Bloc aula

385 views
349 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
385
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
211
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bloc aula

 1. 1. BLOC AULA Núria Bordoy Expósito Introducció a la informàtica Adelaida Delgado
 2. 2. loc Que es un bloc? ● Un bloc és un diari interactiu personal a Internet. ● Un blog és dissenyat com un diari, cada article té data de publicació, de manera que la persona que escriu bloguer) i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat. ● En cada missatge o article d'un blog els lectors poden escriure comentaris i aquest, al seu torn, donar-los resposta.
 3. 3. Història Dels blocs ● Són l'evolució dels fòrums dels anys 90, els quals van introduir la possibilitats d'establir un diàleg entre usuaris. ● Més tard fou quan es va començar a anomenar weblog de l'anglès web y log (log = diari), però va ser al 1997 que es va abreviar amb Blog. ● A l'agost del 1999 va ser l'apogeu, ja que era l'eina més fàcil en aquell temps de crear una pàgina de notícies a la xarxa. ● Al 2000/01 varen començar ha aparèixer els primers blocs en espanyol. Al 2002 el fenòmen “Bloggin” es va convertir en una eina indispensable,usada fins i tot pels periodistes. ● I en l'actualitat és un dels serveis més utilitzats per la
 4. 4. Elements Comuns Pot Tenir Un Bloc ● Comentaris : permet als usuaris comentar l’ entrada del Blogger. ● Enllaços: són vincles a altres pàgines web com a refència o ampliació de la informació ● Enllaços inversos: (trackback) Et permeten saber quines novetats hi ha blocs als quals seguim o qualcú ha citat una entrada nostra al seu. ● Multimèdia: capacitat de pujar imatges i vídeos al nostre bloc.
 5. 5. Tipus de blocs ● Blog temàtic: de noticies, opinió, debat, etc. L’autor del bloc relata noticies, opinions, comentaris i normalment la seua audiència intervé amb els seus comentaris als posts que es van publicant. ● Blog personal: diari de la vida de l’autor, d’un viatge, amb fotografies, històries, anécdotes, sensacions, etc. ● Blog colaboratiu: escrit per diversos autors. ● Fotolog: és un blog en el que apenes s’escriu, com a molt una o dues línies, i el realment importan són les fotografies que es posen en els posts. ● Audioblog: blog en el que es publica un programa de radio i que permet als seus usuaris el poder-se’l descarregar en format mp3.
 6. 6. Blocs a L’educació En Educació podem trobar diferents tipus de blocs: Blog de l’alumne. Blog de la classe. Blog del professor. Blog agenda de la classe. Blog de recursos de l’aula. Blog de suport als continguts curriculars. Blog PLE (Entorn Personal d’Aprenentatge).
 7. 7. El bloc d’Aula Potser és el més utilitzat en l'àmbit educatiu. A vegades no passa de ser la pàgina personal del professorat, però també pot ser un complement a les classes presencials, amb informació addicional i propostes d'activitats complementàries a desenvolupar, utilitzant els recursos que ofereixen els blocs: escriptura hipertextual, suport multimèdia, comentaris, proposició d'enllaços relacionats. Amb això es pot ampliar el context presencial de l'aula, i servir perquè els estudiants treballin en casa, a la biblioteca, telecentre, etc.
 8. 8. Objectius Del Bloc Aula 1. Utilitzar internet amb fins educatius i culturals, i com a complement d'altres mitjans d'informació i de coneixement. 2. Fomentar l'escriptura de blocs o bitàcoles com a eines per a la publicaciób de continguts i la projecció individual i col · lectiva. 3. Fomentar el treball en col · laboració, doncs, ja sigui mitjançant blocs col · lectius o individuals, els diferents protagonistes sumen les seves aportacions individuals. 4. Proposar una altra forma d'avaluació dels coneixements, situant ara l'acció en un àmbit més ampli que el de l'aula o el centre educatiu, ja que els coneixements estan molt relacionats amb la informació, a la qual es pot accedir sense traves.
 9. 9. Objectius Del Bloc Aula 5. Conscienciar sobre el bon ús del llenguatge i capacitar per a l'escriptura d'articles amb els quals poder expressar coneixements, idees i experiències, i fomentar amb això la creativitat. 6. Propiciar el debat intel · lectual com a forma d'intercanvi de coneixements i de adquisició de l'hàbit de la crítica constructiva. 7. Conèixer a fons la societat de la informació, la comunicació i el coneixement en la qual ja estem vivint, i que serà la societat en la qual els estudiants es desenvoluparan com a persones en el futur.
 10. 10. Exemples ● http://cedec.ite.educacion.es/index.php? option=com_customproperties&task=tag&tagName=primaria%3Acatal% C3%A1n&Itemid=26&lang=es ● http://xavisimo.cat/ ● http://blog.educastur.es/blogs-y-educacion/uso-de-los-blogs-en-el-aula/ ● http://blocs.cpnl.cat/diaridaulabasic/ ● http://llengilitcat.blogspot.com.es/ ● http://aulapoesianadal.blogspot.com.es/
 11. 11. Bibliografia ● Http://recursostic.educacion.es ● Wikipedia ● Http://blog.educastur.es ● Www.blogger.com

×