Mobil marknadsföring - har du koll på dina kunder?

508 views

Published on

Mobil marknadsföring är kundkommunikation via mobiltelefoni. Mobiler tar mer och mer över datorns roll som kommunikationsinstrument och är mycket kostnadseffektiv. Användningen av sociala medier och även användningen av mobiltelefoner ökar varje dag. Detta är anledningen till att fler och fler företag inte bara skaffar sig en hemsida utan även en mobil hemsida.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
508
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mobil marknadsföring - har du koll på dina kunder?

  1. 1. Mobil marknadsföring – har du koll på dina kunder?KundkommunikationMobil marknadsföring är kundkommunikation via mobiltelefoni. Mobiler tar mer ochmer över datorns roll som kommunikationsinstrument och är mycketkostnadseffektiv. Användningen av sociala medier och även användningen avmobiltelefoner ökar varje dag. Detta är anledningen till att fler och fler företaginte bara skaffar sig en hemsida utan även en mobil hemsida.Det finns en hel del tjänster för mobil marknadsföring som t.ex mobila hemsidor,marknadsföring via sms eller mms, M-handel (liknande hemsidans E-handel), QR-koder, områdesbaserad marknadsföring m.m. En mobil marknadsföringsplan är attrekommendera för att få bra resultat på en mobil marknadsföringskampanj. Viktigtär också att man inte glömmer att utvärdera sin kampanj och/eller sin mobilahemsida.Mobila hemsidorNär du utformar en mobilanpassad hemsida är det flera saker man bör tänka påsåsom design, funktioner, layout, samt att även anpassa den efter hur företagetshemsida ser ut, då förstärks varumärket ytterligare. Glöm inte att fundera över ochkanske prata med en rådgivare angående menysystem och målgruppsanpassning.Det är även viktigt att man gör tester för att se att det ser bra ut och fungerar brainnan man publicerar den. Exempel på mobila hemsidor kan du se här på WSIsportfolio av mobila hemsidor där vi visar några kunduppdrag och några sidor avderas mobila hemsidor samt deras företags hemsida.
  2. 2. Mobil sökmotoroptimering  Har du koll på dina kunder?  Vet du hur många som söker information om ditt företag via en mobiltelefon?  Har du koll på dina konkurrenter?Om inte, kontakta oss så gör vi en gratis webbanalys för ditt företag då vi tar redapå detta åt dig! :)När du väl har skaffat en mobil hemsida för ditt företag så bör du ävensökmotoroptimera den - precis som man behöver göra för en "vanlig" hemsida.Visste du att nästa år, 2012, beräknas antal sökningar hos Google mobile vara flerän vanliga sökningar för PC. Detta enligt vissa experter inom mobil marknadsföring.Att det ökar ser vi redan nu. Ta chansen och var före dina konkurrenter.QR-koderQR-koder är som grafiska streckkoder som man läser av med en mobiltelefon somt.ex iPhone eller Android. QR är en förkortning av "Quick Response". Med hjälp aven QR-kod kan man mycket snabbt och enkelt lägga in ett bokmärke på mobilen. Enwebbadress kan vara ganska lång, men med hjälp av en QR-kod behöver man inteskriva in hela adressen på telefonen. Har man en QR-läsare (en sådan kan du laddahem gratis på t.ex iTunes) på sin mobil (t.ex en iPhone eller Android), läser manbara in bilden via telefonens kamera. Telefonen läser av bilden och konverterar.Det finns många användningar för QR-koder och du kan t.ex utforma en QR-kod fördin hemsida eller din Facebook-sida m.m.Vill du testa nu? Här är QR-koden till samma portfolio av WSIs hemsidor som ovan.
  3. 3. Din mobila marknadsföringskampanjVi hjälper ditt företag med att utforma strategier för mobil marknadsföring och attutforma en mobil hemsida.Kontakta WSI WebAnalysEmail: info@wsiwebanalys.se. eller ring oss på tel. 070-276 26 88.

×