Intro Skole It Juni10

321 views

Published on

Præsentation af pæd.it for 1. årg. lærere

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
321
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Casen bruges som en appetitvækker i præsentationen af pæd.it overfor de studerende – og den er et eksempel på den praksis, som vore studerende vil møde både i praktikken og som færdiguddannede lærere. Som uddannelsesinstitution er vi forpligtiget på, at de studerende kan møde, forholde sig til og håndtere den praksis de skal agere i. Kurset pæd.it, som vi kalder det, er et led i de tiltag, der er taget her på stedet. Det er muligt for den studerende efter deltagelse i kurset og aflevering af en digital portfolio at erhverve sig et såkaldt ”Pædagogisk it-kørekort”, udstedt af UNI-C Vi har valgt den model, eftersom det fra mange skoler er et krav, at de studerende har et pæd.it-kørekort. Eksempler: Rugkobbelskolen i Åbenrå og Aalborg kommune.
 • Basiskompetencer (personlig værktøj), dvs. brugerkompetencer i den studerendes egen lærerfaglige udvikling med afsæt i den personlige brug… tilstrækkelige praktiske / håndværksmæssige og teoretiske it- og mediekompetencer. Studie- og samarbejdskompetencer, dvs. it- og mediekompetencer anvendt i alle uddannelseselementer. Viden om og teoretisk indsigt i it og mediers muligheder og begrænsninger i relation til undervisning, der retter sig mod medstud. / praktik. Pædagogiske og didaktiske it-kompetencer. Mulighed for på en kritisk måde at kunne foretage kvalificerede og reflekterede valg om inddragelse af it- og medier i deres undervisning.
 • Nævn mødet i september med underviserne (stamholdslærerne indkalder).
 • Gul linje – studerende. Grøn linje – vejledere. Derefter undervisere og sidst evaluator.
 • Nævn at vi (Pæd-it + fag) sammen løbende udformer materiale, som kan lægges i portfolioen.
 • Intro Skole It Juni10

  1. 1. Pædagogisk it (pæd-it) Case fra Søndervangsskolen i Hammel som vandt e-læringsprisen i 2009. Uddannelsesinstitutionens tilrettelæggelse af uddannelsen skal bidrage til, at den studerende tilegner sig teoretiske og praktiske forudsætninger for at anvende informations- og kommunikationsteknologi i forbindelse med undervisning og evaluering i folkeskolen. (Kap. 16, stk. 2)
  2. 2. Pædagogisk it (pæd-it) Baggrund: Kontrakt med Uni-C og lokal studieordning 2010 -11 Gennemføres: 1. – 2. studieår, dvs. 2010 -11 Formål: Basis it-kompentencer. Studie- og samarbejdskompetencer. Pædagogisk og didaktiske it-kompentencer. Tre aktører: Studiegrupperne, underviserne og it-vejlederne (Vinnie og Hanne).
  3. 3. Pædagogisk it (pæd-it) Organisering : Fælles temadage – hele årgangen. Stamholdsundervisning. Selvstændigt arbejde i studiegrupperne. Vejledning. Mulighed for support i it-cafe.
  4. 4. Pædagogisk it (pæd-it) Studiegrupperne : Vælger i samråd med fagenes undervisere blandt valgfrie temaer. Arbejder selvstændigt med obligatoriske og valgfrie temaer indenfor it. Afleverer portfolio.
  5. 5. Pædagogisk it (pæd-it) Underviserteamet / faglærerne: Integrerer … ikt således, at det bidrager til at udvikle det enkelte fags emner, begreber og metoder. ( Bekendtgørelsen §16 stk. 1 og 2 ) … tilegner jer teoretiske og praktiske forudsætninger for at anvende ikt i forbindelse med undervisning og evaluering i folkeskolen. (Bekendtgørelsen §16 stk. 2) Konkretiseret i studieordning. Koordinerer arbejdet med mindst 4 valgfrie temaer. Rådgiver studiegrupperne v. temavalg
  6. 6. Pædagogisk it (pæd-it) It-vejlederne: Ansvarlige for aktiviteterne i de skemalagte lektioner / it-cafen. Løbende support til samtlige temaer. Vejledning i og ved udformning af portfolio.
  7. 7. Pædagogisk it (pæd-it) Aug. – Introduktion Pæd-it (1.årg. + meritter 1. årg.), opstart it-cafe Uge43, okt. – Opstart, fælles temadag for hele årgangen Uge 44, nov. – Fælles temadag for hele årgangen Uge 47, nov. – Stamholdsundervisning Uge 13,marts – Fælles temadag for hele årgangen Medio okt. 2010 – Aflevering aaf porftolio Uge 9, febr. – Fælles temadag for hele årgangen Uge 18, maj – Stamholdsundervisning
  8. 8. Pædagogisk it (pæd-it) <ul><li>Portfolio – hvad er det? </li></ul><ul><li>Port (bringe) + folio (blad / papir) = samling af papirer eller arbejder. </li></ul><ul><li>Uddybning på Learning.dk </li></ul><ul><li>Arbejds- eller procesportfolio </li></ul><ul><li>den studerendes samling af reflektioner (logbog og kommentarer), noter, arbejdspapirer, fremlæggelser, billeder etc. - basis eget arkiv </li></ul><ul><li>Præsentations- el. vurderingsportfolio </li></ul><ul><li>- på basis af arbejdsportfolio </li></ul>
  9. 9. Pædagogisk it (pæd-it) Arbejds- eller procesportfolio Præsentations- eller vurderingsportfolio - på basis af arbejdsportfolio Krav

  ×