EyeOS

633 views
584 views

Published on

M2K18

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
633
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
28
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

EyeOS

 1. 1. EyeOS Presentació feta per M2K18(Adrià Fernández Capdevila)
 2. 2. Requeriments Bàsicament podem veure que suporta Apache i PHP5 o superior, i ens fa una llista de tots els navegadors que suporta i el grau de compatibilitat.
 3. 3. Seguim amb els requeriments Aquí ens diu que no suporta gaire bé el servidor Web de MS, el Konqueror i el IE6. I que directament no funciona amb PHP4 (funciona amb versió especifica de eyeOS) Resolució inferior a 1024x768, etc.
 4. 4. Software necessariL essencial per poder fer funcionar eleyeOS és un servidor Web, una base dedades i un parell de coses més. Tot aixòho podem trobar dins de Xampp querecull tots aquests serveis en un:També us ensenyo aquest quadre que ens dirà els repositoris quehem d instal·lar per que l eyeOS funcioni perfectament:
 5. 5. Instal·lació del XamppDonarem per entès que ja tenim l instal·lador del Xampp, si no es així visiteu ladreça següent. Executem l .exe i ens apareixerà una finestra semblant a lasegüent: Aquesta serà la carpeta de destí. Clissarem aquí per començar a instal·lar.
 6. 6. Seguim instal·lant Xampp Un cop acabi d instal·lar sens obrirà un quadre de text de l intèrpret de comandes, marcarem amb la y per dir que si, i amb la n per dir que no. En aquest moment ens diu si volem crear accessos directes al menú d inici i escriptori.Ens sortiran un parell de quadres més, els configurarem al nostre gust. Uncop fet això ja haurem instal·lat el Xampp i podrem començar a iniciar elsserveis.
 7. 7. Iniciació dels serveisAquesta és la interfície gràfica del xampp, podem veure que es senzilla i ens permetexecutar els mòduls fàcilment a través dels botons Start. Nosaltres per començar nomésutilitzarem l Apache i el MySql, farem clic a Start en aquest dos moduls:*Pot ser que ens apareguin missatges del firewall per permetre l accés a aquestsdos programes.
 8. 8. Instal·lació de l EyeOSDescarregarem el paquet de eyeOS de la seva pàgina, ho descomprimir i ho copiem a lacarpeta pública del Xampp que està ubicada a: C:xampphtdocs o on haguem instal·lat elprograma.
 9. 9. Seguim amb l instal·lacióAnem a l explorador que tinguem instal·lat i anem a la direcció: http://localhost/eyeOS, un copa aquesta direcció comencem a configurar, posem la contrasenya i el nom del sistema:
 10. 10. Configuració del EyeOSUn cop fet tot això ja estaràinstal·lat el eyeOS, haurem deposar d userrname root i depassword la contrasenya quehaguem posat al principi.
 11. 11. Com configurar el temaHem d anar al símbol de l ulli fer clic a SystemPreferences. Allà trobarem unmenú on hi ha una icona quepossa Theme, cliquem i s ensobrirà una finestra nova. Aquí podrem seleccionar entre dos temas, el per defecte i el per defecte plus. Posem el plus i tindrem una interfície més cuidada. Caldrà reiniciar per veure els canvis.
 12. 12. Com configurar l idiomaPer canviar l idioma farem el mateix que amb eltema, però en lloc de fer clic a Theme, el farem aLanguage: Ara ja ens surt el desplegable per seleccionar un altre idioma, en el meu cas no ho puc fer per que no en tinc cap d instal·lat, però aquesta és la manera en que ho podem fer.
 13. 13. Com configurar la creacióautomàtica d usuarisEns dirigim com en els altres casos a Systempreferences i a l apartat d Administrationtrobarem l opció System. Primer de tot ens posicionem a la pestanya Permissions i per acabar marquem el check Allow user registration. Un cop fet això ens apareixerà l opció de crear usuaris des del login:
 14. 14. Com configurar aplicacions a l inicide sessióA System veiem que hi ha una opció Un cop fet això iniciarem sessió i ensanomenada Autorun Commands: apareixerà el següent:Ens apareixerà unafinestra com aquesta,fem clic a New iseleccionem l aplicacióeyeFiles per l inici desessió.
 15. 15. Instal·lar la traducció en catalàHaurem d anar a l apartatAplications i clicar enInstall Apps: Llavors aquí haurem de fer tres coses, primer anar a la categoria Translations, segon buscar al searcher per "catala" i per últim clicar a Català i fer clic a Install. I ara com veiem ja tenim el Català instal·lat al nostre sistema. A gaudir!
 16. 16. Creació de grupsHaurem d anar a l apartatAplications i clicar enInstall Apps:Un cop allà només haurem de ferclic a Nou i possar el nom delgrup que volem fer, en el meu casfaré dos, Administració iSecretaria:
 17. 17. Creació d usuarisDintre del mateix apartat trobarem l opció Manage Users: Llista de tots els usuaris fets Aquest és el formulari que haurem d omplit per registrar un usuari, l apartat de Grups és important ja que ens permet classificar l usuari en els grups existents.

×