Your SlideShare is downloading. ×
0
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Mitjans analògics i digitals
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Mitjans analògics i digitals

373

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
373
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Tecnologies de gravació
 • 2. Les dues classes principals de tecnologies de gravació de sonido son la grabación analógica y la grabación digital. ● ● Gravació analògica: es realitza amb un petit micròfon que detecta canvis en la pressió atmosfèrica (ones de so acústiques) i gravar-les com ones de só gràfiques en un mitjà com un fonògraf o una cinta magnètica. Gravació digital: utilitza les mateixes tecnologíes analògiques, afegint la digitalizació de les dades i senyals sonogràfiqus, permitint que aquests estiguin guardats i transmessos en una major varietat de mitjans
 • 3. Gravació Analògica
 • 4. Grabació analògica de so:  ● ● ● Gravació mecànica analògica o gravació electromecànica analògica. Gravació magnética analògica o gravació electromagnètica analògica. Grabación òptica analògica o gravació fotogràfica del so.
 • 5. Gravació digital de so  ● Gravació magnètica digital. ● Gravació òptica digital. ● Gravació magneto-òptica digital.
 • 6. Sistemes que utilitzen mètodes digitals i analògics
 • 7. Hi ha sistemes que utilitzen mètodes digitals i analògics, un d'ells és el reproductor de disc compacte (CD). La música en forma digital s'emmagatzema en el CD. Un sistema òptic de díodes làser llegeix les dades digitals del disc quan aquest gira i els transfereix al convertidor digital-analògic (DAC, digital-to-analog converter). El DAC transforma les dades digitals en un senyal analògic que és la reproducció elèctrica de la música original. Aquest senyal s'amplifica i s'envia a l'altaveu. Quan la música es va gravar en el CD es va utilitzar un procés que, essencialment, era l'invers al descrit, i que utilitza un convertidor analògic digital (ADC, analog-to-digital converter).
 • 8. El que determina la presència d'una gravació analògica o digital no és el suport emprat, sino el tipus de senyal gravada en ell. ● ● Les senyals analògicas es denominen així,ja que posseeixen una característica particular respecte a les altres; la forma de la senyal és una còpia de l'original. És a dir, si observéssim la senyal acústica original, aquesta seria equivalent a la senyal resultant (ja sigui mecànica, magnética u òptica) en la seva forma. Per contra, la senyal digital es tradueix en codis binaris que ja no tenen forma, sino que són una mera successió de ceros i uns que, ja no tenen res a veure amb la senyal que els ha originat, malgrat puedan reproducirla.
 • 9. L'audio processat digitalment s'ha avantatges que té respecte l'analògic: ● ● ● imposat per les L'audio analògic no suporta la multigeneració. Cada nova còpia (còpia de còpia) produeix perdues, de forma que, el senyal resultant cada vegada, té més renoll i es sembla menys a l'original. L'audio analògic es degrada amb facilitat. Les cintes se desmagnetitzan si se'ls acosta un imant, els solcs d'un disc de vinil sofreixen alteracions amb el pas constant de la agulla, etc. Mentre que els suports digitals estan en plena expansió, els analògics han decrescut de forma exponencial.

×