El Sistema Solar

2,241 views
2,147 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,241
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
961
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El Sistema Solar

 1. 1. Sistema solar El Sistema Solar està format per una estrella central, el Sol, els cossos que l'acompanyen i l'espai que queda entre ells. Hi ha nou planetes que giren al voltant del Sol: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. La Terra és el nostre planeta i té un satèl.lit, la Lluna. Alguns planetes tenen satèl.lits, d'altres no. Els asteroides són roques més petites que també giren, la majoria entre Mart i Júpiter. A més, hi ha els cometes que s'apropen i s'allunyen molt del Sol. De vegades arriba a la Terra un fragment de matèria extraterrestre. La majoria s'encenen i es desintegren quan entren a l'atmosfera. Són els meteorits
 2. 2. EL sol És l'estrella més propera a la Terra i l'element més gran del Sistema Solar. Les estrelles són els únics cossos de l'Univers que emeten llum. El Sol és també la nostra principal font d'energia, que es manifesta, sobre tot, en forma de llum i calor. Exerceix una forta atracció gravitatòria sobre els planetes i els fa girar al seu entorn. Es va formar fa 4.500 milions d'anys i té combustible per a 5.000 milions més.
 3. 3. Els planetes Són astres que giren al voltant del Sol. No tenen llum pròpia, sinó que reflecteixen la llum solar. Els planetes tenen diversos moviments. Els més importants són el de rotació i el de translació. Pel moviment de rotació, giren sobre ells mateixos pel seu eix. Això determina la durada del dia del planeta. Pel de translació, descriuen òrbites en cercle a l'entorn del Sol. Cada òrbita és l'any del planeta.
 4. 4. Mercuri És el planeta més proper al Sol i el segon més petit del Sistema Solar. És menor que la Terra, però més gran que la Lluna.
 5. 5. Venus És el segon planeta del Sistema Tots dos es van Solar i el més semblant a la formar a la Terra pel seu tamany, massa, mateixa època, a densitat i volum. partir de la mateixa nebulosa.
 6. 6. La Terra És el nostre planeta i l'únic habitat. Es troba a l'ecosfera, un espai que envolta el Sol i que té les condicions necessàries perquè existeixi vida. Set de cada deu parts de la superfície terrestre són cobertes d'aigua. Els mars i oceans també ajuden a regular la temperatura. A més, l'aigua que s'evapora forma núvols i cau en forma de pluja o neu, formant rius i llacs. Als pols, que reben poca energia solar, l'aigua es gela i forma els casquets polars. El del sud és més gran i concentra la major reserva d'aigua dolça del planeta. L'escorça de la Terra està formada per plaques que suren sobre el mantell, una capa de materials calents i pastosos que, de vegades, surten per una esquerda formant volcans.
 7. 7. Asteroides Són una sèrie d'objectes rocosos o metàl.lics que fan òrbites a l'entorn del Sol, la majoria en el cinturó principal, entre Mart i Júpiter
 8. 8. Júpiter És el planeta més gran del Sistema Solar, té més matèria que tots els altres planetes junts i el seu volum és mil vegades el de la Terra. La Gran Taca Roja es una tempesta fortíssima, més gran que el diàmetre de la Terra, que dura des de fa 300 anys i provoca vents de 400 Km/h. Els anells de Júpiter són molt més senzills que els de Saturn. .
 9. 9. Saturn Saturn és el segon planeta més gran del Sistema Solar i l'únic que té anells visibles desde la Terra. Es veu clarament aplanat pels pols a causa de la ràpida rotació. És el setè planeta des del Sol i el tercer més gran del Sistema Solar. És també el primer que es va descobrir gràcies al telescopi. Neptú
 10. 10. És el planeta més exterior dels gegants gasosos i el primer que fou descobert gràcies a prediccions matemàtiques.
 11. 11. Plutó És el planeta més petit i el que s'allunya més del Sol. Es va descobrir al 1930, però és tant lluny que fins ara hem tingut poca informació. És l'únic que encara no ha estat visitat per cap nau terrestre.
 12. 12. Cometes Els homes primitius ja coneixien els cometes. Els més brillants es veuen molt bé i no s'assemblen a cap altre objecte del cel. Semblen taques de llum, sovint borroses, que van deixant un rastre o cabellera. Això els fa atractius i els envolta de màgia i misteri. Els cometes són cossos fràgils i petits, de forma irregular, formats per una barreja de substàncies dures i gasos congelats.
 13. 13. Meteorits La paraula meteorit significa fenòmen del cel i descriu la llum que es produeix quan un fragment de matèria entra a l'atmosfera de la Terra i es desintegra. Alguns dels meteorits que s'han estudiat sembla que venien de la Lluna i d'altres de Mart. La majoria, però, són fragments d'asteroides o de cometes. Octubre 2009 Mª José Baña http://www.xtec.cat/~rmolins1/univers/cat/

×