Meer lezers naar je blog via twitter

363 views
296 views

Published on

Hier kun je een omschrijving invellen

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
363
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Meer lezers naar je blog via twitter

  1. 1. Succes tips om je blog te promoten op TwitterJe hebt veel volgers op Twitter, maar wanneer je een tweet plaatst metdaarin een link naar je laatste blog, gebeurt erniet veel.Waarom klikkenmaar zo weinig van die honderden of misschien wel duizenden volgersop die link? Je hebt toch een geweldig blog geschreven?Waarschijnlijkomdat jouw titel niet aantrekkelijk is!De tijdlijn van jouw volgers staat vol met tweets met links daarin. Mensenzullen alleen op je link klikken, en de content lezen, als de kop of titelovertuigend genoeg is. Deze moet hen echt aanspreken. We hebben hetallemaal druk en dus geen tijd om op alle links door te klikken. Volgersstruinen de langskomende tweets af op zoek naar content die henaanspreekt. Het is dus jouw taak om de titel zo aantrekkelijk mogelijk temaken.Als slechts een klein percentage van jouw Twittervolgers doorklikt, komtdat omdat de kop de bijgevoegde link niet verkoopt. De kop prikkelt jouwvolgers niet genoeg om ook op de link te klikken, en het artikel op je sitete lezen. En wanneer ze niet doorklikken, zullen ze ook nooit weten hoewaardevol je blogs wel niet zijn ;).Koppen zijn dus het allerbelangrijkste van een blog.Jouw koppen of titelsopenen de deur naar je content. Natuurlijk moet de content van je blogook goed zijn.Anders haken mensen snel af. Maar de kop of titel moetmensen eerst triggerenom de content überhaupt te gaan lezen. En eenverkeerde titelmaakt dat erg lastig.Wat zijn populaire blogtitels?Wanneer je vaak blogs leest, is het je vast wel eens opgevallen datbepaalde titels vaak voorkomen. Voorbeelden van aantrekkelijkekoppen:▪ 7 Tips om…, deze kop belooft een lijst met tips en lijsten zijnoverzichtelijk en gemakkelijk.▪ Hoe…, mensen weten dan dat ze uitleg krijgen hoe ze iets doen ofvoor elkaar krijgen en houden daarom van zogenaamde „How-to‟artikelen.▪ Het geheim van…, daarmee speel je in op de nieuwsgierigheid vanlezers.▪ Een open vraag, dit zet lezers meteen aan het denken en maakt
  2. 2. hennieuwsgierig naar jouw antwoord.Hierop zijn natuurlijk heel veel variaties op te maken, zoals:Bouw een groteTwitter community met één simpel idee5 eenvoudige tips voor meer volgers op Twitter3 geheimen om gemakkelijk meer retweets te krijgenHoe je echt geld kunt verdienen met TwitterWaaromhebben deze tweets meer impact?6 geheimen achter een goede titel of kop1. Prikkel de nieuwsgierigheidGeef genoeg informatie in de kop om uit te leggen waar je blog overgaat, en prikkel de nieuwsgierig van de lezer. Om te ontdekken wat "éénsimpel idee" of “5 eenvoudige tips” inhouden, moet de lezer doorklikkenop de link. Hoe nieuwsgieriger je mensen maakt, hoe groter de kans datze ook actie ondernemen!2. De kop moet relevant zijn voor je lezersHet artikel moet interessant zijn voor je volgers en moet hen ook watopleveren, bijvoorbeeld geld verdienen, tijd besparen of een resultaatverbeteren. Bovenstaande koppen zijn Twitter gerelateerd en mensenvolgen mij opTwitter omdat ze geïnteresseerd zijn in informatie overTwitter en andere social media. Want dat zijn onderwerpen waar ik veelover Twitter.3. De kop maakt een belofteaan de lezerEen kop maakt een belofte aan de lezer. Dit betekent dat als ze op delink klikken, die belofte ook waargemaakt moet worden. Geef in je blogook de content die je in de titel belooft. Dat is essentieel als je wilt datmensen ook weer terugkomen! Anders voelen mensen zich bedrogen enhebben ze in de toekomst ook geen vertrouwen meer in je koppen en delinks in je tweets.4. De kop laat mensen weten dat het gemakkelijk isMensen willen het liefst resultaat met zo weinig mogelijk inspanning.Wanneer en kop lezers waardevolle informatie of tips belooft, diebovendien snel en gemakkelijk zijn dan vinden mensen dat prettig. Ditvergt weinig tijdsinvestering van de lezer, maar kan wel bruikbareinformatie opleveren. Mensen houden daarom ook zo van lijstjes mettips.
  3. 3. 5. Schrijf de kop voor lezers, niet voor zoekmachinesSommige mensen lijken te denken dat de enige manier om meer lezerste krijgen is door zoekmachine verkeer aan te trekken. Ze proppen dekoppen vol met zoekwoorden. Dit werkt niet om 2 redenen:Je kunt je berichten SEO vriendelijk maken, door een andereversie van de titel te maken die mensen zien, dan de versie diezoekmachines zien. Als je WordPress gebruikt, zijn er genoegplugins die je in staat stellen om dit te doen.Jouw content, waaronder titels, schrijf je voor mensen, en nietvoorzoekmachines. Als je probeert omjouw artikelen vol te proppenmet zoekwoorden, waardoor jouw blog niet prettig meer leest, danlevert je dit geen nieuwe inschrijvingen of klanten op. Ook niet alsiemand je site vindt via Google.6. Zorg dat lezers een kop begrijpenSommige mensen schrijven hele knappe koppen, maar missen daarbijeen goede koppeling met de link. Die koppen zijn dan zo abstract ofcryptisch dat mensen het niet meer begrijpen. Zo‟n kop inspireertmensen vaak niet of trekt niet voldoende aandacht om ook op debijgevoegde link te klikken.Koppen zijn belangrijk, besteed er tijd aanEen kop of blogartikel bepaalt het succes van je blog. Net zoals bijkrantenkoppen, bepaalt je blogtitel of iemand jouw blog leest of niet.Wanneer je aantrekkelijke titels of koppen maakt, krijg je via Twitter meerverkeer naar je blog.Want alleen wanneer deze opvallen in de grote stroom aan berichten,zullen je volgers ook doorklikken op de links.Investerendus zoveel tijd als nodig is, om je koppen zo aantrekkelijkmogelijk te krijgen.En je zult zien dat je meer lezers krijgt voor je blogsdoor deze op Twitter te promoten!

×