Your SlideShare is downloading. ×

Bengvarna 22 august 2010

375
views

Published on

Aizawl venglai branch YMA chanchinbu

Aizawl venglai branch YMA chanchinbu

Published in: News & Politics

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
375
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. YMA Motto : YMA chu tanpui ngaite tanpuitu a ni VOL. XXI ISSUE NO.34 NI 22.08.2010 Vengchhung News Central YMA hmalakna Pu ST.Sangvunga, Sec-I chu ni 17 August 2010 khan an inchung zawlah a tlu YMA Platinum Jubilee lawmna neih a ni sual palh a, a khel veilam ruh a delh khi a, in lamah enkawl mek a ni. Aizawl Venglai, 22 August 2010: YMA Platinum Jubilee lawmna chu ni 14 Au- gust 2010 dar 11:00 A.M. khan Vanapa Hall-ah hman a ni a, he hunah hian Central Pu Lalramliana pautu C/o S.Thangliana YMA OB lo ni tawh tun thlenga la dam mi 39 hnenah chawimawina thuziak leh (L), Sec-I chu ni 9 August 2010 khan thin Souvenir Magazine hlan a ni. Jubilee lawmna inkhawm hi Rev. C. Chawngliana, na avangin Kothari Hospital, Kolkata ah Chairman, Mizoram Kohhran Hruaitu Committee-in Pathian hnenah hlanin zaipawl inentir in an kal a, ni 20 August 2010 khan leh mimal zaithiam tak tak ten hun an hmang a, Pu Lalbiakzuala, General Secretary- dam takin an lo haw. in Platinum Jubilee Sub-Hqrs/Group/Branch hrang hrang ten an hman dan report a Np.Joel Vanlalduata S/o Pu pe. Pu JH.Zoremthanga, Vice President hnen atangin Kumpuan Thupui "Khawtlang Lalkhawngaiha, Sec-I chu ni 18 August Nun Siamthat" tih ngaihthlak a ni bawk. 2010 khan Pneumonia vangin Civil Central YMA President hlui Pu C.Rokhuma’n Platinum Jubilee Souvenir Maga- Hospitalah admit a ni a, ni 20 August 2010 zine tlangzarhna hun a hmang a, Souvenir Magazine hi Rs.100/- man a ni. A duh khan a lo chhuak. apiangte tan Central YMA Office-ah lei theih a ni. Jubilee lawmna peng pakhat atan Pu CS.Para S/o Germantawna (L), Exhibition buatsaih a ni a, hetah hian Branch hrang hrangte’n Chhiatni-a kan in Sec-I chu ni 15 August 2010 khan sawngbawl dan leh an hmanraw hman thin chi hrang hrang an pho chhuak a, mem- Pancreatitis vangin Civil Hospitalah admit ber ten an hlut hle. a ni a, ni 20 August 2010 khan a lo chhuak. CYMA in tanpuina pe: Pi Lalthansangi, Sec-I chu ni 18 August Ni 13 August 2010-a Edenthar-a Lei minin in pahnih a hnawl leh Chaltlang 2010khannervethaloavanginPresbyterian North-a lung lumin nu pakhat a delh hlum chu Pu H.Lalbiakkima, Secretary, Disas- Hospital, Durtlangah admit a ni. ter Management Sub-Committee hova tlawh a ni a, Rs.1000/- Central YMA hminga hlan a ni. Pi Lalziki W/o S.Lianhrima, Sec-I chu awmvelnatnaavangininlamahenkawlmek Lawmthu sawina: a ni. Ni 29 May 2010-a Central YMA-in CADS a din atanga ni 19 August 2010 thlenga tanpuina dawn tawh hi Rs.5,08,950/- a ni a, ruihhlo chi hrang hrang man Pu Aithanga F/o PC.Lalzamliana, Sec- tawh hlutna belhkhawm zat hi Rs.57,98,180/- a ni. Thilpek petute leh tawngtai saktu I chu damlohna avangin Ngopa atangin zawng zawngte chungah Central YMA chuan lawmthu a sawi tak meuh meuh a ni. inenkawl turin Aizawl a rawn kal. Vawiin ni 22 August 2010 hian Pavalai Area III Meet Aizawl Venglai Presbyterian Kohhran Biak Inah neih a ni a, chawhnu Rualbanlote Certificate pek chungchang Mizoram Sorkar hnuaia Department, rualbanlote enkawlna lama hmalatu, So- leh zanah he meet hi hman a ni ang. cial Welfare Department, Health & Medical Education, SCERT, NIOH leh School BPL Hriattirna Education (SSA) tangkawp chuan rualbanlote tan Disability Certificate leh Identifi- Ni 25 August 2010 (nilaini) hian cation Card la pek lohte zawn chhuaha a tul dan azira Certificate-te pek chhuahna MizoramHealthCareSchemehnuaiaBPL Camp Aizawl khaw chhung leh a chhehvel khuaah te a buatsaih dawn a. He Assess- chhungkua inziaklut ten chhungkua-a ment/Certificate camp neih turah hian rualbanlote enkawlna lama mithiam bik ten thlalakna neih tur a ni a, Rs.30/- kengin endik hna hi thawkin a tul dan a zirin an mamawh hmanruate (aids & appliances) te Electric Sub-Centre ah kalkhawm tur a ni. pawh an pe dawn a ni. He huna inentir duh chuan Passport Size thlalak Copy 3 ken theuh tur a ni a, kan C.SANGHMINGLIANI vengchhung atanga he hun chhim duh te chu ni 24 August 2010 hian Dawrpui Cen- Health Worker (F) tenary Hall/School ah kal tur a ni. Hrechiang duhte tan Aizawl Venglai V/C hnenah Electric Sub-Centre zawhfiah theih a ni. Phurna tak tak nen lo chuan thil ropui engmah a tihhlawhtlin theih loh - Ralph Waldo Emerson
  • 2. VOL. XXI : I SSUE N O .34 N I 22.08.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 2- NA EDITORIAL BOARD: SEMTUTE: Manager : T.Benjamin (9862365379) Bial -1 : Isak Lalduhsaka YMA THIL TUM Editor : Malsawmtluanga (9862077970) Bial -2 : Zothansiami Jt. Editors : Jimmy Lalrinkima (9612393154) G.S.Munga (9862310962) Bial -3A : Lalkroshlua Hunawl hman that News Editors : Lalthlamuana (9436153936) Bial -3B : Lallawmsangi C.Lalramngheta Sec-I (9612612932) Zofate hmasawnna Bial -4 : Lalhminghlua K.Lalrinzuala Sec-II (9612393130) ngaihtuah Cir. Managers: Freddy Lalnuntluanga Varte (9615820254) Bial -5 : Zonunsanga Lalsangzuala (9862326647) Bial -6 : Lalthansanga Columnists : Thuamtea (9862303327) Kristian nundan Bial -7 : Isak Lalhriatkima tha ngaihsan Lalthanpuia (9862371957) RC.Lalruatchhunga (9436146266) Bial -8 : Vanlalawmpuii E i o i l. d t r a.. Bengvarna Hengte hi ka vei thin... thiltum zingah hian chhiartute “Tum lo ang, rawn ti ngei ngei rawh! Kan ring dawn che ania”, tiin tih bengvar mai thianpa Jimmy-a’n min ti tlat si a, keini ang sa tha lem lo tan chuan han tan piah lamah Pu Lalmama luiha, ka duh lo han tih ngamna chi a ni lo! “Awle” ti-a ziah nghal rawk m e m b e r t e hmasawnna leh rawkna tham a ni. “Article ziahte chu i thiam intahhriamna tur ngaihtuah hi a ang, nang chu i pa pawhin a thiam si a”, an han leh chuang tur hi kan awm lo a ni! Chutah tel ve a. Mahse tuna a lan dan ti ngawt thin a, chutianga thiamna hi inrochun chuan sorkar nge thiamlo mipui? chuan memberte’n kan theih ni ta sela, kei atan hian lehkha zir ve vak Kan ram hruaitute’n ‘inti’ Kristian chanchinbu hi inzir nan kan la vak a ngai tawh miah lo ang. Engpawh chu nise, takin zu an do tur thu leh an tihrem tur thu hmang tangkai tawklo deuh. inhnuaipa Ellis-a meikhu ka lo hip ve azarah tlem an han tlangaupui a, mipuiin hei chu kan Amah thianpa Lalmama te ang tal chu a ziah ve theih em ang chu maw.. Tun ram a vei hle mai tiin kan han vote sup sup awmlo phei se kan mualpho fo mai tum na na na chu ka thai ran chhiar hian chawlhni a, mahse a tak ram a lo thlen meuh chuan awm asin. tuk han tan ve teh reng u. a ngaihna an hrelo, an fanute inneih velah Mitinte hian ngun takin kan “Total Prohibition” han tih tawp hi chuan a semtu ah te an tang leh zawk thin. Tamil vela thil thlengte hi zir thin ila, mizo mipui, naupang deuh zawk thleng hian, a Nadu te khu han thlir ve ta mai mai ila, ngaihdan kan neih angte hi up bet awmzia leh engnge kan do tih chu kan hre thei Jayalalitha-in an rama zu dawr zawng mai lovin huaisen takin puang thin nghal vek awm e. Kan unau vaiho bulah khuan zawng sorkar hnuaiah a awm tawh ang a ila kan zalenna hi kan hmang zu sawi ve dawn ilang chuan kan sawi fiah fe a han ti chiah chu, zu man a to phah a, a intu tangkai viau a lo ni ang. Mahni ngai ngei ang. Tlangval kan hriat ve tan, te han lah an tlem phah chuang si lova, an ram ngaihdan pawh kan puan ngam ti ve ila, atang tawh khan ‘zu’ hi chu an lo khap economy-ah pawisa tam tak zu an hralh lohna hmunah chuan saltang nen der tawh a, chuvangte pawh chu aniang, ‘zu’ atangin an lalut tawh mai a ni. thuhmun reng kan ni. han tih tawh chuan sual em em turah kan ngai Amaherawhchu, Mizoram hian kan zu Nun tam nei tura inzir mek nghal ringawt tawh a nih kha. Zu a in thin an khapna dan hi hlip ila, zu hi zalen takin i zirlaite hian kan dai pelh fo thin. han tih ngat phei chuan kan hmu hniam ve nghal chhuah tawh ang u ka tihna a ni lo, kan Nakin hun ngaihtuah chunga kan ngawih ngawih mai kha a ni si a. Total Prohibi- khap dawn a, a in hi tha kan tilo tak tak tun hun kan hman a tul rualin tion kan sorkarin a puang a, a dan(rules) fel takin anih si chuan, tih tak takin do ila, dan kan nakin hre lawk kan awmlo tih a duangchhuak nghal thlap khan ka hre bawk a, siam anih chuan dan anih angin khawng erawh kan chian a tul. Chintawk ka hriat sual loh chuan. pawisa chawitir tur zat takin kal tlangpui ila, man ngam chin nei lo kan hriat a tul rualin chintawk nen, engang mi nge man tur tih vel a nih kha in, dan bawhchhia apiang chu man hmak kan tih erawh kan ngaihtuah maw…. Mahse kha dan kha tunah hian khawnge zel ila, chutia kan tithei anih ngat chuan chian a tul fo bawk. Tun tum a awm tak? Total Prohibition kan tih hi a hlawhtlinna ngaihdan huang hi zirlaite’n Mizote hian inhriatthiamna hi kan ngah hle kan hmu ngei ang. Anih loh chuan, zu hi bengsika kan ngaihtuah a hun tak a, kan Kristianna hian engemaw chen chu min kan ram hian buaipui tawhlo law law ila, zet e. hreng te pawh a tih theih mahna. A dik khawp kan ram than leh zelna tur buaipui hian phi Sipai huaisen ral rama mai, mahni mihringpui mahni hnampui ngatte buai zawk ta ila, hma kan sawn chak zawk hliampui tuara thih mai hmabakte phei chu kan lo duat deuhte pawh a ni mahna. lo’ng maw? Thil pakhat leh chu, zu zuarte chuan, Mahse dan chu dan a ni a, dan siam a nih tawh an man duh lohna chhan tamtak an sawi “Vangkhua damte’n i lawi ni chuan kal tlangpui tur a ni tih hi ka vuan nghet thin chu eizawnna tur dang an neilo tih hi chuan, ve tlat a. An dan siam zawng zawngte kha a nih a ni thin a. A dikna chen pawh tamtak a Nemte’n han hril la kan chan hi. dan tur takin kalpui ta ni ila, Mizoramah hian awm thei ang a, mahse tunlai tak phei Hmangaihte nunkhua thlirin, total prohibition hi a hlawhchham e, emaw a chuan NLUP hi kan sorkarin a buaipui ber Kan hlan e Vanglai piallei daiah” hlawhtling hle maite pawh a tih theih mahna! hi a ni lawmni.. hetiang anih te chuan tiin thu ropui an hnutchhiah Amaherawhchu tuna kan dinhmunah chuan a NLUP hi zu zuar hovin eizawnna dang an a. Keini hian kan vanglai hian eng chhanna tak tak hi hmuh tur a la awm lo ni berin neih theih nan sem sela, zu a rem phah thil ropui nge kan tih ve ang le? a hriat. A dan kengkawh turte ber berin an kawl anga, chumi karah NLUP pawh dik takin Awi karei... Hringnun hi! hnem zawk emawni chu aw tihtur a ni a, in man hman a nih phah anga, a tha viau ang chu, Hlawhtlin theihlohna chhan theihnghilh la, hlawhtlin theih dan tur chauh ngaihtuah rawh - Dr.Robert Anthony
  • 3. VOL. XXI : I SSUE N O .34 N I 22.08.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 3- NA Ngaihdan (Heti zawng hian le...) Topic: Zirlaite Kohhran/Khawtlanga inhman chungchang Mizote hi khawtlang Zirlaite tana khawtlang Mizo hi hnam naupang leh kohhran leh kohhrana kan tak angin lang mah ila, inrelbawlna lama inhman theihna lian ber rual el tina tak hnam inhmang nasa tak kan leh langsar ber chu ‘kan kan ni a. Hawrawp kan ni a, hetah hian zirlaite zirlaia kan tihthat’ hian neihna la reilo hle tan pawh engtianga a ni. Hemi ngaihdan kal mahse ziak leh chhiar inhman tur nge tih hriat pel si lova ngaihdan ka thiamah chuan India a har thin khawp mai . neihte han sawi dawn ram pumpuiah pahnihna Nl.Mahmingi Zirlaite tan hian Tv.Zotea ila. Nl.Tekuri kan ni pha a ni. kohhran leh Mizote hi a huhova khawtlanga inhman chu a tha teh meuh Zirlaite’n uniform kan hak lai hi sawi thil tih ching hnam kan ni a, engkim mai mai, a chhan chu heta tang hian thil tam hmasa dawn ila, uniform ha lai zirlaite hi deuh thaw hi a huhova tih turah kan ngai tak kan zir a, kan hriat belh phah thin a ni. chu kum lamah pawh naupang deuhin nu a, chu chuan puipunna leh chhuahna a Amaherawhchu kohhran leh khawtlanga leh pate leh zirtirtute thlazar hnuaia awma siam tam hle. Hei hian kawng thenkhatah inhman a tha kan tih rual rual hian a tawk kan zirlai leh nun zemawi midangte nena zirlaite tan harsatna a thlen thin a. Hetia kan hriat ve a ngai a, activity awm zawng khawsak kan zir hun lai a ni a. Chuvang zirna lama hmasawn duhna a nasat em em zawnga kan tel vek a nih chuan nasa takin chuan khawtlang leh kohhran lam lai karah hian, kohhran leh khawtlang a kan zirlaiah kan tlak hniam phahin min rawngbawlna hi chu a theih chin chinah inhman tluka tha a awm lo. hnukhniam thei a ni tih hriat a tha. kan la tel loh hrih hi keimahni tan pawn a Amaherawhchu kan in adjust thiam a ngai Zirlai kan nih chuan kan zirlai hi la tha ber awm e. hle a, kohhran leh khawtlanga kan inhman pawimawh hmasa berah kan dah tur a Zirlaite uniform kan hak loh hnu hi han nasat lutuk a, kan zirlai lam kan thlahdah ni. Zirlai tam tak chu kohhran leh sawi leh dawn ila. Heng zirlaite hi nu leh leh si thin hi a pawi em em a ni. khawtlangah nasa takin an inhmang a, an pa, kohhran, khawtlang leh sawrkar Mi tam tak chu kohhran leh khawtlanga zirlaiin a tuar phah fo thin a, hei hi tihdan pawhin puitlinga ngaih kan ni chho tan a. inhmang tho si a, zirlaia tih chhiat phah lemlo tur a nih a rinawm loh. Kohhran leh Chuvang chuan kan theihtawpin kan an awm a, mahse a tam zawk hi chuan kan khawtlanga kan inhman avanga kan zirlaia inhmang tur a ni. Kan damchhunga kan zir zirna kan dah pawimawh tawk thin lova, kan tlak hniam leh si chuan mawhphurhna nun zemawite leh kan kristianna nena a kohhran leh khawtlanga inhman leh lehkha hlen zo lo kan ni dawn a ni. Zirlai chu inmil em avang hian midang tana zir kan kawp thiam thin lova, heihi mahni lehkha zira a zirlai tha taka hlenchhuah malsawmna ni tura kan inhman hi kan tih inenfiah deuh a ngaiin ka hria. Zirlai nih kha a duty pawimawh leh hmasa ber a ni makmawh a ni. chhung chuan hruaitute pawhin kan lakah phawt a ni. Heng rual zirlaite hi puitling kan nih beiseina sang tak an nei lova, kan zirlaia Hemi chungchanga kan hriattur tawh avangin kan hun hman dan tur hi kan kan hlawhtlin hi min duhsakpui em em a. pawimawh tak chu kohhran leh sem rual thiam tur a ni a. Inkhawm, hnatlan Chuvang chuan, zirlai kan nih chhung khawtlanga mi tangkai tak kan nih theihna leh committee zawha lehkha zir leh mai te, zawng hi chuan kan zirlaiah bei ngawrh ila tura kan training-na pawimawh tak chu chhungkaw tan leh khawtlang leh kohhran a tha berin ka hria. Amaherawhchu, zirlai zirna hi a ni tih kan hriat a tha hle a ni. tan leh mahni tana hun hman thiam chuan nih chhunga kan awlna zawng zawng hi chu Chuvangin zirlai kan nih chuan kan zirlai zirlaite tan hian khawtlang leh kohhran tan kan zirlai kan zawhah kohhran leh khawtlang dah pawimawh hmasa berin kohhran leh hian engti zawng emaw tal chuan kan tana tangkai taka kan hman a tul a ni. khawtlang hnuchhawn si lovin kan hun tangkai thei a,chuvang chuan kan inhmang Mithiam nge nge chu an chhawr tlak a, mi leh nun kan hman thiam fo a ngai a ni. ngei ngei tur a ni. hmantlak tak an ni thin. Zir chhuak tawh zawng zawng leh la rawn zir chhuak zel Article Chhunzawmna... kan ngaihtuah chuan a mawhphurtu chu turte hian kan thiamna leh finna te kohhran ram hruaitu tha an ni tihna a ni mai a lawm! keimahni tho hi kan lo ni leh thin. leh khawtlang tana tangkai taka hmang turin Mizo mipuite hi a huho anga politics Eng eng emaw chu ka rawn ziak ve a, rilru seng ila a tha khawp mai. Mihring hi buaipui ber pawl kan ni ti ila a dik mai he ka thil ziah hi kan zawm chuan hma kan mahni chauhva awm thei kan ni lova, thei. Hna han zawng hlek ila, politician sawn ngei ngei ang ka ti phei chu a ni lova, chhiatni leh thatni-ah kohhran leh khawtlang hmelhriat kan han zawng buai nghal a, kan mahse sawi leh sawi hnu ka vei zawng thil kan mamawh ang hian keini zirlaite pawh nihna dik tak ang hian lang ngam ve ilang ka rawn ziak ve mai a ni. Zu emaw, cor- hi kohhran leh khawtlang hian min mamawh chuan kan ram hian hma kan sawn phah ruption emaw, rorelna diklo emaw pawh em em a, chuvang chuan kohhran leh ngei ang, a chhan chu kan chhungte ni nise, a tih dikna leh a chhanna awm chhun khawtlang tan kan phak chin chinah mi lovin, a tling tur tak, a thiam tak kha an chu Pathian a ni tih hi hria ila, Pathianin tangkai tak nih i tum theuh ang u. tling anga, hna pawhin hma a sawn phah hna a thawh loh chuan engmah hi a dik deuh ang. Hemi kawngah hi chuan mi thei tak tak lo, zu pawh hi a la rem lohna zawng zawng hian mawh kan phur vek a, chhan chu Pathianin Kristiante’n kan do dinnaah hian ding nghet ila, kan rin chu politician ho kan nawr a, a hnuah office a atana min pekah ngai ila, rilru a hahdam a engpawh nise ring nghet tlat ila, mi thil sawi thawkte kan sawisel leh a, kan sawisel ni mai. Kan hriat fo angin sualna hi chu mai maiah innghat lovin... Sap thufing kha mi tu emaw chhungte, minister-in a engtikah mah khawvela kan awm chhung pakhatin a sawi angin “Vawiinah nung sawipui avanga hna hmu a nih ve tho hmel hi chuan a reh dawn chuang lo. Chuvang la, i hun kal tawhte kaihhruainain i hun si a, chuvangchuan thil hi kan ngaihtuah chuan kan nihnaah hian chiang ila, kan lo la kal tur atan...” Tithei ni-a i inrin tlat chuan a chanve zo ang i ni - Theodore Roosevelt
  • 4. VOL. XXI : I SSUE N O .34 N I 22.08.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 4- NA Kumpuan Huang VDP Huang Vai sumdawng kan hriat lar tak Mizote ngei pawh an rinawmzia leh Ni 18 August 2010 dar 4:00 P.M. vel Marwari (maruari) hi eng ang mi nge ni-a hlawhtlinzia hretute kan ni. khan Pi Lalhmangaihi, address mumal neilo, kan hriata engtin nge keimahni-a a chian Mizo Kristiante hian Marwari-te tuna a naute Ramthar Venga awm inti chu dan ni ang le? A tlangpuiin vai sumdawng atang hian zirtur kan nei tam hle niin a Pu Thuamthanzuala Inah a lut a, VDP ten thiam tak, inren thei tak leh hausa tak tiin lang a, kan sumdawnna hmunah hlawk an check zui a, Zu (a sen chi) um chanve kan ngaihtuah tlangpui in a rinawm. A dik leh hausak kan duh avangin rinawmlohna- man sak a ni a, VDP Inah hruaiin zilha pawh a dik khawp ang. Marwari kan tih in bul kan tan zawk em ni? Eng kawngah tawngtai sak a ni a, haw tir nghal a ni. fo thinte hi India ram State pakhat pawh rinawmna in nge bul kan tana Ni 18 August 2010 zan khan CADS Rajasthan-a hnam pakhat Marwar an tihte rinawm lohna-in tih hi kan ngaihtuah that hnen atanga report dawn angin an ni awm e. Hnam rinawm tak an ni a, an a tul tak zet a ni. Mizo Kristiante hian Tv.Lallawmkima(LKA) S/o Pu thil tum chu rinawmna hmanga rinawmna hi i zir thar leh ang u. Kan Lalsawmliana chu man a ni a, a hnen atang sumdawnna-a hlawhtlinna neih a ni. Pathian thu chuan hausak thut tum hi a hian Proxyvon mum 77 leh ruihhlo man ni- Taimakna, inren thiamna nen chu phal lo. Sual a ti a ni. Mizo nun zemawi, a rin Rs.1365/- man a ni. Hemi zan hian rinawmna chu dawhthei takin mite hnenah tlawmngaihna te, rinawmna te, taimakna CADS kutah pek nghal a ni. an lantir a, an sumdawnna-ah an rinawm te hi vawng nung thar leh turin kan puan Ni 19 August 2010 zan khan em em a, an hlawhtling ta reng a nih hi. vente i han sawi chhing leh teh ang u. Tv.Lalrammuanpuia S/o Pi Vanlalhluni, chu In chhungah buaina siamin an vawk Infiamna Huang chemte-in a vit a, an Gas tui, Pi Mary William Gallas Spurs-ah: F1 Supremo Bernie Ecclestone Lalneihmawii D/o Lalramliana hnenah William Gallas erawh chuan hmeichhiate tan hmun a Rs.300/- in a hralh a, hengte avang hian chuan Arsenal awm thei tiin ngaihdan a nei thung. US- koh a ni a, na taka zilhhau a ni a, ti leh a intihsiakna lar Indycar Series a tawhlo turin a in tiam bawk. hmelma No.1 Spurs hlawhtling tak hmeichhe driver Danica Hemi zan tho hian Tv.Lalrinawma a zawm dawn ta. (Lalpuia) S/o Pu Rohmingthanga pawh koh Patrick chu F1 ah lut se a hlawhtlin ngei Arsenal-in a con- a ni a, Pi Zonunthari, Retailler, Mobile a beisei. tract an pawh sei Kum 60 lai officialin F1 Phone pathum leh midang ta pakhat leh mi sak tak loh Gallas hian kar khatah pound Championship kalpui a ni ta a. hrang hrang pawisa cheng tam tak a lo lak 80,000 hlawh a ngiat a, heihi Arsenal-in an Hmeichhe driver panga-in Grand Prix ruk sakte hriatchhuah a ni a, heng a thil tihsak thei lova, hemi hnu hian Spurs nen hmachawn tumin hma an lo la ve tawh tihte avang hian inchhirin ti leh tawhlo turin inbiain Boss Redknapp chuan “Kan buaina a. 1992 hnu khan hmeichhe pathum a intiam a, heng mite tan hian thahnemngai chu hlawh lam a ni ber lova, he club tana a Divina Galica, Desire Wilson leh taka tawngtai sak an nih hnuah hawn tir an tih theih lam zawk a ni, a phu tawk hlawh a Giovanna Amati te chuan intlansiak ni. Thutiam bawhchhiaa tilui leh man an hmachawn ngei tumin an bei a, mahse, awm anih chuan na taka hremna lek anih ngiat hi keini pawhin kan hriatthiam pui” tiin qualifying stage bak an kal pel zo lo vek bakah thuneitu kutah pek ngei an ni ang. a phut zat a dawng dawn anih hmel hle. Aizawl Venglai VC-te hmalakna in a ni. F1 inhnialna hmeichhe driver: VDP-In kawtah Streetlight vuah a ni a, kan Khawvela infiamna MIZORAM BAL BHAVAN SOCIETY lawm tak meuh a, Bengvarna kaltlangin hautak leh huaisenlo lawmthu kan sawi e. tana din chhuah theih Mizoram Bal Bhavan Society loh ang hiala sawi F1 a chuan Electric Veng YMA Hall-ah hlawhtling turin Force Performing Arts leh Science THLANLUNG THLANLUNG India driver Vitantonio Activities, inrinni apiangin a kalpui thin Granite leh lung pangngaiah engtik lai Luizzi chuan a, seat tlem la awm hi a duh tan pawhin kan ziak thei a, Granite-ah thlalak hmeichhia a ring zo Registration Fee Rs.30/- nen a pawh kan ziak thei e. Tin, lung pangngai lova, an tan ‘taksa leh ngaihven theih e. pawh kan chah sak thei a, vengchhung rilru’ lam thlengin a hautak lutukah a ngai. Activities: mite tan dawr rate aia tlawmin kan ziah Folk Dance : 5 - 16 Years sak thei bawk e. Lehkhathawn kawngbo Drama : 5 - 16 Years Lehkhathawn, C.Laltlanthanga, 18 Music : 10 - 16 Years K.LALTLANHLUA Vengchung, Venglai tih chu a neitu hriat lohin Computer : 10 - 16 Years Contact No: a awm a, Bengvarna Editor hnenah lam 9615216499, 9862341965, 9615232309 theih a ni. (R.LALCHUNGNUNGA) Supervisor, Thil bo Septic Tank khat tan Performing Arts & Science, V/C in vengchhung hnatlang a koh Electric Veng hnuhnun ber khan Pu K.Zaneihthanga Septic Tank khat tan engtik lai pawhin MIZORAM BAL BHAVAN Cement Plate 2 a bo a, a awmna chin hria koh theih kan ni. Vengchhung mite tan chuan Phone no. 9862304714 ah hriattir tlawm zawkin kan paih thei e. SOCIETY theih nise. Tin, Pu Lalkailiana Pipe Range Darthangliana Contact No: tih bo a ni a, a chin hria chuan Phone no. Ph: 9863222272 9436150206, 9862846130 2328581 ah hriattir tur a ni e. Typeset at YMA Computer, Aizawl Venglai : Printed at Louis Bet, Chanmari Published by Aizawl Venglai Branch YMA, Aizawl Mizoram. 2010, Copies - 420