Metoda Kërkimi Shkencor - Kapitulli 2 - Formulimi i problemit të kërkimit

6,488 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
6,488
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Metoda Kërkimi Shkencor - Kapitulli 2 - Formulimi i problemit të kërkimit

 1. 1. KAPITULLI 2 FORMULIMI I PROBLEMIT TË KËRKIMITM.Sc. Sokol Luzi Lënda: Metoda Kërkimi Shkencor
 2. 2. Përmbatja 1 Formulimi i problemit të kërkimit (Nevojat) 2 Kushtet për ekzistencën e problemit të kërkimit 3 Kur nuk nevojitet realizimi i kërkimit 4 Vendim-marrësi dhe problemi i kërkimit 5 Hapat e formulimit të një problemi kërkimit 6 Diagnostifikimi i problemeve të kërkimit
 3. 3. Formulimi i problemit të kërkimit (Nevojat) Roli i pjesëmarrësveSituatat dhe Natyra e Problemeve Sqarimi i teknikave Qartësimi i kushteve Përcaktimi i objektivave
 4. 4. Kushtet për ekzistencën e problemit të kërkimit Vështirësitë që hasen në gjetjen e një zgjidhjeje Gjetja e zgjidhjes më të mirë Kursi i veprimit për arritjen e objektivave
 5. 5. Kushtet për ekzistencën e problemit të kërkimit subjekti me problem objektivi objektivi rrugët rrugët
 6. 6. Kur nuk nevojitet realizimi i kërkimit Informacioni Koha e tashmë pamjaftueshme në dispozicion Burime të Raport i zhdrejtë pamjaftueshme kosto-përfitim
 7. 7. Natyra e problemit të kërkimit Lloji i informacionit Kufizimet kohore Natyra e problemit Kërkesa për burime Vlefshmëria e të dhënave Analiza kosto-përfitime
 8. 8. Vendim-marrësi dhe problemi i kërkimit Vlerësimi i proçesitKompleksiteti i problemit Analiza kosto-përfitim pozitive Ndikimi në vendimin Kuptimi i tregut përfundimtar Hulumtimi real Arritja e objektivave Masa e zbatimit Rritja e zhvillimitPërdorimi si provë ligjore Ndihmesa në qartësim problemi Arsyet e
 9. 9. Pjesëmarrësit në proçesin e kërkimit Pjesmarrësit në proçesin e kërkimit Porositësi i Realizuesi i kërkimit Përdoruesi i kërkimit kërkimit Aspektet e bashkëpunimit evidentimi i problemit çështjet e kërkimit perceptimi i qartësimi i pyetjeve hipotezat e kërkimit problemit
 10. 10. Kritikat në lidhje me kërkimin shkencor vështirësia në parashikim intuita manaxheriale mosprekja nga shumë duar nevoja për kërkime të rregullta
 11. 11. Hapat e formulimit të një problemi kërkimit Përcaktimi i problemit në një mënyrë të përgjithshme Krijimi i natyrës së problemit Shqyrtimi i literaturës në dispozicion Zhvillimi i ideve përmes diskutimeve Copëzimi i problemit kërkimor
 12. 12. Përfundimet e kërkimit Informuese apo Ndihmëse në Ndihmëse për ndihmëse për interpretimin e afrimin e marrjen e rezultateve marrëdhënieve vendimeve porositës-realizues
 13. 13. Diagnostifikimi i problemeve të kërkimit Elementët e diagnostifikimitFormulimi i problemit Rradhitja e shkaqeve të Formulimi i problemeve manaxherial supozuara të kërkimit Sjellja e klientit Forca e shitjes Organizimi Konkurrenca Pozicionimi Produktit Imazhi Shkaqet
 14. 14. Faleminderit

×