Rmu ondernemersdag 2012

366 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
366
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Rmu ondernemersdag 2012

  1. 1. ‘Succes (vol)Ondernemersdag waarden’ DV 15 november 2012 - Renswoude
  2. 2. Succes vol met waarden, succesvol met waarden.Zonder een gezond zakelijk rendement loopt alles snel af in ons economisch tij. Wordthet grote risico’s nemen en kopje ondergaan of toch uiteindelijk overwinnen? Wesnakken naar stabiliteit, economische groei en een andere publiek(rechtelijke) moraal.Het liefst profiteren wij daar als eerste van. Hebben we daarin ook een actieve rol?Tot hoever reikt onze verantwoording en invloed richting medewerkers, klanten enleveranciers? Vanuit de praktijk passeren actuele bedrijfsgebeurtenissen, -situaties endilemma’s de revue.Graag willen we met u op DV donderdag 15 november nadenken over: “Succes (vol) metwaarden”. We kijken naar ondernemers en zakelijke partners. Naar concreet gedrag engedeelde waarden. Maar ook naar de integriteitrisico’s in een zakenleven waar deverleidingen groter zijn dan ooit. We willen dieper afsteken. Vanuit concrete (bedrijfs)situaties leggen we de verbinding naar onze persoonlijke verantwoording en de Bijbelseethiek. In diverse workshops verkennen we onze ruimte en gaan we door op praktischeverbeterpunten. Ontspannen, betrokken en met gedeelde waarden? Lezing (middagprogramma) Waarde(n)loos of waarde(n)vol? Over de spreker: Muel Kaptein is partner bij KPMG en adviseert bedrijven onder andere bij het verbeteren van hun integriteit, frauderisicomanagement en compliance (nakomen van wet- en regelgeving). Muel Kaptein is tevens hoogleraar Bedrijfsethiek en Integriteitmanagement aan de Erasmus Universiteit.Lezing (avondprogramma)Bijbelse waarden – aardse zakenOver de spreker:Maarten Verhoef is zelfstandig ondernemer en traint enadviseert ondernemers op het snijvlak van samenwerken,communicatie en organisatie. Van zijn hand verscheen hetboek ‘Over Winnaars’ dat inmiddels in Nederland, Duitslanden de Verenigde Starten wordt verkocht.
  3. 3. WorkshopsWorkshop 1:Het nieuwe BV-rechtOp 1 oktober 2012 is de Flex-BV een feit geworden. Dat betekent minder eisen bij oprichtingvan een BV en meer flexibiliteit bij het inrichten ervan. In deze workshop gaan we praktischen concreet in op de mogelijkheden die de nieuwe wetgeving biedt voor ondernemers die viaeen BV ondernemen (alleen of in samenwerking met anderen) en de aandachtspunten enmogelijke acties naar aanleiding van deze wetgeving. Deze workshop is ook interessant voorondernemers die overwegen om via de BV te gaan ondernemen.Over de spreker:Drs. Jan Pieter van Ree RA RV is werkzaam als bedrijfs(overname)adviseur en heeft uit dienhoofde in de praktijk dagelijks te maken met ondernemers die via een BV ondernemen, die alsaandeelhouders in een BV (willen) samenwerken of die deze samenwerking wensen tebeëindigen.Workshop 2:De nieuwe Wet IncassokostenOp 1 juli 2012 is de Wet Incassokosten (WIK) in werking getreden. Deze wet heeftvoornamelijk tot doel consumenten te beschermen tegen onredelijk hoge incassokosten.Deze nieuwe wet heeft gevolgen voor vorderingen op zowel consumenten als bedrijven. Vooruw onderneming is het van belang om te weten wat deze nieuwe wet voor gevolgen heeft:wat moet u allemaal doen voordat u het dossier uit handen gaat geven? En hoe verhoudtdeze wet zich tot uw algemene voorwaarden? Als u goed anticipeert op de nieuwe WetIncassokosten, biedt deze u zelfs kansen en omzet. Tijdens de workshop wordt ook kortingegaan op debiteurenbeheer in het algemeen. Over de spreker: Mr. Arjen Lambers is gerechtsdeurwaarder bij Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders.
  4. 4. Workshop 3:De veranderende samenleving.Wat doen we ermee?In deze workshop gaat u ‘met nieuwe ogen’ naar grotemaatschappelijke ontwikkelingen van nu kijken enontdekken hoe u daar op in kunt spelen:• De trends herkennen: wat zijn de effecten? Wat hebben ze te zeggen?• Herkent u uw eigen denk- en werkpatronen? In hoeverre matchen die (niet) met ontwikkelingen van deze tijd?• Communicatie van uw organisatie/bedrijf: ‘zenden’ of ‘verbinden’?• Meebewegen zonder water bij de wijn te doen?Over de sprekers:Drs. Frank Dijkstra begeleidt projectteams en andere groepen, waarbij de verbinding met debuitenwereld centraal staat. Drs. Hermine Tien begeleidt leidinggevenden, bestuurders enorganisaties met ‘nieuwe manieren van leven, werken en organiseren’.Workshop 4:Identiteitseisen in het licht van grondrechtenBij het vormgeven van identiteit moet een werkgever rekening houden met fundamentelerechten en vrijheden van werknemers. Zeker wanneer godsdienstige opvattingen deidentiteit van de organisatie sterk kleuren, kan de belangenafweging sterker in het tekenvan een afweging tussen verschillende grondrechten komen te staan. In deze workshopkomen aspecten van identiteit in het perspectief van grondrechten aan de orde. Denkenbijvoorbeeld aan een onderwerp als werving en selectie van medewerkers, maar ook hetal dan niet bedienen van bepaalde klanten.Over de spreker:Mr. Sytse de Jong is wethouder in Staphorst en studeerde Nederlands Recht. Onlangspromoveerde hij met zijn proefschrift over de identiteitsgebonden werkgever in hetarbeidsrecht.
  5. 5. Datum: DV donderdag 15 november 2012Aanvang: 15.30 uur (middagprogramma), 19.30 uur avondprogrammaAdres: Restaurant De Hof, Arnhemseweg 3, Renswoude (nabij snelweg A12, afrit Veenendaal West)Kosten: Volledig programma inclusief buffet: € 70,- voor leden en € 100,- voor niet-leden Alleen middag of avondprogramma (inclusief buffet): € 50,- voor leden en € 80,- voor niet-leden Alleen middag of avondprogramma (exclusief buffet): € 30,- voor leden en € 60,- voor niet-ledenAanmelden:Meld u vóór 11 november aan. Aanmelden kan via www.rmu.org/ondernemersdag, pere-mail via info@rmu.org of telefonisch (0318) 54 30 30. Bij opgave wordt u verzocht uwvoorkeur voor de workshops op te geven. Programma Middagprogramma 15.30 uur Registratie + ontvangst 16.00 uur Welkom / opening Lezing Muel Kaptein 17.05 uur Workshopronde 1 17.50 uur Pauze 18.15 uur Koud/warm buffet Avondprogramma 19.45 uur Workshopronde 2 20.30 uur Lezing Maarten Verhoef 21.15 uur Afronding/sluiting Hapje & drankje + gelegenheid tot netwerken
  6. 6. RMUPlesmanstraat 68Postbus 9003900 AX VeenendaalT (0318) 54 30 30F (0318) 54 25 22E info@rmu.orgI www.rmu.org

×