Temperaturmätningmetod för att underhålla ett teamVadim Feldman2013-04-22www.softhouse.se
2
Om vi vill bygga ett funktionellt teammåste vi kontinuerligt underhålla den3
4Temperaturmätning
5Uppskattning
6Saker som förbryllar oss
7Ny information
8Återkoppling med rekommendation
9Förhoppningar
10Börja1. Skapa en miljö där teamet kan hålla sitt möte2. Ha en facilitator som håller i mötet3. Håll mötet
11
Vad gör ni idag för att underhålla teamen,och vad skulle ni kunna starta medimorgon?12
Tack!13
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Temperaturmätning - metod för att underhålla ett team | Vadim Feldman | LTG-15

546 views

Published on

Presentation vid Lean Tribe Gathering 15 i Malmö 24 april 2013.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
546
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
110
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Personlig historiaFör ett par år sen var jag en del av ett team på ett företag inom tjänstesektorn.Och som på många andra företag så ordnades det en team aktivitet en gång per halvår.Teamaktivitet var att vi åkte till bigbowl, chefen la kortet i baren och drinkarna blandades.Trots att viljan från chefen var helt rätt och visst kände vi oss som ett team den dagen, så tillbaka på arbetet var det precis som vanligt.Förutom ett extra inslag av skvaller om den där kvällen.Idag arbetar jag som konsult och hjälper till att bygga agila teams.Det jag ser är att många som ser det fortfarande engångsaktiviteterMan hoppas lite på big-bang förändring, idag är ni inte ett team, men badar vi tunna så blir vi ett super sammansvetsat team för evigt.
 • Men detbehöverintevaraså…Problemetsom jag serdetäratt vi till stor del saknarmetoderochverktygochförståelseförattgörakontinuerligförändringiställetför en big-bang.
 • Virginia SatirFamiljeterapeut Enkel modellInförde på HSB Tjänsteutveckling för nästan 1 år senMan samlar teamet och låter de prata om 6 ämnen
 • Bör vara personligaI börjanärdetsällanpersonligt, utanmer team baseratJag uppskattar dig för att du…Förstärker av teamets och individernas positiva beteende i teamet.Vi gillar att andra gillar oss och vad vi gör.Ex. Tack för att du tog hand om det där tråkiga dokumetet förra veckan, jag vet att du inte tycker att det är världens roligaste arbete men det hjälpte verkligen mig att fokusera på de sakerna jag var tvungen bli klar med.
 • Vadförbryllarmig just nu?Oftasttasolösta / glömda problem upp.Kanvaraalltfrånkod till organisationellerpersonligt.Låtvarje person tala till punktutanattnågonannanfyllerpå med information.Självaprocessenavattberättaförsinateammedlemmarövervadsomförbryllarossärlikaviktigsomsjälvalösningenochinformationen.Hanterarosäkerhetiochutanförteamet
 • Har vi någonny information personligellerproffesionellsompåverkarteamet.Hanterarskvallerochgerkangesvarpå de förbrylladefrågorna (påståenden).
 • Återkoppling – alltidpersonlig.Tänk feedback trappan (modellen)När du gör… såkänner jag …. Jag skulleuppskattaom du….Tar tidinnanteammedlemmarnavågaröppnaupp sig. Stressaintefram det.SmåochstorasakerEx. Utvecklareochtestarediskuteradehur de skullearbetaihopochvilkaförväntningar de hade på sig.Testare hade sett sin roll sommycketmindreänvadutvecklaretyckte – last line of defence.Testareändra sin attetyd mot utv.
 • Personligaochteametsdrömmarochförhoppningarförframtiden.Görallauppmärksamapå de tvåolikadelarnaochvarfokuset ligger på just nu hos varjeindivid.Reinforcarteametsmålochsätterfokus (intealltid)Ex. Jag hoppaspåattreleasengår bra eftersom vi harväldigtmycketsomhängerpå det.Jag hoppaspåatt… jag klararav …
 • Bordevaranågonstansdär de känner sig avslappnade ex. Skönasoffor, café etc.Facilitator skallhelstbarahålla I mötet men hjälperockså till attstartaochbytaämnen.Tips: räkna till 60 närdetblirtystBestäm en taktochhållmötet, ex 1/ vecka. Låtteametändra format efterhandGlöminteattdetärderasmöte, de bestämmerhurnär, vem etc.
 • Teammötepå HSBResultat:Ett team somHållervarandraansvariga, Litarpåvarandra, Tar hand omsmå problem självIntroducerarnyateammedlemmarsjälv
 • Temperaturmätning - metod för att underhålla ett team | Vadim Feldman | LTG-15

  1. 1. Temperaturmätningmetod för att underhålla ett teamVadim Feldman2013-04-22www.softhouse.se
  2. 2. 2
  3. 3. Om vi vill bygga ett funktionellt teammåste vi kontinuerligt underhålla den3
  4. 4. 4Temperaturmätning
  5. 5. 5Uppskattning
  6. 6. 6Saker som förbryllar oss
  7. 7. 7Ny information
  8. 8. 8Återkoppling med rekommendation
  9. 9. 9Förhoppningar
  10. 10. 10Börja1. Skapa en miljö där teamet kan hålla sitt möte2. Ha en facilitator som håller i mötet3. Håll mötet
  11. 11. 11
  12. 12. Vad gör ni idag för att underhålla teamen,och vad skulle ni kunna starta medimorgon?12
  13. 13. Tack!13

  ×