Ara us explicarem
algunes coses sobre
l’Europa física!
EL SEU RELLEU
Les principals unitats de relleu són:
 La Gran Plana Europea (altiplans i massissos)
 El Massís Central fr...
UNITATS DEL RELLEU
ELS SEUS RIUS
Els vessants hidrogràfics:
 El vessant àrtic: rius llargs i cabal important a l’estiu (a
l’hivern glaçats)....
MAPA DELS VESSANTS HIDROGRÀFICS
LES COSTES
Són retallades i irregulars. Destaca:
 Penínsules. (envoltades en part d’aigua):
 L’escandinava, la de Jutlàn...
MAPA DE LES COSTES
EL CLIMA I LA VEGETACIÓ
C. Mediterrani
T: estius secs i hiverns suaus.
P: escasses i irregulars.
V: boscos densos (fulla p...
MAPA DEL CLIMA
ELS CIMS I ELS RIUS
CIMS
1 Mont Blanc(4.810 m)
2 Aneto(3.404 m)
3 Musala(2.925 m)
4 Gran Sasso(2.912 m)
5 Gerlachovski(2.6...
TREBALL REALITZAT PER
Alan Gálvez Bernal

6è A
Pau Felip Porcel
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Europa amb les animacions (pau i alan)

530 views
241 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
530
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Europa amb les animacions (pau i alan)

 1. 1. Ara us explicarem algunes coses sobre l’Europa física!
 2. 2. EL SEU RELLEU Les principals unitats de relleu són:  La Gran Plana Europea (altiplans i massissos)  El Massís Central francès  Els Vosges  La Selva Negra, etc…  Les muntanyes del nord (antigues i desgastades)  Les serralades Escandinava  Els Urals  Les serralades del sud (recents i altes)  Les serralades Bètiques.  Els Pirineus, etc…
 3. 3. UNITATS DEL RELLEU
 4. 4. ELS SEUS RIUS Els vessants hidrogràfics:  El vessant àrtic: rius llargs i cabal important a l’estiu (a l’hivern glaçats).  Dvina Septentrional, Petxora.  El vessant atlàntic: rius llargs i cabalosos (pluges abundants)  El Duero, el Tajo, el Sena, la Garona, el Loira, l’Elba, el Rin.  El vessant mediterrani: rius curts i cabal escàs(estius poca aigua)  El Roine, el Po i l’Ebre (és el més llarg)  El vessant continental: rius llargs i cabal important. (A la primavera pluges i desglaç). Desemboquen en mars interiors: El mar Caspi i el mar Negre.  El Volga, l’Ural, el Danubi, el Dnièster, el Dnièper i el Don.
 5. 5. MAPA DELS VESSANTS HIDROGRÀFICS
 6. 6. LES COSTES Són retallades i irregulars. Destaca:  Penínsules. (envoltades en part d’aigua):  L’escandinava, la de Jutlàndia, la de Bretanya, la Ibèrica, la Itàlica, la Balcànica, etc.  Illes i arxipèlags. (Conjunt d’illes):  Islàndia, les illes Britàniques, les illes Balears, Còrsega, Sardenya, Sicília, Creta, etc.  Mars petits:  El Bàltic, el del Nord, el Cantàbric, l’Adriàtic, el Jònic, el Tirrè, l’Egeu, el Negre, etc.
 7. 7. MAPA DE LES COSTES
 8. 8. EL CLIMA I LA VEGETACIÓ C. Mediterrani T: estius secs i hiverns suaus. P: escasses i irregulars. V: boscos densos (fulla perenne: alzina i pi); zones de màquia. C. Atlàntic o Oceànic T: hiverns no gaire freds i estius força frescos. P: abundants tot l’any a l’estiu una mica més sec. V: boscos frondosos de fulla caduca(roure i faig). C. Continental T: extremes: hiverns molt freds i estius molt calorosos. P: escasses sobretot a l’estiu. V: hi ha Taigà ( boscos densos d’abets i pi negre); prats secs a l’estiu i estepa. C. Polar T: baixes, hiverns llargs i molt freds i estius curts i freds. P: escasses, en forma de neu. V: escassa, creix a l’estiu, formant la tundra.
 9. 9. MAPA DEL CLIMA
 10. 10. ELS CIMS I ELS RIUS CIMS 1 Mont Blanc(4.810 m) 2 Aneto(3.404 m) 3 Musala(2.925 m) 4 Gran Sasso(2.912 m) 5 Gerlachovski(2.655 m) 8 2 9 6 5 1 3 7 10 4 RIUS 6 Volga(3.520 km) 7 Danubi(2.860 km) 8 Rin(1.298 km) 9 Elba( 1.165 km) 10 Garona (525 km)
 11. 11. TREBALL REALITZAT PER Alan Gálvez Bernal 6è A Pau Felip Porcel

×