Europa amb les animacions (pau i alan)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Europa amb les animacions (pau i alan)

on

 • 112 views

 

Statistics

Views

Total Views
112
Slideshare-icon Views on SlideShare
112
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Europa amb les animacions (pau i alan) Europa amb les animacions (pau i alan) Presentation Transcript

  • Ara us explicarem algunes coses sobre l’Europa física!
  • EL SEU RELLEU Les principals unitats de relleu són:  La Gran Plana Europea (altiplans i massissos)  El Massís Central francès  Els Vosges  La Selva Negra, etc…  Les muntanyes del nord (antigues i desgastades)  Les serralades Escandinava  Els Urals  Les serralades del sud (recents i altes)  Les serralades Bètiques.  Els Pirineus, etc…
  • UNITATS DEL RELLEU
  • ELS SEUS RIUS Els vessants hidrogràfics:  El vessant àrtic: rius llargs i cabal important a l’estiu (a l’hivern glaçats).  Dvina Septentrional, Petxora.  El vessant atlàntic: rius llargs i cabalosos (pluges abundants)  El Duero, el Tajo, el Sena, la Garona, el Loira, l’Elba, el Rin.  El vessant mediterrani: rius curts i cabal escàs(estius poca aigua)  El Roine, el Po i l’Ebre (és el més llarg)  El vessant continental: rius llargs i cabal important. (A la primavera pluges i desglaç). Desemboquen en mars interiors: El mar Caspi i el mar Negre.  El Volga, l’Ural, el Danubi, el Dnièster, el Dnièper i el Don.
  • MAPA DELS VESSANTS HIDROGRÀFICS
  • LES COSTES Són retallades i irregulars. Destaca:  Penínsules. (envoltades en part d’aigua):  L’escandinava, la de Jutlàndia, la de Bretanya, la Ibèrica, la Itàlica, la Balcànica, etc.  Illes i arxipèlags. (Conjunt d’illes):  Islàndia, les illes Britàniques, les illes Balears, Còrsega, Sardenya, Sicília, Creta, etc.  Mars petits:  El Bàltic, el del Nord, el Cantàbric, l’Adriàtic, el Jònic, el Tirrè, l’Egeu, el Negre, etc.
  • MAPA DE LES COSTES
  • EL CLIMA I LA VEGETACIÓ C. Mediterrani T: estius secs i hiverns suaus. P: escasses i irregulars. V: boscos densos (fulla perenne: alzina i pi); zones de màquia. C. Atlàntic o Oceànic T: hiverns no gaire freds i estius força frescos. P: abundants tot l’any a l’estiu una mica més sec. V: boscos frondosos de fulla caduca(roure i faig). C. Continental T: extremes: hiverns molt freds i estius molt calorosos. P: escasses sobretot a l’estiu. V: hi ha Taigà ( boscos densos d’abets i pi negre); prats secs a l’estiu i estepa. C. Polar T: baixes, hiverns llargs i molt freds i estius curts i freds. P: escasses, en forma de neu. V: escassa, creix a l’estiu, formant la tundra.
  • MAPA DEL CLIMA
  • ELS CIMS I ELS RIUS CIMS 1 Mont Blanc(4.810 m) 2 Aneto(3.404 m) 3 Musala(2.925 m) 4 Gran Sasso(2.912 m) 5 Gerlachovski(2.655 m) 8 2 9 6 5 1 3 7 10 4 RIUS 6 Volga(3.520 km) 7 Danubi(2.860 km) 8 Rin(1.298 km) 9 Elba( 1.165 km) 10 Garona (525 km)
  • TREBALL REALITZAT PER Alan Gálvez Bernal 6è A Pau Felip Porcel