Bengvarna 5 september 2010

662 views
625 views

Published on

Aizawl Venglai Branch YMA Weekly News

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
662
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bengvarna 5 september 2010

  1. 1. YMA Motto : YMA chu tanpui ngaite tanpuitu a ni VOL. XXI ISSUE NO.36 NI 05.09.2010 Vengchhung News CYMA Hmalakna Pu Chhunkunga, Kum 88, Sec-I chu thisen sang vangin ni 29 August 2010 khan Sub-Hqrs. YMA Champhai Conference a boral a, a tuk ni 30 August 2010 khan vui a ni. Khawhar chhungte Bengvarna in neih a ni kan tuarpui hle. Aizawl Venglai, 5 September 2010: Ni 1-2 September 2010 chhung khan Sub- Pu Ralkapthanga, Sec-I chu Malaria Hqrs. YMA Champhai Conference chu Khawbung 'S' Branch YMA-ah neih a ni a, PV vangin in lamah enkawl mek a ni a, that Central YMA atangin Pu Lalbiakzuala, Gen. Secretary, Pu Vanlalrema Rokhum, lam a pan zel niin kan lo hria. CEC, Pu B. Rothangliana, CEC leh Pu H.Lalruatliana, CEC ten an hmanpui. He Pi Malsawmtluangi W/o Pu Conference ah hian 2010-2012 chhunga Sub-Hqrs. YMA hruaitu thar thlan a ni a, H.Vanlalmuana, Sec-II chu ni 1 September thlan tharte chu : 2010 khan Civil Hospital, Aizawlah a rilphir President : P.C. Zohlira zai a ni a, in lamah enkawl chhunzawm a ni. Vice President : Ronghaka Colney Secretary : VL.Chama Hnamte Pu R.Lalhmachhuana, Sec-I chu a Assistant Secretary : Hrangthansiama Mizo hnathawhna hmun Tuidam atangin Treasurer : Lalhluna Aizawlah transfer a ni. Finance Secretary : Laltuliana Vawiin ni 5 September 2010 chawhnu hian Aizawl Venglai Presbyterian Biak Inah Tin, Ni 4 September 2010 zing dar 5 hian Central YMA leh 23rd Sector Mizoram Naupang Sande Sikul inkhawmpui Range Assam Rifles tangkawp buatsaihin Marathon Race tlan tur a ni a, Sub-Hqrs. rehearsal neih a ni dawn a, chawlhni leh ni hrang hrang atanga he Marathon a tlan turte Aizawl an lo thleng tawh a ni. 12 September 2010 hian inkhawmpui hi Ni 8 September 2010 (Nilaini) Zing dar 10:30 hian Central YMA Hall, neih a ni ang. Tuikhuahtlangah Central Coordination Committee (CCC) Meeting neih tur a ni a, Ni 2 September 2010 khan hetah hian YMA General Conference Agenda thlitfim a ni ang. C.Rosiamliana (RSa), Sec-II Leh Laltanpuii, Saitual Chhim Veng te chu Aizawl Venglai Kohhran Biak Inah an innei. CADS hmalakna hlawhtling zel Ni 25 August 2010 dar 9:30 PM vel khan Bawngkawn Durtlang Road Haflong Lawmthu chhakah CADS leh Mizoram Police tangkawpte’n No.4 Heroin Hawng 21 an man. No.4 te hi Electronic Rice Cooker chhunga dah a ni a, CADS te hian an thu dawn Kan pa Chhunkunga, kum 88, ni 29 bawhzuiin he ruihhlo hi lei duh anga insawiin an dawr a, an man ta a ni. Ruihhlo August 2010 a boral chungchangah neitute hi - Sungpian 55 D/o Mangkam, Moreh, Manipur, Zungpuithangi 27 D/o vengchhung YMA hruaitute, nu leh pate Tialkhuaia, Doikhel Myanmar, Khawsiami 38 D/o Pasiama, Moreh, Manipur, leh thalai zawng zawngte kan chunga in Lalhmachhuani 34 D/o Lalhmingliani, Moreh Manipur leh Lalrinthangi 32 D/o thatna leh khawngaihna avangin lawmthu Tlangkaia, Doikhel Myanmar te an ni. An vai hian Bawngkawn Police Station-ah kan sawi a. Tin, a damloh laia min lo case ziahluh an ni. tawngtai sak tute leh min rawn kan tute Ni 25August 2010 dar 3:00 AM khan Seling daiah MZ-01 B 8146 atangin zawng zawng chungah Pathian hmingin No.4 (Heroin) Hawng 3 an man a, a neitu Thanglien, Myanmar leh Vanlalpianga, lawmthu kan sawi tak meuh meuh a ni. Bungkawn Nursery te chu manin Excise kutah hlan an ni. Heng ruihhlote hi Aizawl Lalpa’n a let tam takin malsawm che u Market rate chuan Rs. 1,95,000.00 (nuai khat singkua sangnga) man a ni. rawh se. Ni 24 August 2010 khan heng mite hian CADS tanpuina an pe. 1. UPC (Mizoram) General Hqrs. - Rs.3,000.00 Thangveli leh a fate 2. Ramhlun North MHIP - Rs. 2,000.00 Aizawl Venglai, Section - I CADS ten tanpuina an dawn tawh zawng zawng hi Rs.5,6,2950.00 a ni. I chak lohna atanga i inzir a nih ngat chuan chaklo i ni ngai lovang - Zig Ziglar
  2. 2. VOL. XXI : I SSUE N O .36 N I 05.09.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 2- NA EDITORIAL BOARD: SEMTUTE: Manager : T.Benjamin (9862365379) Bial -1 : Isak Lalduhsaka YMA THIL TUM Editor : Malsawmtluanga (9862077970) Bial -2 : Zothansiami Jt. Editors : Jimmy Lalrinkima (9612393154) G.S.Munga (9862310962) Bial -3A : Lalkroshlua Hunawl hman that News Editors : Lalthlamuana (9436153936) Bial -3B : Lallawmsangi C.Lalramngheta Sec-I (9612612932) Zofate hmasawnna Bial -4 : Lalhminghlua K.Lalrinzuala Sec-II (9612393130) ngaihtuah Cir. Managers: Freddy Lalnuntluanga Varte (9615820254) Bial -5 : Zonunsanga Lalsangzuala (9862326647) Bial -6 : Lalthansanga Columnists : Thuamtea (9862303327) Kristian nundan Bial -7 : Isak Lalhriatkima tha ngaihsan Lalthanpuia (9862371957) RC.Lalruatchhunga (9436146266) Bial -8 : Vanlalawmpuii E i o i l. d t r a.. Ber thla a lo de leh ta! Pavalai Review Thenkhat chuan Vangpui Pu T.Duhawma lunglenah khuavel an chuan anga, Thianpa Buanga, Lawmpuia, T.bena te ho tel ve phak lohna zaipawl class sang tak lenlai dinthar tum ang maia zaitin maia duh ang tawka solfa dik nelh nawlha han bass ham ham mai chu a nuam teh e! Pu an chhiar hunah keini chuan U K.Neiha te aw diklo, intithiam si leh Pu John Hrangkhuma te aw thup ngai khuhbo tura Tesena bawk kha kan hre leh thin mawi taka han zai chu a hahthlak duh khawp mai. Han en mai chuan aw pui tak rawn ri ang a, “Fur leh thal lo veiin par chhuak hum hum tur hi an nia... tin an vul leh a, thinlai tharin fam Mahni fel loh thup mah hautak nak alaia Valbuanga ten an la rawn report mai ang ngaih tah a tul leh thin” kan la ti thiante fel loh leh tlin lohna lai thup pui chu a chu maw. Chhun lama ei tur an dawn leh fo ang. Inkhawmpui, thlan laih, hautak e. Kep hautak ber tur Pu K.Sapa tel ve dawn loh pawh kha kan ngaihtuah zui hnatlang tih vel ka benga a lo rik lo erawh a tha phian e. Kan YMA President hman ta lova, ngaihdam kan dil nghal e. chang apiang hian U Tesena Pu PB-a erawh ka ngaihsak hman lutuk lova, Hetiang nikhua hian a penhleh deuha duty bawk kha kar lovah a rawn lang rin ai tak chuan a lo inenkawl ve thei tawh a ni te hi hmaih palh an awl thin a, hmaih tawp ve thuai thin. Ani khan eng Scien- mai thei. Hetiang hunah hian thiam ve tlata inngai loh tur an nia. A thawh zawng an thawk tific Calculation mah min zirtir ka thiam silo hi buaipui awm ber chu an ni thin. tha thawkhat a ni ang, motor insu awm hre lova, khawi lai Victorian Age Amaherawhchu, heng zawng zawng buaipui thawm kan hre miah lo. Literature mah min tulh ka hre theia kan lo awm hi kawng lehlama ngaihtuah Football khel tlansan thaka thuawihho heklo. Mahse ani khan tun chuan thil lawmawm tak chu a ni ve reng reng. inkhawm khan an mawng khamzia an thlenga ka la hriatchhuah loh tam A chaw ei ang zat ema tam chu ei phalo hrilhfak. Inkhawm/thusawi rei that leh tak min zirtir hian ka hre tlat mah ila, a hming sawi lang kher lovin Upa thatlohna inhnial ta ila, thu pawtchat turin thin... Tunlaiin kan vengchhungah Thansanga thu puang pawh a ngaihnawm viau min ti ta se, ka biru daih ang! chhiat kan tawk ta zauh zauh mai. zel e. Eikhawm buatsaih hun chu tel ve ngei chi Kan ngaihdan huangte hian rah a ni ang. A tawpa an chawthing ngahzia an sawi Hriattirna tha a chhuah chiang a ni tih mit khan chaw na na na chu an chhum hnem hle tih Election Officer, Aizawl District ngeia hmutute kan ni! Kan a chiang a, chawhmeh lam erawh a sawi tel ta thuchhuak angin Section-I huam sawhchiar plate khat, khat mang chiah lova, chaw leh sa kha inbuk tawk deuhin si lote hi tlaivar kan tam vang ni chhunga Roll nei, a hnuaia mite hi an siamlo pawh a ni thei a, ngaihtuah a tithui hle sela, kawngpui kama tlangval Aizawl Venglai huam chhungah an la mai. thute hi a chhung chan loh vang awmanihchuanni10September2010 Engpawhnise, kha pavalai zaipawl kha pui ni sela, kan tingtang hrui chat te hma ngeiin Section-I BLO, Pu nawi tak, tlang ru tak chu a ni. Engemaw kawng thleng hian kan zai tui vang lo ni RC.Lalruatchhunga hnenah inhriattir tur takin a chikim riau a sin. Leader Pu Sangtea mawlh rawh se... a ni. An inhriattir loh chuan Electoral Khatia minute thum chhung pawh kha Soprano part a chan tlatna chhan Roll atanga paih an ni anga, sawi buai zet mai thu fahrah leh kel ek tiat kha a aw lam a nilo, part dang a sak thiam loh theih a ni lovang. lek leka a fawng vuantute’n min vang mai a ni e. Pu R.Dawnga’n a taka a bass han pawih fak tak chiamah chuan min ho theilo erawh kan tlabal deuh chuan a 1. Vanlalnghaki an thu fahrah tak takte khan lang. Pu PC.Dinga te awki a lo dik hlauh mai W/o Daniela saipui ngal hi deng tliak zo dawn pawh a. 2. L.Lawmpuia lo mahse intihharh nan mawng Tun tum zawng pa zaidam Pu Hlimpuia te S/o F.Bawlliana thak erawh ka hiah ve zauh zauh traffic duty-in, thuawihlo deuh an han vin ve a ngai dawn a ang riau mai! 3. Sapliani deuh thak thak pawh kan hre pha lova, a vin ta Hringnun hi a va mawi em.... W/o L.Lawmpuia biklo te pawh a ni ang e. Helam chu Pu Tih theih loh an tih hi tih theiha i ngaih tlat chuan i tithei leh thin ang - Vince Lombardi
  3. 3. VOL. XXI : I SSUE N O .36 N I 05.09.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 3- NA Ngaihdan (Heti zawng hian le...) Electoral Roll Hriattirna Topic: Thalaite leh lirthei khalh chungchang A hnuaia hming tarlan te hian Elec- toral Photo Identity Card nen Pu Khawvel changkang He thupui ziak tura min Lalhlimpuia, Sec-I, BLO, 11/15 (Secre- zelin a ken tel zingah han tih takah chuan ziak tary, Aizawl Venglai Branch YMA) lirthei hi a pung chak ngai lovin theihtawp ka hnenah a ranglama inlan tura ngen leh em em a, kan nitin nun han chhuah ve a ni e. A hriattir in ni e. nen hian a inzawm tlat hmasain motor hi kum tawh a ni. Lirthei te hi 1979 atang tawh khan 1. H Lalrinsangi mihring khawsak khalh tak takin ka khalh W/o H Lalrinsanga phung tiziaawm tura tan ve a, kum 18 chhung EPIC No. GNM0206003 Pu Duha Pu T.Bena teh meuh mai ka khalh siam anih rualin mi tam 2. Lalkhumliana takte erawh chuan hmingchhiatna, chhung hian vawikhatmah chetsualna ka S/o Zahmingthanga tlakchhiatna leh nunna channa hial tawk lova. A chhan bera ka rin chu ka EPIC No. LHM0021014 thlengin an hmang tawh a ni. Heihi a motor khalh tan tirh hian ka rilruin Pathian 3. Roluahpuii chhan lian ber chu lirthei khalhtute hnenah ka tawngtai hmasa ziah thin a ni. W/o Lalkhumliana inthlahdah vang a ni thin. Heihi tunlai motor khalh thin tute pawh hian EPIC No. LHM0021006 Lirthei khalhtu tam ber te hi thalai kan chin than a tha hlein ka hria. Thalaite kan ni a, lirtheia chesual tam zawkte tana ka sawi duh ber chu two-wheeler 4. K Lalrampara pawh hi thalaite kan ni. Kan thawmhnaw khalh chungchang hi a ni. Lirthei kan S/o Ringliana inbel duh danin kan chhungril mizia tam khalhin fimkhur a ngai em em mai a, two- EPIC No. LXK0009803 tak a tarlang ang bawkin kan lirthei khalh wheeler khalh hian fimkhur leh zual a ngai dan phung hian kan mizia tam tak a pho awm e. Kan kawngpui a tawt a, motor a Darthlalang lang thin. Thalai tam takte hi chuan nei tam tawh em em bawk a, mihring ke a kal Tlangvalte u, in hak tlem zawh poh ber leh tisual theilo ang maiin kan lirtheite pawh kan tam tawhin, lirthei khalhin kan leh nula mitah hian in mawi tawh zawk khawlaiah kan leu pui zuai zuai a, mahni fimkhur a ngai em em a ni. Kawngpui tawt asin. Tunlai khawvelah chuan tlangval ve mai nilo midang tana chhiatna thlen theitu takah chak tak takin thenkhatte kan tlan meuh mahni kawrchung chu sawi loh, kan nih inhre miah lovin kan tlan thin a. puat puat mai a, mahni mai bakah mawza man takngial pawh hlawh chhuak A then phei hi chuan rui chunga lirthei midangte kan tipalh ang tih a hlauhawm zo lo chunga chhungte thawhchhuah thei hle a ni. hmanga inchei nalh ve ringawt hi mite’n khalh hi nuam kan tihzawng a ni tlat a, hei hian rah tha aiin chhiatna min thlen fo Tunlaiin thenkhat ten changkanna ni- an ngaisang tawh lo. Tlangval rimtui vung vung, kawnghrena dulkiar hren phek thin a, motor accident tam ber hi a chhan a ngaiin(?) a ri tih danglamna/tih rinna chawp ngai in awm em? A tuamtu nena chu a khalhtu ruih vang a ni thin. Kan Proton an hmang ta fur a, hei hian ri cheng 5,000/- man, phelh ruaha cheng kawng leh kawthlerte hi a zim em em bengchheng tak a siam a, zan reh tawhah 50/- man pawh ni si lo hi Mizo Kristian mai si a, chutih rualin lirthei a pung telh phei chuan thenawm khawveng tan a Thalai hian engzatnge a hrinchhuah telh bawk si a, fimkhur leh rilru fim tak bengchhengin damlo, tar chaklo tan phei tawh? pu chunga lirtheite hi kan khalh thin loh chuan a hnawksak thei em em thin a ni. -Vanneihtluanga, 24/2/2001 chuan chhiatna lian tak kan hmachhawn Hengte pawh hi kan tih loh ngam a tul viau awm e. reng tih hi kan hriat chian a hun takzet Emergency thil vang pawh ni lem Muay Thai Free Coaching tawh a ni. Tin, thalai lirthei khalhtu tam takte lovah chak tak taka kan tlan puat puat mai ‘Catch them young’ programme- hian lirthei khalh tur hian Driving License thin te hian hlawkna a nei hran lova, kan in naktuk ni 6 September 2010 atangin neih a ngai tih hrereng chung hian a neih tumna/duhna hmun kan thlen theih kha a aduhapiangtetanathlawninMuayThai dan an ngaihtuah lo fo thin a, khalh kal tawk viau a ni. Kan kawngpui tawt tawh zirna a tan leh dawn a, a tel duh chu thiam ringawt lova sorkarin khalh a dan ngaihtuahin tlan chak vak vak hi a him zing dar 6:00 ah Aizawl venglai Primary phalsak (Driving License nei) kan nih loh lo hrim hrim a ni. Chak tak maia motor School kawtah kal khawm tur a ni. chuan lirtheite hi khalh mai mai lo ila a tlan pelh puat maite hi a hlauhawma, a him lo hle bawk a ni. Rui chunga motor khalh him zawk ngei ang. Thalaite hian kan phei hi chu a him lo lehzual a ni. Tunlaiah Library News dinhmun hi inbihchiang ila midang tana nun tinuamlo taka lirthei khalhte hi ching tleirawl te te ten two-wheeler khalh kan September thla chhunga YMA lo ila, kan khawlaite pawh hi a nuam intihhmuh a, mahse kan fimkhur tawk lo Library nghaktu turte hetiangin ruat an zawk ngei ang. thin a, kan inenfiah deuh hi chu a ngai tak ni: meuh a ni. Chuvangin thalaite hian lirthei 1. Nl.Rosangzeli Section hruaitu theuh theuh... A va kan khalhin midangte ngaichang thiam ila, 2. Nl.C.Lalramnghaki inthlauh theih dawn ve - Tv.Munga fimkhur luat a awm lo tih hriain fimkhur 3. Tv.C.Lalbiakthuama Kawmthlangpa ringawt chu a.... takin lirthei i khalh thin ang u. Changkang 4. Tv.Hmangaihzuala - Tv.Ellisa takin lirthei i khalh ang u! Ngilneihna hi mit delte’n an hmu thei a, beng ngawng te’n an hre thei thin - Mark Twain
  4. 4. VOL. XXI : I SSUE N O .36 N I 05.09.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 4- NA Kumpuan Huang Pawl Huang Kumpuan, khawtlang nun siamthat a ni. Tin, tunlai kan veng thalaite hi Pu Laldinpuia, Sec-I, Branch Finance hian a huamzau hle a, mi hmingtha, engemaw thil zir nei an ni deuh vek mai Secretary chu nimin khan Office lam chawimawi ngaite chawimawi te, zirna leh a, engemaw avanga lehkha lo zir tawhlo pawimawhna vangin Delhi a kal. hnathawhna hmuna rinawm leh te pawhin thil zir dan kawng dapin an Branch Executive meeting chu tunkar hlawhtlingte chawimawi leh zirlaite’n an zir nual niin a hriat a, heihi hmasawnna hun remchangah hian neih beisei a ni a. Thu zirlaite taima taka an zira hlawhtlinna an a ni a, kan khawtlang nun hi kan hriat ngaihtuah tur leh thlen tur nei chuan hruaitute neihna tura fuih te pawh a huam vek a ni. loh lai hian kan siamtha reng a ni. hnenah hriattir nise. Heng hi YMA atang chauha beih a tawk Veng leh khua reng rengah hian mai lova, mitinin kan hma zawn theuhah thalai awm awl, hnathawk lova VDP Huang hma kan la thei vek a ni. khawlaia tei rawlai an tamna apiangah Ni 27 August 2010 tlai dar 4:00 khan Tunlai kan vengah hian thalaite kan khawtlang nun a nuam thei lova, ruih Tv.Lalrinchhana S/o Pu H.Lalthlengliana fel tlang hle mai a, hna lian leh te thliar theih thil pawh a hluar duhin chhungkaw chu Home atangin a tlan chhuak a, a pa in lovinengemawthawhneiinkanawmdeuh buai leh keh chhia pawh an tam tlangpui rang takin VDP hnenah a report a, vek mai a, heihi changkanna duhawm tak thin a ni. ngaihven zui nghal a ni a, ni 28 August Infiamna Huang 2010 tlai dar 6:00 khan Home ah dah luh leh nghal a ni. Germany Captain - Ballack: chhan lian ber chu club neitu Glazer Germany chhungkuate Manchester United 800m Record siam leh tu Rudisha: team chhunga Supporters Trust (MUST) in an dodal David Rudisha buaina coach tlat vang a ni pakhat. chuan kar Joachim American chhungkua hi Old hmasa maia Loew chuan a Trafford atanga inthiarfihlim turin season 8 0 0 m sawi fel ta a, liamta atang khan an nawr tawh a. An intlansiakah Philipp Lamh nena na taka an inchuh laiin hnuaiah hian club chuan pound mtd 700 World Record Michael Ballack chu Captain a ni zui chuang leiba an nei mek a ni. a siam tawh a, zeldawn tih a sawi chiang. Eminem Album thar atangin En- Pathianni khan IAAF World Challenge Loew chuan tunhnai maia Euro 2012 glish zir tum: Meeting, Rieti, Italy-ah a khum leh nghal. Qualifier khelh hnih an hmachhawn tura Kum 21 mi Kenyan tlan thei hian minute Manchester Ballack a koh loh chhan pawh a sawi fiah khat leh second 41.01 ah a tlan thleng a, C i t y nghal bawk a. Hliam vanga World Cup C a p t a i n ama record a khum bawk. Berlin khawpuiah khel theilo kum 33 mi hi a la fit tawk lovah C a r l o s kum 13 chhung Wilson Kipketer of ngaiin tun dinhmunah Lamh-an Captain T e v e z Denmark in minute khat leh second 41.11 banbun a hreng zui rih dawn a ni. c h u a n record a lo siam tawh chu a khum ta a ni. Bayer Leverkusen Mid-Fielder Rome khawpui bul lawka awm Reita English Ballack hi ram tan vawi 98 a khelh tawh t a w n g chuan IAAF Meeting kum 40 a thlen a lawm ah goal 42 a khung a, Zirtawpni-a nghal a, metres 100 intlansiakah Jamaican Germany leh Belgium inkhelh tuma a tel thiam tak leh nal zawka a tawng theih Nesta Carter chu pakhatna niin, second 9.78 loh bakah September ni 7-a Azerbaijan nan Eminem-a album thar Recover ah a tlan thlenga, kumina tlan chak ber Tyson an tum hunah pawh a tel dawn lo. atangin inzirna tak tak neih chhoh a tum Gay a record a tluk chiah. thu a sawi. Tum anga tam ticket hralh lo: Kum li kaltaa England leilung a rah Innei thar atang khan Tevez hian tawng chungchangah harsatna a tawk nasa hle Innei thar te thlalak hi press a. Nikum atang khan City boss te chuan a chhut hmain inrinni tlai English zirna hi khunkhan takin an kalpui lamah dah luh tum a ni a, a, kum 26 a upa pawh hian a tangkaina web lamah update kan duh a hriat tak deuh deuh avang hian tlai khawhnuah a zir thar leh dawn a ni. tawh avangin kan ron dah tel Tevez hian rap hi a ngaisan hle a, ve hman ta lo a ni, a pawi Manchester United chuan tun nipui team captain a lo ni bawk nen, kawng khop mai chhunga an tum ang zat season ticket an engkima a naute hmaa entawntlak nih hralh zo lo tih club chief-executive David a tul tawh a, awlsam taka a biakpawh C.Rosiamliana (RSa), Sec-II Gill chuan a sawi. zung zung theih nan English hi Eminem- leh United hian 54,000 hralh ngei tumin a hla atangin a zir tha hnuhnawh leh Laltanpuii, tan an la a, mahse ticket hralh an harsatna dawn a ni ber mai. Saitual Chhim Veng Typeset at YMA Computer, Aizawl Venglai : Printed at Louis Bet, Chanmari Published by Aizawl Venglai Branch YMA, Aizawl Mizoram. 2010, Copies - 420

×