Començant a decidir 3r eso

140 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
140
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Començant a decidir 3r eso

 1. 1. COMENÇANT A DECIDIR…Orientació 3r ESOInstitut de Vilafant
 2. 2. En quin món vivim? Incertesa econòmica Demanda de formació Manca de tècnics Globalització i mobilitat
 3. 3. QUINES DECISIONS HEM PRESFINS ARA? Esport o activitats extraescolars Continuar estudiant Francès Matèries optatives…bàsicament ens hem hagut de preocupard’anar passant de curs i obtenir uns bonsresultats acadèmics.
 4. 4. CONÈIXER VALORAR TRIARQuè vol dir escollir?
 5. 5. QUINS BLOCS ANEM TREBALLANT? Sistema educatiu Quins aspectes has de conèixer de tu mateix?▪ Les característiques personals▪ Els interessos▪ Els valors ocupacionals▪ Els resultats acadèmics Les matèries optatives a 4t
 6. 6. ENS CAL AJUT?OBJECTIVITATPRUDÈNCIAQUINS VALORSTINC?SABER QUÈM’INTERESSAISABER QUINESHABILITATS TINCVALORACIÓREFLEXIÓCOM?
 7. 7. I A PARTIR D’ARA QUÈ? S’acosta el moment d’anar decidint elteu futur professional Optatives de 4t I després, què?
 8. 8. Organigrama del Sistema educatiu Esquema
 9. 9. Batxillerat Et permet una preparació especialitzada per a la tevaincorporació a estudis posteriors o a la vida activa. Proporciona coneixements i habilitats que et permetenacomplir les teves funcions socials amb responsabilitat icompetència. Et capacita per accedir a la formació professional de grausuperior i als estudis universitaris.
 10. 10. Formació Professional específica Et prepara per a l’activitat en un camp professional. Et proporciona una formació polivalent que et permetiadaptar-te a les modificacions laborals que es puguinproduir al llarg de la vida. Et facilita la incorporació a la vida activa. Et facilita la possibilitat d’atendre les demandes delsistema productiu.
 11. 11. Altres estudis:artsplàstiques,disseny,esports,dansa,música, idiomes Et preparen per a desenvolupar unes activitats ocompetències professionals específiques de tipusartístic,esportiu o d’idiomes. Requereixen passar una prova per accedir-hi. Alguns requereixen el títol de GES i d’altres poden sercursats simultàniament amb altres estudis.
 12. 12. Programes de formació laboralbàsica Et proporcionen una formació bàsica iprofessional que et permetincorporar-te a la vida activa.
 13. 13. CURRÍCULUM4T ESOMATÈRIESCOMUNESMATÈRIESOPTATIVESConsolidarAprenentatgesbàsicsIntroduir matèriesestudisposteriorsIncorporació al món laboral
 14. 14. Matèries 4t ESOMATÈRIES COMUNES MATÈRIES OPTATIVESLlengua catalana Fís. i Química / LlatíLlengua castellanaMatemàtiques Biologia / TecnologiaLlengua estrangeraCiències socials Francès / InformàticaEducació eticocívicaEducació FísicaOrientacióTutoria
 15. 15. BASE BIBLIOWEBGRÀFICA

×