Silvia Ciobanu. CREŞTEREA VIZIBILITĂŢII USARB ÎN INFRASTRUCTURA GLOBALĂ

206 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
206
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Silvia Ciobanu. CREŞTEREA VIZIBILITĂŢII USARB ÎN INFRASTRUCTURA GLOBALĂ

 1. 1. UNIVERSITATEA DE STAT „ALECU RUSSO” DIN BĂLŢI BIBLIOTECA ŞTIINŢIFICĂ TRADIŢIE ŞI INOVARE ÎN CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ: COLLOQUIA PROFESSORUM, Ediţia a IV-a BIBLIOTECA UNIVERSITARĂ ÎN CONTEXTUL SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE ŞI A CUNOAŞTERII CREŞTEREA VIZIBILITĂŢII USARB ÎN INFRASTRUCTURA GLOBALĂ Silvia CIOBANU, şef centru Marketing. Activitate Editorială, BŞ USARB
 2. 2. Creşterea vizibilităţii online în 10 paşi 1. Comunicate de Presă. Este o strategie de marketing care funcţionează din cele mai vechi timpuri. Are efect pozitiv şi la optimizarea pentru motoarele de căutare şi oferă posibilitatea clasificării pe cuvinte cheie. 2. Blogging. Blogurile dau o imagine mai bună . Blogurile sunt optimizate pentru motoarele de căutare şi sunt un element de social-media. 3. Reţelele Sociale sunt un element de social-media. Nu chiar uşor de folosit, totuşi ele au apărut şi au explodat în ultima perioadă, iar motoarele de căutare le dau o mare importanţă: LinkedIN, Twitter, Facebook ş.a. 4. Articole. Dincolo de motorul de căutare, articolele trebuie să conţină responsabilitatea înaltă a autorului şi recenzia calificată a experţilor. 5. SEO (Optimizare pentru motoarele de cautare) . Toate acţiunile de marketing au o componentă de SEO. Însă aici se discută de suita de lucruri obligatorii care trebuie făcute pentru un site : titluri, paragrafe, headere, stil de scris, linkuri interne , externe, etc. Viitorul în online aparţine celor care investesc creşterea vizibilităţii
 3. 3. Creşterea vizibilităţii online în 10 paşi 6. Newsletter. Regulat. Dacă se poate săptămănal este foarte bine. Creste foarte bine vizibilitatea şi elementul de branding. Un astfel de instrument creşte oricînd numarul de potenţiali beneficiari, care mai presus de atît sunt şi controlaţi în procesul de comunicare. 7. Video. O experienţă foarte interesantă este producerea şi popularizarea materialelor video. YouTube sau alte canale de distribuţie stau la dispoziţia celor care vor să intre în acest domeniu foarte bine răspîndit. 8. Marketing Viral. Transmiterea de la utilizator la utilizator. Puteţi produce un material care să-l distribuiţi gratuit şi acesta să ajungă la mii de utilizatori. Importante in marketingul viral sunt doua lucruri : a. subiectul si b. ajutarea canalelor de distribuţie. 9. Semnătura din emailuri. Aici se pot folosi zilnic ceva ce se cere să fie popularizat. 10. Folosirea marilor situri ca promotoare : Flickr - pentru poze, Youtube - pentru materialele video.
 4. 4. Vizibilitatea Persoanele care ne viziteaza sunt libere sa folosească după bunul lor plac produsele noastre. Nu este o metoda prin care să-i determinăm pe care să le folosească, însa vă asigur că dacă cineva găseste ceva ce îi place se va folosi, cu siguranţă, de pictogramele reţelelor utilizate pentru a transmite mai departe, persoanelor cu care socializează, ceea ce a găsit. Şi astfel informaţia sau produsul ajunge la mai multe persoane. La rapiditatea cu care informaţia este transmisă în ziua de azi în reţelele de socializare nu putem fi siguri că această informaţie va fi văzută de toate persoanele cu care beneficiarul socializează, însă la sigur vor fi cîtiva care o vor vedea. Dintre aceştia, cîţiva vor dori să afle mai multe despre asta şi vor merge mai departe, accesînd informaţia văzută, iar daca ceea ce vor gasi le va face plăcere, o vor transmite-o, şi ei, la rîndul lor, mai departe.
 5. 5. Acesta este modul cel mai bun şi cel mai dezirabil prin care informaţia poate ajunge la un numar mare de persoane. Nu toate persoanele vor fi interesate de ceea ce avem de oferit. Aici se poate observa cel mai bine importanţa alegerii reţelelor de socializare. Pentru a ajuta această transmitere de informaţii, bibliotecarii sunt cei care, înainte de toate, demonstrează că au încredere în produsele şi în informaţia pe care o pun la dispoziţie. Se foloseşte atît contul personal, cît şi contul sau pagina special creată pentru site.
 6. 6. Bibliotecarul dirijează cu reţelele Cum lucrează social networking-ul pentru succes în BS USARB
 7. 7. Pagina web
 8. 8. Reţelele sociale sunt mijloace de promovare. Pot ajuta la promovarea paginii web, blogului, să se ţină permanent contact cu vizitatorii sau potenţialii beneficiari. În zadar se scrie un articol genial pe blog dacă nimeni nu ştie de el. Tot prin intermediul reţelelor sociale, un profesionist poate fi la curent cu subiectele profesionale.
 9. 9. Blogul Bibliotecii
 10. 10. Reţele de socializare
 11. 11. Facebook şi Twitter sunt la ora actuală cele mai populare reţele sociale. Obligatoriu trebuie să avem creat un cont pe Facebook şi Twitter. Dacă activitatea de promovare implică materiale multimedia, se poate apela şi la un site de profil. De exemplu, dacă se au în vedere multe fotografii sau creaţii grafice, Flickr ar trebui să fie prima alegere. Are în spate o comunitate care numără milioane de utilizatori şi poate fi conectat la alte reţele sociale.
 12. 12. 1 071 prieteni Facebook
 13. 13. 399 twitts Twitter
 14. 14. YouTube 39 postări Cele mai vizionate Filme despre USARB şi BŞ –peste o mie de vizionări, ABRM - 20 de ani - 542, expoziţiile tematice -200-260
 15. 15. Printre cele mai apreciate se numără LinkedIn, cea mai mare reţea profesională, dar şi printre cele mai bune instrumente de marketing. Conceput special pentru a dezvolta relaţiile de afaceri, a ajuns la 225 de milioane de utilizatori activi din peste 200 de ţări. Reţeaua este folosită în prezent cu succes pentru promovarea brandului și pentru oportunităţile de marketing profesional. Linkedin
 16. 16. Linkedin
 17. 17. 75 de albume 1369 foto Flickr
 18. 18. 70 de postări Delicious
 19. 19. Este important să se posteze frecvent. Aceasta nu înseamnă însă că trebuie să se bombardeze contactele cu informaţii inutile. Trebuie să se posteze ceea ce este relevant pentru publicul respectiv. Este foarte important şi să se ţină legătura cu cei interesaţi, nu doar să se "arunce" informaţii, să se comunice cu ei, să li se răspundă la întrebări.
 20. 20. 136 postări 103 prezentări 33doc Slideshare
 21. 21. Google+ 221 prieteni În cercurile a 314 persoane Colaborează cu cercul Cadre didactice USARB
 22. 22. Wikipedia
 23. 23. 39 postări În 4 albume Issuu
 24. 24. 20 de cataloage 123 de accesări 40 likes Se deschid în Calameo şi Slideshare Pinterest
 25. 25. Calameo pictogramă personalizată pe interfaţa paginii web a Bibliotecii Ştiinţifice
 26. 26. OpenLibrary154 postări
 27. 27. Biblioteca digitală
 28. 28. Cel mai mare risc pe care ţi-l asumi atunci cînd devii dependent de mediul online este acela de a uita să mai trăieşti viaţa off-line.
 29. 29. Mulţumesc! 11 octombrie 2013

×