Your SlideShare is downloading. ×
Guide create community_blogmagyar
Guide create community_blogmagyar
Guide create community_blogmagyar
Guide create community_blogmagyar
Guide create community_blogmagyar
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Guide create community_blogmagyar

393

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
393
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Egyszerű iránymutató egy útmutató közösség blogjának létrehozásához 1. lépés. Menjen a http://wordpress.com/ honlapra A jobboldali oszlopban, menjen a Regisztrálás most pontra, és hozzon létre egy fiókot. Felhasználói nevet (javasoljuk: Közösség_neveOrszág), egy jelszót és egy e-mail címet kell itt megadnia, amelyet a Wordpress arra fog használni, hogy elküldje Önnek az aktiváló üzenetet. Kattintson a Következő gombra, és a Blog domain-je, a Blog címe fog megjelenni és itt van az a hely is, ahol kiválaszthatja a blogolásra használandó elsődleges nyelvet is. Válassza a nemzeti nyelvét, amely a menük nyelve is lesz. Kattintson a Regisztrációra. 2. lépés. Ellenőrizze az e-mail-jét a regisztráció érvényesítésére. Kap egy e—mail-t, amely hivatkozást tartalmaz, amelyre rá kell kattintania a fiókja aktiválásához. 3. lépés. Jelentkezzen be és menjen az Én Műszerfalamra, majd a Honlap meglátogatása menüpontra. Azt az először megjelenő szöveget Szerkesztheti, amelyet a Wordpress automatikusan bevezet, megváltoztatva a címet és a tartalmat egy üdvözlő üzenetre, a lehetséges látogatók részére. Itt magyarázza el, hogy az Önök közössége az egyik útmutató a RURENER projektben, írjon be valamennyi információt erről a projektről és adjon hozzá hivatkozást az Önök nemzeti honlapjához.
  • 2. 4. lépés. Ismét menjen az Én Műszerfalamra. Az alapértelmezett név itt Kubrick. Menjen a Témaváltoztatás menüpontra. Itt az aktuális téma Opciói fognak megjelenni. Válassza az Élőfejet ahhoz, hogy új képet töltsön fel az élőfejhez (mi a RURENER logót választottuk). Látogasson el a honlapra az eredmény megtekintése céljából. 5. lépés. Menjen ismét az Én Műszerfalam menüpontra, és adjon hozzá legalább három új oldalt: a. Kapcsolatfelvétel. Adjon meg olyan adatokat, mint a cím, kapcsolattartó személyek, telefonszám, fax, e-mail cím.
  • 3. b. Rólunk. Írjon néhány szót az Önök közösségéről. Emlékeztesse a látogatókat, hogy a blog célja a vita, a kérdések és a válaszok a hagyományostól eltérő energiák használatáról. c. Eredmények. Ide helyezzen el néhány információt a RES vagy a RUE területén Önök által már elért eredményekről, és ezen a területen a jövőbeni terveikről. Ez az oldal tartalmazhat hivatkozásokat olyan dokumentumokra, tanulmányokra, stb., amelyek a látogatóknak a hagyományostól eltérő energiák felhasználása területén aktuális, vagy jövőbeni tervekről szóló információkat nyújtanak. Példánkban, a Diamegosztáson beküldött .pdf dokumentumhoz készítettünk hivatkozást:
  • 4. 6. lépés. Adjon hozzá hivatkozásokat az Önök közösségeinek a nemzeti honlapon meglévő blogjaihoz.
  • 5. 7. lépés. Adjon a polgármestereknek (vagy bármilyen más elnevezésű személynek) felhasználói nevet és jelszót, azért, hogy a közösség adminisztrálhassa a blogját. Megjegyzések. Ezek csak a javaslataink. Hasznosnak találhatják, hogy az Önök irányító közösségeinek a blogjait másképpen konfigurálják … A román irányító közösségek blogjait a következő címeken találhatják meg: http://calimanestiromania.wordpress.com http://slanicromania.wordpress.com http://tascaromania.wordpress.com Bármilyen kiegészítés, kérdés, vagy megjegyzés esetén írhatnak nekünk a lili@ub.ro (Liliana) címre, vagy elenechita@yahoo.com (Elena) címre. Sok szerencsét kívánunk ezzel az eszközzel!

×