Presentacio_projectesweb_MarcSoler_DaniMoliner

252 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
252
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentacio_projectesweb_MarcSoler_DaniMoliner

  1. 1. Daniel Moliner Marc Soler
  2. 2. INTRODUCCIÓCreativity és una de les guies més completes de mostra de dissenys moderns, un referent i unabona font d’informació per el dissenyador gràfic que necessita coneixer i estar actualitzat de lesúltimes tendències i idees que han sorgit en el món de la creativitat funcional.Creativity és un magazine que recull tots els dissenys, idees i accions creatives a nivell interna-cional. Creativity només exposa dissenys a la TV, shows, dissenys interactius, prints i videos,més aviat dissenys vinculats a la branca del gràfic.Hem decidit analitzar aquest website ja que és una clara mostra dels canvis que l’internet harealitzat durant els últims 4 anys a nivell d’estructura de pàgines i de optimització dels usos delhtml, però d’una forma molt sutil, ja que a primera vista el website no mostra una evolució for-mal gaire gran. Elements com el RSS (Feeds), o l’aparició de les xarxes socials, han represen-tat un canvi de difusió i comunicació en el mercat, i aquesta web és un bon exemple de canviradical envers aquests avenços a la xarxa.
  3. 3. EVOLUCIÓPer tal de facilitar material per a visualitzar l’evolució del website de Creativity, hem usatl’eina del WayBack Machine (http://waybackmachine.org), la qual emmagatzema la caché demoltes websites conegudes, totes elles organitzades per hora, dia i any de captura. Desprèsd’haver analitzat exhaustivament el website hem trobat que l’evolució gràfica d’aquesta no ésmolt extensa, però els canvis que ha suposat els avenços en l’internet com les xarxes socialsi els RSS, entre d’altres evolucions més propies de l’organització i l’estructura de totes elles(com el JavaScript), si que han conformat l’evolució interna del funcionament d’aquesta. Perpoder visualitzar clarament els canvis d’aquesta, hem seleccionat 4 dates “clau” que demostrenaquesta evolució dividint-les per estructura i gràfica aplicada.
  4. 4. 3. Contingut: El contingut està dividit en dues columnes, cada una d’elles subdividida en varis apartats se- gons el tipus d’article: -Columna esquerra: Aquesta columna esta formada per una taula de contingut amb una retícula de 1 cuadre en l’eix vertical i 3 en l’eix horitzontal. Contingut en mode redacció.2007 -Columna dreta: Aquesta columna oferix el contingut adicional i antic, articles pasats, etc.... 4. Peu de pàgina:ESTRUCTURA Botons d’enllaç a normatives, condicions, privacitats i demés contingut legislatiu del website.L’estructura està formada per un conjunt d’etiquetes div que separen el contingut de la web demanera bastant ordenada i jerqarquitzada:1. Capçalera: GRÀFICA APLICADA (ESTILEl element principal de la capçalera és el logotip el qual conté un enllaç directe al home. Situat CSS, ETC...)al mig de la capçalera trobem un altre element a destacar, el buscador personalitzat de paraulesclau dins de Creativity. I per últim, situat a la dreta, uns botons ens permeten accedir a la subs- Els menús tenen un filet per disposar el titular de la notícia en vertical. Els destacats es donencripció al newsletter i a l’apartat “login” per poder accedir al material privat del propi usuari. per el color del filet, el qual està colorejat. Els estils CSS en destacats de tipografia estan molt ben jerarquitzats, però dins la columna2. Menu: dreta de l’etiqueta DIV “contingut”, es situa un subapartat que no conté cap estil CSS i per tant queda desencaixat en l’harmonia del website. Per altre banda l’etiqueta DIV “contenidor” noMenú bastant senzill fet de botons amb desplegable (els botons canvien de color, etc..) està centrada, té una disposició alineada a la dreta.
  5. 5. 2008ESTRUCTURAEl web per primer cop i en context als avenços del moment, inclou un servei de Feeds RSSque permetrà obrir una nova difusió encara més ràpida entre el emisor i el receptor de totes lesnotícies que s’actualitzin. Un altre avenç és l’ús del javascript per poder optimitzar els menus,les càrregues, etc..Per altre banda, l’estructura segueix sent la mateixa, l’interfaç igua, els formularis, els colors,etc..GRÀFICA APLICADANo existeixen canvis.
  6. 6. 2009ESTRUCTURAEstructura sense cap canvi, donada l’època, el website no va estar gaire al corrent dels canvis idels avenços.GRÀFICA APLICADASense canvis.
  7. 7. 2. Menú: Eliminen el botó RSS del menú principal. Aconsegueixen fer una renovació eficaç per difondre les seves accions a travé de xarxes social tipus Facebook, etc.. Canvi d’aspecte en els mòduls de desplegables. Per últim, van aconseguir compactar els con-2010 tinguts del website amb menys menús. 3. Contenido: Manté l’estructura de dues columnes a nivell de contingut. El contingut a simple vista està moltESTRUCTURA més ben organitzat. Per altre banda, van excloure els elements més decoratius del website com era avans.Etiquetes DIV: 4. Pié pàgina Igual que fins ara.0. Contenedor:Aquest cop van integrar totes les etiquetes dins de una per poder otorgar-li propietats més efi-caces. GRÀFICA APLICADA1.Capçalera:Ús del banner com a suport publicitari. Per altre banda definitivament van canviar el disseny, En aquest cas, la modificació va se més important a nivell estil i estètica. Els botons es vanel logotip amb hipervincle, va ser modificat cromàticament amb un degradat senzill, però amb colorejar, sobre un fondo gris tirant a clar. L’etiqueta contenidor és d’un gris al 80%de llumino-classe. El buscador del website el van disposar al lateral junt amb els botons de login, de news- sitat, amb efecte de sombrejat en paral·lel. La tipografia es va canviar per una Arialletter, etc... Alguns columnats estan fets amb etiquetes de contingut.
  8. 8. CONCLUSIÓDesprès d’haver analitzat exhaustivament l’estructura formal i estètica d’aquest website podemextreure varies opinions ja siguin subjectives o objectives. Una d’elles seria l’afirmació de queun website d’aquesta embergadura hauria d’estar totalment actualitzada als canvis i els avençosinformàtics en la xarxa.dia a dia. El món del website és un món certament molt treballat ipràctic, però això no diu que s’hagi inventat tot, per tant, l’exprimentació amb nous serveis viainternet són una bona ocasió per aprofitar al màxim les prestacions d’internet i per altre bandauna optimització clara del funcionament d’una web a nivell intern.

×