Cora Nicolás Solomando
                         Estudis de Magisteri
              ...
Cora Nicolás Solomando
                         Estudis de Magisteri
               ...
Cora Nicolás Solomando
                        Estudis de Magisteri
               ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Xerrada Anna Del Barrio

438 views
382 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
438
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Xerrada Anna Del Barrio

 1. 1. Cora Nicolás Solomando Estudis de Magisteri 1r Ed. Inf. Grup I 2009/10 Activitat: resum d’una xerrada Millorant la qualitat professional mitjançant comunitats d’aprenentatge crític i estràtegies de diversitat. Anna del Barrio Saiz Aquesta xerrada del dia 21/10/2009 va estar basada en un projecte “ MUTANT “ que havia creat Anna del Barrio a Holanda amb la col·laboració de quatre centre d’educació infantil, durant el 2007-2008 per tal de canviar la metodologia a l’hora d’ensenyar als nens/es. El projecte estava dividit en tres preguntes essencials: 1) Com és poden crear espais per al diàleg en els equips i amb respecte a la diversitat ? 2) Com podem crear una comunitat d’aprenentatge crític a l’Educació Infantil? 3) Com podem refermar la comprensió i mètodes de cooperació amb pares i mares amb diversitat lingüística i cultural. Aquestes tres qüestions són les que es va plantejar Anna del Barrio per desenvolupar el treball i les resoldre, basant-se en quatre punts: a) Visualització b) Aspectes claus c) Marc teòric d) Com crear espais de diàleg a) Consisteix en donar-se compte de que tothom és competent, és capaç de reflexionar, d’aprendre, d’ensenyar i que tothom té la capacitat de reflexió. b) Són aquells aspectes que hem de tenir presents alhora de poder avançar el dia a dia en una escola. Aquest aspectes són: reflexió individual i en equip i reflexió crítica.
 2. 2. Cora Nicolás Solomando Estudis de Magisteri 1r Ed. Inf. Grup I 2009/10 Activitat: resum d’una xerrada c) És un punt que engloba la reflexió bàsica ( reflexió que ens ajuda a descobrir quin tipus de persones som i quina educació volem donar ) i comunitat d’aprenentatge crític ( saber treballar en grup, deixar que els companys t’ensenyin i ells deixar-te ensenyar coses noves, cooperació en grup ). d) És un apartat que engloba una petita reflexió desprès de veure els punta anteriors, de com s’havia de trobar un ambient, un espai on es pogués crear diàleg. La reflexió que fa ens diu que per trobar aquest espai es necessita: valoració del professional i de les seves qualitats, ajustant objectius, reflexionant, cooperant amb el grup, el desenvolupament d’un acord de comunitat d’aprenentatge, fent valoracions crítiques i de reflexió i mitjançant quaderns d’aprenentatge. El resultat d’aquest projecte va ser que va crear : - Entusiasme en les educadores. - És podia parlar d’objectius personals. - H havia una col·laboració en grup. - És va desenvolupar una capacitat de reflexió. Com a últim punt de la xerrada, Anna del Barrio va parlar sobre les condicions que havien de canviar o millorar per tal de poder aconseguir un canvi sostenible. Aquest punts eren: a) Diferenciació estructural b) Coordinació dels rols i expectatives c) Suport d’equip d) Promoure competències e) Reflexió crítica f) Compromís g) Passió
 3. 3. Cora Nicolás Solomando Estudis de Magisteri 1r Ed. Inf. Grup I 2009/10 Activitat: resum d’una xerrada h) Treballar la gestió Estratègies comunicatives: - Anna del Barrio va utilitzar com a recurs per presentar la xerrada, un power ponit, tot i així anava explicant cada apartat i alhora explicava anècdotes o experiències per no fer tan avorrida la xerrada. A la mitat de la xerrada va donar uns minuts de descans, perquè realitzéssim un petit exercici de reflexió amb parelles, això va fer desconectar una estona i alhora fer-te reflexionar. - Personalment el projecte era interessant, però la seva forma d’exposar- lo hem va motivar poc, la seva veu era molt monòtona, era sempre un mateix ritme i una mateixa intencionalitat, sempre estava col·locada al mateix lloc, això feia que la veu sempre anés cap a la mateixa direcció, cap a la mateixa gent. A la vegada parlava molt fluix i això et feia desconnectar del que estava dient, també un punt feble, es que es notava molt que tenia por o millor dit vergonya, ja que tenia tota l’estona les ulleres a la mà i anava jugant amb elles. Un altre punt que va ser negatiu va ser que la Anna, a vegades explicava el projecte com si tothom entengués de que anava, en canvi no era així, i això feia que hi haguessin punts en que et perdies i no arribaves a captar la idea del que volia transmetre.

×