M.I. Klantambassadeurboek 2012

653 views
564 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
653
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
14
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

M.I. Klantambassadeurboek 2012

 1. 1. Waarom zijn wij klant vanManagement Instituut Nederland?
 2. 2. Waarom zijn wij klant vanManagement Instituut Nederland?
 3. 3. experts in projects& professionals ENTERPRISE INFORMATION MANAGEMENT information becomes inspiration k i n d e r o p v a n g risicoregio zuidelijk Noord-Holland
 4. 4. VoorwoordBeste Relatie,Met gepaste trots bieden wij u ons nieuwe “klantambassadeur”-boek aan. Het is een boek waarinklanten van Management Instituut Nederland optreden als ambassadeurs voor onze organisatie!En laten we eerlijk zijn: Het is nog altijd beter dat klanten zelf vertellen waarom ze voor ons hebbengekozen en hoe zij de samenwerking met ons ervaren, dan dat wijdit doen.Daarom vanaf deze plaats een hartelijk woord van dank aan al onzeklanten in het algemeen en in het bijzonder aan die klanten, die eenbijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit boek.Drs. Frank (L.J.) van Delft MBADirecteur Management Instituut Nederland B.V.
 5. 5. Met bijdragen van de volgende klanten van Management Instituut Nederland:Profit Organisaties Non Profit OrganisatiesAKOS Ben van Vuuren De Grabbelton Henriëtte en RenéAkzo Nobel Robin Poppelaars SchranderArgonaut Advies Bernardine van Toorn HoogheemraadschapBVR-Groep N.V. Martijn Jansen van Delfland Astrid HeiminkContego Packaging Group Wytske van den Kinderopvang-Ambacht Ron Seidler Maagdenberg De Klimboom Angelika PelsinkDGB Energie Mark Logtenberg Stichting OpenbareDONG Energy Paul van Duijvenijk Basisscholen Helmond Hans NootDura Vermeer Marieke van Gerner Psychologenpraktijk Oog Mieke EmmenIncentro Mathijs Kreugel Risicoregio ZuidelijkOcé Marianne Becks Noord-Holland Hans DuivenvoordenRoyal Haskoning Jing Zhang VU medisch centrum Martin KerslootSmurfit Kappa Zedek Gerbert de Ruiter
 6. 6. In december 2005 behaalde Management Instituut Nederland als eerste Nederlandse adviesbureaueen octrooi op het digitale dashboard voor onderzoek genaamd NarrowCoach. Vanaf dat moment iser een nog steviger fundament gelegd onder ons bedrijf omdat we hierdoor in staat waren te adviserenvanuit concreet (!) cijfer- en feitenmateriaal. Dat onze klanten de inmiddels bekende drie-traps aanpakvan onderzoek, advies en implementatie rondom verandertrajecten hebben gewaardeerd, blijkt uitde mooie feedback en klantwaardering die we tot op de dag van vandaag mogen ontvangen.Daarnaast prijzen we onszelf gelukkig dat klanten de te vergeven opdrachten nog altijd oprecht aanons gunnen. Wij werken elke dag met veel passie om het vertrouwen dat ons wordt geschonkenom te zetten in concrete resultaten voor diezelfde klanten. Wij zijn immers pas tevreden als we deklantverwachtingen hebben overtroffen….!Tenslotte is een woord van dank op zijn plaats voor ons eigen team. Een hechte groep van sympathiekeen deskundige senior consultants en projectleiders waar nog altijd veel potentie in schuil gaat. Zij zijnuiteindelijk samen met onze klanten, de drijvende kracht achter Management Instituut Nederland.Veel leesplezier toegewenst bij dit boek van en voor klanten!Management Instituut Nederland B.V.Altenaweg 20A, 5145 PC WaalwijkTelefoon: 0416 - 34 96 50www.managementinstituut.nl
 7. 7. Akos experts in projects & professionals AKOS is zich er terdege van bewust dat het voor het behoud van haar personeel van groot belang is om veel aandacht te schenken aan de medewerkertevredenheid. NarrowCoach blijkt voor ons MTO een uitstekende tool te zijn, waarmee wij continu de algemene en individuele tevredenheid van de medewerkers monitoren en tijdig knelpunten kunnen signaleren. We hebben daarmee in korte tijd al concrete resultaten geboekt. Zo is bijvoorbeeld onze reistijdenregeling beter afgestemd op de behoefte van de medewerkers en zijn verschillende individuele gevallen van onvrede tijdig gesignaleerd en opgelost. De score van de algemene tevredenheid steeg daarmee in 3 maanden tijd van 6,77 naar 7,45. De loyaliteit steeg in die periode van 7,27 naar 8,02! Ben van Vuuren DirecteurAKOS is een ingenieurs- en adviesbureau voor de industrie, met hoogopgeleide technische professionals. Professionalsdie bijzonder schaars zijn in de arbeidsmarkt. Een unieke combinatie, die is voortgekomen uit de samenvoeging van AKOSEurope en Eastec AKOS. AKOS speelt in op de groeiende vraag binnen de Nederlandse industrie naar hoogwaardigetechnische kennis en flexibiliteit.
 8. 8. Akzo Nobel Management Instituut Nederland: Onze partner in Talent Development. Talent Development is een van de hoekstenen in het realiseren van onze strategie en centraal in een van onze core values “Developing the talents of our people”. Het inzage krijgen waar precies onze medewerkers verder te ontwikkelen zijn dan wel waar ze zelf verder op moeten focussen blijft een uitdaging maar met de instrumenten van Management Instituut Nederland hebben we hier bruikbare handvatten gevonden. Robin Poppelaars  sBU Director HR Automotive & Aerospace Coatings EMEAAkzo Nobel is ’s werelds grootste producent van  verf en  coatings en een belangrijke producent van  specialty chemicals.Wij maken innovatieve producten voor industrieën en consumenten in de hele wereld en werken met passie aan deontwikkeling van duurzame antwoorden voor onze klanten. Bekende merken als Flexa, Sikkens, International en Eka makendeel uit van onze portefeuille. AkzoNobel, met hoofdkantoor in Amsterdam, is een een Global Fortune 500 company diezich steeds bovenaan de Dow Jones Sustainability Indexes bevindt. AkzoNobel heeft activiteiten in meer dan 80 landen en55.000 werknemers wereldwijd, die zich inzetten om een uitstekende prestatie te leveren en Vandaag Antwoord te geven opde Vragen van Morgen ofwel Tomorrow’s Answers Today™.
 9. 9. Argonaut Advies Al een aantal jaar werken we tot onze volle tevredenheid samen met Management Instituut Nederland. In nauwe samenwerking worden de klant- en medewerkersonderzoeken opgezet en uitgevoerd. De resultaten zijn direct online te benaderen, waarbij we zelf verbanden kunnen leggen en conclusies trekken. Indien gewenst maken we voor de analyse van de resultaten natuurlijk ook gebruik van de expertise van Management Instituut Nederland. De managementinformatie geeft ons de mogelijkheid ons bedrijfsproces continu te verbeteren en daarmee ons doel te halen en ons succes te vergroten. We hechten veel waarde aan onze prettige samenwerking. Bernardine van Toorn KwaliteitsmanagerArgonaut Advies is een onafhankelijke adviesorganisatie met vele jaren ervaring op het gebied van sociaal-medische advisering.Wij beschikken over een uitgebreide kennis van wetten en regelingen op het gebied van inkomen, arbeid, inburgering, welzijnen maatschappelijke participatie. Daarnaast hebben wij een goed inzicht in het daaraan gerelateerde gemeentelijke beleid enverordeningen en de kenmerken en behoeften van de doelgroep. Dit maakt ons een ideale sparringpartner voor gemeentenen andere overheidsinstellingen. Argonaut Advies maakt onderdeel uit van het Nederlandse Zorg Centrum (NZC)
 10. 10. BVR-Groep N.V. NarrowCoach ondersteunt de BVR-Groep in de jaarlijkse meting van medewerkertevredenheid. Het innovatieve karakter van deze digitale onderzoeksmethode in combinatie met de professionele begeleiding (voor, tijdens en na) leidt tot waardevolle dashboards en krachtige verbeterplannen voor onze organisatie en medewerkers. Martijn Jansen Manager Personeel & OrganisatieDe BVR-Groep N.V. bestaat sinds 1984 en ontwikkelde zich in de loop der jaren van onderaannemer tot all-round bouwgroep.Door de uitbreiding van activiteiten groeide de Groep uit tot een sterke marktspeler in Zuid-West Nederland en daarbuiten.De Groep ontwikkelt en bouwt projecten van uiteenlopende aard, waarbij alle denkbare aspecten van het bouwen de revuepasseren. Te weten: woningbouw, utiliteitsbouw, particuliere woningbouw, projectontwikkeling, herstructurering, renovatie,stadsvernieuwing en combinaties daar van. Als ontwikkelaar en bouwer staat de BVR-Groep bekend als betrouwbare partnermet kennis van zaken, know how, ervaring en daadkracht. Dit maakt het mogelijk om ook aan grootschalige en complexeprojecten een structurele bijdrage te leveren. Wie kiest voor de BVR-Groep, kiest voor kwaliteit en continuïteit!
 11. 11. Contego Packaging Group NarrowCoach is een uitstekende tool om te meten in welke mate onze klanten onze producten & diensten ervaren. Hoe beoordelen zij oa het kennisniveau & communicatie met onze medewerkers? Kortom: welke factoren maken dat de klant tevreden is? Niet alleen dit inzicht, maar zeker ook de verwachtingen van onze klanten zijn voor Contego van groot belang. Wytske van den Maagdenberg Coordinator Customer Services Cartons, HoogerheideContego Packaging Group bestaat uit twee gespecialiseerde divisies die vanuit 14 Europese fabrieken innovatieveverpakkingsoplossingen voor uiteenlopende sectoren leveren. Contego Cartons produceert hoogwaardige producten tenbehoeve van een optimale draagwijdte voor het uiteenlopende productassortiment van onze klanten, waaronder  bevrorenen gekoelde levensmiddelen, ontbijtgranen, koekjes en brood, afhaalmaaltijden, banketbakkersproducten, (sterke)drankenindustrie, huishoudelijke artikelen en dierenvoeding.
 12. 12. DGB Energie Wij werken sinds 2010 samen met Management Instituut Nederland. De resultaten uit het klanttevredenheid onderzoek hebben ons inzicht in het serviceniveau van onze dienstverlening gegeven. De resultaten geven ons diverse handvatten om het serviceniveau verder te optimaliseren en nóg specifieker op klantwensen in te kunnen spelen. DGB Energie heeft mogen ervaren dat Management Instituut Nederland veel waarde hecht aan de sleutelwoorden helder en betrouwbaar in haar dienstverlening, evenals wij dat doen in onze eigen organisatie. In Management Instituut Nederland hebben wij dan ook een gedegen samenwerkingspartner gevonden. Mark Logtenberg Directeur DGB EnergieDGB Energie is energie van boeren voor boeren.DGB is een dienstverlenend bedrijf voor de agrarische sector. Ontstaan uit de NVV, opgericht door een varkenshouder enooit gevestigd op een deel van zijn varkenshouderij. De wortels van DGB liggen dan ook in de agrarische sector. Hierdoorspreekt DGB Energie de agrarische taal, kent de cultuur en de specifieke problemen op een boerenbedrijf. DGB Energiedraagt de agrarische sector een warm hart toe. Nieuwe en bestaande klanten zien DGB Energie graag als energieleveranciervanwege de persoonlijke benadering en hoogwaardige klantenservice.
 13. 13. DONG Energy Samen met het Management Instituut Nederland komen wij altijd tot zeer interessante inzichten waarmee we de tevredenheid van onze zakelijke klanten kunnen vergroten. Paul van Duijvendijk Marketeer BTB Dong Energy Sales B.V.DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten, waarvan 150.000 inNederland. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt. In Nederland is DONG Energy leveranciervan gas en elektriciteit voor particulieren, bedrijven en instellingen in Nederland. Door onze lokale werkwijze zijn wij ergbetrokken bij onze klanten. Maar u kunt natuurlijk ook rekenen op een internationaal netwerk met maximale ondersteuning.Klanten kunnen 24 uur per dag rekenen op onze expertise. Want we doen meer dan alleen het leveren van energie.
 14. 14. Dura Vermeer Elke keer zodra we de klanttevredenheidsmeting versturen, begint de energie hier sneller te stromen! Reacties van klanten komen vaak direct binnen waar we concreet iets mee kunnen! NarrowCoach vergroot enorm ons inzicht in hoe onze klant een project heeft ervaren. Wat de reactie ook is, we kunnen als organisatie hier heel veel van leren! Directies, projectleiders en collega’s zijn elke keer erg nieuwsgierig hoe de klant reageert. Voor Dura Vermeer betekent dit meetinstrument een eerste belangrijke stap in het ontwikkelen op klantgerichtheid. Marieke van Gerner Marketing Manager Dura Vermeer Divisie Infra BVDura Vermeer richt zich specifiek op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit en vrije tijd diezij vertaald willen zien in bouw of infrastructurele oplossingen. Van eenvoudig tot complex. Van kleinschalig tot groot. Onzeproducten lopen uiteen van de ontwikkeling en bouw van woningen, kantoren en multifunctionele centra tot het bouw-en woonrijpmaken van terreinen en gronden, het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van wegen, het ontwerpen enbouwen van kunstwerken (bruggen, viaducten, tunnels), het aanleggen van ondergrondse kabels en leidingen, het bouwenen onderhouden van spoorwegen en het saneren van vervuilde gronden. Via advies- en ingenieursbureau Advin kunnen wijonze klanten een dienstverlening aanbieden op het gebied van engineering van bouw- en infraprojecten.
 15. 15. ENTERPRISE INFORMATION MANAGEMENTIncentro information becomes inspiration Het draait bij ons om onze mensen. Cruciaal om te weten wat er volgens hen goed gaat en beter kan. De monitor van Management Instituut ondersteunt ons daarbij. Met name de analytische mogelijkheden en de historische gegevens in NarrowCoach leveren ons extra inzichten op. Dit helpt ons om constant in beweging te blijven.   Mathijs Kreugel Directeur Incentro is een ICT consultancy bedrijf met 100% focus op Enterprise Information Management. Door deze focus kan Incentro als geen ander informatie verrijkt, relevant en compleet aanbieden aan de medewerkers van haar opdrachtgevers. Het gevolg? Mensen raken geïnspireerd. De informatie biedt ze nieuwe inzichten en ideeën. Waardoor ze alerter en sneller kunnen inspelen op nieuwe situaties en ontwikkelingen.
 16. 16. Océ Ervaringen uit het verleden geven bij Management Instituut Nederland ook garantie voor de toekomst. In 2007 zijn we gestart met het 1e onderzoek. De gebruikersvriendelijkheid van het dashboard Narrow Coach, de kennis en kunde van de medewerkers, de snelle reactie bij vragen en het continu meedenken en kijken met een kritische blik, maakt van de samenwerking een hoog scorende dimensie. Narrow Coach wordt binnen Océ Nederland ingezet voor klantonderzoek, klantbehoefte onderzoek, peilen van tevredenheid ten aanzien van levering en service en het medewerkerbelevingsonderzoek. De resultaten worden succesvol gebruikt om de kwaliteit van de dienstverlening te optimaliseren. Marianne Becks Manager Satisfaction ResearchOcé is een van ’s werelds grootste leveranciers op het gebied van document management en printen voor professionals. Hetbrede aanbod van Océ omvat kantoorsystemen voor printen en kopiëren, snelle digitale productieprinters en grootformaatprintsystemen voor zowel technische documentatie als display graphics in kleur. Daarnaast biedt de onderneming haarklanten innovatieve diensten op het gebied van consultancy, uitbesteding en financiering. Océ-Nederland B.V. verzorgt in envanuit ’s-Hertogenbosch met bijna 1500 medewerkers de marketing, verkoop en support van de Océ producten en dienstenin Nederland.
 17. 17. Royal Haskoning In de afgelopen twee jaar hebben wij (Royal Haskoning) meer dan 20 zeer diverse onderzoeken verricht met behulp van NarrowCoach. Twee belangrijke voorbeelden hiervan zijn ons medewerkerstevredenheidsonderzoek en klanttevredenheidsonderzoek die beide meertalig en wereldwijd worden uitgevoerd. Op basis van de onderzoeksresultaten zijn we in staat om te bepalen waar we voor staan en welke wensen en behoeften er zijn, om vervolgens concrete verbeteringsacties te formuleren en ondernemen. Via NarrowCoach kunnen we ook de trend volgen om te zien of er iets verbeterd is. Verder zijn we tevreden over de prijs- en kwaliteitverhouding, en de snelheid waarmee Management Instituut Nederland hun producten en diensten oplevert. Dr. Ir. Jing Zhang Onderzoek expertRoyal Haskoning is een onafhankelijk, internationaal actief adviesbureau opererend vanuit een technische achtergrond.Samen met onze opdrachtgevers werken we aan duurzame en innovatieve oplossingen voor vraagstukken rond de interactietussen de mens en zijn omgeving. Daarmee dragen we sinds 1881 bij aan het succes van onze opdrachtgevers en creërenwe positieve maatschappelijke effecten. Onze opdrachtgevers kunnen we, waar ook ter wereld, onze multidisciplinairekennis en adviesdiensten lokaal aanbieden: van voorbereiding tot uitvoering, van ontwerp tot realisatie, van een enkel projecttot volledige programma’s. Daarbij bestrijken we een breed gebied, variërend van stad en gebouw, infrastructuur en havens,industrie en energie, water en milieu.
 18. 18. Smurfit Kappa Zedek Wij als Smurfit Kappa Zedek doen nu al een kleine drie jaar zaken met Management Instituut Nederland en ervaren hun werkzaamheden en de bijbehorende support als zeer professioneel. Zij voeren niet alleen het gevraagde uit, maar geven daar waar nodig ook tegengas als ze vanuit hun ervaring vinden dat we zaken wellicht vanuit een verkeerde optiek beschouwen. Dit geeft meerwaarde aan een bureau, getuigd van lef en is iets wat wij zeer waarderen. Smurfit Kappa Zedek maakt deel uit van een wereldwijde grote organisatie, maar wij zouden vol vertrouwen Management Instituut Nederland voordragen aan andere Smurfit Kappa bedrijven, mochten zij een partner zoeken op het gebied van imago en klantwaarderingsonderzoeken. Zowel de aanpak via internet alsook de persoonlijke aanpak is een metier dat zij zeer goed beheersen. Gerbert de Ruiter Marketing ManagerSmurfit Kappa Zedek is one of the leading companies in the field of offset/silk screen coated corrugated board in Europe.Smurfit Kappa Zedek manufactures top quality consumer packaging and point of sale display material.
 19. 19. De Grabbelton k i n d e r o p v a n g De Grabbelton is steeds op zoek naar verbeteringen. Door middel van een tevredenheidonderzoek en de verkregen onderzoeksresultaten kunnen wij onze dienstverlening nog meer laten aansluiten op de eisen en wensen ten aanzien van de zorg voor het kind. Na jaren samengewerkt te hebben met een ander bureau hebben wij dit jaar de overstap gemaakt naar Management Instituut Nederland. De aanleiding hiervan was dat de persoonlijke benadering van Management Instituut Nederland door ons als heel prettig werd ervaren. Daarnaast kon Management Instituut Nederland de dienstverlening inzake het tevredenheidonderzoek beter op onze organisatie afstemmen. Zo waren er meer mogelijkheden voor het aanpassen van de vragenlijst, sprak de aanpak en opzet van de vragenlijsten ons meer aan, was de aanpak erg snel en effectief, werd er meegedacht over andere vormen van enquêtes (zoals evaluatie- en exitenquêtes) en werd er een duidelijke, mondelinge terugkoppeling gedaan van de onderzoeksgegevens. Door het, naar aanleiding van het tevredenheidonderzoek, goed in kaart brengen van onze kwaliteiten en het adviseren op dit gebied konden wij onze sterke punten verder uitlichten en onze verbeterpunten efficiënt en effectief aanpakken. Wij zijn zeer tevreden over de professionele benaderingswijze en aanpak van Management Instituut Nederland en zullen de samenwerking dan ook, wat ons betreft, nog heel wat jaartjes voortzetten. Henriëtte en René Schrander Directie de GrabbeltonKinderopvang is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Toch blijven wij het bijzonder vinden als u overweegtom uw kind voor één of meerdere dagdelen aan ons toe te vertrouwen in de dagopvang, buitenschoolse opvang ofgastouderopvang. Echt een kwestie van vertrouwen. De Grabbelton bestaat vanaf november 1996 en biedt hoogwaardigekinderopvang op verschillende locaties in Geldrop. Van dagopvang, buitenschoolse opvang tot het gastouderbureau. DeGrabbelton biedt elke ouder een passend aanbod. Welk ‘product’ u ook van ons afneemt: u bent verzekerd van dezelfdeGrabbelton-aanpak. We spelen altijd maximaal in op de ontwikkelingsfases en behoeften van elk kind.
 20. 20. Hoogheemraadschap vanDelfland Het Hoogheemraadschap van Delfland streeft naar een goede en prettige samenwerking met al zijn leveranciers. Via tussentijdse evaluatiegesprekken willen we komen tot een goed partnerschap en zo de samenwerking naar een hoger niveau brengen. Het digitale dashboard NarrowCoach helpt ons dit doel te bereiken. Astrid Heimink Sector EFZ/EFZ ManagementDelfland is een van de vijfentwintig waterschappen die ons land telt. Het gebied waarbinnen Delfland zijn taken uitoefent,wordt begrensd door de Noordzee, de Nieuwe Waterweg en de lijn Berkel en Rodenrijs, Zoetermeer en Wassenaar. Op41.000 hectare wonen en werken bijna 1,4 miljoen mensen en zijn zo’n 40.000 bedrijven gevestigd. Daarmee is het gebiedvan Delfland een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden van Nederland. Het gebied staat bovendienbekend om zijn intensieve glastuinbouw.
 21. 21. Kinderopvang-Ambacht Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Management Instituut Nederland. De begeleiding is prima, er wordt actief meegedacht en de communicatie verloopt prettig. NarrowCoach biedt ons uitstekende mogelijkheden inzicht te verwerven in de mening en wensen van onze klanten.   Ron Seidler DirecteurKinderopvang-Ambacht is al 20 jaar dé kinderopvangorganisatie van Hendrik-Ido-Ambacht en voor veel kinderen en hunouders een onmisbaar onderdeel van hun dagelijks leven. Wij hebben de ambitie hét ontwikkelcentrum voor kinderen te zijnmet de focus op plezier, ontwikkeling en innovatie. We betrekken de directe omgeving van het kind hier actief bij en werkensamen met lokale partners.
 22. 22. De Klimboom Wij werken sinds een jaar samen met Management Instituut Nederland op het gebied van onderzoek onder onze klanten en relaties. Ik waardeer het zeer dat zij steeds weer scherp met ons meedenken. Verrast was ik over het gebruiksgemak van NarrowCoach. Angelika Pelsink Directeur De Klimboom, stichting voor kinderopvangDe Klimboom is een middelgrote kinderopvangorganisatie waar 300 medewerkers werken vanuit 27 kinderopvanglocatiestussen Amsterdam en Utrecht. Onze naam is niet alleen De Klimboom, we zijn het ook. Onze boom staat symbool voorhoe wij omgaan met kinderen, ouders, scholen en elkaar, in onze kinderdagverblijven, gastouderopvang en buitenschoolseopvang. Kinderopvang zien wij als een leuke en leerzame aanvulling op de gezinssituatie en uitbreiding van de wereld vanhet kind.
 23. 23. Stichting OpenbareBasisscholen Helmond Als Stichting verzorgen wij openbaar basisonderwijs voor een grote groep kinderen in de gemeente Helmond. Onze kernwaarden hebben wij als volgt samengevat: kindgericht – toekomstgericht – resultaatgericht – maatschappijgericht. Om onze opdracht goed te kunnen vervullen en onze kwaliteit te verbeteren, peilen wij regelmatig de tevredenheid van leerlingen, ouders en medewerkers. NarrowCoach is voor ons hét instrument om deze gegevens te verzamelen en te analyseren, op basis waarvan wij verantwoorde beleidskeuzes kunnen maken voor een nieuwe planperiode. Hans Noot directeur bestuurder Stichting OBS HelmondStichting Openbare Basisscholen Helmond vertegenwoordigt het openbaar basisonderwijs in de gemeente Helmond. Destichting beheert zeven openbare basisscholen verspreid over heel Helmond. Eén stichting, maar zeven scholen met eeneigen identiteit. Allemaal werkend vanuit de visie van het openbaar onderwijs met als gezamenlijk motto: ‘Samen lerensamen leven!’
 24. 24. Psychologenpraktijk Oog Sinds 2011 evalueren we de medewerkers- en cliënttevredenheid op onze psychologenpraktijk met het onderzoeksinstrument NarrowCoach van Management Instituut Nederland. We hebben goede begeleiding gekregen bij het formuleren van de juiste vragen zodat we meten wat we willen meten. Het instrument geeft een inzichtelijke en duidelijke weergave van de resultaten waarmee we de hulpverlening binnen onze praktijk verder kunnen verbeteren. De samenwerking met Management Instituut Nederland verloopt goed en we zijn erg tevreden over de betrokken en deskundige ondersteuning die we krijgen.   Dr M.J. Emmen, GZ-psycholoogPsychologenpraktijk Oog in Eindhoven is een algemene praktijk voor psychologie en pedagogiek, waar kinderen, adolescenten,ouders en volwassenen terecht kunnen voor psychologische hulpverlening. Psychologenpraktijk Oog heeft drie afdelingen:De afdeling Oog voor Volwassenen biedt primair eerstelijnszorg voor volwassenen. De afdeling Oog voor Kind en Gezin biedtprimair tweedelijnszorg voor kinderen en hun ouders. De afdeling Oog voor Groei biedt trainingen en cursussen aan voorkinderen, ouders, hulpverleners en teams die behoefte hebben aan Groei in hun persoonlijke ontwikkeling.Website: http://www.pp-oog.nl.
 25. 25. risicoregio zuidelijkRisicoregio Zuidelijk Noord-HollandNoord-Holland In het najaar van 2010 heeft Management Instituut Nederland de opdracht gekregen een onderzoek uit te voeren naar de vitaliteit van docenten in het voortgezet onderwijs. Dit betekende voor Management Instituut Nederland het inzetten van beproefde instrumentaria (Quinn) bij een nieuwe doelgroep. De aanpak bleek er een te zijn van meedenken, schakelen en meebewegen met een grote groep van uiteenlopende individuen. Treffend is de positieve insteek en de vasthoudendheid om er een succes van te maken, waardoor de samenwerking uitstekend verliep en nog steeds verloopt. Kortom, Management Instituut Nederland bewijst een integere en betrouwbare partner te zijn. Wat men leert tijdens het proces, weet men ook snel aan te wenden om het onderzoek zo optimaal mogelijk uit te voeren. Hans Duivenvoorden projectmanager risicoregio Zuidelijk Noord-Holland De risicoregio Zuidelijk Noord-Holland is een platform van schoolbesturen, welke met een subsidie van het Ministerie van OCW het (aanstaande) lerarentekort in het voortgezet onderwijs probeert terug te dringen. Een van de activiteiten die worden ondernomen is het doen van onderzoek naar de inzetbaarheid en motivatie van docenten. Gelet op de werkdruk, de te verwachte beperkte instroom van jonge nieuwe docenten en de verhoging van de AOW-leeftijd maakt de zorg om de vitaliteit van docenten tot een speerpunt binnen de risicoregio. In het platform participeren 19 schoolbesturen, goed voor een kleine 60 scholen. Tot nu toe doen 5 besturen (8 scholen/90 docenten) aan het onderzoek mee.
 26. 26. VU medisch centrum Management Instituut Nederland heeft in samenwerking met een werkgroep een enquête ontwikkeld en uitgezet waarmee de psychosociale arbeidsbelasting en werkdrukbeleving onder arts-assistenten is gemeten. Samen met Management Instituut Nederland zijn er zogenaamde dialooggespreken gevoerd; een begeleide dialoog waarin arts-assistenten en opleiders van een vakgroep met elkaar in gesprek gingen over de resultaten van dit onderzoek. Zowel bij het ontwikkelen en uitvoeren van de enquête, als bij het begeleiden van de dialooggesprekken heb ik bijzondere waardering voor het samen doen, de klantgerichte en flexibele houding en het betrokken luisteren naar betrokkenen. Martin Kersloot Beleidsadviseur Gezondheid en Arbo P&O-ExpertiseVU medisch centrum wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszog en daarmee aan het welzijnvan mensen. Als universitair medisch centrum richt VU medisch centrum zich op een vooraanstaande positie in onderwijsen opleiding, wetenschappelijk onderzoek en patiëntzorg. VU medisch centrum biedt een uitdagend en ambitieus denk- enwerkklimaat waarin plezier, respect, integriteit en dienstbaarheid voorop staan.
 27. 27. Bedrijfspresentatie Management Instituut NederlandManagement Instituut Nederland is een begrip als het gaat omonderzoek en verandering. Specialist in onderzoek naar klanten,medewerkers, leveranciers en websites. Wij “verleiden” onzeopdrachtgevers door inhoudelijk en kwalitatief hoogwaardigeproducten (NarrowCoach), diensten en concepten aan tebieden tegen onderscheidende tarieven. Onze klanten zijn onzeambassadeurs.Management Instituut Nederland is trots om zich een Full-Service Bureau te kunnen noemen. Immersna het stellen van een juiste diagnose via Onderzoek is een medewerker, klant of organisatie nogniet altijd volledig geholpen. Advies is dan vaak een belangrijke toegevoegde waarde. Bovendienis Management Instituut Nederland ook in staat om het uitgebrachte advies daadwerkelijk in deorganisatie te implementeren. “Practice what you preach” noemen wij dat.Management Instituut Nederland werkt voor vele profit (o.a. Arcadis, Royal Haskoning, Draka) alswelvoor non-profit instellingen (o.a. ziekenhuizen, woningcorporaties, waterschappen, gemeenten,ministeries). Daarnaast is Management Instituut Nederland het eerste en tot nu toe enige bureau inNederland dat volledig in eigen beheer een digitaal dashboard voor onderzoek (NarrowCoach) heeftweten te ontwikkelen waarop patent is verleend door het Nederlands Octrooi Centrum.
 28. 28. Op het gebied van Change Management worden werkzaamheden verricht aan de Business SchoolNederland en aan de Business School Rotterdam.Tenslotte: Management Instituut Nederland scoort op klanttevredenheid en -loyaliteit een 8,4 enheeft bijzondere expertise als het gaat om onderzoek- en veranderprocessen op het speelveld vanHR & Marketing.Zie ook:www.managementinstituut.nl
 29. 29. ColofonAfbeeldingen en tekstendoor betrokken organisatiesen Management InstituutNederland.© 2012 Management InstituutNederlandAlle rechten voorbehouden.Niets uit deze uitgave magworden verveelvoudigd.Opmaak en druk:Drukkerij Gianotten B.V. Tilburg
 30. 30. Een herinnering die blijft! Villa Pardoes is een vakantieverblijf voor gezinnen met een kind in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte. Feit is dat het altijd om ingrijpende ziekteprocessen gaat die het totale gezinsleven zwaar onder druk kunnen zetten. Daarom bie- den wij jaarlijks zo’n 400 kinderen uit Nederland en Vlaanderen samen met hun familie gratis een fantastische week vakantie aan, waarbij de ziekte even op de achtergrond komt. Kijk voor meer informatie op onze website www.villapardoes.nl. ”De directeur van het Management Instituut Nederland, Frank van Delft,heeft Villa Pardoes ook in zijn hart gesloten. Hij is al jarenlang actief als vrijwilliger en sponsorambas-sadeur / adviseur van de Villa. Samen met hem wordt thans bekeken of de Narrow Coach kanworden ingezet om het sponsornetwerk van Villa Pardoes verder te optimaliseren.”Peter Persoon, Algemeen Directeur Villa PardoesWilt u net zoals Frank van Delft ook iets voor Villa Pardoes betekenen en bijvoorbeeld in het kadervan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) sponsor worden van Villa Pardoes, dan kuntu rechtstreeks contact opnemen met de Algemeen Directeur van Villa Pardoes, de heer PeterPersoon op telefoonnummer 0416 - 387 222.

×