Verbintenissenrecht - 00.rechtsorde

282 views
211 views

Published on

DUTCH
Inhoud:
Enkele basisideeën over (verbintenissen) recht.

Opmerkingen, vragen, suggesties, verbeteringen, ...? Geef ze aub door. Ze zijn zeer welkom.

Achtergrond/reden: De presentaties zijn gemaakt om een student recht te helpen bij het beklimmen van de opleidingscurve die soms als heel steil wordt ervaren.

Enige info:
De ideëen, interpretaties, voorstellingswijze, etc. in de presentatie zijn de mijne en niet die van enige eerdere, huidige of toekomstige opdrachtgever.
De ideëen, interpretaties, voorstellingswijze, etc. in de presentatie zijn geen advies. Enige gebruik dat ervan zou worden gemaakt, is op risico van de gebruiker.
Mochten er intellectuele rechten in deze presentatie verwerkt zijn, dan is dit te goeder trouw gebeurd, vnl; onder de excepties van onderwijs en citaat. Mocht een rechtenhouder daar (toch) aanstoot aan nemen, dan is die verzocht om contact op te nemen, zodat aan een (eventuele) inbreuk verholpen kan worden.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
282
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Verbintenissenrecht - 00.rechtsorde

  1. 1. Verbintenissenrecht in stukken RECHTSORDE
  2. 2. NOOD AAN RECHT?
  3. 3. RECHT-STAAT
  4. 4. ORDE
  5. 5. RECHT REGELT MENSEN  Afdwingbareafspraken om “chaos” te vermijden.  Belangenin evenwicht brengen  Rechten en plichten voor individuen
  6. 6. RECHT REGELT MENSEN
  7. 7. RECHT REGELT MENSEN  Rechtstreeks (direct)   t.a.v. andere personen zoals aansprakelijkheid, contracten, etc. Onrechtstreeks (afgeleid) Verhouding tot rechtsobjecten zoals eigendom,  Samenlevingsmodellen zoals huwelijk, nabuurschap,  Samenwerkingsmodellen zoals vennootschappen, verenigingen,  Instellingen zoals wetgever, wetuitvoerder, wethandhaver,  Etc. 

×