Stakeholder management qb

  • 725 views
Uploaded on

 

More in: Career , Business , Technology
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Be the first to comment
    Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
725
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
22
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
    No notes for slide

Transcript

  • 1. Question bank on Stakeholder Management PMBOK-5 1. Project stakeholder management includes all of the following except a. Identify the people, groups, or organizations that could impact or be impacted by the project. b. Analyze stakeholder expectations and their impact on the project. c. Develop appropriate management strategy for effectively engaging stakeholders in project decisions and execution. d. Develop strategies to avoid the incorporation of changes suggested by the stakeholders. 2. Project stakeholder management focuses on a. Continuous communication with the stakeholders to understand their needs and expectations. b. Addressing issues as they occur. c. Managing conflicting interests. d. Fostering appropriate stakeholder engagement in project decisions and activities. e. All of the above. 3. What should be the key project objective? a. Completion of project within schedule and time. b. Avoid scope changes in the project. c. Stakeholder satisfaction d. Completion of project within cost. 4. The process of identifying the people ,groups, or organizations that could impact or be impacted by a decision ,activity, or outcome of the project and analyzing and documenting relevant information regarding their interests,involvement,interdependencies, influence and potential impact on the project is a. Control Stakeholder Management
  • 2. b. Manage stakeholder Engagement c. Identify stakeholders d. Stakeholder Analysis. 5. The process of development of appropriate management strategies to effectively engage stakeholders throughout the project lifecycle, based on analysis of their needs, interests and potential impact on project success. a. Control stakeholder Management b. Manage stakeholder engagement c. Plan stakeholder management d. Control stakeholder engagement. 6. The process of communicating and working with stakeholders to meet their needs and expectations, address issues as they occur, and foster appropriate stakeholders engagement in project activities throughout the project lifecycle is called a. Control stakeholder engagement b. Manage stakeholder engagement c. Plan stakeholder management d. Control stakeholder Engagement. 7. The process of monitoring overall project stakeholder relationships and adjusting strategies and plans for engaging stakeholders is called a. Control stakeholder engagement b. Manage stakeholder engagement c. Plan stakeholder management d. Control stakeholder engagement. 8. Which of the following is not input to the Identify stakeholders process a. Project charter b. Project documents c. Procurement documents d. Organizational process assets e. Enterprise environmental factors.
  • 3. 9. Which of the following is not a tool & technique for the Identify stakeholder’s process? a. Stakeholders analysis b. Expert judgment c. Meetings d. Analytical techniques. 10. Stakeholder register is an input to all of the following except a. Collect requirements. b. Plan quality management. c. Plan communication management & Control Communications. d. Plan risk management & identify risks. 11. Project charter provides information about a. Internal & external parties related with the project b. Parties affected by the result or the execution of the project c. Groups or departments participating in the project d. Other people or organizations affected by the project e. All of the above. 12. All of the following are EEF except a. Organizational Culture and structure b. Govt. or industry standards c. Global regional or local trends d. Stakeholders register from other projects. 13. All of the following are OPA except a. Stakeholders register templates b. Lessons learnt from previous projects c. Stakeholders register from previous projects d. Organizational culture and structure.
  • 4. 14. Which of the following are not classification model for stakeholder analysis a. Power /interest grid model. b. Power/influence grid model. c. Influence /Impact grid model. d. Influence/Interest grid model. 15. Salience Model of classification of the stakeholders focuses on a. Classifying the stakeholders based on their level of authority and level of concern regarding the project outcomes. b. Classifying the stakeholders based on their active involvement and the level of authority. c. Classifying the stakeholders on the basis of their active involvement in the project and their ability to effect changes to the project planning and execution. d. Classifying the stakeholders based on their power, urgency, and legitimacy. 16. If a stakeholder has High power and high interest in the project then a. Monitor them b. Keep them informed c. Keep them satisfied d. Manage closely 17. If a stakeholder has high interest in the project and low power then a. Monitor them. b. Keep them informed. c. Keep them satisfied. d. Manage them closely. 18.If a stakeholder has high power and low interest in the project then a. Monitor them b. Keep them informed c. Manage them closely d. Keep them satisfied.
  • 5. 19. The stakeholders register contains all details related to the identified stakeholders except a. Identification information-Name, Organization, position, location, role in the project, contact information. b. Assessment information-Major requirements, main expectations, potential influence in the phase in the lifecycle with the most interest. c. Stakeholder classification-Internal/external, supporter/neutral/resister. d. Stakeholder management plan. Note-The key benefit of plan stakeholder management is that it gives clear actionable plan to interact with project stakeholders. 20. All of the following are the inputs to the Plan stakeholders management process except a. Project management plan b. Stakeholders register c. EEF d. OPA e. Project documents 21. All of the following are the tools and techniques of Plan stakeholder management except a. Expert judgment b. Meetings c. Stakeholder analysis d. Analytical techniques 22. Which of the following is the output of the plan stakeholder management process a. OPA updates b. EEF updates c. Project document updates d. Project management plan updates.
  • 6. 23. As input to the plan stakeholder management project management plan provides all of the following except a. Life cycle selected for the project and the processes that will be applied to each phase. b. Description of how work will be executed to achieve project objectives c. Description of how human resources requirements will be met how roles and responsibilities reporting relationships and staffing management plan will be addressed and structured in the project. d. How stakeholder register will be updated. e. How change management plan will be implemented. f. Need and techniques for communications among stakeholders. 24. Expert judgment can be obtained though a. One to one meetings b. Interviews c. Focus groups d. Surveys e. All of the above 25. The stakeholder management plan provides the following information a. Desired and current engagement levels of the key stakeholders b. Scope and impact of changes to stakeholders c. Identified interrelationships and potential overlap between stakeholders. d. Stakeholder’s communication requirements for the current project phase. e. All of the above. 26. The stakeholder management plan provides the following information a. Information’s to be distributed to stakeholders b. Reason for the distribution of a particular information c. Time frame and the frequency for the information to be distributed. d. Method for updating and refining the stakeholder management plan e. All of the above.
  • 7. 27. The stakeholder management plan is an input to which of the following process a. Collect requirements b. Control Stakeholder engagement c. Plan procurement management d. Plan risk management 28.All of the following are inputs to the manage stakeholder engagement process except a. SH engagement plan b. Communications management plan c. Change request d. Organizational process assets. 29.Which of the following is not T&T for the manage SH engagement process a. Communication skills b. Interpersonal skills c. Management skills d. Communication methods 30. Which of the following is not an output of the manage stakeholder engagement a. Stakeholder management plan updates b. OPA updates c. Project documents updates d. Project management plan updates. 31Issue log is an input to all of the following process except a. Control stakeholder engagement b. Manage project team c. Control communications d. Develop project management plan. 32 Stakeholder management plan provides the following a. Guidance on how the various stake holders will be involved in the project.
  • 8. b. It provides the methods and technologies used in the stakeholder communication. c. Used to determine the level of interactions of various stakeholders. d. It helps define the strategy for identifying and managing stakeholders throughout the project lifecycle. e. All of the above. 33. The communication management plan provides a. Stakeholder’s communication requirements. b. Information to be communicated including the language, format, and content and level of detail. c. Reason for distribution of information. d. Person and groups who will receive information e. Escalation process f. All the above. 34. All of the following are Organizational process assets except a. Organizational communication requirements. b. Issue management procedures. c. Change control procedures. d. Historical information about previous projects. e. All of the above. 35. The OPA updates includes a. Stakeholders notifications b. Project reports c. Project presentations d. Project records e. Feedback from stakeholders & Lessons learnt.
  • 9. f. All of the above 36. The primary observations and measurements identified during activities being performed to carry out the project work is called a. Reported %of work completed. b. Work performance data. c. Work performance information. d. Work performance Index. 37. Project documents which are used as input to the control stakeholder management process are a. Project schedule b. Stakeholder register c. Issues log d. Change log e. Project communications f. All of the above. 38. All of the following are examples of work performance information except a. Status of deliverables b. Implementation status of change requests c. Forecasted estimates to compete d. Number of change requests. Note- The recommended corrective actions include changes that bring the expected future performance in line with the project management plan. The recommended preventive actions can reduce the probability of future negative project performance.
  • 10. 39. OPA updates includes updates on stakeholder notifications, project reports, project presentation, Feedback from stakeholders, lessons learnt documentation. Answers Q.No Answers Q.No Answers Q.No Answers Q.No Answers 1 D 11 E 21 C 31 D 2 E 12 D 22 C 32 E 3 C 13 D 23 A 33 F 4 C 14 D 24 E 34 E 5 C 15 D 25 E 35 F 6 B 16 D 26 E 36 B 7 A 17 B 27 A 37 F 8 B 18 D 28 C 38 D 9 D 19 D 29 A 10 C 20 E 30 A