Your SlideShare is downloading. ×
0
Silmä
Silmä
Silmä
Silmä
Silmä
Silmä
Silmä
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Silmä

760

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
760
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Silmän rakenne  Silmän osia ovat: mustuainen  Värikalvo (iiris)  Sarveiskalvo  Lasiainen  Verkkokalvo  Näköhermo  Linssi
  • 2. Silmät voivat vaurioitua  Silmien suojaaminen on tärkeää. Jos silmiä ei suojaa esim. jollakin työmaalla, ihminen voi tulla sokeaksi.  Silmät voivat vaurioitua näistä:  Liiallinen auringonvalo (aurinkoa ei saa katsoa paljain silmin)  Pesuaine  Metallikappaleet  Hiekkainen lumipallo voi sokeuttaa silmän
  • 3. Näin näkeminen tapahtuu  1. Jostakin esineestä tulee valonsäteitä silmään.  2. Valonsäteet kulkeutuvat silmämunan sisään mustuaisesta.  3. Linssi taittaa valon silmämunan takaosaan lasiaisen läpi.  4. Aistinsolut muodostavat valonsäteistä kuvan verkkokalvolle väärinpäin.  5. Näköhermo välittää tiedot kuvasta aivoille.  6. Aivot tulkitsevat tietoja kuvasta ja kääntävät sen oikein päin. Näköhavainto tapahtuu aivoissa.
  • 4. Näkövammaisista vain osa on sokeita  Näkövammaiset joko näkevät erittäin huonosti, tai ovat kokonaan sokeita.  Näkövammaiset voivat lukea ja kirjoittaa sokeainaakkosilla, jotka ovat kohollaan olevia pisteitä. Sitä kutsutaan pistekirjoitukseksi.  Jotkut ihmiset voivat kärsiä hämäräsokeudesta, jotkut värisokeudesta ja jotkut punavihersokeudesta.
  • 5. Kuvia
  • 6. Tekijät ja lähteet Kiitos kun jaksoitte kuunnella ja katsoa meidän esityksen!! Tekijät: Catherine ja Jannika Lähteet: Jäljillä5 ja kuvat Google hakusanalla silmä ja Näköaisti.

×