeteixen melodies o eslògans de la publicitat televisiva.
  9. 9. LA PUBLICITAT TELEVISIVA OCINEMATOGRÀFICA És la publicitat que veiem a la televisió i al cinema. També la trobem a internet. Combinen imatges, veu, música i text escrit.
  10. 10. ELS RECURSOS DE LA PUBLICITAT ELS RECURSOS SónELS MISSATGES ELS MISSATGES LINGÜÍSTICS VISUALS
  11. 11. ELS RECURSOS LINGÜÍSTICS1. Preguntes retòriques. 2. Utilització dimperatius: Busque, compare y si encuentra algo mejor, cómprelo.3. Metàfores: CARDHU,regalo del cielo. 4.Comparacions.
  12. 12. ELS RECURSOS LINGÜÍSTICS5. Hipèrbole: Posiblemente, la mejor 6.Doble sentit.cerveza del mundo. 7. Rima. 8.Frases que suggereixen exotisme, sensualitat...
  13. 13. ELS RECURSOS VISUALS LESLÒGAN És breu, convincent i fàcil de recordar. És un recurs visual perquè la lletra és més gran i ocupa un espai privilegiat a lanunci. Sol haver-hi un text secundari que reafirma leslògan amb frases convincents, imatges visuals o música.
  14. 14. ELS RECURSOS VISUALS1. Personatges que són admirats. 2. Paisatges i elements positius. 4. Angle de visió. 3.Colors.
  15. 15. ESTRATÈGIESPUBLICITÀRIES Estratègies publicitàries: La gran competència existent entre les marques ha ocasionat la utilització destratègies de comunicació deslleials i, en alguns casos, s`ha arribat a utilitzar la mentida com a mitjà per a confondre o enganyar. Veiem aquest video de la marca Dove.
  16. 16. COCA-COLA VS PEP SIVISIONEU AQUESTS VIDEOS SOBRE LA GRANCOMPETÈNCIA ENTRE LES DUES MARQUES.
  17. 17. LA PUBLICITAT ENGANYOSAÉs aquella que utilitza missatges amb afirmacions que són diferents a les característiques, avantatges i/o beneficis del producte o servei.Indueixen a lerror afectant el comportament econòmic del consumidor o perjudica a un competidor.
  18. 18. LA PUBLICITAT SUBLIMINAL QUÈ VEIEU EN AQUESTES IMATGES DANUNCIS PUBLICITARIS?
  19. 19. INFORMACIÓ O MANIPULACIÓ?La publicitat MANIPULACIÓ!!!! exaltant les ens dóna a conèixer un producte seves qualitats i incitant el seu consum a un espectador específic, que el compra per la manera en què sanuncia, per tant, és manipulat. Hi ha arguments a favor i en contra.
  20. 20. DESMARCAT DE LES MARQUESCONEIXES EL PRODUC TE O LA MARCA?ANALGÈSIC Ó ASPIRINACOLACAO Ó CACAU EN POLS
  21. 21. LA PUBLICITAT i ELS JOVESEs fan servir temàtiques que responen a aspectes de la seva vida: Fan ús de personatges públics coneguts perquè els joves es- amistat - amor vegin i se sentin identificats amb la marca.- llibertat - respecte- autenticitat
  22. 22. I UNA ALTRACURIOSITAT...són els 20 Saps quins adjectius més utilitzats en publicitat? 1. nou 11. cruixent 2. bo/millor 12. elegant 3. lliure 13. gran 4. fresc 14. sorprenen 5. deliciós 15. real 6. complet 16. senzill 7. segur 17. brillant 8. net 18. extra 9. meravellós 19. segur 10. especial 20 ric
  23. 23. LA PUBLICITAT DAHIR I DAVUILa publicitat la fanels publicistes i, avegades, esdevenenpetites obresmestres.Tant les imatges comles músiques shanconvertit en part dela història del record.Aquí teniu algunsexemples danuncis.
  24. 24. APLICACIONS DIDÀC TIQUES DE LES PRESENTACIONS MULTIMÈDIA TÍTOL: LA CHISPA DE LA VIDA TEMA: LA PUBLICITAT ETAPA EDUCATIVA: PRIMÀRIA CICLE SUPERIOR MARIBEL MORAL LÓPEZ FEBRER 2012

  ×